Tu zini LPSR/LV bij tik viens cilvēks kurš strikti pieturējās pie Minolta tas bij Gvido Kajons esi dzirdējis par tādu? Vis cit pamēgināja un ATTEICĀS Protams ka Lameri var stradat arī ar SONY bet principā tas ir štrunts sistēma bez nopietnas pagātnes un perspektīvas nākotnes Bet protams ka esmu redzējis arī Samsung spoguleni un NOKIA zieptrauku
Tu zini LPSR/LV bij tik viens cilvēks kurš strikti pieturējās pie Minolta tas bij Gvido Kajons esi dzirdējis par tādu? Vis cit pamēgināja un ATTEICĀS Protams ka Lameri var stradat arī ar SONY bet principā tas ir štrunts sistēma bez nopietnas pagātnes un perspektīvas nākotnes Bet protams ka esmu redzējis arī Samsung spoguleni un NOKIA zieptrauku
pag pag, kādu gadu atpakaļ tu diezgan nopietni runāji par manu Sony, ne jau AF ātrumā, bet par citām priekšrocībām, kuras pietrūkst citām sistēmām. Latvijā ir cilvēki, kam ir Minolta, dynax 9 ir profesionalā kamera, ar visām profesionalā fīčam uz to momentu, kad tika izlaista. Pie tā, laikam esi aizmirsis par to, kurš pirmais izdomāja AF (tas nebija Canons). Un tu gribi teikt, ka Minoltai nav nopientas pagātnes? viņiem vnk bija sūdīgi mārketologi, kas neko no ta nejēdza... Tu tak neapstrīdēsi, optikas īpašības, kas nemaz neatpaliek no Canona un Nikona. Ar Sony ir pavisam cita lieta, tur mārketings neatpaliek no Canona un pat apsteidz... Cita runa ir par kamerām, paņemšu A700 rokās - pateikšu konkrētāk.
Ja vecit pirms daudzi nebij aplauzušies ar SONY iskatijās visai cerīgi. Nju par mehānisko izturību es nerunāju OTRU tādu točno nezinu kas pēc tāda lidijuma būtu nevainojami strādājusi Sony ir ta pati nelaime kā Olympus , tās ir dziļi tautas kalases kameras kuras NETUR SLODZI vienkārši jūk stikli ārā pašas kameras karas uz nebēdu. Mierīgai "Pabildēšanai" domāti verķīši ar neadekvādti dārgu DZIMTO optiku un ne īpaši kvalitatīvu NE DZIMTO jo gan Sony gan Olumpus optiskā konstrukcija atšķiras no pārējiem un stikli kas DER ARĪ CITIEM uzrāda visai viduvējus rezultātus uz Sony ,Olympus optiskās shēmas Par dunaxsiem runājot der apjautāties saimniekism cik bieži viņi bijuši remontā , cik atceros daž labs pat pirka divus korpusus jo diezgan regulāri gadijās sīkas ķibeles
tās ir dziļi tautas kalases kameras kuras NETUR SLODZI vienkārši jūk stikli ārā pašas kameras karas uz nebēdu.
tautas klase, jeb amatieru kameras, nu ir viņas tādas un domāju, ka būs arī nākotnē. Bet Nikons ražos daudz profesionālākas kameras. Par optiku, kas jūk... Dzirdēju tiaki vienu gadījumu ar balto stiklu, un man daudz liecinieku, ka tā nav patiesība. Man kamerai virsū bija plastika kitenieks, nokritot kanalizācijas caurumā es ar visu spēku iesitu ar objektīvu pret asfaltu un nekas nenotika, absolūti nekas! viss strādaja ideali! Diemžēl hoya UV filtrs saplīsa.
Mierīgai "Pabildēšanai" domāti verķīši ar neadekvādti dārgu DZIMTO optiku un ne īpaši kvalitatīvu NE DZIMTO
jā, tā ir šausmīgi dārga, ja mēs runājam par augstākas klases G sērijas optiku. Bet ja runa ir par vidējas klases, tad Canonam un Nikonam ir dārgāka optika - tas bija tas galvenais iemesls, lai es pirktu tieši šo sistēmu. Par nekvalitatīvu ne dzimtu optiku, nu man ir augstākas klases Tamrona standarta zūms, bet vai ir optiskā atšķirība ar Canona vai Nikona eksemplāru, nezinu, uz dotu brīdi Tamrons 17-50 ir labākais un universalākais zūms priekš Minoltas un Sony kropotām matricām, ko apstiprina tas fakts, ka to lieto kādi 60-70% visu Sony/Minolta lietotāju.
