forum.gif
datu atgūšana pēc formatēšanas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / datu atgūšana pēc formatēšanas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.09.14 07:39
 citēt
Sveiki!
Tāds jautājums - vai pastāv kāda iespēja atgūt bildes pēc tam, kad ir noformatēta sd karte un pēc tam sabildēta pa jaunam ar citām bildēm?
Publicēts: 16.09.14 08:57
 citēt
Un, kā tu to iztēlojies, kur tās bildes uzglabājas, pēc tam, kad tu pāršauj pa virsu jaunas, hmm? Datu nesējā vietas ir tik, cik ir, kad pārrakstīji pāri jaunās bildes, tad tās arī to vietu aizpildīja, un viss.
Publicēts: 16.09.14 09:10 labots
 citēt
ja nav bijis full format un nav pilna karte peec tam piefocheeta, tad jaa, ar revocery softiem var izdabuut bildes, bet cik paveiksies, jo naakoshaaas visas fotografeeshanas peec formaateeshanas parastijaas paari vecajaam bildeem. ja esi licis full format tad neko nedabuusi.
Publicēts: 16.09.14 09:32
 citēt
es attapos pec nedelas... vienkarsi aizmirsu klienta sesiju ieladet kompi, un bija par velu, jo biju piebildejusi pilnu un noformatizejusi vairakas reizes :(
bet pedejas izdzestas bildes visas bija uz vietas.
Publicēts: 16.09.14 11:50 labots
 citēt
Bija pieredze ar izdzēstām bildēm un noformatētu karti, sanāca visu dabūt ārā. Droši vien, ja būtu paspējis sabliezt pa virsu bilžukus, daļa būtu pazudusi. Lai neatgriezeniski zaudētu informāciju uz datu nesēja, diezgan ilgi jāpasvīst vai arī tas fiziski ir jāiznīcina.
Publicēts: 16.09.14 14:28
 citēt
ir gadījies izķeksēt bildes no kartes, kuru fotoaparāts vairs negribēja atpazīt. esmu speciāli formatējis kartes un ar recovery softiem vilcis atpakaļ. abos gadījumos viss izdevās uz 100%.

interesanti, ka šādā veidā tika atgūtas arī salīdzinoši vecas bildes, kuras jau vismaz pirms kādiem 3-4 formatēšanas cikliem bildētas. iespējams, ka tas tāpēc, ka nepiebildējot karti līdz lūpai, daļa baitu paliek neskarti.

topika autoram - ja netīšam gadās noformatēt karti (kam negadās), tad kāda x-a pēc tur jābliež pa virsu citas bildes?
Publicēts: 16.09.14 16:16
 citēt
kautko dabūsi, bet nu visu man domāt, ka pilnīgi noteikti nē!

pats lietoju..

www.lc-tech.com...

... nāca līdzi vienai kartei seriālis un ir līdzējusi, bet nu jāpievienojas nesix pēdējam jautajumam!
Publicēts: 16.09.14 17:30
 citēt
Man bija bildes izdzēstas, karte noformatēta un pa virsu sabildēts. Gandrīz visu dabūju atpakaļ un daļu vēl no citām bildēm, kuras bija vēl pirms 2reiz kartes formatēšanas atradās. :)
Publicēts: 16.09.14 19:11
 citēt
Es, laikam, te esmu vienīgais, kurš pirms kartes formatēšanas vēl lieku reizi kompī palūr, vai tiešām visas bildes ir izliktas :face-kiss:
Un, kopš man pāris plenēru bildes aizgāja ar galiem kompim nosprāgstot (labi, ka nekas par naudu bildēts neaizgāja), par naudu bildēto no fočuka dzēšu ārā tikai tad, kad klientam visu atdodu.
Publicēts: 16.09.14 19:31
 citēt
Ja vēl neesi reanimējis vari man uzzvanīt, 90% gadijumu atgūstam jeb kurus datus no jebkādiem nesējiem :)
28376644 Artūrs
Publicēts: 16.09.14 21:38
 citēt
4 reizes esmu daļēji vai pilnīgi atgriezis bildes ar revocery softiem. Vienreiz sanāca dabūt atpakaļ visu jo nebiju formatējis, tikai izdzēsis visu un uzbildējis virsū tikai pārsimt jaunas bildes. Pārējos gadījumos tik raiti negāja, biju gan formatējis gan attapies pēc pailga laika, dabūju atpakaļ tikai pusi vai mazāk, vairumu kadru bojāti :face-sad:
Publicēts: 17.09.14 18:05
 citēt
Paldies par ieteikumiem! Varbuut veel ir kaadi? tagad meginu ar PC smart inspector Convar, bet laikam nekas nesanaaks, jo pa 24 h atguust tikaitaas bildes, kas bija pa virsu uzbildeetas. karti formateeju tiishaam, un bildeeju pa virsu arii, jo biju paarliecinaats, ka bildes esmu paarlaadeejis uz kompi un arii uz otru datu neseeju.. bet nu izraadiijaas ka 2 kartes ir paarlaadeetas, bet treshaa nav..:(
Publicēts: 17.09.14 19:22
 citēt
chukmasoff_f: vari man uzzvanīt, 90% gadijumu atgūstam jeb kurus datus no jebkādiem nesējiem :)
28376644 Artūrs

