Taa ilgi jau domadams, secināju, ka ir pienācis laiciņš iegadāties ko shtengraaku, un tā meklēdams kko stiklveidiigu, celjodams pa daudziem i-shopiem nonacu pie sledziena, ka vēl nevaru atļauties kaaroto. Un tad nonacu liidz e-bay, taa leenaam pašķirstiju tās n-taas lapeles, godiigi sakot pa reizei atkaras zhokliits, kad saaku paarverst naudinjas no $ uz Ls. Un ta padomaju, vai tas ir tiešam tik ticami, ka piemeram: New Nikon D80 Digital SLR 18-70mm + 70-300mm KIT D 80 4GB -- maksaa 640ls ! Un tad man saak zust ticamiibas moments ! Tadel jautaju, vai kaads ir pircis no e-bay kko nez ko liidziigu ? Un cik tas ir nopietni ? vai ir iespejama taa saucama tautas valodaa ap*ishana ?
bet kaa var zinat, vai vinjsh ir pardoshana ar realo doto cenu vai ar solishanu ? un kur var redzet cik ilgi VēL tiks soliits ?> Un kaads ir procents, ka vinja vispaar bus ejosha ??
Tur jāskatās vai vispār uz LV viņi sūta un kāda ir viņu nodokļu politika. Ja viņš piekrīt preci rakstīt kā dāvanu tad iespējams 18% nebūs jamaksā, bet kad es sūtīju viņš teica, darīšu visu iespējamo, bet garantiju nekādu nedodu. Un ja viņš protsta sūta un tu uztraucies par nodokļiem pierēķini klāt vismaz 18% padomā, ka garantija tev pricipā nav. Ja sūta uz lielāku summu tad attaisnojas. Piemēram Nikon tikuntā LV nav servisa centra un viņš tiek sūtīts kautkur prom. Ja paņem kautkur ne no pārāk tālām valstīm tad tas pats vien būs garantijas laika ziņā. Un ja tomēr nekas nenoplīst esi vēl ietaupījis naudiņu
No amerikas suutot ir jaaskataas kas suuta un paardod, ja privaatais suutiis tad ar jamo var sarunaat lai iekjeksee kjeksiiti " Gift" a ja veikals suutiis tad dabuusi maksaat muitu - tobish PVNu. AA un veel pieskaiti shipinga izmaksas. Ja ko no ebaja pirkt tad labaak no vaacu ebaja, vismaz nav nekaadas muitas un shipings ar leetaaks.
es nopirku reflektorus UK eBayaa tikai manu karti Paypalaa nenjeema un nevareeju samaksaat, tagad man suuta draudu vestules lai samaksaaju bet ja kaads ir anglijaa paziistams tad var sarunaat lai vins nopeerk un suuta uz latviju vai vnk atved kad pats brauc
ar ebaju principā viss ir vienkārši. Lielākie veikali neķeksēs nekādu gift līdz ar to cena veidojās sekojoši preces cena+piegādes maksa+muita (šinī gadījumā 10%) + PVN. Piegāde arī apliekās ar nodokļiem ibo tas ir pakalpojums
Vēlējos palūgt padomu, jo prāts ir nobriedis pirkt Canon 3500D, tad... 1) labāk pirkt caur ebay.de vai co.uk; 2) vai labāk tepat LR, ja komplekts (body+kit+soma+baterija+atmiņas karte) sanāk uz 465Ls, atņemot 18% PVN, tad 380Ls. Jo skatos, ka ebay arī lētāk jau nemaz nevar dabūt. Un tur tomēr vēl piegādes un garantijas problēmas var būt.