forum.gif
Izšķirtspēja
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Izšķirtspēja
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.01.08 17:42
 citēt
Kam kadri sekunde, kam tie pashi mpix, citam iso, kadam citam kaa kamera tiek gala ar trokshnjiem, sledza atrums, cik erti gulj rokaa...
Publicēts: 16.01.08 17:43
 citēt

P.S. Ceru uz atbildēm no tiem, kas to saprot... ;)

a vot es nesaprotu bet zinu...
Publicēts: 16.01.08 17:43
 citēt
Kāds temats ir tavam ZPD?

Remonta iespējas Latvijā. Ovjektīvu klāsts. Kuru ērtāk turēt rokās. Cenu atbilstība tā kvalitātei.
Publicēts: 16.01.08 18:13
 citēt
aihe, bet pareizi citi interesējās par tematu jo katram kritēriji ir individuāli. Pretējā gadījumā pēc izvēles paliks viens aparāts un modelis pēc kurā pārējos var pārtraukt tos ražot.
Publicēts: 16.01.08 19:17
 citēt
aihe, ha ha ha! :D tas ka pašam grūti kustināt smadzeni nenozīmē, ka visi dauņi un tā! :D Gribi lai ar karotīti visu ielej mutē? Cilvēki tev pameta idejas par ko un kā pašam sērčot internetā lietas un tā... U know.... ;)
Neviens tavā vietā tev ZPD neuzrakstīs! :D
Publicēts: 16.01.08 20:04
 citēt
trokšņi pie lieliem ISO /ja padomā lietot/, cik var uzlikt max. ISO, ātrums, pikseļi /skaits/, labierīcības.
Publicēts: 16.01.08 20:39
 citēt
jocīgs tas useris ar nick aihe...
sasar un imbacile pirmajos trijos postos deva visprecīzāko aprakstu, kas katram individuāli kalpo par konkrētas kameras izvēles pamatu.

bet tas ņēm un apvainoijas, apsaukājas... skumji kaut kā...

laikam viņš gribēja dzirdēt atbildi kāda konkrēta fotoaparāta modeļa izskatā (jo pašam tāds ir), bet atbildes atšķīŗās... :(
Publicēts: 16.01.08 22:44
 citēt
vai nu kaut kas tika izdzēsts no ši topika, vai arī aihe bišku neierubīja atbildēs :D
Publicēts: 16.01.08 23:14
 citēt
labierīcības ir cik ērti podziņās saliktas, kādas papildus funkcijas bez slēdža ir iespējamas, asuma iestatījumi, krāsu balanss, attēla fotogrāfēšanas režīmi utt...

Tiesa - kas bij vainas tonim?
Atbildes bija īsas un lietišķas.
Publicēts: 16.01.08 23:16
 citēt
aihe, vienīgais, kuram te bija kaut kāds ne tāds tonis, esi pats.

un vispār, kā var noteikt toni, lasot sausu tehnisku informāciju?
Publicēts: 16.01.08 23:23
 citēt
un pavisam visbeidzot:

IZVĒLOTIES FOTOAPARĀTU var ņemt vērā dajebkuru fotoaparāta parametru. Tas ir subjektīvais lēmums balstīts uz pircēja pieredzi, preces atpazīstamību un prioritātēm dzīvē.

Uzdodot šādi jautājumu tev sanāks vienīgi ZPD "Par cilvēku gaumes atšķirību izvēloties fotoaparātu".

Lūdzu precizē:

"Kādi stati galvenokārt jāņem vērā izvēloties digitālo aparātu..."

- naudas pelnīšanai
- ceļojumiem, braucieniem
- tusiņiem
- mācībām
- riekstu skaldīšanai
...

Es ceru, tu te nesaklausi "toni"?
Publicēts: 16.01.08 23:25
 citēt
Ja es rakstiitu pirmoreiz ...es neko nebuutu teicis... ;)...

