forum.gif
Spoguļkamera-modes lieta vai nepieciešamība?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Spoguļkamera-modes lieta vai nepieciešamība?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.09.07 13:01
 citēt
Tur jau tā lieta, ka nebildē tikai draugus, radus un mājlopus! DoH!
Publicēts: 06.09.07 13:01
 citēt
hobijs ar iespeeju arii stradat ar to! takaa sanaak stradat un pelnit tad vajag adekvatu kvalitati... turklaat man patiik ricibspejas briviba kas ir spogulim, tas, ka es esmu noteiceejs par kameru nevis kamera domaa mana vieta un taisa to, ko es negribu...
Publicēts: 06.09.07 13:33
 citēt
Vot šito es arī citiem mēģinu ieborēt, ka pirms pirkt spoguleni, vajag kārtīgi padomāt vai to vajag...

Vēl iz dzīves ir bijuši gadījumi, kad pasāciena laikā pienāk cilvis un saka: "Paprasīju veikalaa labu fočiku, iedeva šito (rāda 400d vai 350D ar kitu) , KAA LAI AR TO FOTOGRAFEE????

Vot i staasti :)...
Publicēts: 06.09.07 14:16
 citēt
Ja ziepītim būtu RAW, būtu jēdzīgāka asuma iestādīšana, normāli varētu rokās paturēt, attēlu kvalitāte būtu kaut cik normāla, varētu pielikt ārējo zibeni, tad es arī ņemtu to.

Ja tas ir tikai hobijs, tas uzreiz nenozīmē to, ka tu negribēsi labu kvalitāti. Vai arī izdrukāt bildi uz A3 un pielikt pie sienas.
Publicēts: 06.09.07 14:52
 citēt
G7 nav raw, dpreview kluse par jaunakiem.
Publicēts: 06.09.07 15:06
 citēt
ak tad tu biji tas, kam vienreiz vajadzeja naudu noteret canona :D es atkal atcereties nevareju :D
bet nu nav jau slikti, jasaka... bet piekriti, ka vairumam vcilveki NAVF velmes macities un sapratnes par to aks ir aks fotoaparata ari ne.
Publicēts: 06.09.07 15:32
 citēt
ja ziepim ir raw, is usm, F 1.2, manuāli režīmi, 35 mm matrica, labs iso pie 800, 300 mm fokus, 24 mm fokuss,
tad ziepis ir ideāls !

Tad jau shitas tef gandrīz der...

www.dpreview.com...
Publicēts: 06.09.07 15:40
 citēt
Esmu sastapies arī ar cilvēkiem, kas domā, ja nopirks spoguleni tad bildes būs profesionālas un smukas..... :twisted:
Pec kada laika atgriežas pie saviem ziepīšiem ...
Publicēts: 06.09.07 17:03
 citēt
par šauru bilde. un ne tik sen lētākais ziepies, kuram blici var uzlikt nāca 2/3 no lētas spogulenes cenas.
Publicēts: 06.09.07 17:09
 citēt
www.dpreview.com...

Šitam izmēri par lielu jau

Neesmu pats lietojis, bet bariņš ar tentēm spriedelēja, ka esot liels mēsls...
Publicēts: 06.09.07 22:04
 citēt
fotograafiem gandriiz visiem ir taads nikjiss kaa pameeriities "kraaninjiem" - padomaa pats fototirgoni, ar ko tad varees sameeriities taads kursh nopirks kompaktkameru? Vinjam tak buus kauns pat izvilkt vinju, ja kaads buus tuvaak par 20 m...
..LJOTI liela dalja cilveeku peerk kameru nevis taapec ka taada ir vajadziiga, bet taapeec ka taada izskataa kruta..
Publicēts: 07.09.07 07:47
 citēt
a vot man ir gribējās pastaigāties pa pilsētu ar tādu.. a vot i pazīmēties mazām meitenām.. un ko domā - izmēram nav nozīme???
ja būtu ziepis normāla d80/.. izmērā, melns, lūdzu, un ar pāris lieliem atlokāmiem ekrāniem un tā lai lielu somu vajag.. un tā lai riktīgi klikšķ, kad spiež to tur, nu starta pogu, ja!.

