Biju jauns un stulbs, kad domaaju, ka ar panasonic fz-30 man pietiks. Nu labi, uz kaadu laicinju jau pietika, bet nu ir laiks iegaadaaties kko labaaku, dienas gaismaa un, ja veel saulee, tad ir forshi, bet taa kaa meedzu ieliist kaadaas pamestaas fabrikaas, shkjuunjos un citaas tumshaas vietaas, tad tomeer ir par shvaku! Taatad... cenas griesti vareetu buut 700Ls Aizraujos ar portretu bildeeshanu paarsvaraa telpaas... buutu jauki, ja arii kaadaa tumshaakaa vietaa vareetu kko uzbildeet bez statiiva... tjip, lai ir pietiekosh shutera aatrums manaam dreboshajaam rokaam. Nu statiivs man ir, bet taa kaa esmu slinks peec dabas un vienmeer kad eju focheet liidzi to nepanjemu, tad taada doma ieshaavaas praataa... taatad shobriid ir vajadziiba peec spoguljkameras baazes, kaada man piemeerota objektiiva, zibspuldzes un iespeejams arii sominjas, kur to visu salikt!
P.S. Fotograafeet patiik ljoti, taapeec pilniigi noteikti netaisos sho nodarbi pamest, tas savukaart noziimee, ka tam, ko tagad nopirkshu, vajadzeetu buut ar iespeejaam to pilnveidot un attiistiit taalaak!
eh, nu ja pie reizes te kko ierakstu, tad juus vareetu arii ieteikt objektiivus citaam vajadziibaam - makro bildeem (patiik man siikbuutnes), dabas skatiem un arii kko sportam (rallijus biezhi apmekleeju). Nebuutu slikti arii iegaadaaties kaadu objektiivu ar kaartiigu palielinaajumu, lai var meitenes no kaiminju maajas sabildeet :lol:
Ja veelaties man kko pajautaat, lai labaak speetu man paliidzeet, droshi dariet taa...
kāpēc 400D, ja var paņemt 350D, kas ne ar ko neatpaliek + bonusā iepirkt kādu stiklu, kā piemēram 50 mm F1.8 vai pat ko vairāk, īsti neatceros cik bija starpiba starp viņiem, kad es pirku, tad par 350D un 400D staprību iegādājos 430EX un biju dikti priecīgs!
a pa 700Ls no 30D tikai body dabusi - nav jegas no body ja tev nav normalu stiklu...
Ja paņem Canon, tad obligāti ņem 50mm F1.8 fiksēto. Lēts un LABS! Kā reizi priekš portretiem.
iemeegjinaaju fikseeto uz sava canona - apnika, ja nu vieniigi portretiem un stufdijas foto ir labs... lskaties, ko tu ar to fochuku taisies fotograafeet
iemeegjinaaju fikseeto uz sava canona - apnika, ja nu vieniigi portretiem un stufdijas foto ir labs... lskaties, ko tu ar to fochuku taisies fotograafeet
piekriitu MR2
Loģika - tas stikls nav domāts nekādiem sportiem, sportos parasti izmanto gaišus, bet ne tikai gaišus, bet arī garus stiklus un porterti ir tieši tā lieta, kam tas ir vis labākais... Tas atkarīgs no cilvēka, ko viņš grib darīt, ja portretus negrib bildēt tad tāds stikls diez vai ir vajadzīgs, tad var paņemt kādu zoominieku gaišo...
portretiem un tumshaam vietaam - 50mm F1.8 fiksēto
kaadus objektiivus ieteiktu makro un rallija bildeeshanai?
un jautaajums par sensora izmeeriem... 22.5 x 15.0 mm un 22.2 x 14.8 mm cik daudz un ko tas maina?
un par zibeni... citu domu, kaa tikai 430ex nav?
Macro - es teiktu macro objektīvi - Tamron 90mm F2.8 esot visumā normāls - pasaulē pa 200Ls var dabūt - esot diezgan ass un tā.... Var ņemt arī Canon - ap 350Ls liekas grozās, cik ļoti liela starpiba canon un tamron īsti nepateikšu...
Ralijam es teiktu vajag k-kadu zoominieku, vienmēr viss atkarīgs no tā cik labā līmenī tev to vajag un CIK atļauj nauda... Principā uz to otro vairāk viss apstājās, jo laba tehnika nav lēta... un nav jēga izmest lielu naudu par labu tehniku ja tu to īsti nelieto...
Man sanāk ~ 900LS pie tam veel jau vajag aminjas karti, akiishus zipenei un papildus bateriju kamerai, soma arī!