Pārsteidz šādi krāpnieki!

"un pēc tam sabildēta pa jaunam ar citām bildēm".

:amazing:
Publicēts: 17.09.14 19:37
 citēt
guntisfotocom:..., bet laikam nekas nesanaaks, jo pa 24 h atguust tikaitaas bildes, kas bija pa virsu uzbildeetas....

nesanāks, nesanāks, jo izskatās, ka pāri pārbildēts līdz pilnai kartei un visi baiti pārrakstīti ar jauno bilžu saturu. parastā formatēšana izdzēš tikai index (satura rādītāja) daļu, bet pašas bildes reāli uz kartes paliek. recovery softi tad to arī dara, kā atjauno indexu un rezultātā tiek nodrošināta piekļuve pie bildēm.

Vaards:
chukmasoff_f: vari man uzzvanīt, 90% gadijumu atgūstam jeb kurus datus no jebkādiem nesējiem :) Artūrs
Pārsteidz šādi krāpnieki! "un pēc tam sabildēta pa jaunam ar citām bildēm". :amazing:

no standarta hdd (ne ssd) es vēl ticētu, ka tā var izdarīt.
Publicēts: 17.09.14 23:34
 citēt
Vaards:
chukmasoff_f: vari man uzzvanīt, 90% gadijumu atgūstam jeb kurus datus no jebkādiem nesējiem :)
28376644 Artūrs

vinš arī matricas tīra pārliecinoši ;-ppppp
Publicēts: 18.09.14 01:07
 citēt
dansiga:
Vaards:

vinš arī matricas tīra pārliecinoši ;-ppppp

Tev vienreiz nezajebalo tukšu muldēt, matricas tīuru pa 2-3 nedēļā un bez reklāmas blogā. Datu atgūšana ir viens no pamatdarbiem uzņēmumā kurā piestrādāju. Tev laikam skauž ka kāds ar ko nodarbojas un pelna naudu.
Publicēts: 18.09.14 02:58
 citēt
man neskauž - es tikai nevaru aizmirst mana fotoaparāta matricas tīrīšanu!
Publicēts: 18.09.14 08:35 labots
 citēt
dansiga:man neskauž - es tikai nevaru aizmirst mana fotoaparāta matricas tīrīšanu!

No šīs vietas "popodrobnei ja zapisivaju" :face-wink:

Gunti vari pamēģināt programmu "Recuva", bet kā zinām visas free programmas ir būtiski apgrieztas.
Publicēts: 18.09.14 09:14
 citēt
Ir viena baigi labā, bet izskatās arhaiski (kaut kas līdzīgs DOS logam vai kā viņ tur...) te pat blogā biju kaut kad rakstījis tai nosaukumu.
Publicēts: 18.09.14 09:16 labots
 citēt
dansiga:man neskauž - es tikai nevaru aizmirst mana fotoaparāta matricas tīrīšanu!