:twisted:

/me agri modies šorīt.. un nu jau pamodies../
Publicēts: 07.09.07 08:43
 citēt
Nesaprotu tos, kas zīmējas ar kamerām un izmēriem. Nesaprotu, kāda jēga no tā, ka tevi apbrīno cirvji?
Publicēts: 07.09.07 08:44
 citēt
Nesaprotu, kāda jēga no tā, ka tevi apbrīno cirvji?

HAHAa! Labi teikts! :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 07.09.07 09:30
 citēt
a vot man ir gribējās pastaigāties pa pilsētu ar tādu.. a vot i pazīmēties mazām meitenām.. un ko domā - izmēram nav nozīme???
ja būtu ziepis normāla d80/.. izmērā, melns, lūdzu, un ar pāris lieliem atlokāmiem ekrāniem un tā lai lielu somu vajag.. un tā lai riktīgi klikšķ, kad spiež to tur, nu starta pogu, ja!.

:twisted:

/me agri modies šorīt.. un nu jau pamodies../

Ir nācies ar to saskarties publiskos pasākumos...
Sejas izteiksmes :shock:
Izsauksmes vārdi: j**** rods, ahu**** :lol:
Kad bliežu ar 8 fps (lai gan IMHO reāli tik ātri nav) tad tuvāk stāvošie cilvēki vairs neskatās uz pasākumu, bet uz mani :lol:

- ir tāds, ka Tevi vienmēr pamana, grūti noķert negaidītus kadrus
+ respektē un nemaisās pa priekšu, dauzkur palaiž utml
Publicēts: 07.09.07 11:30
 citēt
Nesaprotu tos, kas zīmējas ar kamerām un izmēriem.
nu, paretam gadās, ka tie ar ziepenēm ne tik daudzas savas pakaļas kadrā sabāž, ja ar tādu lielu kameru bildē.
Publicēts: 07.09.07 12:33
 citēt
Hobiji jau ir dažādi un tad dažreiz spogulene ir pareizā izvēle. Bet ja bildē tik ar KITu, tad nu ir kā ir. Bet var saprast arī lēto spoguleņu pircējus -- zin cik grūti ir nopirkt objektīvu, ja visi labie maksā gandrīz tik pat cik kamera vai vairāk.
Publicēts: 07.09.07 13:58
 citēt
Tad parādi bildi, kura būtu ar KITU bildēta un būtu sūdīgākā kvalitātē, nekā ar standarta ziepīti.

