forum.gif
Iso
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Iso
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.09.07 12:02
 citēt
Esmu iesācējs foto jomā (velk uz titulu nejēga), tāpēc gribētos nelielu palīdzību no zinošākiem. Lieta tāda, ka neatkarīgi no tā, kādu ISO nomaina, fotografējot manuālajā režīmā, fotogrāfijas sanāk melnas vai tik gaišas, ka krāsas īsti nevar atšķirt. Nevaru īsti saprast, kas par vainu? Droši vien kaut ko daru ne tā, kā vajag, tikai problēma ir tā, ka nezinu ko?. Varbūt tas nav atkarīgs tikai no ISO? Ja tā, tad no kā vēl? (fotoaparāts ir Fujifilm finepix S6500)
Publicēts: 20.09.07 12:05
 citēt
Saporti, kas ir 3 lietas, jūtība (ISO), ekspozīcijas laiks, un diafragmas atvērums...
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 20.09.07 12:33
 citēt
Galvenokārt, ir tāda lieta kā EKSPONOMETRS, kas, pirms nospied bliezšanas pogu, pasaka - būs pārdedzināta bilde vai nē.
Publicēts: 20.09.07 13:27
 citēt
Ar to jau tas manuālais režīms atšķiras no visiem pārējiem, ka ar roku ir jāiestellē gan laiks, gan atvērums. Un tikai tad, ja viņi būs pareizi (kombinācijā ar ISO) bilde nebūs par gaišu vai tumšu.
Un viņu izmanto stipri reti: tad kad vajag lai ātri nofotografētu (fotoaparātam ietaupās laiks, kas vajadzīgs lai ekspozīciju nomērītu un iestādītu), vai arī tad, kad fotoaprāta automātika nosaka ne tādus režīmus (līdz ar to ne tādu gaišumu kadram), kādus gribu es.
Publicēts: 20.09.07 13:52
 citēt
Bet vispaar, nesaprotu, kaapeec jaabildee M rezhiimaa, kad neko nesaprot, ja paraleeli ir burviigs zaljaa kvadraatinja rezhiims ;)
Publicēts: 20.09.07 13:59
 citēt
Bet vispaar, nesaprotu, kaapeec jaabildee M rezhiimaa, kad neko nesaprot, ja paraleeli ir burviigs zaljaa kvadraatinja rezhiims ;)

briedis, kaa tu saaki focheet?
Publicēts: 20.09.07 14:03
 citēt
nezinu, kaa briedis, es saku ar ixus, kam nav nekadu manualo rezhiimu.
velak, kad ponja ir, pie M.
Publicēts: 20.09.07 14:07
 citēt
dazhi (piemeram, es) sak domat par attistibu, JO BESII TAA M POGA BLJIN NAX VINA VAJADZIGA KAD NEKAS NESANAAK AAAAAAAAAAA :D
Publicēts: 20.09.07 14:15
 citēt
:D:D shadow, viss kārtībā?
Publicēts: 20.09.07 14:25
 citēt
Shadows man tikko lika bildeet shkjeeres... :shock: :shock: :shock:
mans teiktu ka nav gan :D
Publicēts: 20.09.07 14:40
 citēt

briedis, kaa tu saaki focheet?

Es panjeemu rokaas zeniitu, kuram nebija nekaada rezhiima izveele :)
Man draugs(mreinis) bij aiznjeemies opapa zeniitu. Bildeeja kko. Tad atcereejos ka manai mammai arii bija zeniits. Panjeemu to, atceros, uz 1/125 bija "melnaa mala". mreinis atstaastiija vinjam opapa teiktu kaa nolasiit ekspoziiciju no uuuberkrutaa-zeniit-eksponometra, un tad jau arii gaaju un bildeeju pa 12 kadru filminjaam ;) otro filmu neietinu, bildeeju tukshaa :D

..un taa arii tas viss saakaas... ~ pirms 4 gadiem.. protams, shoreiz meegjinu filminju pareizi ielikt ;)
Publicēts: 20.09.07 17:20
 citēt
Briedis, ņirgājies, ja? :) Ar laiku gribas iegādāties spoguleni, bet, ja nav īstas saprašanas, kas un kā, nav jēgas tādu pirkt. Un tik daudz saprašanas, ka fočējot ar Auto neko neiemācīties, man tomēr ir.
Varētu jau arī mācīties ar zenit, bet negribas maksāt naudu par filmiņām un foto attīstīšanu, ja var izvēlēties nemaksāt.
Publicēts: 20.09.07 18:52
 citēt
Briedis, ņirgājies, ja? :) Ar laiku gribas iegādāties spoguleni, bet, ja nav īstas saprašanas, kas un kā, nav jēgas tādu pirkt. Un tik daudz saprašanas, ka fočējot ar Auto neko neiemācīties, man tomēr ir.
Varētu jau arī mācīties ar zenit, bet negribas maksāt naudu par filmiņām un foto attīstīšanu, ja var izvēlēties nemaksāt.

Motivaacija maaciities ir? Ja buutu, tad jau sen buutu atradusi internetaa kas ir kas, daudz, daudz aatraak, nekaa pat uzrakstot postu sheit. Protams, te visu arii kaads sabaros ar karotiiti, bet tikai liidz kadai robezhai. Tad arii tasies palikt pie taas robezhas vai iet taalaak?

~
Publicēts: 20.09.07 20:05
 citēt
SPAM: arii beerniem ir japalidz, kad vini maacaas staigat, nevis: re - iela, ej, staigaa!
Publicēts: 20.09.07 20:09
 citēt
SPAM: arii beerniem ir japalidz, kad vini maacaas staigat, nevis: re - iela, ej, staigaa!
man šitā snowot sencis mācīja.. iemācījos :p
Publicēts: 20.09.07 20:13
 citēt
nu startautiska biznesa pamatus man ari mamma nemaca ;)
Publicēts: 20.09.07 20:41
 citēt
šitais atbruņo - M režīmā vainu baltas vai melnas bildes...

bet vis ir vienkārši

lieta analoga velobraukšanas apgūšanai - atkarībā uz kuru pusi tu nogāzies, vari analizēt uz kuru pusi pa daudz bij sagriezta stūre.
Publicēts: 20.09.07 20:56
 citēt
lieta analoga velobraukšanas apgūšanai - atkarībā uz kuru pusi tu nogāzies, vari analizēt uz kuru pusi pa daudz bij sagriezta stūre.
jā, vienkāršak, kā slēpošanā - uz sniega tā, uz H2O citādi un vēl kāds sniegs, kāds stāvums, kā svaru turi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):