Es šeit esmu tikai dažas dienas. Un pierakstijos vienīgi tādēļ, ka vajadzēja sazināties ar objektīva pardevēju. Tādēļ arī varu pateikt, kāds ir mans iespaids par šo vietu tā teikt no malas. Forumi sakarīgi. Uz dažiem jautājumiem es varu atbildēt un ja esmu kādam palīdzējis, man prieks. Uz dažiem jautājumiem lasot atbildes esmu kaut ko pats uzzinājis. Palasiju fotoskolas, patika. Bet bildes... Ja es redzu, ka par viduvēju bildi ir salikti 9x5,5,5, bez neviena komentāra, taut arī bildē ir vismaz 2 būtiskas kļudas... Ko var iemācīties, ja neviens nepasaka nevienu kritisku piezīmi, visi tik sit uz plecu un sajūsmināti sauc: tu tik esi meistars, tu tik esi viens varens māklinieks! Un je es no bilžu ielikšanas neko neiegūstu priekš sevis, tad kur jēga likt? Tad jau tik pat labi var izrādīties draugos vai oho, tur arī neviens nemēdz bildes analizēt, visi tik: kolosāli, skaisti, brīnišķīgi utt, utjp. Tas būtu tas pats, kā pirmklasniekam skolotāja nevis ar sarkanu pildspalvu labotu kļūdas, bet tik zimētu smaidīgus ģīmīšus - sak malacis, tu esi baigi centies! Protams tas ir patīkamāk, nekā saņemt 2 balles, bet tad jārēķinās ar to, ka arī 9.klasi beidzot viņš rakstīs tieši tā pat kā 1.klasi sākot. Protams, es nezinu, kāds iemesls bija tieši šo cilvēku aiziešanai. Tas būtu jāuzjautā viņiem pašiem. Bet kad es lieku savas bildes kaut kur, es gribu zināt ne tikai to, kas patika, bet arī to, kas nepatika un kas bija ne tā, lai nākamjā reizē nebūtu tās pašas kļūdas.
P.S. Protams, otra galējība ir tad, kad ieleik 1,1,1 un pieraksta - nu galīgs mēsls un ar to arī analīze beidzas.
katram ir jaatrod kaut kas savs, vienam tas ir forums un skolas, vienam - iespeja paskatities smukas bildites, citam - izlasit interesantu bloga rakstu. ja cilveks neatrod sheit, ko meklejis, vinsh aiziet.
ja padomaa liidziibaas - cilveki maina darbavietu. katrs, vismaz reizi dziivee. tas nozime ka visas darbavietas ir sliktas?
ka jau vienmer, zhel kad labi fotografi aiziet, bet taa laikam ir labaak. visiem.
Par bildēm tas ir tā pat kā reiz bija raksts par flickeri, precizi neatcerešos makslinieku darbu, bet katra ziņā flickeri bija grupa, kurā lietotāji nosaka atstāt darbu vai nē - ar domu lai dabūtu pēc iespējas labākas bildes tur un visus draņķus atsijātu. Tad nu reiz kāds bija veicis eksperimentu - tas kāds tiesa raksta autors ielika kādu foto mākslas šedevru - katrā ziņā visua atzītu vecmeistara darbu un tiešām nevis to ko varētu uzskatīt par murgainu mākslu, bet labu un tad nu šis attēls tika izbalsots - šeit arī parādās interneta kopienu būtība, ka šeit ir fotoamatieru portāls nevis pro, un šeit vērtē amatieri un bildē amatieri un blogā ir arī savas noteiktas bildes par kurām var dabūt labu vērtējumu un notekti cilvēki, kas arī par sūdiem dabūs labu vērtējumu - bilžu ziņā gan šeit gan arī citās lapas viss ir tik ļoti subjektīvi...
mjam.. skumji gan.. bet istenibaa tdejadi tiek paverta vieta kaadam jaunajam! un ir jau arii cilveeki kas aiznjem shiis vietas...
Piemeeram: JRJ, Ienaakusii, Haydar, volare, un veel daudzi ar pamatiigu potenciaalu! Cilveeki mainaas...