Un es nerunāju par, izplūdošām bildēm vai arī tādām, kurām būtu ISO tik liels, cik vien iespējams. Un arī ja stikls nav tik izbrāķēts, cik vien iespējams. (skrāpēts un smērēts)
Publicēts: 07.09.07 14:11
 citēt
nu, kopš ziepenes tapuša ne par SLR, bet par SL, izpaliek paralakse + vēl uzrādās tāda grūti novēršama dSLR pakaļrocība, ka tai bildi un histogrammu var dabūt uz LCD tikai jau uzņemtu. varbūt nedaudz inerce nosaka to, ka tādas profesionāļiem pieņemamas zipenes netaisa - galu galos, arī ziepenēm nav neiespējami ierīkot stiklu mainīšanu, bet retai ir.
Publicēts: 07.09.07 16:31
 citēt
Nav ko pārspīlēt ar tiem L. Tik pat labi der arī parasti ne L fiksfokāļi.
Publicēts: 07.09.07 16:54
 citēt
Nav ko pārspīlēt ar tiem L. Tik pat labi der arī parasti ne L fiksfokāļi.
gan jau tie visādi labi, bet vai tik galvenais labums nav, ka daudzmaz cilvēcīgu bildi var dabūt arī pie vaļējas fragmas un reiz pie vaļējas fragmas, tad jau padraņķīgos gaismas apstākļos. L vai M, neatminu, 2,0 24 mm stiklu Canonā F-1 laimējās palietot, labs, maita.
Publicēts: 07.09.07 18:07
 citēt
braucu ceļojumā, tad arī baseinā to pamocīšu !
nezinu, nezinu, vai vajag. ūdensnecaurlaidīgie pulksteņi zini ar ko atšķiras no parastajiem?, parastie ūdeni laiž gan iekšā, gan ārā, ūdensnecaurlaidīgie tikai iekšā.
Publicēts: 07.09.07 20:49
 citēt
Ir man čomam tas zemūdens brīnums.Forelistiem jau dziļi nav jālien :) ,vienīgā problēma,ja pats neesi zem ūdens, pagrūti trāpīt to fišiņu kadrā :wink: A tā nekas ,notek ūdens,bliez tālāk virspusē.
Publicēts: 07.09.07 22:45
 citēt
nu bet fototirgonis, padomā... salovī kur tur netā, kafejnīcā vai whatever foršu zaķi... gribas taču iespaidu atstāt un savu prieciņu arī... un tagad iedomājies, ja gribi iztaisīties par superīgo veci (jo naturāļi un lūzeri mūsdienu meitenēm nepatīk) un pielauzt beibi uz fotosesiju, kas izskatīsies iespaidīgāk - sudrabains cigarešu paciņas izmēra ziepītis vai kāāārtīgs eos ar gripu + resnu, kāāārtīgu objektīvu? ;) plus vēl viena lieta - tak ir forši par ko parunāt - matricām, objektīviem, papildu gadžetiem (liekam vienādības zīmi ar mašīnām, tjūningu, superīgajām stereosistēmām)...

tak pagarinātājs uz goda, ibio! :)
Publicēts: 07.09.07 22:57
 citēt
Spoguļkameru bieži izvēlas cenas dēļ. Jo meklē labu kompaktkameru un nonāk līdz cenu intervālam kas ir tuvs spoguļkameerai. Un tad vēl kādā forumā kāds izsakās: "Nu takš piemet 50 Ls un paņem spoguļkameru!" :) Un cilveks paņem ar. Atceros kad pagājušo gadu skatījos ko paņemt spējīgāku pēc Canon a510. Un gandrīz jau sāku skatīties uz spoguļkamerām, jo tieši tādu tekstu bieži nācās lasīt...bet tomēr paņēmu Fuji S9600 un atceros Sundew vārdus, kapēc pusgada jau skatīšos uz spoguli. :) Tagad nesen vienās kāzās dabūju paturēt rokā spoguļkameru, ietestēt ISO, sajust fokusēšanās ātrumu. Un ilgi nevajadzēja gaidīt, kamēr nopārdevu savu Fuji un tagad arī man ir spoguļkamera. Jā KITs! Taču es zinu, ko var panākt ar labu zibspuldzi un labākiem objektīviem...un ir tā vērts gaidīt, kad man uzradīsies nauda tādām lietām. Tagad esmu nedaudz ierobežots ar to KITu, toties atliek man nonākt tumšākos apstākļos, kā man skaidrs, ka esmu pareizi izdarījis, nopērkot spoguleni.... :)

Kas tev plēš, ka cilvēki pērk spogulenes? Jā, iespējams tā ir modes lieta, taču, kam aizies, kā to lietot un uzradīsies lieka nauda objektīviem - tas lietos. Kam nē - būs SS-ā sludinājums un kāds kam vajag, varēs nopirkt spoguleni lētāk. :) Es varētu saprast ka kāds ziepīšu īpašnieks mēģinātu pārliecināt kādu, ka viņam nevajag spoguli, jo redz ziepis var to un to, bet nu ka zinošs cilvēks mēģina pārliecināt, ka spoguli, redz tev nevajag, pats zinot spoguļkameras priekšrocības...tas man liekas gaužām dīvaini. :) Dīvaini, jo gribas izprast tam iemeslus - skaudība vai uztraukums, ka drīz izkonkurēs kāds tevi ar spoguļkameru? :) Muļķīgi uztarukties par tādām lietām. Tikpat labi varētu satraukties, ka tagad daudzi pērk džipus - viņiem takš labi ja reizi 5-cos gados vajadzēs 4x4. Kāpeč viņi tā dara? Modes lieta? :)
Publicēts: 08.09.07 02:35
 citēt
Un jaukās sarunas beigās pa jokam piebilde - "tas nav mans, čoms iedeva" ... un foršajam zaķim uzreiz kaut kam jāpiezvana, steidzamas darīšanas un tā. :lol:

