Pēdējā laikā neatlaidīga doma - ko pirkt?! Portatīvo vai galda datoru! Cena, teiksim, apmēram vienāda - plus mīnus 1000 LVL. Kāda pieredze, domas, ieteikumi?! Nu, vispār spamošana konkrētā!
Portatīvais - mazāk vietas, līdzi kaut kur var paņemt. Galda dators - pierastāks, lielāks monitors....
Skatoties, kam taisies lietot. Man piemēram nav vajadzības pēc portatīvā. Pie desktop ir ērtāk - lielāks ekrāns, ērtāka klaviere, lētāka uzturēšana, vieglāks upgreids, bilžu apstrāde reti pie kura laptopa darāma, ar vienādām specifikācijām desktops būs lētāks.
Skatoties, kam taisies lietot. Man piemēram nav vajadzības pēc portatīvā. Pie desktop ir ērtāk - lielāks ekrāns, ērtāka klaviere, lētāka uzturēšana, vieglāks upgreids, bilžu apstrāde reti pie kura laptopa darāma, ar vienādām specifikācijām desktops būs lētāks.
es esmu izņēmums. visas manas bildes tapušas uz "Asusnieka" man portatīvais ir parocīgāks, jo reizēm vieta jāmaina.
To visu zinu, bet gribas arī vietas vairāk mājās! Sakarīgs monis arī normālu naudiņu maksā! Vienkārši vecaā kaste sāk biķi bremzēt! Tāpēc doma mainīt pret kaut ko jaunu.... A lietošana... Primārais bildes. Spēļuki vairāk kaut kā neaizrauj. Laikam vecs palieku!
Spēles arī nelietoju uzturā :mrgreen: Nezinu, vai LV pieejami, bet Dell taisa visai sakarīgus 19'' ekrānus par pieejamām naudām. Ne cik daudz jau kompis vietas neaizņem, tur pat uz darba galda ekrānu uzmet un pašu sistēmbloku kaut kur stūrī iemet, lai ziemā radiatora funkcijas pilda.
Ja pareizs ir atzinums par to, ko vairāk vajag vai mobilitāti vai kvalitāti - es piemēram gribētu desktop ar kārtīgu ekrānu, bet man ir vajadzīga mobilitāte, tāpēc izlēmu par labu portatīvajam tiesa ar 17" ekrānu, Core Duo, 3GB Ram + GeForce 7800 + 160Gb (iekšējais), un esmu pilnībā apmierināts - tiesa gan pasmags tas brinums ir, bet turpretim man ir visumā jēdzīgs dators visu laiku līdzi - kad vajag varu novākt no galda vai pasist padusē un braukt uz majam no studjām.
Ja tu uztver kā argumentu cietā diska vietu - nopērc arējo cieto - man tāds ir 500Gb, ja tāds nepietiek ņem lielāku un nekādas problēmas...
Parastajam protams var dabūt labāku ekrānu, kas ir savā ziņā portatīvo minuss, bet par visu dzīvē ir jamaksā...
Ja pareizs ir atzinums par to, ko vairāk vajag vai mobilitāti vai kvalitāti - es piemēram gribētu desktop ar kārtīgu ekrānu, bet man ir vajadzīga mobilitāte, tāpēc izlēmu par labu portatīvajam tiesa ar 17" ekrānu, Core Duo, 3GB Ram + GeForce 7800 + 160Gb (iekšējais), un esmu pilnībā apmierināts - tiesa gan pasmags tas brinums ir, bet turpretim man ir visumā jēdzīgs dators visu laiku līdzi - kad vajag varu novākt no galda vai pasist padusē un braukt uz majam no studjām.
Ja tu uztver kā argumentu cietā diska vietu - nopērc arējo cieto - man tāds ir 500Gb, ja tāds nepietiek ņem lielāku un nekādas problēmas...
Parastajam protams var dabūt labāku ekrānu, kas ir savā ziņā portatīvo minuss, bet par visu dzīvē ir jamaksā...
Sievai 17" laptops ar core un pārēkām fīchām. Bildes nāk skatīties pie mana desktop monitora Virwsonic VP2130b jo laptops neviens pat tuvus nerāda tā.
Cietais nav šķērslis! Ir jau arī 500Gb ārējais... āizvēlas starp vietu, mobilitāti un monitora kvalitāti... P.S. Un cik Tavs brīnums maksā?! 3 Gb RAM nav tik ikdienišķi!
Datoru es pirku vairāk kā gadu atpakaļ - tiesa ne Latvijā, bet tad es par to samaksāju ap 930Ls no kuriem 200Ls tika atdoti par 3 gadu internacionalo garantiju, un tad šogad veicu apgreidu ram, kas man izmaksāja pie 100Ls (RAM ir smieklīgi lēts šobrīd...). Tagad jau tādas komplektācijas datori nav retums un nav tik nepieejami.
