plakātu es nestiepu - tādā izmērā viņš ira - 3840x2880 pix (būvēts uz lapas, kas vismaz šopā tika pasniegta kā A3)! A tas melnais apakšā ir vienkārši lapa - A1 izmērā :o viens uz otra abi 240 dpi
plakātu es nestiepu - tādā izmērā viņš ira - 3840x2880 pix (būvēts uz lapas, kas vismaz šopā tika pasniegta kā A3)! A tas melnais apakšā ir vienkārši lapa - A1 izmērā :o viens uz otra abi 240 dpi
Atver to plakātu, ka stev jau ir gatavs un paņem Image->Image Size un izmaini izmērus. Tiešām tev sanāk kautkas tāds?
Bez nekādiem layer vai kā cita... Tikai tas fails un nomaini izmēru
tagad jo vairāk neaprotu - A3 jāmaina izmērs uz A1? Vai arī vienkārši jāpalielina? (bet ideja ir vienu virs otra - apakšā A1 un uz tā "pielīmēts" A3) Es uzliku A1 izmērus kā teici un uz tā uzmetu A3 plakātu (sanāk layeris).
Nu kā [list]Tev ir 1 bilde ar izmēru A3 un 300DPI[/list:u] [list]Tev vajaga no šīs A3 bildes uztaisīt A1 bildi[/list:u] [list]A1>A3[/list:u] [list]Nepieciešams palielināt A3 bildi līdz A1 izmēram, lai to varētu uztaisīt[/list:u] [list]Tipenē pieņem bildes arī ar mazāku DPI nekā 300 značit to var pamazināt, lai nezaudētu tik ļoti daudz palielinot bildi līdz A1[/list:u]
Jā, tā bija sākuma ideja Bet tagad ideja ir tāda, ka lai nezaudētu kvalitātes un taa tālāk, tad A3 izmēra plakātu nemaina, bet uzliek virsū uz A1! tb - paliek apkāt malas - tukšas (bet tajās tadir doma sabāzt visus logo utt, tādejādi pašu bildi atstājot bez tā visa). un pamat jautājums ir tajā - ka man liekas, ka mans A3 uzlikts uz A1 (bildē) izskatās pārāk mazs :o
Jā, tā bija sākuma ideja Bet tagad ideja ir tāda, ka lai nezaudētu kvalitātes un taa tālāk, tad A3 izmēra plakātu nemaina, bet uzliek virsū uz A1! tb - paliek apkāt malas - tukšas (bet tajās tadir doma sabāzt visus logo utt, tādejādi pašu bildi atstājot bez tā visa). un pamat jautājums ir tajā - ka man liekas, ka mans A3 uzlikts uz A1 (bildē) izskatās pārāk mazs :o
Nu tad tev ir mazāka problēma nekā sākuma, bet bez problēmas tu neesi :p
Tad tev sākumā japalielina tā bilde, bet ne uz A1 bet uz kautko lielāku, kas A1 viducī vai malā izskatās labi
pamatā man vissvarīgāk zināt - ko mainīt ir prātīgāk - tos mm vai dpi! jo cik saprotu, tie lielumi ir paši par sevi.
saistīti. ja maina tā, ka pikseļi X pikseļi paliek tas pats, OK, jēgas no tā, ka pikseļi X pikseļi top vairāk, manuprāt nav, ja top mazāk, nelāga. trejskaitļu rēķini. laikam nevar PS pateikt: "dajoš izmēru tādu un tādu un DPI tad lai nu ir, cik sanāks".
nākošreiz kad kādam mēģini ieborēt šo tekstu, saki ka tas ir paspartu. tā būs ātrāk 8) 8)
Nu protams, ka pārāk mazs. Precīzi izsakoties A3 ir 4x mazāks par A1 Man domāt, ka to A3 vajadzētu "uzpūst" līdz A2 un tad to likt iekšā A1. Tā būtu samērīgāk. Parasti šāda izmēra plakātus neaplūko tuvumā, ja nu vienīgi "pixeļu skaitītāji" Tāda iemesla dēļ to būtu jēga drukāt pie 200dpi, līdz ar to A1 būs 6200x4800 pixeļi. 300dpi plakātam ir galīgi nevajadzīgi.