Vēlos bildēt ļoti ātras un kustīgas bildes, piemēram, lai mani saprastu, bildēt autosacīkstes vai treku. Kuru ražotāju un spoguļkameras modeli Jūs man ieteiktu, kā arī kādu objektīvu, lai man sanāktu bildes bez mašīnu izplūdošām kontūrām jeb tām saucamajām "ēnām" un bilde kopumā būtu "asa" ?
??????????!!!!!!!!!!!! Kustīgiem objektiem??? Nu nevajag jaukt cilvēkam galvu. Labākais "optiskais stabilizators" stingra roka kas "māk" vienmērīgi novilkt līdz objektam.
es piemeeram iztieku bez spogulja, dienas laikaa nav probleemu, jaauzliek lielaaks F lai traapiitu asumaa diezgan liels laiks un nekaadu probleemu, ja naak vakars lieku uz 1/60 un velku mashiinai liidzi un sanaak dinamiskas bildes. Siguldas rallijaa redeeju ka Pro vechi vakarpusee ar zipeneem blieza
Nezinu , visjus savus komerciali veiksmigos "Sporta kadrus" esmu uztasijis 80 gados ar F-2 NIKON bez AF bez EKSPONOMETRA ar tumsajiem fiksetajiem stikliem parsvara NIKOR 200mm un NIKOR 20mm Bet ja nopietni tad pietiek ar kautkadu 30.D un 70-300 SIGMA ja galva uz pleciem KAMERA vel ilgi nebus jamaina bet stiklu SPORTAM gan vaig 2,8 un atro un stabilizators ar netrauce bet naf obligati Sportam praktiski izmanto tika LOTI GARUS un LOTI PLATUS stiklus videjo diapazonu praktiski ne
+Lunis nopērc I maku, f=2,8 600mm (ap 15000 Ls kopā) pabildē, un tad uzdod šo pašu jautājumu, tikai vairs ne kur pirkt, kur to visu iemācīties...tehnika nebildē, bildē cilvēks...man savā laikā ar zenīt bildēto uzvaras brauciena Gaujas kausā ar blaķenēm bildi nāca zagt...noķēru un uzdāvināju...kā nekā republikas cempions, bet es jauns puišelis.
Tas "by default", ka digitālu šodien jau? Ahā. Nu, labāk gaišāks stikls, labāk kamera, kurai var vairāk ISO uzlikt un kura mazāk trobelē pie tām lielajām jūtībām, stabilizators neskādēs, bet var arī ne īpaši līdzēt, daudzi, cik lasīts, tikai pie gariem laikiem tā īsti pieslēdzas. Nu, labāk vairāk rāmju sekundē un ātrāku karti.
Onkulis, cilveekiem pret IS naf nekaada naida, ja nevajag vinju var izsleegt, bet ja vajag tad naakas dazham labam objektiivam pielikt vairaaak finances nekaa bez IS
erdmann, pievienojos lunja teiktajam, vinjsh izsakaas skaidri un saprotami un pats galvenais vienmeert vinjam ir taisniiba! Pats bildeju sportu (vindserfingu) ar 30d kaa jau kaads teica 5 kadri sekundee ir pilniigi pietiekami, uzliekot gripu ari rokaa erti tureet. prieksh sporta patumsh bet iztikt var 70-200 f4 - atrs autofokus, asss, labs kontrasts, kraasas. Ir pieejams tik pat tumsh bet ar IS, bet par 2.8 stikla cenu, shajaa gadijumaa es uzskatu ka sportam klabaak gaishaku, bet bez IS nekaa tumshaaku bet ar IS!!! tuvplaniem izmantoju 17-40 f4, shis laikam bez komentaariem, piemiit visas taads pashas ipashiibas kuras garajam braalim! veel pinam dzhentelmenja komplektam nodereetu kaads 300mm L IS f4 un ja nu vajaag veel pagarinaaties tad 1.4 extenderis! kopaa nemaz tik traki dargi nesanaaak! viss atrkariigs no vajadziibaam, veelmes ieguldiit un/vai ar to pelniisi maiziitei!
var nobildeet ar dajebko, galvenais atrastaites pareizaa vietaa pareizaa laikaa. monopods diezvai paliidzees, driizaak veiklas kaajas lai vari tiit makshkjeri, gad tev gaaziisies virsuu akmenji vai arii autinsh. akmenji lido diezgan taalu, un gana speeciigi, ir bijushi gadiijumi, kad parauj gaisaa taadus kas sver uz 10 kg un tad atliek tik skatiities kur tad vinsh lido ... ir gadiijies atrauties ar mazaakiem, sajuutas nav labas ... kas attiecas uz piemineetajiem 350, 30 un mark III, tad peedeejam protams ir + jo projekteets buutiibaa vinsh ir tieshi shiim vajadziibaam, sportam ut.t.t. ar 350 un 20/30 d arii mieriigi var darboties, bet reaali ir taa, ka ir un buus situaacijas kur aaatrums (lasi - aparaata (sleedza ) ir pa mazu, un arii jaaatceraas ir bufera izmeers, tie ir tehniskie ierobezhojumi, vajag aatru atminjas karti, taa nu tas ir. dienaa f4 vai 2.8 darbojas bez probleemaam. vakaraa ar (skatoties kaadaa gadalaikaa ut.t.t ), vajadziibas gadiijumaa zipene. un veel iesaku vienmer apskatiities aiz muguras, vai nestaav cilveeki, vai kautkadi akmenji, draza ut.t.t, lai ir kur atkaapties, pamukt malaa, cik nu tur tas ir iespeejams - auto var arii izsliideet, tas ja sakties kaa auto brauc taa ir viena lieta, no skatiitaaja vietas viss ir forshi, ir baigais shovs ut.t.t., bet ja atrodies tuvaak trasei, tad var buut dazhaadi ...