Svarīgi! Kopā ar jauno fotoblog.lv versiju ir mainījusies arī formula reitingu aprēķināšanai. Ņemiet vērā, ka jūsu reitings pēc jaunās formulas aprēķina var gan nokristies, gan pacelties. Jaunās formulas mērķis ir noteikt lietotāja vērtējuma objektivitāti, jo par vairāk autoru bildēm jūs balsosiet, jo jūsu vērtējumam būs lielāka vērtība, jo vairāk balsosiet tikai par vienu un to pašu autoru bildēm, jo jūsu vērtējuma vērtība pie bildes samazināsies. Tuvāko dažu dienu laikā pastāv iespējamība, ka formula vēlreiz tiks mainīta!
Re kā nu sanāk..... Man ( pieņemu ka ne tikai man ) interesanti šeit ( blogā ) šķiet labi ja 30 autoru darbi. Daļa ir slinķi. Gluži kā es un bildes mēdz nelikt ilgus periodus. Arī ievietotās ne vienmēr patīk. Tad nu sanāk, ka vai mana balsojuma vērtība mazināsies Vai arī jādodas Janbo ( nekā personīga ! ) un ko virzienā likt 5/5/6 kak ta ņehorošo palučājetsa...
Dzīvsvara sistēma. Der masu svēršanai masām. Nekā tāda. Nepamanītu, ja Tu neuzrakstītu. Pie tam vērtējuma sistēma pamatā attiecas uz publicēšanos/tusēšanos nevis pilnā mērā uz fotografēšanas procesu.
tagad sasparosies ne tikai blac un snapijs bet arii citi slinkaakie ;-) Man tikai nepatiik, ja es balsoju tikai par dazhu autoru bidleem - ka tad balss vertiiba kritiisies .... nu nav man veelmes arii par visaam bildeem peec kaartas balsot ... ;-(
ha! taa pat tie reitingi fufelis. tas par to objektivitaates apkraushanu ar ciparinjiem arii skan visai smiekliigi.
paskatiijos tais reitingos..nu iisti nekas nav mainiijies paskaidrojiet man sho: divi autori. viens ieliek 3 bildes, kuras sanjem veerteejumu izcili un 555 no 100-150 balsojumos. otrs ieliek 30 bildes, kuras sanjem 10-15 balsojumus (paarsvaraa, liels procents ir tie "pa draugam" vai autoboti "patiik", "555"). kuram kraaninjsh..tphu..reitings buus lielaaks? autoram ar 30 suu*bildeem vai autoram ar 3 izciliem darbiem?
cik skatos, reitingos, veelaizvien spiezham uz KVANTITAATI, nevis KVALITAATI.
Doma laba, tik vareja but otra virziena - ja kads liek visiem 555, tad vinja balsij mazaks svars un pozitiva ietekme.
es tieši par to ! stulbi sanāk - jo es piekasīgāks vērtētājs un dodu mazāk 5/5/5 jo mana balss top nevērtīgāka. Es īsti neredzu tajā loģiku. Ciktāl tas skar manu autora reitingu ( to vajag kačāt ar rieta sauli, košām krāsām un smukazaķiem ar plikčišiem, nekas cits te neder ) tas ir gluži vienalga, pārsteidz neloģisms
Mērķis ir lai visu topu neaizņem tikai tādi autori, kuriem daudz draugi un visi par visiem balso 556 un citiem autoriem ar ļoti labām bildēm tur iekšā tikt nav reāli. Pret slinkumu cīnīties nav jēgas un ja jūs maz balsojiet, tad mēs tur palīdzēt nevarēsim.
Ja kādam patīk rēķināt un spējat izdomāt labāku varinatu mēs ar prieku to uzklausīsim.
Esmu pārliecināts, ka starp komentāru skaitu un komentētāja kompetenci nepastāv nekāda cēloņsakarība.
Ja laba fotogrāfa komentāram vēl varētu būt lielāka ticamība (arī ne vienmēr), tad aktīvākā balsotāja viedoklis nebūt ne obligāti it pamatotāks un vērā ņemamāks.
Droperidol - Esmu pārliecināts, ka starp komentāru skaitu un komentētāja kompetenci nepastāv nekāda cēloņsakarība.
korelācija noteikti ir.
Ja laba fotogrāfa komentāram vēl varētu būt lielāka ticamība (arī ne vienmēr), tad aktīvākā balsotāja viedoklis nebūt ne obligāti it pamatotāks un vērā ņemamāks.
te ne pat es nerodu ne ko iebilst, ne ko piebilst!
Gudrim drausmīga nelaime (tur es gan neesmu vainīgs), bet man vēl lielāka - manu tukšo profilu skatās pa 10 lietotājiem dienā. Fotas tur nav nevienas. Ko viņi skatās? Man paliek bail...
Cien. fotogrāf Jolan, tu mani daļēji nomierināji, arī kā pārliecināts klusucietējs izklausies ticams. Neesmu redzējis nevienu sakarīgu tēmu, ko būtu aizsācis tieši tu. Tas ir ok.
Tomēr es neesmu tik lētticīgs, pārskaiti man kādus FL, lai statistiku varu izkopēt.
Ir mazliet bail no lietotājiem, kam nav pašiem savu darbu, pie kuriem darboties. Ko viņi tukšā profilā pa kluso dara? Kaut kādi "ņūdisti" (c) Mirttante, vai? Vakar bija pat veseli 20 ielūkojušies. Uz ko? Sistēmā ir kaut kādi caurumi.
Dansiga, diemžēl nevienu kadru nevaru parakstīt ar vārdu uzvārdu. Nav to vērti, manuprāt. Vai arī vienkārši nepazīstu nevienu, kas gribētu izdot vēl vienu tizlu kalendāru.