Situaacija: Bilde 300DPI, 20x30cm, vajag ~170DPI lai vareetu dabuut uz 50x70 drukas! Ko un ka dariit kads varetu ietiekt? kaa samazinat DPI lai palielinaatu izmeeru..
Dažreiz liekas, ka cilvēki ir tik 'gudri' bet nesaprot tik vienkāršas lietas...
Palielinot izmēru punkti collā vairāk nekļūst, viņi kļūs mazāk, loģiski, ne, izretosies... taka uzliec lielāku izmēru un paskaties vai tad vēl ir tie nepieciešamie DPI.
man vajag failu 50x70 drukai ar vismaz 150-200DPI, bet ir 20x30 ar 300dPI, taatad atkartoju to ko veelos! kaa no mana 20x30 300dpi var uztaisiit 150-200dpi 50x70cm!
Situaacija: Bilde 300DPI, 20x30cm, vajag ~170DPI lai vareetu dabuut uz 50x70 drukas! Ko un ka dariit kads varetu ietiekt? kaa samazinat DPI lai palielinaatu izmeeru..
nafig tev tas dpi jaasamazina - neko nedari - atdod drukaat taadu kaa ir ....
taa gan nevajag uz savu galvu mainiit gan bildes kopeejo pixelju skaitu gan izdrukas parametrus (tobish dpi) - sanaak, ka kropljojat bildi divreiz, lai gan nevajag kropljot nevienu reizi
dpi ir izrukas parametrs kuram ar atteelu NAV NEKAADA SAKARA - taa ir siika infa failaa kas nosaka kaadaa izmeeraa izdrukaas atteelu ja izdrukaataajs tikai spiediis next/next/next..... pofig cik megapix tai bildei arii nebuutu
shopaa /Image Size/ iznjem kjeksi no /Resample Image/ un ieraksta vienai malai vajadziigo centimetru skaitu - automaatiski izmainaas otra mala un izdrukas rezoluucija dpi - PATI BILDE NETIEK SKARTA VISPAAR
tev prasija vienkaarshi noformateet faila infu taa, lai taalaak to vareetu lietot jebkursh dunduks
cita lieta, ja prasa palielinaat centimetrus nesamazinot dpi.... tad bilde jaainterpolee uz lielaakiem pixeljiem.... teoreetiski tas neko nedod, bet praktiski tas jaadara praatiigi jo var sacakareet failu veel vairaak nekaa ja to nedariitu vispaar - taapeec ir speciaalas progas
Printējot bildi, ir ļoti vēlams, lai būtu tie 300dpi, tā ka Tavā gadījumā iesaku pameklēt Genuine Fractals pluginu priekš PS un smuki palielināt to bildi uz nepieciešamajiem 50x70cm. es šitā no savām 4Mpix bildēm uztaisīju 16Mpix bildes priekš A3 izdrukām un kvalitāte pa pirmo!
Sjamais ir kautkadam savadam Konkursam un tu jau 3 cilviss kas uzdod analogisku jautajienu Vienkarsji parliec FOTOVEIKALA skirteni kautkur uz 160-170dpi un paskaties CIK liela tev bilde SANAK ieks MM. Ja sanak MAZAKA par prasitajiem 50x70 naksies TASIT NO JAUNA Orginalais fails cerams tev ir saglabajies? tik nedoma ka no Blix 800 pix izvilksi 50x70cm
shitas ir konkursam: Where the Baltic sea meets people...
..bet tu tak esi nokaveejis jo jaaiesniez liidz 14. septembrim ! paskatiijos nolikumu un radaas taada aizdoma ka riikotaajii tomeer ir diletanti, jo pieprasiitais fotograafiju formaats bija bez jebkaadiem izmeeriem ne pixeljos ne centimetros .. :? citaats - "elektroniskais TIF formāts, ar izšķirtspēju 150dpi, RGB krāsu sistēmā" .. principaa var iesniegt kaut vai pastmarkas lieluma bildi 1x1.5cm ar 150dpi
neko neesmu nokaveejies! es ar 2 bildem piedalos izstade! tagad vinjiem vajag kvalitatiivu failu drukai!
...notiek darbs pie izstades sagatavoshanas, un shajaa sakaraa mums ir nepiecieshams uzzinaat, vai Juus varat atsuutiit savu fotograafiju failu, kuriem shaurakajai malai jabut 50 cm garai (fotografijas tiks drukatas izmeraa 50 x 70 cm lielumaa), ar izskjirtspeeju 150-200 dpi, atkariibaa no taa, cik smalkas detaljas, un RGB kraasu sisteemaa. Turklaat, mees gribeetu arii zinaat, vai Juusu fotograafijas ir digitaalas vai arii fotografeetas uz filmas. Shie parametri ir ljoti svariigi, lai mees vareetu sagatavot drukas failu izstaadei...
neko neesmu nokaveejies! es ar 2 bildem piedalos izstade! tagad vinjiem vajag kvalitatiivu failu drukai!
...notiek darbs pie izstades sagatavoshanas, un shajaa sakaraa mums ir nepiecieshams uzzinaat, vai Juus varat atsuutiit savu fotograafiju failu, kuriem shaurakajai malai jabut 50 cm garai (fotografijas tiks drukatas izmeraa 50 x 70 cm lielumaa), ar izskjirtspeeju 150-200 dpi, atkariibaa no taa, cik smalkas detaljas, un RGB kraasu sisteemaa. Turklaat, mees gribeetu arii zinaat, vai Juusu fotograafijas ir digitaalas vai arii fotografeetas uz filmas. Shie parametri ir ljoti svariigi, lai mees vareetu sagatavot drukas failu izstaadei...
.
..nu tad lai veicas!!! ,. ..bet finaalaa prasiibas nevaajaas - resp. ja tev nav 13Mpix kamera ar vismaz 2953x4430 (tas lai dabuutu vismaz minimaalajaa izshkjirtspeejaa 150dpi tos 50cm, maximaalajaa vismaz 3937x5906 (!) ) , tad tevi atshuj, lai gan saakumaa peec nolikuma par izmeeru nav ne vaarda mineets ... ..koroche konkurss tiem kam FullFrame kameras vai midformaati..
:o tjip tu noraksti mani ar manu 8mpix 350D ja? labu nu tad redzeesim kaa buus, domaju ka manas bildes ir pietiekamaa detalizaacijaa un ar to 150Dpi vajadzeetu izstiept liidz 50x70, ja ne tad interpoleesim!
:o tjip tu noraksti mani ar manu 8mpix 350D ja? labu nu tad redzeesim kaa buus, domaju ka manas bildes ir pietiekamaa detalizaacijaa un ar to 150Dpi vajadzeetu izstiept liidz 50x70, ja ne tad interpoleesim!
es nenorakstu un patiesiibaa tikai priecatos, ja tev veiktos.. .. ja tiiri peec tiem parametriem ko tu uzraadiiji tad garaam - bet lems jau zhuurija vai kas tur veel... ..teoreetiski, ja bildi skataas no 1m, tad var pat uz 75dpi drukaat..