forum.gif
darba iespeejas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / darba iespeejas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.10.07 12:40
 citēt
Varbuut kaads var paliidzeet ar padomu.
Runa ir par fotograafiju apstrādi , ko liek uz zjurnaalu vaakiem, (domaaju tieshi portretu aptrādi, resp. darbu ar cilveeku foto)
Nav skaidrības kur var tikt pie shii darba. Kas ar to nodarbojas- izdevniecības vai fotostudijas. Kur un kam, lai suutu savu CV ?
:?
Publicēts: 30.10.07 12:46
 citēt
a kas tajā CV rakstīts? Ka pabeigti Photoshop kursi?
Publicēts: 30.10.07 13:08
 citēt
nedomaju, ka tas ir baigi svarigi, kas CV rakstiits.

vispar jautajums interesants
Publicēts: 30.10.07 13:32
 citēt
un kur var redzet tavu kadu esosho darbu?
Publicēts: 30.10.07 16:20
 citēt
Mani darbi nekur nav publiski apskataami, ja nu vieniigi draugiem.lv galerijaas :D bet tas taa, nenopietni.
Kursos neesmu gaajusi. Paaraak liels entuziasms. Fotograafiju apstraadi esmu apguvusi un turpinu apguut pashmaaciibas celjaa.
Vai tiesham sheit nav neviens , kas zinaatu ,kur man griezties?!

Publicēts: 30.10.07 18:16
 citēt
reklamas agenturas ?
Publicēts: 30.10.07 18:51
 citēt
fotogrāfs, ja nav palaidioes slinkumā un prot, pa reizei palabo mazliet. a Tu RGB vai CMYK'ā?, jo tuvāk tipenei, jo vairāk visi klana uz apstrādi CMYKā.
Publicēts: 30.10.07 20:26
 citēt
Laikam dazji paarprata jautaajumu.Noformuleeshu prozaiskaak. Njemsim par piemeeru zjurnalu FHM . Tur visas fotomodeles ir "izshopeetas" tik skaistas , ka bail paliek. Kursh ir tas laimiigais, kas vinjas shopee? Es ariii to labpraat veleetos. Vai varbuut katram zjurnalaam/ izdevnieciibai ir savi cilveeki ,kas ar to nodarbojas?!
Publicēts: 30.10.07 21:20
 citēt
Izdevniecībām ir savi fotogrāfi kas paši sabildē un, protams, pašiem arī jāprot tās rediģēt ar pc, bet biudes kas parasti ir uz vākiem kur kāda modele tur baigi poozo nu tas ir modeļu aģentūras darbs, principā viens cilvēks kas tur sēž un tikai nobildētās bildes reportāžās/vāka foto rediģo - nav, ir cilvēks kas sēž un apstrādā reklāmas tekstus, klientu iesūtītās bildes ko publicēt uc.- tāds tur ir, darbs ir daudz apjomīgāks un tur jāzin bilžu un netikai leksikaloģija, cifri uc, bet ne jau to vien kā dara kā rediģē bildes, un ne jau visu darba laiku 24/7. Paši redaktori un rakstu autori jau jēdz kā tās lietas darās, tāpēc jau viņi ar to nodarbojas, viņiem tas jāzin. Tās lietas zinu jo pats labu laiku atpakaļ strādāju zināmā latvijas izdevniecībā. Tas ka māki mainīt kontrastus, krāsas vai piezīmēt ausis nevienu nepārsteigsi un iztikai naudu nenopelnīsi. iesaku labāk papildināt zināšanas darbojoties ar fotoaparātu un izkopt savu stilu, jo vecos bukus maina ar jaunajiem censoņām kas sevi var pierādīt ar jaunām feinām fīčām, un tas ka vēl mācēsi ar Fshopu darboties būs tikai pluss, bet ne jau galvenais arguments - tādas domas izmet no galvas....nu tā īsumā :wink:
Publicēts: 30.10.07 21:56
 citēt
Domas pavisam noteikti nemetishu aaraa no galvas. Paarak nopietni to lietu esmu panjeemusi.
Turpinaashu "rakties" talaak.
Anyway pateicos par skaidriibas ievieshanu! :)
Publicēts: 31.10.07 01:15
 citēt
Reklāmas aģentūras / preses izdevniecība - dizainers maketētājs. Reti, kad šādas apstrādes veic fotogrāfs.
Publicēts: 31.10.07 02:26
 citēt
Varbuut kaads var paliidzeet ar padomu.
Runa ir par fotograafiju apstrādi , ko liek uz zjurnaalu vaakiem, (domaaju tieshi portretu aptrādi, resp. darbu ar cilveeku foto)
Nav skaidrības kur var tikt pie shii darba. Kas ar to nodarbojas- izdevniecības vai fotostudijas. Kur un kam, lai suutu savu CV ?