Vai tiešām toreiz abiem bij tik dikti labi?....:face-grin:
Publicēts: 18.09.14 09:28
 citēt
Friidis:

Vai tiešām toreiz abiem bij tik dikti labi?....:face-grin:

Tota!!!! :-)))))
Publicēts: 18.09.14 10:11
 citēt
atradu vienai Lexar kariņai līdzi nākušu lapeli ar Lexāra Image rescue 4 downloada/instalācijas kodu - ja kādam vajag, varu aizsūtīt PMā
Publicēts: 18.09.14 10:38
 citēt
Es pat nopirku programmu datu atgusanai, pec atsauksmem forumos bija labaka. Atguvu visas bildes pec pedejam divam formatesanam, bet man diemzel bija vajadzigas vecakas :(
Publicēts: 18.09.14 11:04
 citēt
lafoto:Es pat nopirku programmu datu atgusanai, pec atsauksmem forumos bija labaka. Atguvu visas bildes pec pedejam divam formatesanam, bet man diemzel bija vajadzigas vecakas :(

nū tu jau gribēji neiespējamo! Tāpēc silts ieteikums visiem ņemt maksimālas ietilpības kartiņas, teiksim 32 vai 64 pat ja 16 pa dienu reti piebildējat, vismaz nebūs nepieciešamība steigā dzēst, kā arī nebūs pa jaunu pilna piebildēta, ja tomēr kas svarīgs izdzēsies :face-wink:
Publicēts: 18.09.14 14:19
 citēt
Alibaba:... Tāpēc silts ieteikums visiem ņemt maksimālas ietilpības kartiņas, teiksim 32 vai 64 pat ja 16 pa dienu reti piebildējat ...

Izmantošu iespēju tepat "iespamot".
Izskatās, ka nāksies iepirkt 32GB, jo pašreizējās 16GB netur vairāk kā 1300 klikšķu, kas vienai intensīvai dienas garuma reportāžai kļūst par "īsu". Skatos uz Transcend CF 32GB 400x, kas LV ineta bodēs iet pa ~35 EUR. Kā ir ar krutkas iespējamību, nez?
Publicēts: 18.09.14 16:13
 citēt
nesix:
Alibaba:... Tāpēc silts ieteikums visiem ņemt maksimālas ietilpības kartiņas, teiksim 32 vai 64 pat ja 16 pa dienu reti piebildējat ...

Izmantošu iespēju tepat "iespamot".
Izskatās, ka nāksies iepirkt 32GB, jo pašreizējās 16GB netur vairāk kā 1300 klikšķu, kas vienai intensīvai dienas garuma reportāžai kļūst par "īsu". Skatos uz Transcend CF 32GB 400x, kas LV ineta bodēs iet pa ~35 EUR. Kā ir ar krutkas iespējamību, nez?

es jau sen lietoju Kingstonus, sākot ar šādiem lētučiem www.1a.lv... un bez bēdu.
Publicēts: 18.09.14 16:16
 citēt
Pērc transcendu capitalā, tur labas cenas vienmēr un nekāda satraukuma par krutkām.
Publicēts: 18.09.14 16:35
 citēt
Diemžēl Capitāla katalogs neuzrāda, ka tiem ir kāda Transcend CF karte:
capital.lv...
Būs kādu dienu jānobrauc gar veikalu Rīga Plazā.
Publicēts: 18.09.14 17:38
 citēt
nesix:Diemžēl Capitāla katalogs neuzrāda, ka tiem ir kāda Transcend CF karte:
capital.lv...
Būs kādu dienu jānobrauc gar veikalu Rīga Plazā.

Varu šitādu atdot pa 15 eiro: www.neostore.lv...
Protams, oriģinālā. Kaut gan šaubos vai Transcend baigi kāds vilto. Drīzāk SanDisc, Lexar un Kingston.
Publicēts: 18.09.14 18:04 labots
 citēt
Lachux:Varu šitādu atdot pa 15 eiro: www.neostore.lv...
Protams, oriģinālā. Kaut gan šaubos vai Transcend baigi kāds vilto. Drīzāk SanDisc, Lexar un Kingston.