Par to moni varu piekrist portatīvajam viennozīmīgi nav spožākie ekrāni tieši bilžu apstrādei, bet es to nedaru tādā līmenī, lai uztrauktos par katru krāsu - man ir svarīgāka mobilitāte šobrīd, ja kadreiz pavilks mānija uz kvalitāti noteikti nopirkšu kādu jēdzīgu moni un desktopu!
nu ja par tām krāsām uztraucās, tad kāpēc uzreiz neņemt macbook? āboliem tak saka ka ir perfektas krāsas un pareizas! būs gan mobilitāte, skaists portatīvais un arī jaudīgs.
labaak pirms pirkt mac, parotaljaaties uz kaada, lai nebuutu vilshanaas, ne visiem izdodas paarleekt uz citu os viegli, ir kam vispaar neizdodas... es biju pamatiigi safanojies par mac, uzliku un mirkli naacaas vilties.. atstaaju kaa tresho os uz cietaa lai laiku pa laikam parotaljaatos....
nu ja par tām krāsām uztraucās, tad kāpēc uzreiz neņemt macbook? āboliem tak saka ka ir perfektas krāsas un pareizas! būs gan mobilitāte, skaists portatīvais un arī jaudīgs.
Tie paši video karšu ražotāji, tās pašas monitoru tehnoloģijas. Pie tam ka pats ābols tikai savāc vai pasūta visu. Tāpat varētu teikt ka TIO -18 grādu auksts saldējums ir aukstāks par Druvas -18 grādu saldējumu
crt jaunus virs 17" vairs jau nevar latvijaa dabuut (atvainojiet ja kljuudos), gribeeju upgreidoties bet nu neko neatradu. par aabola monitoriem runaajot, tur brends uzsit cenu, bija tests aabols vs dell, cenas starpiiba ~300$ parametri un testa rezultaati+/- tie pashi, nu protams dellam miinusaa dizaina seja :roll:
Tie paši video karšu ražotāji, tās pašas monitoru tehnoloģijas. Pie tam ka pats ābols tikai savāc vai pasūta visu. Tāpat varētu teikt ka TIO -18 grādu auksts saldējums ir aukstāks par Druvas -18 grādu saldējumu
tāpēc jau rakstīju, ka "saka", jo tepat forumā biju lasījis no daža laba, ka makiem jau ir perfektas krāsas un nekas nav jākalibrē utt..pats, protams, nobrīnījos, kas viņiem savs ekrānu/video karšu ražošanas cehs vai kā?
portatīvie ir labāki jo pieejami ar glītāku apdari - nesen redzēju, ka var dabūt sarkanu prestižo "FERRARI" stila laptopu - parametri kā advancētai rakstāmmašīnai, bet cena tikai 500Ls.
par CRT es domāju daudziem vienkārši galvā palikusi doma no vairākgadu atpakalj kad LCD vēl bija nevisia labi. CRT nu jau daudzus gadus nekas neuzlabojas, bet LCD lieliem soļiem soļi uz kvalitāti. Pirms teikt tādu lietu ka CRT ir labāks varbūt vaidzētu pajautāt cik analoģiskus prof LCD esam redzējuši darbā? Ne tos lētos moņus ko tirgo veikalos šodien.
par CRT es domāju daudziem vienkārši galvā palikusi doma no vairākgadu atpakalj kad LCD vēl bija nevisia labi. CRT nu jau daudzus gadus nekas neuzlabojas, bet LCD lieliem soļiem soļi uz kvalitāti. Pirms teikt tādu lietu ka CRT ir labāks varbūt vaidzētu pajautāt cik analoģiskus prof LCD esam redzējuši darbā? Ne tos lētos moņus ko tirgo veikalos šodien.
esam jau esam redzeejushi, bet kad ieraugu 22 collu monim ciparu - 5.000$, tad stipri piedomaaju un izveelos CRT, kursh ir 3x leetaaks www.bhphotovideo.com... ..kaut gan ir gan arii taadi CRT, kas veel joprojaam turaas baigas cenaas piem Micubishi RDF225WG .. ir jau gan arii monji par 2.000$ kaa piem LaCie 526 , bet kaut kaa neesmu par vinju dzirdeejis sajuusmas saucienus.. varbuut kaads ir atradis ko leetaaku kas normaali raada Adobe RGB es labpraat uzklausiitu. a ja runaajam par sRGB tad arii jebkursh LCD ir 2x daargaks par labu CRT, bet tikuntaa raada suunainaak - piem. tas pats LaCie 321 ir vismaz 2x daargaaks par labu CRT piem taadu kaa Sony Artisan, Lacie 22 Blue utt. Par to ka liela dalja leetaa gala LCD vispaar neuztur normaalu kalibreeshanu, par to labaak pat nerunaasim... Saprotams ka ar katru gadu LCD kvalitaate aug un cena kriit, bet pagaidaam veel neesmu gatavs shaadam solim , lai nopirktu LCD kaa moni tieshi bilzhu pamatapstraadei nevis WEBa kontrolei..
Biju pirms paaris nedeeljaam uzlicis Vistu Ultimeeto. Pirmie gljuki saakaas jau saakumaa - Vista nez kaapeec negribeeja draudzeeties ar draiveru disku. Kad tomeer ar devaisiem tiku galaa, tad atklaajaas pats tragjiskaakais - kompja resursus vinja eed zveeriigi. Vel arii bij paaris siikumi kas man ljoti nepatika. Maikrosoftisti tak soliija ze best opereetaajsisteemu kas ir gudraaka par ieprieksheejaam. Soliijumu vinji tureeja - vista ir pat paaraak gudra.
Taakaa atgriezos vien pie XP Professional..
uz kadiem dzelzhiem uzliki? un "kur pirki"?
ultimatam zem 2GB atminas nemaz nesaac. un ari "kreisos betas" nah nevajag likt.
pats stradaju ar vista ultimate, ir dazhi nereali besiigi siikumi, bet kopuma ari majas likshu, kad atminu nopirkshu :P