vai kads varetu precizak aprakstiit custom wb pielietosanu?
Cik noprotu tiek nobildeta balta lidzena virsma taja, piem., telpaa,kur notiks actions... un tad pie custom wb izveeles, tiek noradita bilde,kura atspogulo jau ieprieks nobildeto balto balansu...
Ja kludos,tad labojiet,ja, nee, tad pastastiet,kaa nobildet to balto paraugbildi (vai janem vera kadi nosacijumi utt?)
Labak necakareties ar lietam kuru pielietojums nav saprotams un bez kura var iztikt. Ta no pieredzes , Lameri kas parak daudz sev nesaprotamas fisjkas sak pielietot sak vel struntigak knipset neka lidz sim jo parak daudz uzmanibas sak veltit galigi nevaidzigam lietam. KAMERAI ir AUTO balansa funkcija pie tas ari butu japieturas.
Labak necakareties ar lietam kuru pielietojums nav saprotams un bez kura var iztikt. Ta no pieredzes , Lameri kas parak daudz sev nesaprotamas fisjkas sak pielietot sak vel struntigak knipset neka lidz sim jo parak daudz uzmanibas sak veltit galigi nevaidzigam lietam. KAMERAI ir AUTO balansa funkcija pie tas ari butu japieturas.
tas custom wb pagaidam tikai redzes loka paplasinasanai.... experimenteejot tad arii izvertesu,vai ir verts izmantot... un protams ieklausiisos citu viedoklii
videokamerām baltu, fotokamerām labāk patīk pelēks. melnu ne tādēļ, ka tas, ka melns ir melns ir mazāk droši, nekā tas, ka balts ir balts un arī tādēļ ne, ka melnais maz atstaro. sarkans ne tādēl, ka nav ne balts, ne melns, ne pelēks, karroče nav spektrāli neitrāls. tas Auto jau daudzmaz, ja vien nez kādēļ kāda krāsa neņem pārsvaru. pazoomējot var krāsu balanss nedaudz pabīdīties. ar video auto režīmā uz aci redz lodziņā, ka kā ielien kadrā zaķis ar sarkanu kleitu, tā kadrs pārtop tāds zaļāks, ja ar zilu, dzeltenāks, i.t.d. i.t.p, karroče nobīdās papildkrāsas virzienā.
vispaar esmu dzirdeejis ka izmanto peleeku kartinju!
vispār tā kartiņa paredzēta pareizas ekspozīcijas noteikšanai sūdainos apstākļos nevis balansa iestatīšanai. pareizākais variants - sekot luņa ieteikumam :wink:
tāda pelēkā kartiņa maksā pie padsmit Ls, cik esmu dzirdējis.. Tāpēc krietni lētāk salocīt un ielikt bikšu pakaļkabatā baltu a4 lapu. Kad to foķē, fokusu liec uz bezgalības.
tad F/ un ekspozicijas laiks nav no svara,neatkariigi no taa,vai bilde pati no sevis parak tumsa vai arii parak izgaismota... rezultatts nemainiisies?
cik atceros no Muzikanta lekcijām, tam nav nozīmes vai tā lapele būs pārgaismota vai pārāk tumša.
tāda pelēkā kartiņa maksā pie padsmit Ls, cik esmu dzirdējis.. Tāpēc krietni lētāk salocīt un ielikt bikšu pakaļkabatā baltu a4 lapu. Kad to foķē, fokusu liec uz bezgalības.
tad F/ un ekspozicijas laiks nav no svara,neatkariigi no taa,vai bilde pati no sevis parak tumsa vai arii parak izgaismota... rezultatts nemainiisies?
cik atceros no Muzikanta lekcijām, tam nav nozīmes vai tā lapele būs pārgaismota vai pārāk tumša.
izklausās, ka dažiem nav ne mazākaš nojausmas, ko tas nozīmē :roll:
Man arī tā sāk izskatīties Pelēko kartiņu izmanto 2 gadījumos: 1) kā jau teica bro-tip - pareizas ekspozīcijas uzstādīšanai. Kartiņa ir vidēji pelēka ar 18% atstarošanas spēju un no tās mēra ekspozīciju pirms bildēšanas. 2) wb iestatīšanai. To bildē kopā ar fotogrāfējamo objektu, lai vēlāk apstrādājot šopā būtu neitrāla toņa reference. Kā jau teica haralds, dažreiz izmanto arī vairāku krāsu matricu. Ekspozīciju protams var nomērīt arī pēc plaukstas, pēc tam pieliekot +1 stopu. WB uz ātro var iestatīt nobildējot baltu A4 lapu. Tāpat arī RAWā bildējot, kadrā jābūt kādam neitrāla toņa objektam pēc kura baltā balansu iestāda.
šito izmantoju vienmēr, kad bildēju cilvēku telpā...laps. auto nespēj reaģēt uz dažādu krasu temperatūras avotiem pareizi priekš cilvēka ādas krāsas, bet šitas to dara lapi. Un kārtējo reizi esmu pretrunē ar Luni...tie, kas kas izdomāja šito fišku, jau nu naf muļķi, bet zina , ko dara. ...ļoti laba lieta, ja vien ir aparātā. Man ir bijis gadījumi, kad viena puse sejai bija rozā, bet otra zilgana uz auto režījumu.
Ja saprot, ko dara, tad var stādīt to WB pēc baltās lapas, bet ir jāsaprot visas no tā izrietošās sekas: ir jāatceras to noņemt kad beidz un ja kaut kas pamainās krāsu temperatūrā -- tad uzreiz jāmaina iestādījums.
Es parasti bildēju automātiskajā režīmā un ja nu pēc tam nav īsti sanācis tas ko gribas -- pamainu bildēs pec bildēšanas. Baltu un pelēku jau atrast bildē nav lielu problēmu, ja bildē cilvēkus.
Man ir bijis gadījumi, kad viena puse sejai bija rozā, bet otra zilgana uz auto režījumu.
Šo te es neievēroju. IMHO tas nav labojams ar nekādiem custom wb režīmiem. Ja seju apspīd dažādas krāsu temperatūras avoti, tad tur nekas palīdzēt nevar, izņemot gaismas avotu maiņu