Ko var iemācīties, ja neviens nepasaka nevienu kritisku piezīmi, visi tik sit uz plecu un sajūsmināti sauc: tu tik esi meistars, tu tik esi viens varens māklinieks! Un je es no bilžu ielikšanas neko neiegūstu priekš sevis, tad kur jēga likt? Tad jau tik pat labi var izrādīties draugos vai oho, tur arī neviens nemēdz bildes analizēt, visi tik: kolosāli, skaisti, brīnišķīgi utt, utjp. Tas būtu tas pats, kā pirmklasniekam skolotāja nevis ar sarkanu pildspalvu labotu kļūdas, bet tik zimētu smaidīgus ģīmīšus - sak malacis, tu esi baigi centies! Protams tas ir patīkamāk, nekā saņemt 2 balles, bet tad jārēķinās ar to, ka arī 9.klasi beidzot viņš rakstīs tieši tā pat kā 1.klasi sākot.
un ko tad jūs darīsiet ieviesisiet kontroli - tipa tava bilde der tava nē - ar to var panākt tikai pretējo efektu - samazināt lietotāju skaitu online un vispār cilvēkus kas vēlēsies apmeklēt lapu... Nevienam nepatīk kontrole, tāpēc arī internets palika tik populārs jo tajā cilvēki varēja būt kas vēlās un brivi iegūt un nodot tālāk infromāciju - brīvi izteikties...
mans parastais teksts tiem, kas domaa "ka liimenis saak kristies" ir panemt briivdienas no bloga uz nedeelju, un tad nakt atpakalj jo neba nu bloga liimenis kriitas, bet gan katra blogera limenis aug! rezultats - ze seim, iemesls cits
piekritu par kritikas truukumu, bet to, kaa Eliks saka, risinasim asap
un ko tad jūs darīsiet ieviesisiet kontroli - tipa tava bilde der tava nē - ar to var panākt tikai pretējo efektu - samazināt lietotāju skaitu online un vispār cilvēkus kas vēlēsies apmeklēt lapu... Nevienam nepatīk kontrole, tāpēc arī internets palika tik populārs jo tajā cilvēki varēja būt kas vēlās un brivi iegūt un nodot tālāk infromāciju - brīvi izteikties...
peeteriit, tavam uztraukumam nav pamata fotoblogs ir radiits ar domu paplashinaaties, neviss sashaurinaaties kaa wanaga lapele pacietiibu un mazaak stressa, viss buus ok!
peeteriit, tavam uztraukumam nav pamata fotoblogs ir radiits ar domu paplashinaaties, neviss sashaurinaaties kaa wanaga lapele pacietiibu un mazaak stressa, viss buus ok!
Vagrant, uzrakstit komentaru zem fotografijas nav problema un biezhi vien ir ko teikti. Vienigi pamazam sapratu, ka shos komentarus parsvara nelasa (jo patikamak un svarigak ir redzet ciparus), tadelj jega izteikt viedokli zud.
P.S. Tas ir mans personigais viedoklis, nepretendeju uz universalu taisnibu.
Tas ir - ja kāds cits nebūtu aizgājis, tad šiem autoriem te nebūtu vietas? Nav jau gluži kalendārs, kurā ir vieta tikai 12 foto + varbūt vāka bildei. Vienkārši sistēma tāda, ka 100 švaki bildētāji tiek vērtēti augstāk par vienu labu ...
Piemeeram: JRJ, Ienaakusii, Haydar, volare, un veel daudzi ar pamatiigu potenciaalu! Cilveeki mainaas...
Tas ir - ja kāds cits nebūtu aizgājis, tad šiem autoriem te nebūtu vietas? Nav jau gluži kalendārs, kurā ir vieta tikai 12 foto + varbūt vāka bildei. Vienkārši sistēma tāda, ka 100 švaki bildētāji tiek vērtēti augstāk par vienu labu ...
protams ka nee, vnk paradaas arii citi, nav ta ka visi ietu prom...
Carlsberg, es ar nerakstiju, ka VISIEM ir vienaldzigi komentari. Man prieks, ka tu esi iznjemums, tomer vairakumam cilveku cipari ir ljoti svarigi (un shaubos, ka shamie to publiski atzis).
hehe bet ja sajaa portalaa argumenteetu un konstruktiivu kritiku spej sniegt tikai dazi lietotaaji, kuriem nav laika visiem, tad jau paliek tikai cipari!
no tāda dzirdu ... No delfu vai bmwpower portāla esi pārcēlies uz šejieni?
ai da cirvis Tu esi. bus jauni lideri(nosaciti lideri) iespejams vairak pamanis kadus citus. sundew man pajat,, ju.za ta gan man patikas.
hjahaha powers tas labs, ikdienu iepeetu, kaa tur attistaas foruma kultuura. un ja shkiet "visi bemberisti atsaldenji" punkts un viss slikti ,tad tas ir absolutas mulkibas esmu tur tadu bazaru lasijis kad mums vel augt un augt. un es sheit nerunaju par lamashanos vai ko citu, bet runaju pec butibas. liki pasmaidit sandij