forum.gif
Pikseļu skaits-modes lieta?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pikseļu skaits-modes lieta?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.07 22:43
 citēt
Daudzas reizes no dažādiem māsteriem ir dzirdēts,ka dzīšanās pēc lielāka pikseļu skaita matricai ir tāds, tipa kā mārketinga triks,ka piecstāvu maju var noklāt ar 5 mpix bildi un būs labi,ka noteicošā ir optika un tā tālāk un tā joprojām.
Nezinu gan,man tā neliekas un viss.Mans olympus ziepītis nobruka jau labu laiku atpakaļ,tad uz sitienu paņēmu ,kas bij pa kabatai,nu bet joprojām 6.3 mpix. bilde šķiet sūdīgi padodas apstrādei un viss -nemitīgi liekas ka kaut kas nav kā vajag.S6500fd optika ir nesalīdzināmi labāka par mjū810,tātad stikli ne vienmēr ir fīreri. ar canon 400d'bildēm tādas problēmas nebija.
Varbūt vēl kādam ir pieredze ar ko padalīties par matricas pikseļu skaita nozīmi.
Baigi gribētos pamuļļāt ar fotošopu kādu Hasselblad 39 megapikseļu bildi tīri intereses pēc :roll:
Publicēts: 03.11.07 22:53
 citēt
redzi - finepixam ir tāda interesanta matrica - no RAW firmas konverterī tu iegūsti 12 megapikseļu 16 bitu TIFF bildi - tāda štuka ar citām kamerām nenotiek. Nupat uzdūros, ka arī Fuji jaunajai spogulenei skaitās 6,3 megapikseļi, bet matrica ir 12 mpix
pats ar S6500fd esmu apmierināts - vienīgi plato galu gribētos vēl platāku.
Principā noteicošais ir pikselu un matricas attiecība tāpēc D40 ar ISO 1600 dod labāku bildi nekā Alfa100 ar 10 megapikseļiem pie ISO 800
kaut nupat paskatiju jaunoA700 - tur ir sabāstas jaunas gudrības un 12 mpx bilde pat pie ISO 3200 laba - tākā tehnoloģijas attīstās
Publicēts: 04.11.07 09:48
 citēt

kaut nupat paskatiju jaunoA700 - tur ir sabāstas jaunas gudrības un 12 mpx bilde pat pie ISO 3200 laba - tākā tehnoloģijas attīstās

Patīk, kā čaļi saraksta forumos šitādas lietas...:D:D:D
Publicēts: 04.11.07 12:22
 citēt

Baigi gribētos pamuļļāt ar fotošopu kādu Hasselblad 39 megapikseļu bildi tīri intereses pēc :roll:

Tici man, tev tāda kompīša nav, lai tādu bildi pamuļļātu :)

Un soms'a teksts vnk spārda :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 04.11.07 12:44
 citēt

Tici man, tev tāda kompīša nav, lai tādu bildi pamuļļātu

Gluži bezcerīgi vis nav.Ir liktas panorāmas bildes kopā no pilna izmēra attēliem un pēc tam ar tām strādāts. Smagi velk,bet darboties vēl var.
Cita lieta,ko ar tik lielām iesākt. :roll:
Publicēts: 05.11.07 11:40
 citēt
Man nupat J.V.K. ieskenēja dažus kadrus un atdeva kā 26Mpix TIFF failus - nav problēmu apstrādāt pat uz ne pārāk kruta datora.
Publicēts: 05.11.07 11:53
 citēt
Sandijs, kads shamiem cennjiks uz tadu pakalpojumu?
Publicēts: 05.11.07 11:59
 citēt
Adekvāts.

Lats par kadru.
Publicēts: 05.11.07 14:40
 citēt
Adekvāts.

Lats par kadru.

Ja vajag kādus 5 kadrus, tas tak nav daudz :)
Publicēts: 05.11.07 16:19
 citēt
Nupat uzdūros, ka arī Fuji jaunajai spogulenei skaitās 6,3 megapikseļi, bet matrica ir 12 mpix
pats ar S6500fd esmu apmierināts

Tam ir tā, ka uz katra pikseļa ir divi pikseļo, lai varētu nofotografēt tā, kā redz ar aci. Lai nebūtu jātaisa HDR. Rezultāts tiešām ir labs.
Publicēts: 10.11.07 01:54
 citēt
Publicēts: 10.11.07 12:31
 citēt
Nju par Hasselblad var papetit sjite , www.hasselblad.se...

Diez vai kads fans tev sjares speciali 150mb failu PETISJANAI:)
Latvija tadi Hasselblad ir vismaz kadi 4-5 kurus zinu pat I-net bode vinjus Latvija tirgo 18500Ls :)
www.neostore.lv...
Publicēts: 10.11.07 15:20
 citēt

:shock: :shock: :shock:
Papētīju un gribas kaukt:'' Kāpēc naff man pelēks Hasselblad??'" :cry:
Publicēts: 10.11.07 16:13
 citēt
"no RAW firmas konverterī tu iegūsti 12 megapikseļu 16 bitu TIFF bildi - tāda štuka ar citām kamerām nenotiek"

Tas nebūs tiesa, ir jāieskatās konverterī reiz uzmanīgāk. Ielikt te logus?
35 mm filmiņa atbilst 11-12 Mpix, ar to pietiek A3 izdrukām.

Par pikseļiem neesu īsti gurs, bet A4 drukāju no 600X800 pikseļi ar Microsoft Office Picture Manag. , tātad ar 1200X800=A3...un kas ir bijis pirtiņā ir redzējis bilžuku kvalitāti. :D
PS to nevar.
Publicēts: 10.11.07 22:58
 citēt

:shock: :shock: :shock:
Papētīju un gribas kaukt:'' Kāpēc naff man pelēks Hasselblad??'" :cry:

Ko tad Tev tas dotu? :) Bildes no tā krutākas vien nepaliktu...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):