forum.gif
Bilžu publicēšana. Ieteikums.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bilžu publicēšana. Ieteikums.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.08.07 15:44
 citēt
Cien. tauta :)

Ik pa laikam redzot smukas bildes, kuras atverot uzreiz redzam - smalkām detaļām zūd asums, dzirdami komentāri - "blogs apēd asumu" utt utt.

Tātad, ko es jau pats sen esmu novērojis, liekot savas bildes -

Kā mēs zinam, ka bildes(horizontālās), kas platākas par 800px tiek samazinātas uz tiem pašiem 800. Un tagad jautājums sev. Kāpēc tad liekam lielākas par 800px??

..kā es daru -
* ņemu bildi šopā, samazinu līdz 750
* izmantojot unsharp mask filtru uzlieku nepieciešamo asumu, tā lai nav par daudz, un nav par maz. Jo mēs taču zinām, ka samazinot bildi jebkurā gadījumā zūd asums (varbūt ir kāds algoritms, kad nezūd tik ļoti)
* uzlieku neuzkrītošu rāmīti.
* saglabājam izmantojot "SAVE FOR WEB" ..

Esiet apdomīgi! ..un varbūt būs jāiztiek bez komentāriem - "Kāpēc manu 3MB bildi neņem pretī???"

...lai gan ir arī gadījumi kad tik un tā zaudējam asumu, kaut arī faila izmērs un svars ir saprātīgs :(

Orģināls: 67,63KB www.fotoblog.lv...
"Samazinātais": 62,63KB www.fotoblog.lv...
...pavērojiet kāda atšķirība asumā...
Publicēts: 07.08.07 15:50
 citēt
nu nekaadi nevaru iebraukt kaapeec gan jaachikaajas ar veel kaadaam programmaam, ja taja pashaa PS var uzstaadiit cik lielu kompresiju vajag pie Jpg noseivoshanas.
Izmeers protams ir atkariigs no bildes - buus tev bilde ar miljons siikaam detaljaam, tad nekaada kompresija neliidzees..
Publicēts: 07.08.07 15:53
 citēt
ir tāda lieta kā "Save for Web" tā tiesi domāta šāda tipa vajadzībām!
Publicēts: 07.08.07 15:57
 citēt
Labi, es ļoti atvainojos, nezināju par to save for web :D

izlaboju. Bet būtību tas nemaina :)
Publicēts: 07.08.07 16:02
 citēt
nemaina gan :)

mērķis jau ir palīdzēt citiem :)

Lai katrs izvēlās kā viņš grib glabāt, bet ar nosacījumu, ka rezultāts ir labs :)
Publicēts: 07.08.07 16:03
 citēt
nemaina gan :)

mērķis jau ir palīdzēt citiem :)

Lai katrs izvēlās kā viņš grib glabāt, bet ar nosacījumu, ka rezultāts ir labs :)

Nu labi labi, GALVENĀ DOMĀ bija tāda, lai neliek lielas bildes!
Publicēts: 08.08.07 23:10
 citēt
lieta ir vienkārša un skaidra - apstrādājam attēlu līdz sev nepieciešamajai kondīcijai, drukājam vai daram ko citu. ievietošanai galerijā vajag 800reiz...
PS vai citā progā atveram Resize - Image size - mainām attēla izmēru līdz vajadzīgajam UN pašā apakšējā izvēlnē Resample Image izvēlamies kvalitatīvāko no kompresijas tehnikām - BICUBIC SHARPER, ja gribam palielināt attēlu BICUBIC SMOOTHER!
Publicēts: 11.08.07 23:28
 citēt
brieža novērojumi pirms pusgada un tagad :)

Publicēts: 21 Nov 2006 22:20 Raksta nosaukums:

--------------------------------------------------------------------------------

nez, es parasti lieku bildi <800px >250KB, bet neesmu nekad maniijis, ka zustu kvalitaate...

Tātad, ko es jau pats sen esmu novērojis, liekot savas bildes ...

Publicēts: 12.08.07 00:34
 citēt

--------------------------------------------------------------------------------

nez, es parasti lieku bildi <800px >250KB, bet neesmu nekad maniijis, ka zustu kvalitaate...

Tas bija sen sen :)
Jocīgi, bet lai gan tad liku >250kb, kvalitāte tā nezuda, kā pats redzi dotajā piemērā!

---
Rekur no tā laika bildēm:
Oriģ: 284KB - www.fotoblog.lv...
Samazinats: 150KB www.fotoblog.lv...
----
Oriģ: 337KB - www.fotoblog.lv...
Samazinats: 87KB www.fotoblog.lv...
---
Kvalitātē starpības nav...
Publicēts: 12.08.07 00:53
 citēt

Tas bija sen sen :)
Jocīgi, bet lai gan tad liku >250kb, kvalitāte tā nezuda, kā pats redzi dotajā piemērā!

