Ir viena liela problēma. Bildi bez pārglabāšanas rādīt webā nevar, jo tā var saturēt ļaundabīgu kodu un tas ir drošības caurums. Tatad atliek tikai viens jautājums kā pārglabāt bildi, lai tai zustu pēc iespējas mazāk info. Liksiet iekšā PNG attēlus? TIFF?
talavietis:Kārlis, apskaties uz pilnā izmēra, ar labo taustiņu uzspiežot savai konkursa bildei, cik tai ir KB!
----
Tas piemērs ar manu bildi te augstāk nav korekts, jo acīmredzot, te forumā ir cits algoritms. To bildi var apskatīt manā galerijā, kur tā ir zem 100 KB.
Kuru tieši bildi? Bildes tika ielādētas blogā tad noglabātās uz datora pārvietotas uz serveri un kā [ img ] tagi ielikti forumā.
talavietis:Kārlis, apskaties uz pilnā izmēra, ar labo taustiņu uzspiežot savai konkursa bildei, cik tai ir KB!
----
Tas piemērs ar manu bildi te augstāk nav korekts, jo acīmredzot, te forumā ir cits algoritms. To bildi var apskatīt manā galerijā, kur tā ir zem 100 KB.
aha talaviet, zinu, mana pēdējā Cobo Bay 2 te stāv ar 130kb , bet ielādēju to uz 450kb(100% kvalitātē). Bet admini tik bāž batonus ausīs mierinot ka piemēro tikai 80% kompresiju, nu uzskata mūs par jefiņiem, nu feini Nupat kā pārbaudīju, tie 130kb nozīmē ~60% kvalitāti no 450kb oriģināla, 80% būtu ~195kb. Elik, es tiešām neesmu programmētājs, bet par šo norēcos ne pa jokam- "tiiro JPG failu bez servera paarbaudes nedriiskt likt, jo tas var satureet arii viirusu. Bet servera pārbaude nozīme kompresiju"
Sorry, bet gribējam kā labāk..., bet ar tādu neprogrammētāju kā Tevi nav iespējams normāki diskutēt. Es domāju, ka Tavi tālākie komentāri ir lieki.
PS. Un ja 5x pasaka, ka nav prāta darbs glabāt JPG bildi 100%tos un likt to webā un to nevar saprast tad kāda vēl diskusija....???
Eliks:tiiro JPG failu bez servera paarbaudes nedriiskt likt, jo tas var satureet arii viirusu. Bet servera pārbaude nozīme kompresiju. Piemērs šeit: www.sophos.com...
Mandalay JPG ir tieši tāds pats ciparu un burtu virknējums kā jebkurš doc, exe, zip vai vienalga kāds fails. Tas ka tu to redzi kaa "vizuālo kontentu" ir tavas darbastacijas atshifreejums no ciparinjiem uz pikseljiem monitoraa.
to tu man varī nestāstīt, esmu koderis. Būtība viss slēpjās pareizajā loģikā. Viss kas zem 300kb/900px - ņemam uzliekam ūdenszīmi, nekādas resize/kompresijas nevajag un ticu, ka GD māk saglabāt oriģinālkvalitātē. Še tev 1:1 attēls.
Mandalay: to tu man varī nestāstīt, esmu koderis. Būtība viss slēpjās pareizajā loģikā. Viss kas zem 300kb/900px - ņemam uzliekam ūdenszīmi, nekādas resize/kompresijas nevajag un ticu, ka GD māk saglabāt oriģinālkvalitātē. Še tev 1:1 attēls.
gribat vel pacepties? iespamoshu ari es kaut ko, jo ka izskatas te ir spams nevis konstruktiva diskusija :P
man liekas, ka shie pixelji un izmeri ir svarigi tiem fotografiem, kam nepietiek izdomas fotografejot (vai ari trukst talanta?) un tapec spiezh uz kvalitati un tad jau tiesham - viens pixelis pa kreisi sabojaa visu nedeeljas darbu taa nav? ))
Shadow, ja tiek aiztikts viens pikselis, tas nozīmē, ka tiks modificēti arī visi pārējie Protams, ir bildes, kur tā asuma pazaudēšana neko sliktu nenodara, bet ir tādas, kuros šie artefakti taisa reālus sūdus. Piem koku lapas, smiltis un t.t. reāla putra sanāk.
vakarā paskatīšos/patestēšu, ja varēšu, jo basīša treniņš dara savu :face-monkey:
Ok, tas ir kautkas reāls nevis tikša mūldēšana.
