Nefaktiski esmu tagad atpakalj deelj taa ka dazjus friikus te tik zinu kaa atrast, citus kontaktus nezinu. Taa ka im back lai vareetu paaris dzjekus sakontakteet.. Vel jau arii lai 2 dzjekus pakaitinaatu, bet tas taa.. 8)
erfoto.lv var pilniibaa izbaudiiti tikai ja staigaa uz erfoto tusiniem un sadraudzeejaas ar to kompašku !
p.s. es pats ne uz vienu neesmu bijis
+++andre. Bet tas arī attiecināms uz daudz ko citu. Nekas jaf naf jaukāks par tiešo kontaktēšanos, pieņemt kompāniju un TIKT pieņemtam. ...tāpēc nocitēšu iepriekš rakstīto:- un reāla fotomākslinieku sabiedrība, nevis virtuālo bilžu skatīšana.
Vai tad Haiduka pirtī kāds rīko lokālus pusgada fotokonkursus? :shock:
Haiduka pirtiņa ir mans pasākums un , lai cik bēdīgi tas skanēs, toni tur nosaku es, ja ja kādam kas nepatīk, lai nenāk, un organizē savu pasākumu. Visvieglāk ir no malas visu nolikt un aptaisīt...un ng_blog lasi paziņojumus par pirtiņu, tur viss ir uzrakstīts...un tur nāf šāda sadalījuma: oho-face-fotki poga draugiem fotoblog shutter viena brīva vieta erfoto viena brīva vieta photo.net viena brīva vieta photosight.ru divas brīvas vietas ...bet ir jautra, dzīves priecīga atmosfēra ar nelielu foto piesitienu...un cienīti tiek tikko ziepīti nopirkušais tikpat cik Lunis, pluume, sundew un citi mākslinieki, kas iegriežas pa reizei, un arī manis nosauktie vienmēr ir bijuši sirsnīgi pirtuka dalibnieki, nekad neizrādot un neuzsverot savu pārākumu...un brīvu vietu pagaidām naf...
sen nebiju klejojis pa Forumu... interesanta tēma, kaut gan labi veca, cik atminos, jau no pagājuša gada rakstiem...
Manī bik izraisīja apmulsumu, ka tēmas autors ir Andrea... cik noprotu, viņš jau vairāk par gadu še bildes savas neeksponē, tiesa laiku pa laikam ieraksta kādu derīgu rakstu blogā vai fotoskolā... kāpēc viņam šis jautājums tik aktuāls, ja pašam vismaz 3 mājas lapas, prasmes un popularitāte, brīva pieeja šaterim un erfoto, un ne tikai tur vien... kāpēc A.Z. tāda rūpe par Fotoblogu... ? ... laikam viņā sirdī tomēr slēpjas kāds mīļums pret šo pokemonu un neprašu apsēsto saitu. Citu skaidrojumu neredzu.
Fotoblogs, no mana skata, ir visdemokrātiskākais resurss Latvijas internetā ( ar saviem lieliem mīnusiem, bet tik pat lieliem plusiem, tiem pretīmstāvošiem) un tāpēc Fotoblogā, zem nikiem slēpjoties, dzīvojas gan šejienes profesionāļi un slavenu brendu īpašnieki, gan pokemoni, kuriem ziepenes atšķiršana no mobilā telefona brīžiem sagādā grūtības... Šai saita īpašnieku pozīcijai ir lielāka perespektīva nekā tiem, kuri augstu vērtību vārdā ierobežo savu portālu apriti (uzņemoties dievišķās funkcijas izlemt, kurš tiesīgs, kurš - nē... saukties par foto amatieri, foto profesionāli, foto makslinieku... fotopokemonu) ...
Andera ir vairāk kā pietiekoši zināšanu, lai patērētu savu dārgo laiku un konkrētiem pokemoniem norādītu uz konkrētām viņu darbu kompozicionālām vai tīri fototehniskām nepilnībām... bet viņš diemžēl izvēlas sūrošanos še forumā par to cik sūra ir profānu piesārņotā dzīve šeit Fotoblogā. Tātad A.Z. pietrūkst laika vai gribas to tērēt ...
Lielu meistaru no vienkārši meistara atšķir viņa attieksme pret tiem, kuriem prasmju vai Dieva dotā talanta ir mazāk ...
... Jā katru nedēļu ir dienas, kad Fotoblogu pārņem nekvalitatīvu un tukšu bilžu spams, jo liela daļa no še ienākušajiem nesaprot - kāpēc viņi še ir, kas ir Fotoblogs un kas ir fotogrāfija... un tas atkārtojas cikliski, periodiski - no nedēļas vai mēneša līdz periodiskumam pa gadalaikiem...
Izeja (pa manam) ir visai donkihotiski stulba - runāt tiešā tekstā, caur komentāriem, atzīmēm un PM, ar jauniņajiem un "mīļi" saucamajiem par pokemoniem, skaidrojot visai elementārus un primitīvi vienkāršus pamatlikumus (saistībā ar fotogrāfiju un kompozīciju vispār) tik ilgi, kamēr cilvēki paši vai nu "izcērtas" ārā no bloga vai sāk bildēt ar sapratni...
šī ir visai nepateicīga lieta...
Gluži tāpat kā rīkot kopējus pasākumus, fotokrosus, seminārus vai blogeru pirtiņas, kuros bez izklaides un tusiņa censties ienest kādu daļiņu derīgas informācijas kopā sanākušo biedru prātos.
erfoto un šateris, salīdzinot ar Fotoblogu ir pasīvi portāli, skatot no aktīvo dalībnieku kopskaita, komentāru un vētrtējumu - informācijas apmaiņas aspekta... vai ir korekti salīdzināt, iespējams, ka nē, jo katram no šo saitu īpašniekiem ir savas intereses un mērķi un, tie iespējams nav vienā salīdzināšanas rindā stādāmi man subjektīvi patīk blogs, jo tas ir dzīvs, kaut arī pa laikam nevisai kvalitatīvs izstādāmo darbu kontekstā.
pirmā fīča izlogo, bet otrā apvaicājās: vai negribi izdzēsties? :wink:
Apvaicājas, eu adminiem ieteikums pirms vaicājuma vai vēlaties izdzēsties, vajadzētu mazu aptauju: Kurš būs jūsu jaunais fotoportāls??? 1. erfoto 2. shutter 3. kāds cits (ierakstiet komentāros kurš)