---
Rekur no tā laika bildēm:
Oriģ: 284KB - www.fotoblog.lv...
Samazinats: 150KB www.fotoblog.lv...
----
Oriģ: 337KB - www.fotoblog.lv...
Samazinats: 87KB www.fotoblog.lv...
---
Kvalitātē starpības nav...

nu gribētu jau es ar par šito jautājumu tikt pie atbildes, jo citos saitos ir pateikts skaidri ne vairāk kā, xxx px un xxx KB kāpēc tad te nevarētu skaidrību ieviest?
Publicēts: 12.08.07 01:04
 citēt
..te, man liekas, pasakot KB nekas netiks darīts... papētot sanāk, ka pat tā 62 KB bilde stipri zaudē kvalitāti, kaut gan citas daudz lielākas ne... vnk laikam liekot to water-mark'u pa virsu kaut kas sačakarējas :(
Publicēts: 14.08.07 20:43
 citēt
Lai nu ko, bet briedis raksta pareizi...bilde internetam ir jāsagatavo un tad nebūs pārsteigumu...unsharp gan nelietoju, bet gan vienu uz aušu tai paša tabulā...+lens blur...efekts ir daudz labāks...bet tas naf galvenais...galvenais ir brieža pareizais ieteikums. Daudziem tas ir jaunums...arī pats to uzzināju 5 mēn. atpakaļ.
Publicēts: 15.08.07 02:37
 citēt
Principā tas ir sen zināms...

Ir taču iespēja iestrādāt, kad bilde tiek šarpota, ja tā ir lielaka par x pikseļiem un tiek griezta. Liekas to var panakt ar skriptu palidzibu, tada veida tiktu kompensets sava ziņā šarpa zudums... :roll:
Publicēts: 15.08.07 07:59
 citēt
Redzi tas ir iespējams, bet fotoblogs anyway liek virsū savu ūdenszīmi, tas nozīmē bildi vaļā, ūdenszīmi virsū un jaunu bildi noseivot... Tā kā tas visticamāk tiek darīts ar gd2 librāriju, tad zudumi ir neizbēgami.
Publicēts: 15.08.07 08:33
 citēt
Kaut kas ar tiem fotoblog algoritmiem nav ...
Piemēram, foto.inbox.lv visas bildes rāda divos režīmos - samazinātu līdz 640 pix un oriģinālo izmēru. Piemēram, ja es tur ielieku bildes ar garāko malu 800 pix un šīs bildes pat nešarpoju, tad 640pix izmērā manas bildes izskatās labāk kā 800pix oriģināls - jo ir nedaudz uzasināta, apmēram kā Photoshop Smart Sharpen 100% un 0.2 pix ....

Tāpat daudzos saitos, ja bildes izmērs atbilst prasībām, tad bilde netiek aiztikta un tādā gadījumā var domāt par detaļu asināšanu utt.
Bet šeit jau drīz tā būs norma, ka daži gudrinieki uploado milzīgas bildes uz 1600pix un tad dod komentāros linku uz šo oriģinālo bildi ...
Publicēts: 17.08.07 01:38
 citēt
Eem, paskatiijos GD librarijā ir arī SHARPEN.

Varbūt liekot bildi ir iespējams atķeksēt "Uzasināt"? Tjipa, uzliek varetmarku, uzasina, tad saglabā. Tāda slinkā funkcija būtu :)
Publicēts: 17.08.07 02:30
 citēt
nez vai ūdenszīmi asināt ir tā labākā doma...
Publicēts: 06.10.07 13:15
 citēt
es gan šarpoju no seniem laikiem ar HighPass jo te var labāk kontrolēt pelēkā slānī asumu. Ja kādā vietā pa daudz tad var aizklonēt ciet bet citur atstāt.
Publicēts: 06.10.07 13:20
 citēt
Par to uzasināšanu nešķiet laba doma, jo ir jāmācās pareizi bildes apstrādāt nevis blogam kaut ko asināt. Ja tā notiks tad būs kā ar drukāšanu, ka viss būs piemērots šķībām bildēm un atnesot pareizi apstrādātu bildi tā izskatīsies sačakarēta.
Publicēts: 06.10.07 13:37
 citēt
Par to uzasināšanu nešķiet laba doma, jo ir jāmācās pareizi bildes apstrādāt nevis blogam kaut ko asināt. Ja tā notiks tad būs kā ar drukāšanu, ka viss būs piemērots šķībām bildēm un atnesot pareizi apstrādātu bildi tā izskatīsies sačakarēta.

Taisnība :)
Publicēts: 06.10.07 13:39
 citēt
Par algoritmu kā tiek samazinātas bildes jaunajā versijā varam pastīties vēl, bet vienu noteikti nevajadzētu pieļaut, ka kautkas kļūst labāks nekā sākumā :)

Ja kādam ir pieredze šajās lietas un ir zināma kāda php klase, kas labāk pastrādā bildes nekā kautkāds standarta algoritms tad, protams, to var mums iedot un mēs pačolēsim.
Publicēts: 06.10.07 21:45
 citēt
es gan šarpoju no seniem laikiem ar HighPass jo te var labāk kontrolēt pelēkā slānī asumu. Ja kādā vietā pa daudz tad var aizklonēt ciet bet citur atstāt.

...tas tiek lietots bildes apstādes procesā, bet kad gatavo tieši blogam (daudzos saitos ir vēl stingrāki rāmji) tad praktiski brieža rakstītais bez labojumiem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):