Tātad huje.

Izglītība un pieredze.

vai ir vēl kādi jautājumi ?
Publicēts: 31.10.07 13:35
 citēt
Laikam dazji paarprata jautaajumu.Noformuleeshu prozaiskaak. Njemsim par piemeeru zjurnalu FHM . Tur visas fotomodeles ir "izshopeetas" tik skaistas , ka bail paliek. Kursh ir tas laimiigais, kas vinjas shopee? Es ariii to labpraat veleetos. Vai varbuut katram zjurnalaam/ izdevnieciibai ir savi cilveeki ,kas ar to nodarbojas?!

Da vizāžists viņas šopē...pirms fočēšanās!
Publicēts: 31.10.07 17:19
 citēt
tā apstrāde vai tad baigi mainās? tajā pašā fotošopā pārliec to krāsu mode un tik bliez, nu pāris filtri atkrīt, bet manuprāt to jau tikai pie drukāšanas.
itin kā ne, bet ne R, ne G, ne B nedrukā, drukā C,M,Y un K. itin kā uzskatāmāk. un kanāli uzreiz tie, kurus drukās.
Publicēts: 31.10.07 21:26
 citēt
Da vizāžists viņas šopē...pirms fočēšanās!

a shita ir taisniba :)
Publicēts: 01.11.07 11:59
 citēt
jaa,jaa briinumdaris vizaazjists :D nez kaapeec finaalaa seja istaas tik maaxliigi perfekta, ka pat plastikas kjirurgam ir jaabriinas
Publicēts: 01.11.07 15:43
 citēt
nubet jebkur, kur bieži vai paretam paņem bildes no malas ir kas tās apstrādā.
Publicēts: 01.11.07 22:26
 citēt
Lassu un recu GOD VARDS naturals "Relikts digiots" esi kadreiz redzejis ka issktas MODELIS normala budzeta foto sesijai FACE uzgrimmeta un uzzimeta ja JALABO sliktaka gadijuma kadas ANATOMISKAS problemas JA SLIKTI UZBILDETS:):) Laikam buss kadreiz naivi jaujauta KUR VAR BANKA PIETEIKTIES par bankieri , nju visnss tur pikji no seifa visiem dala:) Pedejo reiz ko tik NAIVU laikam lasiju no mazinja PESIXS kas vsiem stasta par savu skibo WEBu un savos 15 gados reklamejas KRUTS WEB profs:):)
Publicēts: 02.11.07 00:02
 citēt
Luni, ar kaut ko vienmēr jāsāk...

Varbūt cilvēks jautā ar domu iet mācīties pa šo profesiju, pēc tam par maketētāju freelancā, pēc tam par assistentu reklāmas aģentūrā, tad par dizaineri mazajiem klientiem, tad par galveno dizaineri, tad par radošo direktoru un tad par savas aģentūras īpašnieku ;)
Publicēts: 02.11.07 00:53
 citēt
Nju pec TXT gan liekas ka teme uzreiz uz Galveno Vaku cepeju:):)
Publicēts: 02.11.07 07:11
 citēt
Nju pec TXT gan liekas ka teme uzreiz uz Galveno Vaku cepeju:):)

kas var būt skaistāks par sapni...un ja tas vēl palīdz dzivot, meklēt un augt...ne jau visi sapņi piepildās, bet ar skarbiem vārdiem nevajag nokaut. Kas zin, nesīsi savu bildi , lai pieņem, un dabūsi atbildē- tu biji tas , kas baigi norēca :D :D :D
...ar neatlaidību uz priekšu, bet savu jautājumu esi nepareizā saitā ielikusi.
Publicēts: 02.11.07 13:23
 citēt
strādā tajā virzienā un piedomā.
Publicēts: 02.11.07 21:52
 citēt
Un kaapec gan es nevareetu teemet uz GALVENO" vaaku cepeeju"????! Man ir maaxlinieciskaa izgliitiiba(pie kam izcilaa kavalitaatee),varbuut darba pieredzes truux, bet tas ir laika jautaajums. Pats galvenais - veelme dariit.