Par tiem statiem es vairaak gan domaaju kas ir noteicoshais (aparaataaa) lai ieguutu kvalitatiivu bildi...

ja mākslinieciskajai kvalitātei - tad tas kas spiež pogu
ja tehniskajai kvalitātei - tad pirmkārt tā ir optika
otrkārt matricas tehniskās iespējaas atainot bildi
tad apstrādes procesors un softs, kas to darbina
tad datorapstrāde
un tad reprodukcijas tehnika
Publicēts: 16.01.08 23:31
 citēt
lai ieguutu kvalitatiivu bildi.

visi fotoaparāta stati ietekmē rezultātu, ko var raksturot kā "kvalitatīva bilde"

varbūt es te pārāk piesienos un ZPD galvenais uzdevums ir uzrakstīt kaut ko, kas liecināta par skolnieka uzcītību pildot uzdevumu...

īsāk sakot optika un matrica, ja gribi rakt dziļāk, tad iestājas daudzi dažādi citi parametri...

klasisks piemērs teicienam "jo vairāk es uzzinu, jo vairāk es saprotu, cik maz zinu"
Publicēts: 16.01.08 23:38
 citēt
izlasi sho te:

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.01.08 23:49
 citēt
katrā ziņa par galveno kritēriju - nē, bet tas ir tīri subjektīvi, jo lielāki pikseļi ir vajadzīgi vienīgi drukāšanai vai pēcapstrādei. Ja runa ir par "kvalitatīvo" bilžu skatīšanās uz monitora, tad manam monitoram ar izšķirtspēju 1280x1024 neko vairāk par 1,3Mpx nevajag. Tas viss protams teoretizējot.
Man personīgi pietiek ar 5Mpx, jo to var mierīgi apstrādāt shopaa, bishku nokropot un izdrukāt uz A4. Bet pilnīgi pieņemu, ka kāds cits profesionālāks fotogrāfs man nepiekritīs.

P.S. te vēl ir nedaudz info par matricu atšķirībām: www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.01.08 23:50
 citēt
jaa.. shito jau vakar lasiiju... ;)... vnk domaaju... vai tu starp tiem svariigaakajiem ieliktu arii pikseliishus...??

Matrica? Matrica būtībā nodrošina tikai attla izmēru pikseļos un megabaitos
Attēla kvalitāti uz matricas vispirmāmkārtām ietekmē optikas kvalitāte.

1. ir matricas kas nedod vēlami asu attēlu...
2. matrica ir laba, bet tās iegūtā attēla apstrādes dzelži un/vai programmnodrošinājums fotoaparātā nav paši efektīvākie
3. gan matrica, gan citi dzelži ir "slikti" matrica/dzelži/programmnodrošinājums rada daudz trokšņus attēlā, vai kameras radītajam jpeg failam ir zemas kvalitātes attēla kompresija

No tā izriet, ka ir fotoaparāti (optikas, matricas, dzelžu un programmnodrošinājuma summa), kas ar 4 Mpix matricu ir spējīgi sniegt tehniski un vizuāli daudz augstkvalitatīvāku rezultātu, nekā citi ar 6 Mpix matricu.

Kā kameras tiek salīdzinātas dēļ kvalitātes starp līdzīga līmeņa kamerām var [url=www.dpreview.com]www.dpreview.com[/url] sadaļā Reviews. Tass ir milzīgs info un salīdzinošo attēlu blāķis, kas ir vērtīgs, ja patiesi tas interesē un ir angļu valodas zināšanas un laiks un vēlme to visu studēt.

P.S.
Un vēl nedrīkst gluži salīdzināt profesionālu digitālo spoguļkameru ar lēto ziepīti. Lēto ziepīi var salīdzināt tikai ar citiem, tik pat lētiem ziepīšiem un pro kameras ar līdzvērtīgām pro kamerām.