nu bet fototirgonis, padomā... salovī kur tur netā, kafejnīcā vai whatever foršu zaķi... gribas taču iespaidu atstāt un savu prieciņu arī... un tagad iedomājies, ja gribi iztaisīties par superīgo veci (jo naturāļi un lūzeri mūsdienu meitenēm nepatīk) un pielauzt beibi uz fotosesiju, kas izskatīsies iespaidīgāk - sudrabains cigarešu paciņas izmēra ziepītis vai kāāārtīgs eos ar gripu + resnu, kāāārtīgu objektīvu? ;) plus vēl viena lieta - tak ir forši par ko parunāt - matricām, objektīviem, papildu gadžetiem (liekam vienādības zīmi ar mašīnām, tjūningu, superīgajām stereosistēmām)...

tak pagarinātājs uz goda, ibio! :)
Publicēts: 08.09.07 16:14
 citēt
Kaapeec cilveeki stundaam izveelas fliizes, ko likt vannasistabaa uz sienaam, griidas? (Ja vannas istabaa ieiet tikai divas reizes dienaa uz paaris minuuteem, paareejaa laikaa taa ir tumshaaakaa telpa dziivoklii.)
Kaapeec es paargaaju no S3 IS uz 400D?
Atbildes nav taalu jaameklee:
Taa ir dziives un lietu kvalitaate, ko katrs izvirza sev un lietojamaam lietaam.
Protams, katraa jomaa ir novirzes no normas. Bet par taadaam jau tik drudzhaini nav jaadiskutee ;)
Publicēts: 09.09.07 22:05
 citēt
man iesmērēja canonā, kā pirmo spoguleni D5 eosu, visi blogā gardi smējās par manīm... :evil:

tagad nevaru vien beigt priecāties par savu izvēli !!! :D
(sorry , jaunībā mana pirmā bija Zenit 11)

Man prieks, ka tev ir iepaticies 5D
Publicēts: 09.09.07 22:13
 citēt
Katram pašam jāzin tomēr, ko viņs grib...jebkuram normālam ziepītim uz šodienu ir virs 20 palīgprogu iekšā...un biezi vien tas ir par iemeslu , ka noliedz PS, nepadomājot, ka fočiks jau to ir izdarījis...ar ziepīti ļoti labi ir fotografēt piem. saulrietus...sastellē visu , uz ekrāna redzi iznākumu un spied...un būs pa smuko.
5D kabatā neieliksi, bet 10 mpik ziepīti brīvi, un bilžuki nebūs sliktāki, taisni otrādi, izkadrē un kopē...bet ja tev būs kaut vislepnākais ziepītis tevi uzskatīs tikai par "turistu" un neuztvers nopietni. Man pabieži ir sarunu laikā uzdots jautājums- ar kādu fotogrfē??? un dzirdot atbildi, iznākums ir parasti pozitīvs.
Bet tas ir ar visu, ne tikai ar foto, ar auto tas pats.
Publicēts: 10.09.07 14:30
 citēt
Kvant - es gan ne.
rekomendeju ixus + zenit - jabaku sakuma kombinaciju gruti iedomaties.
kapec? eh, slinkums muti dzeset...
Publicēts: 10.09.07 14:43
 citēt
Man liekas, ka lielākais bonuss SLR atšķirībā no zipeja ir ASUMA DZIĻUMS.

Varu iedomāties afigenno sesiju ar pilnīgi plakanām bildēm.

Labi, ok, varbūt asuma dziļums būs līdzīgs ja bildēsi ar ziepi uz max (10x) zoomu UN 1.6 croppeni 50mm f2.8. Bet perspektiiva un kvalitaate buus stipri savaadaaka.