"...normala budzeta foto sesijai FACE uzgrimmeta ..."

nezinu, kas ir domaats ar "normaalu budzjetu", bet vizaazjista speekos seju nav iespeejams uzziimet tik perfektu kaa taa ir redzama zjurnalaa. Var likt cik veelas tonnu makijaazjas! rezulataats ir atkariigs no vairaakiem aspektiem, piemeram no modeles sejas aadas kvalitaates, vecuma. Un kaa ir ja sieviet tiek bildeta visaa augumaa- tb vinjai viss kjermenis ir noshpakteleets?? Muljkiibas. Vizaazjista darbam protams ir noziime, bet taa nav noteicoshaa ,lai ieguutu perfektu , lelles seju/ aadu. Kaut piemeeram kaadu laicinju atpklj uz zjurnaala "Santa" vaaka bija Iveta Feldmane. Kursh veelas iestaastiit,ka tas vis bija bez ps??! Ilgi peetiiju to bildi,respect retusheetaajam/vaaka maaxliiekam, bet manupraat Iveta bija nejeegaa paaarshopeeta!
Savu viedokli pamatoju ar to , ka esmu staaveejusi kamerai otraa pusee, runaajusi ar vizaazjiistiem, redzeejusi bildi, pirms un peec tam kad taa ir ievietota zjutrnala.

Kaads gudra cilveeka pateiciens. Specveltiijums LUNIM.
"Turieties taalaak no cilveekiem, kas meegina noniecinaat juusu centienus! siiki cilveecini vienmeer taa dara. Patiesi dizjie cilveeki rada iespeeju nojaust, ka arii jus varat buut dizjsh."

Lai vai kaa uz sev intereseejosho jautaajumu esmu sanjeemusi atbildi. Paldies visiem , kas LAIPNI atbildeeja, sniedza padomu.
Lai veicas mums visiem :)
Publicēts: 02.11.07 22:17
 citēt
Man jau liekas, ka tas ir labi, ka cilvēks prasa un vēlas uzzināt, kā nokļūt tur, kur vēlas! Un ja cilvēks patiešām vēlas strādāt bankā, tad ir tīri loģiski, ka viņa jautājums skanēs "kā kļūt par banķieri".

hue, reizēm lietas notiek vienkārši tāpēc, ka sanāk iegadīties īstajā vietā īstajā laikā (vai otrādi - neīstajā vietā un neīstajā laikā). Es tikai nesaprotu, kas Tev liedz piezvanīt uz žurnālā norādīto redakcijas tālruni un attiecīgi arī parunāties pa telefonu? Ak jā... zinu, ka kolīdz runa iet par pašu, tā ir ļoti grūti sevi piedāvāt... tad palūdz kādam citam, lai piezvana vai noskaidro.. domāju, ka pēc tava pēdējā komentāra, kur var redzēt, ka tev ir dzirksts acīs (citu vāku pētīšana), problēmām nevajadzētu būt.. :)
Publicēts: 08.11.07 11:03
 citēt
Ja parādi sevi darbs pats tevi atrod! (:

"...tb vinjai viss kjermenis ir noshpakteleets?? Muljkiibas."
A par šito te... jā tā godīgi, visu ķermeni arī špaktelē! :D Cik zinu un ja tas tā nopietni! (: IMHO
Publicēts: 08.11.07 11:26
 citēt
jaa,jaa briinumdaris vizaazjists :D nez kaapeec finaalaa seja istaas tik maaxliigi perfekta, ka pat plastikas kjirurgam ir jaabriinas
Izskatās, ka jaunības maksimālisms un neadekvāta sevis pozicionēšana šajā pasaulē tevī ņem virsroku. Patiesība ir tāda, ka labs vizāžists PATIEŠĀM seju nokrāso tā, ka nekāda šopēšana tur nav vajadzīga.
Publicēts: 08.11.07 11:40
 citēt
hue :

