forum.gif
Par jauniņajiem, kritizēšanu un vērtēšanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par jauniņajiem, kritizēšanu un vērtēšanu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.06.07 13:05
 citēt
Uz šo rakstu mazlietiņ pamudināja komentāri pie Kawazoe-Taiki raksta. Tikai gribēju izpaust savu- jauniņās viedokli.

Kā jau mēs visi labi zinām, fotoblogā pastāv vērtēšanas sistēma, kur trīs kategorijās- ideja, izpildījums un izjūtas- tiek vērtētas ar ballēm no 1 līdz 5. Zinām taču.
Bet pie iepriekšminētā raksta vairākkārtīgi parādījās izteikumi par to, ka neviens nevērtē ar zemām atzīmēm vai arī vispār nevērtē.
Tad nu lūk- tikpat labi kā pārzinām vērtēšanas sistēmu, mēs zinām arī fotoblogeru attieksmi pret jauniņajiem. Ja es kā nesena fotobloga iemītniece atļautos novērtēt kādu bildi ar 3 vai, nedod dievs, zemāk- 1 vai 2, visi, kam šī bilde zināmu iemeslu dēļ patīk mestos mani nonievāt, jo es tik zaļa un vēl nepieredzējusi esmu atļāvusies novērtēt (pareizāk sakot, nokritizēt) kāda varbūt pieredzējušāka autora bildi. Vai arī otrs variants- sakritības rezultātā es būtu nokritizējusi kāda autora bildi, kurš iepriekš ir kritizējis mani. Un tad nu lūk visi automātiski iedomājas, ka es vienkārši atriebjos tam autoram nevis izsaku savas domas par konkrēto fotogrāfiju.
Un tā nu šādu apsvērumu rezultātā esmu nonākusi pie savas pašreizējās vērtēšanas sistēmas- vērtēju tikai bildes, kurām droši varu ielikt 4 vai 5, bet pārējām- kuras man nepatīk vienkārši nevērtēju vai, ja nu man tiešām ir ko teikt, iekomentēju. Tādēļ lūk no manis vēl neviena bilde nav saņēmusi zemāku vērtējumu par 4.
Tas tā- vinkārši manas domas par attieksmi pret jauniņajiem un vērtēšanas sistēmu...
Publicēts: 02.06.07 13:11
 citēt
Vajaga uzrakstīt kāpēc tā bilde ir pelnijusi 333 vai 321 vai kādu citu vērtējumu tad arī nebūs nekādi lielie pārpratumi. Tas šeit nav attīstīts, bet tā vajadzētu būt. Autors jau nezin kāpēc nevienam nepatīk un viņu nevērtē. Tiesa vērtēt vienādi pieredzējušos autorus un iesācējus arī ir muļķīgi...
Publicēts: 02.06.07 13:11
 citēt
Ar to vērtēšanu ir tā, ka, ja jauniņajam pašam ir labas bildes galerijā, es redzu, ka cilvēks kaut ko saprot, un nav nakādu pretenziju par zemu vērtējumu no viņa puses, ja vien protams prot to pamatot.
Bet, ja cilvēks, kam pašam savas bildes tik ar kādu vidējo atzīmi 3 ielien un iesprauž man trīnieku, es esmu maigi sakot neapmierināts. Jo kā gan kāds var kritizēt un mācīt citus, ja pats neko neprot?! :roll:
Publicēts: 02.06.07 13:26
 citēt
Jo kā gan kāds var kritizēt un mācīt citus, ja pats neko neprot?! :roll:

Nu ja, bet ir ari lietotaji, kas vispar uzskata, ka jauninie nedrikst vertet pieredzejusos fotografus, neatkarigi no jaunino prasmes.
Publicēts: 02.06.07 13:29
 citēt
nafig vispar vērtēt ar ballēm. (ja jau visss tas tik sāpīgi)
Publicēts: 02.06.07 13:49
 citēt
bet es te tā padomāju par vienu lietu- fotogrāfs kā tāds taisa bildes ne tikai saviem druagiem profiem bet arī "vienkāršajai" tautai, kura no fotogrāfēšanas neko nerubī. tātad svarīgi arī ir lai foto patiktu ne tikai pro bet arī iesācējiem utt.
bet to kā pilnīgs iesācējs var ielikt 3 pie izpildījuma kādam pieredzējušam-to nu gan es nesaprotu... ok saprotu vinjam moš nepatīk un ieliek pie sajūtām 3 bet ne jau pie izpildījuma...
Publicēts: 02.06.07 14:49
 citēt
nafig vispar vērtēt ar ballēm. (ja jau visss tas tik sāpīgi)

Principā es atbalstu šo variantu - tieši tāpēc, ka vērtēšana ar ballēm ir diezgan subjektīva, viens liek balli par to, ka cilvēks ir zināms, otrs par to, ka ir draugs, es domāju, ka var progresēt pietiekami, ja par tavu bildi izsaka objektivu kritiku, nevis novērtē, reizēm šis vērtējums tikai traucē, jo cilvēki vienu un to pašu problēmu diviem dažādiem cilvēkiem var novērtēt atšķirīgi...
Publicēts: 02.06.07 14:56
 citēt

...viens liek balli par to, ka cilvēks ir zināms, otrs par to, ka ir draugs...

Man tādu problēmu nav, jo no šejieniešiem nevienu personiski nepazīstu.
Publicēts: 02.06.07 15:08
 citēt
nu jā vēl, tas, ka daži vadās pēc iepriekšējajiem vērtējumiem - nav patstāvīgi ;(
Publicēts: 02.06.07 21:34
 citēt
Neizlasīju, tikai virsrakstu un jauniņie arī taču nelasa šitos sūdus, tāpēc arī nedomā ko un kā vērtēt

tu taču melo, jo esi rūpīgi izlasījis...:):):)
Publicēts: 02.06.07 21:37
 citēt
Arprats ,jau otrs sodien cepas par sjo tuksjo temu.
Publicēts: 02.06.07 22:09
 citēt
A kāda tam nozīme,kad būs pieci vai...Vajag tik rakt,galvu varbūt pat paglaudīs!:)))
Publicēts: 02.06.07 22:10
 citēt
Sory,laikam vecs palieku!:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):