Es gribētu rezdēt kā ar mazu spīdīgu ziepīti iegūsi šādu bildes dziļumu (spiest uz mazās bildītes)
[url=http://www.fotoblog.lv/rep_img/?id=21961&x=1000]
Publicēts: 10.09.07 15:00
 citēt
Varu iedomāties afigenno sesiju ar pilnīgi plakanām bildēm.

:roll:
ak tad redz no kaa taas plakanaas bildes rodas....
.. a to es visu laiku domaaju un nevareeju saprast kaapeec vinjas visas ir plakanas nevis apaljas :lol:
bombonka, Tev briedi, par sho teezi ;)
NOST AR ZIEPJUTRAUCINJIET - NEVAJAG MUMS VAIRAAK TAAS PLAKANAAS BILDES!!!
Publicēts: 10.09.07 16:07
 citēt
Vienmēr brīnos par šim diskusijām: vajag vai nevajag spoguļkameru, vai drīkst fotografēt par naudu tie, kam nav diploma par kvalifikāciju utt. Tas laikam mums no sociālisma laikiem palicis pāri -- vajag citus mācīt kā dzīvot.

No otras puses -- ļoti maldās tie, kas nopērkot dSLR ar KIT objektīvu domā, ka bilžu kvalitāte būs labāka par ziepjutrauku. Vienīgais, kas tam dSLR būs labāks -- ātrāk strādās. Pārējais viss būs sliktāks vai vienāds. Un te pat ir nevietā teikt, ka dSLR ir mazāks troksnis pie lielas jūtības, jo KIT objektīvs ir 2 - 3x tumšāks par ziepīša objektīvu, un tur arī pazūd viss trokšņa ieguvums.

Ja cilvēks uztraucas ne tikai par savu tēlu, bet arī par bilžu kvalitāti, tad fotoaparāts ir viena no lētākajām lietām, ko var nopirkt, jo gadās, ka pat statīvs ar galvu maksā vairāk par 40D Canonu ....
Publicēts: 10.09.07 16:25
 citēt
man te viena kolēģe aizgājusi uz popova (tā, kas portreti.lv) un apjukusi, jo visiem izņemot 2 bijušas jau sapirktas dSLR kameras, lai arī pirmā lekcija esot bijusi kā izvēlēties to kameru. līdz ar to, tagad šamā, lai arī pilnīgi neko no tā nesaprot ir saklausījusies padomus un skatās uz 20D pusi..nja..ko lai saka, mēģināju ieteikt, lai ņem 350D un vēl kādu stiklu daudz maz normālu paņemtu, bet laikam veltīgi, jo redz, viņš esot labāks...
Publicēts: 10.09.07 16:51
 citēt
man te viena kolēģe aizgājusi uz popova (tā, kas portreti.lv) un apjukusi, jo visiem izņemot 2 bijušas jau sapirktas dSLR kameras, lai arī pirmā lekcija esot bijusi kā izvēlēties to kameru. līdz ar to, tagad šamā, lai arī pilnīgi neko no tā nesaprot ir saklausījusies padomus un skatās uz 20D pusi..nja..ko lai saka, mēģināju ieteikt, lai ņem 350D un vēl kādu stiklu daudz maz normālu paņemtu, bet laikam veltīgi, jo redz, viņš esot labāks...