Sai zinja es nesmu GUDRS lai dotu cilvekiem nepamatotas iluzijas un barotu vinjus ar veltam ceribam:) Esmu pieteiekami redzejis un celis talantus un gremdejis aktivus idiotus teixdams pilniba ko es par viniem domaju. Es to varu atlauties jo man nav jadoma ko par mani padomas un vai kadreiz aktivais cirvis neklus par galveno makslinieku kas nemot vera dazadu subjektu aktivitasju verienus nemaz nav neiespejami. TALANTI parada sevi ar DARBIEM un tad vinjus pasjus samekle NEVISS VINJI MEKLEJAS pec darbiem. Pec darbiem parasti meklejas autsaideri kuri tapatas nevienam nav vajadzigi. Es piemeram varu tasit ko man sirds karonu un prata ienak jo tie kas man maksa naudu tapat zin ko un ka es taisu un man nav nekada veida JAIZCELJAS vai jabaidas zaudet seja vai klienti :) Makslas izglitiba tas ir labi tas iemaca cilveku DOMAT vel tik tads sikums jaiemaca DARIT un tas atkal prasa nedaudz mainit domasjanu. Vislabakie "Vaku cepeji" ir Diplomets maklsinieks ar specializetu tehnisku izglitibu. Zurnali utt periodiskas poligrafijas midzenji ir Maklslinieku kapseta jo tas ir apsaluti neradosj tehnisks un stressains darbs kaur RADOSJAIS ir tikdaudz ka zin elementaras lietas BET tehniski prot dragat AUTOPILOTA ar primitiviem lidzekliem:) Musdienas stavejis "Kameras otra puse" katrs dunduxs , papaeti Draugu profilus pie daudziem desmitiem tukstosj Tinju @ Datoristu ieraudzisi "Fotografs" kas nozime ka vinam ir vismaz mobilais telefons vai kada spogulkamera un prot vins to ieslegt , ja un TXT "Meitenes piesakieties" liecina par KRUTU PROFU ar vismaz puss gada pieredzi un speju iegut iespejams asju un noteikti krasainu attelu:) Normals budzets ir tad kad pasutitajs apmaksa pilnu foto ciklu no modelju atlases lidz stilistam , frizierim , grimmētājam pietam visji specalisti ir profesionalji nevis "Vinja ari ģīmi krasot prot" :) Pec visiem sjiem speciem Datoristam ir looti minimali roka japieliek tikai tikdaudz lai TEHNISKI sagatavotu bildi texstiem un drukai. Ja un ari esmu redzejis Feldmanes bildes un labi redzeju uz ko tur tika ietaupits un kadas bij vinas "Problemas" ja butu kvalitaivi piestradats pie manis piemineta FOTO procesa Feldmanei VISPAR nekas nebutu nedz janem nost nedz jaliek klat:) Laikam smuka meitene esi , atri apvainojies :):)
Publicēts: 08.11.07 12:02
 citēt
:D
Publicēts: 08.11.07 16:08
 citēt
nu ja. es i redzējis arī, ka hudožnieks rīpelē kompūtera peles operātoru, jo pats nerubī fišku kompitōrā.
Publicēts: 08.11.07 20:57
 citēt
Varu tikai pateikt, ka viena no vislielākajām dzīves gudrībām ir spēja izvēlēties, kuru cilvēku viedoklim uzticēties un kuru nē... reizēm tie aktīvākie "padomdevēji" ir tie, kuri paši ir neveiksminieki kaut kādā ziņā...
Publicēts: 09.11.07 16:23
 citēt
... viena no vislielākajām dzīves gudrībām ir spēja izvēlēties, kuru cilvēku viedoklim uzticēties un kuru nē...

varu tikai piekrist un piebilst, ka slikti, ja autoritāte medicīnas lietās ir stulba poliklīnikas garderobiste un visās tehniskajās elektriķis vai santehniķis. personāli mani visi tie pilsoņi, kuri saņēmuši konkrētu atbildi uz konkrētu jautājumu stāsta: "bet man 1 elektriķis teica..." ir tā izbesījuši, ka es tad silti iesaku tā arī darīt, kā šis teicis.
un kā sodien atceros to idiņu, kurš par 2-ceļu maģiem teica: "es i gājis elektromehāniskā tehnikumā, tas nevar būt!", elektromehāniskajā tehnikumā viņš laikam bija tikai pačurāt gājis un uz to brīdi malo togo, ka visur, kur profesionāli raksta skaņu, bija tikai 2-ceļu maģi, es pie tādiem gadus 10 biju nostrādājis.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):