Pamēģini uztaisīt bildi caur PS < 300kb uzliec virsū logo kautkādu un tā, lai kvalitāte neciestu un faila izmērs būtiski nesamazinātos un nepalielinātos.
Un ideālā gadījumā vēl uztaisi skriptiņu, ka sataisa bildes priekš vidējā un mazā izmēra, lai tās arī būtu labākas...
ox3r: Es labprāt, bet ne visiem ir milzīgi monitori.
Cik ta procenti tagad browzē blogu iekš 800x600 izšķirtspējas? Nedomāju, ka vairāk par 10%... Protams ja tādu ir 51% ta cita lieta - vairākums tomēr...
talavietis:un lūdzu, ja drīkst, izmēru paceliet uz 1000 Pix
njaaa... shis ir jau pilniigs offtopiks un par lielaas bildes izmeeru jau tika celta diskusija. īsumā - izveeleetais bildes izmeers ir atkariigs no monitoru izshkjirtspeejas AUGSTUMA neviss platuma. 1024x768px atsleegas kriteerijs ir 768px, kas noziimee, ka usual bildes 4:3 formaataa kuru platums ir 1000px augstumaa ir 750px, atnjemot no ekraana 768px browsera toolbaaru un riikjoslas (~100px) paliek paari tikai 670px lietderiigaa augstuma, tas noziimee palielinot bildes izmeeru liidz 1000px garanteeti tiek nozagti 15% no bildes lielaa izmeeraa.. Es apzinos, to nav viegli saprast...
silrak, par ko tieshi tu apreecies? Par viirusu JPG failaa? Pareeksim kopaa ?
oriģināl izmērs + watermark - izmers tas pats + kvalitāte tā pati (tas nozīme to, ka <900px/300kb atstāt vispār nemainītus) samazināts (900px uz 500px) - tāds pats kā fotoblogam rezultāts, mazliet softs.
Kaut kad citreiz patestēšu ImageMagick, jo tam bija f-ja iešarpošanai (unsharp mask fīča)
oriģināl izmērs + watermark - izmers tas pats + kvalitāte tā pati (tas nozīme to, ka <900px/300kb atstāt vispār nemainītus) samazināts (900px uz 500px) - tāds pats kā fotoblogam rezultāts, mazliet softs.
Kaut kad citreiz patestēšu ImageMagick, jo tam bija f-ja iešarpošanai (unsharp mask fīča)
Ir palabots bildes kompresēšanas algoritms. Visi, kuriem tas intresē iemēģiniet un esiet aicināti izteikt savu viedokli. Pie ielādēs ir arī links uz noteikumiem, kur detalizēti izskaidros kā blogs rīkosies pie konkrētas bildes izmēra.
Man neizdevās vispār noņemt kompresiju. Ja kādam ir skripts kā to dara ar ImageMagic tad iedodiet. Slinkums dotajā brīdī meklēt, jo ir citas sāpīgākas lietas.
Ar kompresiju ir tā, ka pie kaut kādiem un vairāk 95% viņa var pat palielināties. Tāpēc arī 96% lai būtu saprātīgi un aptuveni paliktu ap to izmēru kāds tika ielādēts.
faila mērvienības ir līdz 250kb, līdz 1mb un vairāk attiecīgi 96%,90%,80% pārējo izdara skripts. Vēl papildus tam, lai iegūtu 96% kompresijas līmeni bilde nevar būt lielāka kā 900 px, ja ir tad dabon 90% kompresiju.
Un vēl piemirsu pateikt, ka visi laipni aicināti ziedot kādu fotolatu fotoblog projektam, lai mums pietiek naudas tagad šīs kvalitatīvās bildes uzturēt
Daļēji Tev atbildēja jau Droperidol, bet vairāk es nemācēšu Tev atbildēt. Neesmu tik daudz spēlējies, pagaidām.
Tur būs grūti viennozīmīgi atbildēt, jo te jau vairāk nespēlē mūsu izmaiņas lomu, bet gan pats softs, kas resaizo bildi.
JPG jau ideja ir vienkārša, ka viņš apvieno tos krāsu laukumus un acīmredzot, ka ja faila izmērs ir būtiski samazinājies pat ievērot visus noteikumus tad to jau paveic algoritms.