Un vēl ziepītis amatiera iesācēja rokās dos daudz kvalitatīvākus attēlus nekā pro kamera tā paša amatiera iesācēja rokās... ;)
Publicēts: 16.01.08 23:53
 citēt
Kam kadri sekunde, kam tie pashi mpix, citam iso, kadam citam kaa kamera tiek gala ar trokshnjiem, sledza atrums, cik erti gulj rokaa...

offtopic: kādā krāsā fotoaparāts, cik liels ekrāns, cik LIELS vinsh ir. :lol:
Publicēts: 16.01.08 23:58
 citēt
:) cik vecmodīgi skolotāji... pff grāmatas

nezinu, bet neesi slinks un pameklē google kaadu piemēram krievu graamatu "книга фототехника, основы дигитальной фотографии" (tas nav grāmatas nosaukums, bet gan atslēgas vārdi, pēc kuriem jāmeklē googlā)
Publicēts: 17.01.08 00:02
 citēt
vēl bija Rozes grāmatnīcās nopērkama grāmatiņa [url=www.jr.lv...ā fotogrāfija

P.S.
Portāls [url=www.dpreview.com]www.dpreview.com[/url] ir visai nopietns portāls. Gluži kā [url=www.delfi.lv,]www.delfi.lv,[/url] bet runā tikai par digitālo fotogrāfiju.
ar dpreview rēķinās paši fotoaparātu ražotāji, tākā ta ir visai oficiāla informācija... ;)
Publicēts: 17.01.08 00:08
 citēt
palaidniex, es domāju, ka te ir drīzāk principiālas dabas jautājums. Konservatīvajam skolotājam jebkurš interneta resurss būs mazāk "oficāls" kā Grāmata! Nav jau viegli skolotājiem ar viņu algām un noslodzi nopirkt PC, pieslēgt netu un sērfot vakaros pa saitiem....
Publicēts: 17.01.08 00:12
 citēt
palaidniex, es domāju, ka te ir drīzāk principiālas dabas jautājums. Konservatīvajam skolotājam jebkurš interneta resurss būs mazāk "oficāls" kā Grāmata! Nav jau viegli skolotājiem ar viņu algām un noslodzi nopirkt PC, pieslēgt netu un sērfot vakaros pa saitiem....

nu labi - tad lai atsaucas (nopērk) to grāmatiņu Digitālā fotogrāfija. Esmu rokās turējis un šķirstījis. Nemaz tik ļoti slikta nebija. LIela, smukām bildēm, ilustrācijām un paskaidrojumiem. Pilnīgam iesācējam tā nebūš gluži zemē nomesta naudiņa, kā arī būs uz ko atsaukties.
Par grāmatām krieviski - tā ir kā ir - jaunākā paaudze reizēm ar grūtībām saprot/runā krieviski, kur nu vēl lasīt kiriļicā... :roll:
Publicēts: 17.01.08 14:16
 citēt
Eu... krieviski es vispaar neko nesaprotu... man ir Dž Hedžko grāmata "fotgrafēšana"... tur itkaa ir... bet man vajag diezgan daudz taas teorijas... apm lpp... ;)... nez kur to visu raut...

Tāpēc iesaku to grāmatiņu - DIgitālā fotogrāfija. Iepriekšējā lappusē spied uz linku - redzēsi kāda izskatās... :)
Publicēts: 18.01.08 01:59
 citēt
Un vēl ziepītis amatiera iesācēja rokās dos daudz kvalitatīvākus attēlus nekā pro kamera tā paša amatiera iesācēja rokās... ;)
maybe Yes, maybe no. atkarājas no tā, kādā pozīcijā pārdevējs veikalā atstājis režīmu pārslēdzamos. ja uz "full /fool/ auto" un bildešana pa ne pārāk labu gaismu notiek, možen i sanāk labāk, kā ar ziepi.
Publicēts: 18.01.08 10:19
 citēt
maybe Yes, maybe no. atkarājas no tā, kādā pozīcijā pārdevējs veikalā atstājis režīmu pārslēdzamos. ja uz "full /fool/ auto" un bildešana pa ne pārāk labu gaismu notiek, možen i sanāk labāk, kā ar ziepi.

:D
bet ja paliek režīmā M un autofokusa slēdzis arī tai pašā režīmā? :twisted:
Publicēts: 18.01.08 21:26
 citēt

:D
bet ja paliek režīmā M un autofokusa slēdzis arī tai pašā režīmā? :twisted:

tad nu ir vakars uz ezera.bez laivas... :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):