Tāpat nebiju nekad dzirdējis (jo Minolta/Sony klubas forumos sēžu jau kādu laiku un mēģinu arī sekot), jā bija tādi gadījumi, kad kamerai ir gļuki, jā bija gadījumi, kad RAW failu netaisīja vaļā fotošops, bet tas tika atrisināts instalējot kamerai programmatūras jauno versiju, kas ir brīvi pieejama. Visām kamerām taču ir problēmas un atceros, ka Canons laida vaļā versijas ik pēc neilga laika... (tiem tak galvenais ātrāk izlaist jauno body).
Par kameras uzbūves kvalitāti, laikam tik riebīgo slēdzi grūti atrast kādam citam brendam it ka jaunai Sony, cik dzirdēju bija daudz patīkamāks slēdzis... un vēl ergonomika ir zem jautajuma zīmes, tur daudz jālabo, bet ko var gribēt no amatieru kameras? tas tacu nav Nikons D200... tas ir daudz paīkamāks, protams. ja vēl Sony noalgotu kādu sakarīgu dizainieri... Par dynaxiem, man taču pašam ir dynax un jau 3 vai 4 gadus (2-3 gadi ir aktīvā ekspluatācijā) un ne vienu reizi tas nav salūzis (ne man ne iepriekšējam saimniekam), ieskaitot to ka fočuks razots 1998.gadā - un tas vēl pie tā, ka kamera skaitās amatieru, bet tur nevar neko ne atņemt, ne pielikt!
Hmm,mehāniski izturīgi bet netur slodzi.Kā tas ir? :shock:
tas ir taa ka 1 naglu iesist vari, bet naglot visu dienu - neizturees...
Tas būtu,netur slodzi,bet kā netur slodzi kautkas mehāniski izturīgs?Atvainojos par spamu,man ir tas otrais bēdu brālis-Olympus.Divus gadus laimīgi nobildēju ar 300-to dubultkitu(diezgan ekstremālos apstākļos,par ko liecina mans niks :P ),tagad iepirku 510-to jau ar 14-54(kurš nebūt nav dārgāks par līdzīgu Canon(pilnīgi analoģisku gan atrast nevar )),ar cerībām uz stabu bodijā(pagaidām nav pieviltas ar veco 40-150).Gaidu ko garāku,tad jau redzēs.Tpu,tpu ,tpu neko no Luņa piesauktā neesu novērojis.
olympusam Zuiko Pro un top pro stikli ir atziti no vieniem viskvalitativakajiem stikliem pasaule.man pasam ir Zuiko 50-200mm f2,8-3,5 un Zuiko 90-250mm f2,8,kas maksa 4000ls.Neviens nikon un canon stikls siem klat nestav.parsvara foceju sportu,kur daudz visadu puteklu,nekadu problemu nav.Garakais stikls bija pat iekritis udeni.Vispar nekas.
Olympus vēl ilgi būs atklājums daudziem,ja turpinās rušināties tikai pa savu dobi! :lol: Jauna sistēma ,kurā nez kāpēc arī Leica (Panasonic jau daudzi par fotoaparātu ražotāju neuzskata)nopietni piedalās.Vairāki pretargumenti(kā trokšņainie lielie ISO)jau izčākstējuši.Vairākus apsmietos jauninājumus nu arī lielie grandi izmanto un t.t.Protams ka ja sēdi jau uz savas adatas,nemainīsi tak to,bet kādam kam tā būs pirmā spogulene...
Ja pasjam miljakais PORTRET verkjis ir OLYMPUS OM-1n kuram jau par pa 20 gadu OPTIKA SUPER bet pats kadas 3-4 reizes remontets vienkarsji aiz visu diedzinju snorisju utt nolietosjanas. JA Olympus LECAS mandomat ir viens no ipatnejamkam pasaule. BET pati sistema domata LENAI NESTEIDZIGAI PABILDESJANAI vasaras vakaros sezjot pie kamina vai upmalaa pec principa IZCILI STIKLI par IZCILI LIELU CENU brends nav tik prestizj la leika bet CENA BRIZAJM PARSIT leikas stiklus Par Sonju neiedzilinasjos PLASJA PATERINJA BRINUMS no serijas "Jums neparasts verkjis!!" Atceros ka koleģis Deinats reiz pasutijumus tasija ar savu pirmo SONY zieptrauku bij tads neliels resns ar atlokamu ekranu liekas ~3 miljoni pixselju. BILDES par Dailes teatri tika kopetas 50x60 Formata!! Galvena sis sistemas trukums ir divaina izpratne par kameras erganomiku un Funkciju prioritatem TROKSNAINUMS kad pedejo reiz meginaju bij BAISAIS.