Cena protams, ka ir pievilcīga, bet pēc testiem: www.robgalbraith.com...
sanāk, ka tajā varēs ierakstīt ar 10MB/sec. Tagadējās kartes bliež ar 22-26MB/sec un tad jau dažreiz liekas, ka pa lēnu.

Tā jau lēni pīpējot ainavas bliežot to nejutīs, bet sporta reportiem nebūs labi gana. ):
Publicēts: 18.09.14 20:07 labots
 citēt
nesix:
Lachux:Varu šitādu atdot pa 15 eiro: www.neostore.lv...

Cena protams, ka ir pievilcīga, bet pēc testiem: www.robgalbraith.com...
sanāk, ka tajā varēs ierakstīt ar 10MB/sec. Tagadējās kartes bliež ar 22-26MB/sec un tad jau dažreiz liekas, ka pa lēnu.

Tā jau lēni pīpējot ainavas bliežot to nejutīs, bet sporta reportiem nebūs labi gana. ):

Faktiski jau kartes ātrumam ir sekundāra nozīme. Tas "ieslēdzas" tikai tad, kad kameras buferis ir pilns. Mūsdienīgām kamerām
buferi var pielocīt ar kādām 20 raw un ja ātrums ir 8k/s, tad sanāk ka bliezt var 2.5 sek uz max ātrumu un tikai tad viss kļūst tiešā veidā atkarīgs no atmiņas kartes ieraktīšanas ātruma. Sportā reti gadās, kad jābliež kā trakam vairāk par 2-5 kadriem vienā epizodē, ja vien fotogrāfs neko neanalizē un tik mauc uz urrā.
Publicēts: 18.09.14 20:47
 citēt
Lachux:... Sportā reti gadās, kad jābliež kā trakam vairāk par 2-5 kadriem vienā epizodē, ja vien fotogrāfs neko neanalizē un tik mauc uz urrā.

Labi jau labi, es to tikai tā no zila gaisa pateicu... (:

Un kā vēl gadās un tieši tādos brīžos, kad tiešām nav laika daudz analizēt, jo situācija un momenti mainās zibenīgi. Vienmēr nevar zināt, ka NĀKAMAIS moments būs labāks, jo nevar pieiet klāt un palūgt - lūdzu atkārtojiet, tas tur pirms tam bija labais moments. Un tās arī ir tās reizes kad PIETRŪKST un kad arī notiek TAS, ko vajadzētu noķert kadrā.

Vienā epizodē sanāk līdz pat 8 kadriem, kas atbilst 1 sekundes slēdža spiedienam. Parasti atgadās vismaz 2-3 tādi spiedieni dažu sekunžu laikā un tad notiek tas ko teicu - sēdi un gaidi kamēr buferis atbrīvosies.
Publicēts: 18.09.14 23:14
 citēt
lafoto:Es pat nopirku programmu datu atgusanai, pec atsauksmem forumos bija labaka. Atguvu visas bildes pec pedejam divam formatesanam, bet man diemzel bija vajadzigas vecakas :(

un vai bija piebildeeta peec formateesanas pilna karte? kaada programma? veel ceriibas neatmetu..:)
Publicēts: 18.09.14 23:16
 citēt
AivarsL:

No šīs vietas "popodrobnei ja zapisivaju" :face-wink:

Gunti vari pamēģināt programmu "Recuva", bet kā zinām visas free programmas ir būtiski apgrieztas.

apgrieztaa atguva, ja nemaldos 1 bildi no veel vecaakiem laikiem, bet taas ko vajag nee...
Publicēts: 23.09.14 15:56 labots
 citēt
guntisfotocom:

un vai bija piebildeeta peec formateesanas pilna karte? kaada programma? veel ceriibas neatmetu..:)

*ebāl...
Nu kā tā var būt?

21.gadsimtā?

?

Es vēl saprotu, ka izdzer tukšu šņabi, ielej tur apelsīnu sulu, izlej podā - jepta - un atkal šņabis pilns ar šņabi. Var plītēt tālāk (šo gļuku norakstītu uz dzēruma stadiju).

Bet atmiņas karte... Viņa tak ir tik ļoti maziņa...

Nu kur tur tās vecās bildes lai paliek?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):