Atspīdums šajā bildē projicējas uz ko? Stikls, pvc, pvh ???
Epoksīda grīda.
Tomēr atspulga efektu nosaka ne tik daudz materiāls, kā leņķis, kurā novietots gaismas avots, attiecībā pret objektīvu un fotogrāfējamo objektu.
Nu gan nodevi ... tikai leņķis pret atspīdumu veidojošo plakni, un jo šī plakne ir ar lielāku atspīduma veidošanas koeficentu, jo stāvāks var būt leņķis (spogulim pat 90 grādi ) Ar mašinu baucot bieži redzam, kā asfalts, kā spogulis atspīd Ūdens peļķe
Man ar vispareizāko leņķi arī kartona kaste atspīd (protams, ja ir pietiekošs mēriņu daudzums nonācis tur, kur jānonāk). Jurim atspīd arī bez mēriņiem. Bet tas tikai tāpēc, ka viņš ir plānprātīgs. Viņu personības ir augstākas par mūsējām, tur visādi Napoleoni, Einšteini, alvili un pat Dievi.
spirit:man arī ir jautājums Portreti, ne pa tēmu augstāk. kāpēc studijā palika tik lēna sinhronizēšana starp zibspuildzēm?
Manu mīļo Spirit, es tev tūdaļ piezvanīšu un pastāstīšu kāpēc ĀTRAM slēdža ātrumam impulsu gaismas avotu gadījumā (es domāju- zibspuldžu gadījumā) nav nekādas nozīmes.
Nozīme ir tikai pašas zibspuldzes impulsa ilgumam, kurš parasti ir apmēram no 1/500- 1/5000, atkarībā no zibspuldzes iestādītās jaudas. Un pilnīgi vienalga, vai tas īsais zibsnis ielido caur 1/60 vai 1/6 slēdža ātrumu...
Varētu arī ielidot caur 1/600, bet to neļauj slēdža x-sinhronizācijas laiks, kurš parasti spoguļkamerām ir 1/180- 1/500. Pārāk ātru slēdža ātrumu gadījumā daļa kadra būs melna.
spirit:Portreti, moška es šaubos, bet labā gaisma ar apaļo softu jau uz 1/90 negribēja sinhronizēties, kā tu minēji daļa melna, kreisajam softboxam nebija probzu uz 1/125. šo te due to their constructon nosaka kas?
Radio raidītāji var iebremzēt sinhronizāciju dažādā ātrumā, optiskais kanāls, ja tāds tiek lietots, pati lielā zibspuldze. Visticamākais, ka radio iebremzē...