Pienakusi diena,kad man vajag nopirkt fotoaparatu ziepjutraucinju, lai varetu pakjert lidzi uz tusinjiem kabataa.
vai jus varat ludzu ieteikt kadus no shiem mazajiem kompaktajiem fotoaparatiem, zinu,ka ir dazhi kam tiesham ir labas bildes,laba kvalitatee... vai varat ludzu man palidzet izveleties, ieteikt.
"Stāvu reizi Elkora un gaidu savu rindu, kad atbrīvosies pārdevējs pie foto nodaļas. Pēkšņi viens pārdevējs iebļaujas: "Kas pasūtīja Canon EOS 350D?" Neviens neatbild. Dzirdu kā cits pārdevējs iečukst: "Tā bija kaut kāda jauna meitene". Pirmais pārdevējs atkal bļauj: "Kas pasūtīja melnu fotoaparātu ar lielu objektīvu un smukiem baltiem uzrakstiņīem?".....
nu es reiz elkora redzeju ari ka kkads krievs treninjbikses gar spogulenem karstijas, pienak pardevejs prasa kautko, krievs saka ka vinam vajag tipa nu lielu melnu fotoaparatu bet lai var displejaa skatiities bildi nu tjipa liveview, pardevejs tik nosmaidija
bet lai var displejaa skatiities bildi nu tjipa liveview
ir jau, tak reti. un tām pašām man neizprotamu iemēslu dēļ negrozās displeji. a es tajā pašā Elkorā nojautāju, vai pateiksiet man, vai tas stikls zīmē FF, to es jums nepateikšu, man atbildēja. /Elkoram vajadzētu andelēties ar armijas zābakiem, kuri nejauši abi kreisie sanākuši vai sapuvušiem diegiem sašūti./.
bet lai var displejaa skatiities bildi nu tjipa liveview
ir jau, tak reti. un tām pašām man neizprotamu iemēslu dēļ negrozās displeji. a es tajā pašā Elkorā nojautāju, vai pateiksiet man, vai tas stikls zīmē FF, to es jums nepateikšu, man atbildēja. /Elkoram vajadzētu andelēties ar armijas zābakiem, kuri nejauši abi kreisie sanākuši vai sapuvušiem diegiem sašūti./.
Pašam jau bija laiks zināt, ka no ELkora klāsta tikai EF-S un DC nezīmē FF!
Pienakusi diena,kad man vajag nopirkt fotoaparatu ziepjutraucinju, lai varetu pakjert lidzi uz tusinjiem kabataa.
vai jus varat ludzu ieteikt kadus no shiem mazajiem kompaktajiem fotoaparatiem, zinu,ka ir dazhi kam tiesham ir labas bildes,laba kvalitatee... vai varat ludzu man palidzet izveleties, ieteikt.
Cik naudas gribi dod par kameru? NAu jau pie vainas kamera ka sudigas bildes sanaak bet gan kas spiež to pogu!
Ziepjutrauku piedāvājumā nav ko daudz domāt, gandrīz visi ražotāji piedāvā tehniski identiskus aparātus. Vienīgais kā izvēles kritērijs šeit paliek ergonomika, knopku novietojumi un izskats, nu ziepjos mani favorīti - iz prakses - Canon, Nikon, Pentax, Sony, skeptiski skatos uz Samsung ražojumiem. Tīri arī iz prakses, ļoti mazs iekš kabatas un taisa labas bildes, iesaku Sony Cybershot w90
Protams, varam jau apriet, tomēr šoreiz jautājumā redzu divus atslēgas vārdus, kas ļauj izprast vajadzību – „tusiņiem” un „kabatā”. Knipsēšanai dropēs (senvārds laikam) kabatā iesaku kādu, kam platleņķa stikliņš no 28 mm, lai pietiekoši daudz draugu un trauku satilpst kadrā. Tādu nav daudz, vienu nesen aptaustīju - Canon Digital IXUS 850 IS, citādi atbilst solītajam, tikai rokā neērts. Panasonic’am daži mazuļi ar platu aci esot, viens Olympus FE-290 arī laikam – aptausti, pirms izvēlies.
Nez kāpēc neviens neminēja tādu IMHO svarīgu izvēles kritēriju, kā sensora (matrices izmērs)- diezgan būtisks iespaids uz attēla kvalitāti, sevišķi pie lieliem ISO. Vairums ziepjiem ir 1/2,5" matrica, bet dažiem- 1/1,8" (vai pat 1/1,6'- Fuji FXXD- visadi F41, 47, 51 D)- piemēram www.1a.lv.... No paša pieredzes, kad dēlam vasarā savajadzējās digiziepi ekskursijai, noriskēju un nopirkam no ss.lv Canon A95 pa 60 Ls- kaut arī bik vecaks modelis, bet viss OK- puika lieto un priecājas (bildes gan fāterim jāpiešopo...))