forum.gif
DPI un bildes izmērs drukai! Palīgā!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / DPI un bildes izmērs drukai! Palīgā!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.08.07 22:25
 citēt
Šobrīd šopā esmu salipināju plakātu - A3 - 300 dpi.
Man paziņo, ka vajagot A1 formātu!

Vai pietiek ar cipatiņu nomaiņu image size lai pārietu no viena formāta uz otru? vai arī ir kādas sakarības ar dpi?

Steidzami vajadzētu atbildi... :(
Publicēts: 09.08.07 23:00
 citēt
Te ir skola par bildes lieluma palielināšanu, varbūt noder.

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 09.08.07 23:00
 citēt
Kvalitāte dažāda. mani vairāk interesē - kā pareizi pāriet> Kuros logos info mainīt!

Apskatiju skolu - tātad jāmaina pikseļu daudzums? Un cik īsti ir tie10%? :shock:
Publicēts: 09.08.07 23:41
 citēt
pixelji jau nenokurienes nerodas :) cik bija izejmateriaalaa, tik arii paliks. Ja palielinaasi maksliigi ar PShopu, tad kvalitaate proporcionaali samazinaasies.. ja jau tik vienkaarshi buutu, tad visi no ziepiishiem plakaatus drukatu :D
..bet ja tas plakaats ir "lipinaats", tad tev atliek vien veel 3 taadus A3 salipinaat un kopaa saliimeejot arii buus A1 formaats .
Publicēts: 09.08.07 23:54
 citēt
Šobrīd šopā esmu salipināju plakātu - A3 - 300 dpi.
Man paziņo, ka vajagot A1 formātu!

Vai pietiek ar cipatiņu nomaiņu image size lai pārietu no viena formāta uz otru? vai arī ir kādas sakarības ar dpi?

Steidzami vajadzētu atbildi... :(

shis vareetu izdoties... tik reekinies ar pecietiibu! ;)

Panjem atver jaunu A1 formaaata lapu. Atver savu A3 un iekopee A1 dokjii... Ctrl+T un pavelc pa visu lapu... PS kko izdara nez pireekjina pixeljus vai kaa, bet ir ok paskats... peec tam uzmet unsharp.

Protams taa visa ir tikai teorija, bet shaada veida no 50x50px esmu taisiijis 5000X5000 nu un nemaz tik drankiigi nabij! turklaat tavu plakaatu neviens jau cik noprotu neskatiisies no 5cm ataluma!
Publicēts: 10.08.07 00:11
 citēt
Paldies par ieteikumu :o Pamēģināšu!
Publicēts: 10.08.07 00:20
 citēt
...shaada veida no 50x50px esmu taisiijis 5000X5000 nu un nemaz tik drankiigi nabij! turklaat tavu plakaatu neviens jau cik noprotu neskatiisies no 5cm ataluma!

viss ! turpmaak plakaatus tikai at telefonu bildeeshu un pavilkshu peecaak pa visu lapu.. :D
un kur taadi aspraashi rodas kas bildi 10000 (!) reizes palielina vienkaarshi izvelkot pa visu lapu :roll:
Publicēts: 10.08.07 00:44
 citēt
neviens nerunaa par izcilu kvalitaati, bet pastiept var un turklaat nemaz i tik drankiigi...

turklaat izmeerus arii neatceros tach kaadi bij tam failam, karoch mazs bij gan! ;)
Publicēts: 10.08.07 08:18
 citēt
drukat var lidz pat 150 dpi. Kvalitate ir loti laba- ir parbaudits.
Publicēts: 10.08.07 09:45
 citēt
neviens nerunaa par izcilu kvalitaati, bet pastiept var un turklaat nemaz i tik drankiigi...

turklaat izmeerus arii neatceros tach kaadi bij tam failam, karoch mazs bij gan! ;)

a prieksh kam tad vispaar jaastiepj?? atdod failu kaads ir lai pashi interpolee kaa vajag un drukaa ck lielu grib. No Tavas stiepshanas toch lietderiigie pixelji jauni klaat nenaaks..
Publicēts: 10.08.07 14:42
 citēt
manā gadijumā "augša" prasa attiecīgo A1 formātu! (par to gan man pavēstija kad viss bija gatavs... pilnīgs idiotisms)
Publicēts: 10.08.07 14:50
 citēt
Varbūt noder [url=www.lightbox.lv/calculator/]www.lightbox.lv/calculator/[/url] ;)
PPI var pieņemt, ka vienāds ar DPI (cilvēkiem, kas nesaprot atšķirību).
Publicēts: 10.08.07 14:56
 citēt
parasti jau prasa ne tikai formaatu, bat gan arii attieciigo dpi shim formaatam. Ja tik vienkaarshi buutu "pavilkt" un viss, tad jau visi tik vilktu un pat preklaamas uz maajaam bildeetu ar ziepjutraukiem :D
Es saprotu Tavu beedu, bet nav viss tik vienkaarshi kaa izliekas. Informaacija atteelaa ir tik cik vinja ir. Tu vari izstiept sho bildi pa visu sienu, bet no taa informaacija vairaak nepaliks ieguusi lielu miglubildi. Svariigaakais parametrs kas nosaka uz cik dpi var drukaat ir tas no kaada attaaluma bilde tiks skatiita - tas arii ir viss. Tachu biezhi pasuutiitaaji ta nenjem veeraa un pasuuta visu 300 dpi. Paliidzeet neviens Tev te nevarees - ja taa prasa, tad taa arii jadod. Visas taas palielinaashanas programmas ir deriigas konkreetiem meerkjiem - vairaak vai mazaak palielinaat bildes kur ir sameeraa maz informaacijas/detaljas. Tikko bilde smalkaaka, taa p.sd.c ...
Kaapeec vechi ciinaas ar formaata kameraam? Vai vinjiem nav naudu kur likt? Buutu panjemushi puskadrnieki un bliezushi.. NESANAAK !
Publicēts: 10.08.07 15:07
 citēt
Varbūt noder [url=www.lightbox.lv/calculator/]www.lightbox.lv/calculator/[/url] ;)

nav jau daudz ko reekjinaat - ja vajag A1 ar 300 dpi tad jaapanjem no plaukta kamera ar 67 MPix un jaanofotograafee ;)
ja bildi liimee no 4 daljaam , tad jau vieglaak - pietikt ar 17 MPix kameru..
.. var jau saliimet arii 196 failus no 6 Mpix kameras un uztaisiit bildi 40,784 x 26,800 pixels ar 1.09 billion pixels
www.tawbaware.com...
vot tas toch ir meistardarbs !
Publicēts: 10.08.07 15:19
 citēt
Nu jā, tas jau gan. Šitas kaļkuļātors takā tēmēts tiem, kas nezin kā izrēķināt ;)
Publicēts: 10.08.07 15:57
 citēt
nu re.. Manā gadijumā teica - nu tu - uzštellē mums tur plakātu, kautkādā izmērā..īsti arī nepasakot, kāda veida plakāts un kur paredzēts likt.. nu ok - taisu A3! tipo viss jau sataisīts un tā - aaaaaa, redz - mums vajag A1! Tad nu šovakar uzbliez-izstiep lielāku...
Eeeeeee.... tad arī man bi divi varianti -
vai nu vis jaasaak no saakuma - jaafotografee attiecīgi utt (ko vienā vakarā nevar izdarīt - ja to prasa - uz redzēšanos..)
vai nu kautkādīgi arī izstiept un lai ēd...
Publicēts: 10.08.07 16:04
 citēt
nu re.. Manā gadijumā teica - nu tu - uzštellē mums tur plakātu, kautkādā izmērā..īsti arī nepasakot, kāda veida plakāts un kur paredzēts likt.. nu ok - taisu A3! tipo viss jau sataisīts un tā - aaaaaa, redz - mums vajag A1! Tad nu šovakar uzbliez-izstiep lielāku...
Eeeeeee.... tad arī man bi divi varianti -
vai nu vis jaasaak no saakuma - jaafotografee attiecīgi utt (ko vienā vakarā nevar izdarīt - ja to prasa - uz redzēšanos..)
vai nu kautkādīgi arī izstiept un lai ēd...

Cik liels tas plakāts ir pixeļos?
Ja viņš priekš A3 ir uz 300ppi, tad +/- pieņemamā kvalitātē viņu izdrukāt varēs tikai uz A2. Bet ir variants viņu PS vai Genuine Fractals pastiept teiksim par 25% un tad drukāt ar 180ppi. Tad varētu arī sanākt ok.
Publicēts: 10.08.07 16:52
 citēt

nav jau daudz ko reekjinaat - ja vajag A1 ar 300 dpi tad jaapanjem no plaukta kamera ar 67 MPix un jaanofotograafee ;)
.. var jau saliimet arii 196 failus no 6 Mpix kameras un uztaisiit bildi 40,784 x 26,800 pixels ar 1.09 billion pixels
www.tawbaware.com...

:shock: :shock: pilnīgs kosmoss, nu kur ta šitā var! :shock: :shock:
Publicēts: 10.08.07 18:48
 citēt
PS var uzdot gan izmēru cm, gan izšķiršanu dpi vai uz cm, bet galvenais parametrs cik pikseļi X cik. iedod failu un lai drukā, cik lielu vajag. ja nu drukātājiem atstrādāta sistēma, ka 300 dpi un pļurkt /nemāk vai par slinku pārregulēt/, tad jārēķina un vajadzības gadījumā jāpalielina.
Publicēts: 10.08.07 22:58
 citēt
3200X2400 itkā to pikseļu! :o
Tad cik saprotu - vispareizāk būtu dot drukātājiem, lai staipa paši, vai? :o
Publicēts: 11.08.07 00:26
 citēt

3200x2400 jau nu gan nebūs 300dpi (ppi būtu pareizāk teikt), bet gan 200. Līdz ar to ar nelielu pastiepšanu nekas nebūs līdzēts. Bildes izmērs ir jāpalielina par 100%, t.i. divas reizes. Respektīvi, tam jābūt ir vismaz 6400x4800, lai izdrukātu pie 200ppi.
Varbūt es kļūdos, bet manuprāt to labāk būtu darīt datorā, nevis drukājot, jo manuprāt PS vai GenuineFractals mācēs labāk palielināt tik dramatiski to attēlu, nekā printera RIPs.
Publicēts: 11.08.07 10:40
 citēt

www.tawbaware.com...

Kaut kur vienā forumā, ka tik ne tajā pašā dpreview bija diskusija par to, kā uztaisīt labu bildi - cilvēkam bija iespēja tikt vietā, kur parasti mirstīgie netiek, ar labu skatu uz pilsētu un debesskrāpjiem (vakarā). Rezultātā bildēts tika laikam ar 85 mm fiksu un salipināta no daudziem fragmentiem (9 vai 12.. laikam). Rezultātu ar prieku nopirka vairāki attiecīgajā ēkā strādājošie, lai pieliktu pie sienas. Vot tā ir attieksme, kas priecē - cilvēks zināja, ko vajag, un sagatavojās labu laiku PIRMS bildēšanas, gan meklējot un studējot info, gan apspriežoties ar citiem.

BTW, tas gigapixelis labs! :)
Publicēts: 13.08.07 20:32
 citēt
tā var izrādīties, jo tā drošāk izvairīsies no @ staipīšanas.
PPI ar DPI jau par 66,6% sakrīt jau nosaukumā!
Publicēts: 14.08.07 20:35
 citēt
izlasīju ar interesi, bet es nesaņēmu atbildi...esmu dzirdējis,ka ir maksas proga,kas ceļ izmērus daudzas reizes, saglabājot labu kvalitāti...būs vien jāmet slinkums pie malas un jasameklē pašam... :D
Publicēts: 14.08.07 20:44
 citēt
drošāk izvairīsies no 2X staipīšanas, protams, nu, no tā, ka mīļam sunītim asti pa gabalam.
tāpat, ja pikseļi OK, bet jpg fails par lielu, palielini kompresiju - vēl par lielu - ne to pašu spied vēl, bet no jauna ņem oriģinālo un spied vairāk, ja vien programma nedod samazināt līdz tik un tik MGb. esmu dzirdējis par stiepjamajām programmām un kautkādi motīvi ir /esot/ tām būt dārgām. redzējis neesmu ne darbībā, ne bezdarībā. savukārt, kur bildes var tīklā provēt noandelēt, sakrālais tXt ir "no streaching!".
Publicēts: 14.08.07 21:27
 citēt
izlasīju ar interesi, bet es nesaņēmu atbildi...esmu dzirdējis,ka ir maksas proga,kas ceļ izmērus daudzas reizes, saglabājot labu kvalitāti...būs vien jāmet slinkums pie malas un jasameklē pašam... :D

Tas ir tas, ko minēju savā tekstā www.ononesoftware.com... :)

PS. lai saprotamāk iztulkoju arī latviski to [url=www.lightbox.lv... un nedaudz papildināju. Varbūt kādam noderēs, kam negribas uz papīra ķēpāties ;)
Publicēts: 16.08.07 17:15
 citēt
o! paldies par kaļkuļātora iztulkošanu :)
Publicēts: 16.08.07 17:19
 citēt
o! paldies par kaļkuļātora iztulkošanu :)

Kas Tev sanāca ar to bildi? Bija pienācīga kvaltāte viņai?
Publicēts: 16.08.07 20:15
 citēt
Ne viena proga neko nevar palielināt, tas tikai acu māns
sadalu viedokli. tuvumā blenžot un pikseļus skaitot var labāk izskatīties, bet ne jau tādēļ bildes drukā.
Publicēts: 17.08.07 12:12
 citēt
šobrīd tad nu paika situācija tāda, ka es savu A3 bliežu iekš A1 - iekšā.
Publicēts: 17.08.07 12:35
 citēt
šobrīd tad nu paika situācija tāda, ka es savu A3 bliežu iekš A1 - iekšā.

Kad esi redzējusi kā tas dabā izskatās padalies, lūdzu, ar iespaidiem!

Paldies :)
Publicēts: 17.08.07 14:10
 citēt
Tiko parunājos ar cilvēkiem, kas veido visādus plakātus un citas lietas sadarbība ar tipogrāfiju.
Tad teica, ka nu varētu daudz maz labi sanākt.

DPI nevajaga laizt mazāk kā 150, jo pretējā gadījumā nekas labs nebūs un tomēr ieteica photoshopā uzlikt, lai arī ir A1 izmērs.

UN vēl ir jāskatās cik daudz ir teksta virsū, jo ja būtu plika bilde tad nebūšot tik traki. Problēmas ir ar tektiem
Publicēts: 17.08.07 14:22
 citēt
tad nu taa - es veidoju A1 82x58 lapu - un lielumos likšu tos 240dpi, ja? un savu A3 samazinu arī uz 240dpi? Man nav tieši skaidrs tas, kas kur kāpēc jāmaina.. jo šobrīd uzliekot uz itkaa A1 to A3 - tas A3 izskatās, ne divreiz mazāks, bet gan eeee... 7-8 reizes.
Publicēts: 17.08.07 14:27
 citēt
tad nu taa - es veidoju A1 82x58 lapu - un lielumos likšu tos 240dpi, ja? un savu A3 samazinu arī uz 240dpi? Man nav tieši skaidrs tas, kas kur kāpēc jāmaina.. jo šobrīd uzliekot uz itkaa A1 to A3 - tas A3 izskatās, ne divreiz mazāks, bet gan eeee... 7-8 reizes.

Man šķiet, ka tev vaga atvēr maximalo kvalitāti, kas Tev ir tad paņemt uz Image-> Image size un uzliec dokumenta izmēru kāds ir A1 lapai. DPI samazini no 300 uz 240

Tā laikam
Publicēts: 17.08.07 14:32
 citēt
Nu, fotoshops gan piedāvā maksimālo - A3 izmēru listē... un, varbūt tūlīt pataisīšos par muļķi - bet 82x58 tak nav cm..? Attiecīgi kalkulatorā rēķināju, kāds ir A1 izmērs vispār - un uz 240 dpi sanaak 7440x5760 vai kaa taa? pilnīgi saputrojos :lol:
Publicēts: 17.08.07 14:36
 citēt
Nu, fotoshops gan piedāvā maksimālo - A3 izmēru listē... un, varbūt tūlīt pataisīšos par muļķi - bet 82x58 tak nav cm..? Attiecīgi kalkulatorā rēķināju, kāds ir A1 izmērs vispār - un uz 240 dpi sanaak 7440x5760 vai kaa taa? pilnīgi saputrojos :lol:

A1 -- 594 x 841 mm

Tā sanāk.

Kad spied Image->Image Size ievadi šos lielumus pie Dokument Size un viņš automātiski saskaitīs px un tad izmaini DPI.

Vispār pieļauju domu, ka uz tipeni varētu sūtīt failus ar dažādiem DPI, lai tad paši skatās, kurš labāks, ne?
Publicēts: 17.08.07 14:38
 citēt
Publicēts: 17.08.07 14:59
 citēt
šādi te izskatās fotki.lv...
vai tā būtu jāizskatās?? (A1 tieši kā rakstiji, A3 - 240 dpi, ~406X304mm)
Publicēts: 17.08.07 15:01
 citēt
šādi te izskatās fotki.lv...
vai tā būtu jāizskatās?? (A1 tieši kā rakstiji, A3 - 240 dpi, ~406X304mm)

Nē tā nebūtu jābūt.

Tev ir nevis bilde izsiepta, bet dokuments. Man viņš stiepa arī bildi
Publicēts: 17.08.07 15:02
 citēt
A tu nepamainīji Canvas size nevis Image Size kā teicu?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):