Man šitas viss sanāk ap ~1000Ls
Par citu zibsni: Veel jau ir 580ex, bet uz 400D tev no vinjas iisti jeega nekaada, jo labaakaas iespeejas 400d nemaak izmantot! Veel ir Sigma Ef-500 Super, nesen iznaaca arii 510! Vislabaakais variants imho ir vai nu Super sigma vai 430ex! 430mazliet mazjaudiigaaka varbuut, bet sigma pati pa sevi izmeeros klucis!!
Man sanāk ~ 900LS pie tam veel jau vajag aminjas karti, akiishus zipenei un papildus bateriju kamerai, soma arī!
Man šitas viss sanāk ap ~1000Ls
Par citu zibsni: Veel jau ir 580ex, bet uz 400D tev no vinjas iisti jeega nekaada, jo labaakaas iespeejas 400d nemaak izmantot! Veel ir Sigma Ef-500 Super, nesen iznaaca arii 510! Vislabaakais variants imho ir vai nu Super sigma vai 430ex! 430mazliet mazjaudiigaaka varbuut, bet sigma pati pa sevi izmeeros klucis!!
Ja Tamron 17-50 f2.8 vietaa njem Canon OBJEKT. EF 50 1.8 www.metaleks.lv... tad viss sanaak...
re kur cilveeki raksta, ka taa leeca esot laba... komentaari?
jādomā tas tagad sen ne ne tas 50 mm/1,8, kas filmu laikos, bet cits 50 mm/1,8, varbūt radinieks. bet cik atminu, visi nopietni canonisti par 50 mm/1,8 zākājušies. pats gan "izza ņe imeņija lučšego" jūzēju ar A-1.
oi! nepaskatijios kam posts! ar to fiskeeto 50mm dabuusi paskraidiit! Man pasham ir Tamrons 17-50 f.28 pagaidaam tas ir labaakais pirkums ko esmu iegadaajies peec kameras un pirms esmu ticis pie 70-200 4L, bet tas taa offtopic! istenibaa varbuut rallijam tev at jaskataas kaut kaads 24-105L , bet redz tad jau tev vairs neiklausies shitajaas summinjas!
ja esi gatavs paskraidiit un vari iztikt bez platlenkja tad njem to 50mm 1.8 bet tumshaas vietaas ja gribeesi ko plashaaku panjemt tad nekaas nesanaaks! dabuusi liimeet panoraamas! zibeni njem 430ex, bet reekinies ka tagad vinjaam ir deficiits vispareejs! takaa ja nevari paciesties tad meklee Sigma 500 Super! Somu var pamekleet Elkoraa vai pasuutiit caur netu...
Portretiem un tumshaam vietaam buus tev labs tas 50mm 1.8
nu ja, kādreiz teica, ka šis esot pats labākais variants portretiem
skaitās, ka portretiem 1,5 - 2 X garāku par normālo vaig. nu, tas tā ortodoksāli. manu bulgāru draugu veci perdeļi kino skolā nepaņema, jo viņš uz ?-u "ar kādu objektīvu var portretu uzņemt?" atbildēja, ka ar jebkuru. nu jā, es būtu piebildis, ka skaitās, ka, bla, bla, bla, jo, bla, bla, bla
skaitās, ka portretiem 1,5 - 2 X garāku par normālo vaig. nu, tas tā ortodoksāli. manu bulgāru draugu veci perdeļi kino skolā nepaņema, jo viņš uz ?-u "ar kādu objektīvu var portretu uzņemt?" atbildēja, ka ar jebkuru. nu jā, es būtu piebildis, ka skaitās, ka, bla, bla, bla, jo, bla, bla, bla
kurā skolā. domā LKA. vispār man ar doma tur tēmēt, tā ka jāuzmanās :wink:
pēc tam gribu dzirdēt atsauksmes par to kā tu lietosi 50mm F1.8 - nu tā jau tava izvēle es ņemtu, k-ko kas arī kustās kā pirmo objektīvu, šitais nav slikts ja ir īpašumā, bet kā vienīgo nu nez nez
pēc tam gribu dzirdēt atsauksmes par to kā tu lietosi 50mm F1.8 - nu tā jau tava izvēle es ņemtu, k-ko kas arī kustās kā pirmo objektīvu, šitais nav slikts ja ir īpašumā, bet kā vienīgo nu nez nez
nesatraucies, nebuus vieniigais... ir doma veel par kko shitaadu SIGMA AF 17-70/2.8-4.5 DC C juusu domas un ieteikumi? varbuut veel kko citu?