forum.gif
DPI un bildes izmērs drukai! Palīgā!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / DPI un bildes izmērs drukai! Palīgā!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.08.07 15:05
 citēt
izskatās, ka stiepts canvas size un black, tādēļ arī tāds liels rāmis sanāca!
:)
Publicēts: 17.08.07 15:06
 citēt
plakātu es nestiepu - tādā izmērā viņš ira - 3840x2880 pix (būvēts uz lapas, kas vismaz šopā tika pasniegta kā A3)! A tas melnais apakšā ir vienkārši lapa - A1 izmērā :o
viens uz otra
abi 240 dpi
Publicēts: 17.08.07 15:08
 citēt
plakātu es nestiepu - tādā izmērā viņš ira - 3840x2880 pix (būvēts uz lapas, kas vismaz šopā tika pasniegta kā A3)! A tas melnais apakšā ir vienkārši lapa - A1 izmērā :o
viens uz otra
abi 240 dpi

Atver to plakātu, ka stev jau ir gatavs un paņem Image->Image Size un izmaini izmērus. Tiešām tev sanāk kautkas tāds?

Bez nekādiem layer vai kā cita... Tikai tas fails un nomaini izmēru
Publicēts: 17.08.07 15:41
 citēt
nu paga :D A3 izmēra plakātam es izmērus nemainu - tas ir tāds kāds ir.. viņš ir jāuzbliež uz A1 lapas virsū! Uzmetu - un tā izskatās! :o
Publicēts: 17.08.07 15:43
 citēt
nu paga :D A3 izmēra plakātam es izmērus nemainu - tas ir tāds kāds ir.. viņš ir jāuzbliež uz A1 lapas virsū! Uzmetu - un tā izskatās! :o

Kā tu vari nemainīt izmēru?

Nav jau cita varinatina. Viņš ir jāstiepj...

Dari vien kā es teicu, vai arī tipenē to izdarīs pa savam prātam
Publicēts: 17.08.07 15:48
 citēt
tagad jo vairāk neaprotu - A3 jāmaina izmērs uz A1? Vai arī vienkārši jāpalielina? (bet ideja ir vienu virs otra - apakšā A1 un uz tā "pielīmēts" A3) Es uzliku A1 izmērus kā teici un uz tā uzmetu A3 plakātu (sanāk layeris).
Publicēts: 17.08.07 15:59
 citēt
Nu kā
[list]Tev ir 1 bilde ar izmēru A3 un 300DPI[/list:u]
[list]Tev vajaga no šīs A3 bildes uztaisīt A1 bildi[/list:u]
[list]A1>A3[/list:u]
[list]Nepieciešams palielināt A3 bildi līdz A1 izmēram, lai to varētu uztaisīt[/list:u]
[list]Tipenē pieņem bildes arī ar mazāku DPI nekā 300 značit to var pamazināt, lai nezaudētu tik ļoti daudz palielinot bildi līdz A1[/list:u]

Šitā es domāju
Publicēts: 17.08.07 16:12
 citēt
Jā, tā bija sākuma ideja :D Bet tagad ideja ir tāda, ka lai nezaudētu kvalitātes un taa tālāk, tad A3 izmēra plakātu nemaina, bet uzliek virsū uz A1! tb - paliek apkāt malas - tukšas (bet tajās tadir doma sabāzt visus logo utt, tādejādi pašu bildi atstājot bez tā visa). un pamat jautājums ir tajā - ka man liekas, ka mans A3 uzlikts uz A1 (bildē) izskatās pārāk mazs :o
Publicēts: 17.08.07 16:24
 citēt
Jā, tā bija sākuma ideja :D Bet tagad ideja ir tāda, ka lai nezaudētu kvalitātes un taa tālāk, tad A3 izmēra plakātu nemaina, bet uzliek virsū uz A1! tb - paliek apkāt malas - tukšas (bet tajās tadir doma sabāzt visus logo utt, tādejādi pašu bildi atstājot bez tā visa). un pamat jautājums ir tajā - ka man liekas, ka mans A3 uzlikts uz A1 (bildē) izskatās pārāk mazs :o

Nu tad tev ir mazāka problēma nekā sākuma, bet bez problēmas tu neesi :p

Tad tev sākumā japalielina tā bilde, bet ne uz A1 bet uz kautko lielāku, kas A1 viducī vai malā izskatās labi :)

PS. Es tā pūlējos :)
Publicēts: 17.08.07 16:37
 citēt
paldies par pūlēm :D
tā vai tā - tas kautko deva! :o

bet nu pamatā man vissvarīgāk zināt - ko mainīt ir prātīgāk - tos mm vai dpi! jo cik saprotu, tie lielumi ir paši par sevi.
Publicēts: 17.08.07 16:38
 citēt
paldies par pūlēm :D
tā vai tā - tas kautko deva! :o

bet nu pamatā man vissvarīgāk zināt - ko mainīt ir prātīgāk - tos mm vai dpi! jo cik saprotu, tie lielumi ir paši par sevi.

Līdz 240 DPI vari laizt lejā tas tomēr būs liels plakāts...
Publicēts: 17.08.07 17:45
 citēt
pamatā man vissvarīgāk zināt - ko mainīt ir prātīgāk - tos mm vai dpi! jo cik saprotu, tie lielumi ir paši par sevi.
saistīti. ja maina tā, ka pikseļi X pikseļi paliek tas pats, OK, jēgas no tā, ka pikseļi X pikseļi top vairāk, manuprāt nav, ja top mazāk, nelāga. trejskaitļu rēķini. laikam nevar PS pateikt: "dajoš izmēru tādu un tādu un DPI tad lai nu ir, cik sanāks".
Publicēts: 17.08.07 20:45
 citēt

nākošreiz kad kādam mēģini ieborēt šo tekstu, saki ka tas ir paspartu. tā būs ātrāk 8) 8)
Publicēts: 17.08.07 21:58
 citēt

Nu protams, ka pārāk mazs. Precīzi izsakoties A3 ir 4x mazāks par A1 ;) Man domāt, ka to A3 vajadzētu "uzpūst" līdz A2 un tad to likt iekšā A1. Tā būtu samērīgāk. Parasti šāda izmēra plakātus neaplūko tuvumā, ja nu vienīgi "pixeļu skaitītāji" :) Tāda iemesla dēļ to būtu jēga drukāt pie 200dpi, līdz ar to A1 būs 6200x4800 pixeļi. 300dpi plakātam ir galīgi nevajadzīgi.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):