taa jau ir tiiraa lektora vaina, ja vinjsh velk uz vienu vai otru pusi - cilveekam pasham ir jaaizveelas kas vinjam svariigaaks - kompaktums un mazais svars ikdienas neesaashanai vai augstie tehniskie raadiitaaji un 5 kg kaa minimums somaa uz muguras... es esmu radiijis saliizinaashanai 10x15 bildes no 2MPix kameras un no 10MPix kameras , kuras reaali gandriiz nav stshkjiramas, ja neesi baigais specs niansees. Un tad cilveeki saak aizdomaaties ko vinjiem REAALI vajag no kameras.
Publicēts: 10.09.07 18:12
 citēt
Analoģiski varētu pateikt - kāpēc jāpērk jauni auto ar nezin kādām ekstrām, kuras cilvēki nemaz tik daudz neizmanto? Auto ir pārvietošanās līdzeklis, nav vienalga vai uz tuvāko Rimčiku pēc paikas aizbrauc 15gadīgā Opelī vai jaunā no salona izbraukušā daiktā? Pārtika no tā mainīsies, ātrums kādā aizbrac? Nav vienalga vai max ātrums ir 210 vai 240 km stundā, jo tāpat pa LV ceļiem neviens tā nebrauks, tāpat iesēdīsies autiņā tikai pāris min dienā. Bet nē - visiem vajag jaunu glaunu, jaudīgu un ar lielākiem ripuļiem kā kaimiņam :D Par to neviens nebrēc, tas viesiem liekas OK, līdzko izdod nieka pārsimts latus par spoguleni, tad aiaai - krāniņmērtītājs. Smieklīgi.
Publicēts: 10.09.07 18:22
 citēt
Crex, tur jau ta lieta, ka ka tik jaunaku/jaudigaku - vot TAS ir smiekliigi, njemt autoliizingu uz bezmaz 40 gadiem, bet ka tik krutakais bembis

fotoaparats, ja vecs, neka neapdrau tavu dzivibu. jaunaks fotoaparats negarantes lielaku iespeju aiziet no avarijas uz savam kajam.

tikpat labi tad vari salidzinat tos, kas aktru dienu perk svaigu partiku - vot kraninjstaipitaji, nekas, reku' mana zaljaa maiziite...

kaa man baarda3 teica - h*i s palcem sravni...
Publicēts: 10.09.07 21:27
 citēt
Analoģiski varētu pateikt - ...........

Nav sheit iisti analogjijas. Es vienmeer esmu teicis un veel liidz shai dienai saku cilvekiem lai izveelas SEV piemeerotaako kameru. No 10 cilveekiem kas maacaas tikai 1 vai 2 grib kaut ko vairaak par labaam bildeem gjimenes albuumam. Cits grib lai atvaljinaajuma bildes buutu jaukas, cits lai darbaa vareetu fotograafeet produkcijas defektus, cits lai WEBaa liktu savu izshuvumu paraugus uttt NAV SHIEM CILVEEKIEM VAJADZIIGAS dSLR ! Vinji ljoti veiksmiigi izmanto pashus mazaakos ziepiishus un nestaipa ikdiena n-kilogramiigas somas uz muguras un statiivus pie saaniem. Vinjiem svariigaak par uber kruto kvalitaati ir VIEGLUMS un PARNEESAASHANAS ERTUMS.
Es arii shad tad fotograafeeju ar DSC-P41. Kaapeec? tikai taapeec ka ir gadiijumi, kad man neko vairaak nevajag par shiis kameras iespeejaam un nav veeleeshanaas staipiit liidzi somu tikai balastam...
Publicēts: 10.09.07 22:22
 citēt
Paga paga...

Cilvēks izdomā, ka viņš grib fočēt... bet tā - priekš sevis, savus bērnus, ceļojumus, ballītes...

Nosacījums, gribu kvalitatīvas bildes!!! (ir redzējis tusiņu bildes, kas fočētas ar ļoti labu kameru, labiem stikliem, ārējo zipeni)

Uz jautājumu kādā summā... atbilde - nu līdz 1000Ls.

Sajēga no fotoaparāta ir tāda tik cik drauga fočiku rokās turējis, māk ieslēgt, izslēgt, pievilkt tuvāk, nofočēt, apskatīties bildes, pārdzīt uz kompi...

... un ko? Man viņam ieteikt ziepīti tiaki tāpēc, ka viņš nezimatos tās visas iespējas, ko tas aparāts piedāvā?
Publicēts: 10.09.07 22:26
 citēt
Nu jūs te saspamojuši :D
Es savējo nopirku vispār nerubījot no slr. Meklēju, kur tur zūms, domāju a nafig uz ekrāna nerādās fotografējamais objekts, un še tev - filmēt ar viņu ar nevar.

Bet vienu zināju - lai ko arī bildētu, kvalitāte ir atkarīga no manis paša (nu protams, ja nelieto Auto).
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas