parcik šovakar vērosim kur nu kurais kurā vietā salūtu tad varbūt varētu kads ieteikt piemērotākos iestatijumus salūta fotogrāfēšanais ? Parcik šis ir mans pirmais karjeras gads tad nav vel pieredzes ar salūtiem ir gan statīvs gan pieklajīga kamera
Svarīgi, lai būtu tripods un salīdzinoši gara ekspozīcija.
Bet, ja ir taisnas rokas, tad var bez statīva iztikt. Vakar rakājos pa arhīvu un atradu vienu foto- rolandsu.net...
Uzņemta no rokas ar ziepjutrauku (veco labo, manu pirmo- sony dsc p150). tā, ka galvenais iekārtojies ērti kādā klusā vietiņā, kur neviens nekratīs kameru un labi iekadrē.
Protams, no rokas var bildēt, ja ir pofig par fonu. Ņemot vērā rolands bildi, tur fons ir vienkārši melns - nav kam izplūst. Bet ja būtu iekļauta kaut daļa no pilsētas skata - būtu misenē metama bilde...
Es salūtus bildēju bold režīmā un ekspozīcija uz čuju. Visu lielo "puķīšu"darbības ilgums debesīs ir 3 līdz 7 sekundēm. Pats šaušu salūtu un neko nebildēšu
tas bija variantam kaa dabuut ieksh lielaaku/dazjaadaaku bukjeti ieksh viena kadra vienlaiciigi (tik jaapanjem kaut ko mellu ar ko aizsegt caurumu/stiklu ik pa briidim)
salūts uz Bulb jāfočē. Praktiski tas ir tā, ka tiklīdz pazūd viena bumba jāspiež poga un jāgaida, kad izšausies jaunā un līdz beigām `noriet`. Tā es pēdējās reizes fočēju.
iepriekš izmantoju konstanto eksp. laiku un tik burst-modē.. tā var noķert tikai dažus labus kadrus, bet ja ir daudz kameras tad nav ne vainas
Čujs praktiski atnāk ar laiku - pieredzi, beigās jau sapratīs kā tie salūti strādā un pogas spiešana jau `pati` pielāgojās
Ir sākta parakstu vākšana, lai pašvaldības un/vai valsts līmenī aizliegtu salūtu. Lielā mērā iniciatīva nav pret profesionālu izpildījumu (saprotams, ka to iedala kategorijās, kāds varētu pastāstīt ko vairāk), bet par izpriecām reibumā un jebkurā leņķī, bez civiltiesiskas atbildības uzņemšanās par sekām, ja tādas rodas svešam īpašumam un citu veselībai.
Jaungada naktī slimnīcās nogādāti deviņi cilvēki, kas guvuši smagas traumas, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku.(www.lsm.lv...)
Jūsu domas? Neskatīsimies uz parakstu vākšanu, bet uz ideju kā tādu - kam, kur un kad ļaut šaudīties. Es pats esmu PRET šādām amatieriskām izpriecām.
Blogofotoskopi.... Papriekšu izlasi un tad vāvuļo. Paraksti tiek vākti pret uguņošanām, kuras apmaksā pašvaldības no sava budžeta. Šitais naf nekas jauns, jo 2009.gadā MK nolēma ka pašvaldībām ir aizliegts no sava budžeta apmaksāt uguņošanas. KAs notika?????? Vietējās pašvaldības uzņēmumi un privātpersonas ziedoja naudu uguņošanām un uguņošanas bija visu krīzes gadus. Pēc krīzes šo MK lēmumu atcēla. Ja kas profesionāli veiktām uguņošanām NAF nekādas kategorija!
Pacs galvenais ko varu pateikt tiem jampampiņiem, kuri vāc parakstus PRET profesionāli veiktām uguņošanām ir tas ka visi amatieri (pārsvarā dzērumā) šaus vairāk un traumu skaits palielināsies vismaz trīs reizes.
Sigulda apsver uguņošanas vietā rīkot lāzeršovu 4000€ esot lieka naudas izšaušana, ko cilvēki teiks par lāzeršovu, kas izmaksā sākot no 25 000€
Skaties plašāk. Izlasi arī pamatojuma daļu. Tas nav tikai naudas jautājums vien. Jā, sāks ar pašvaldību rīkotajiem. Amatieriem aizliegs salūtus, tas ir tikai laika jautājums. Pēdējais profesionālais salūts, kas mani interesēja, lai to vērotu klātienē, bija laikam Rīgā 2008. gada 18. novembrī. Pēc tam - pilnīgi vienalga.
Piemēram, absolūti ierastā ugunskuru kurināšana un lapu un zaru dedzināšana 2018. gadā Rīgā tika vienkārši aizliegta. Un turklāt muniķi brauc un soda, ja pamana, ka dedzina. Pamazām visas atļautā robežas tiek savilktas ciešāk.
Bet suņu psihes traumēšanas dēļ - tas ir tīrais murks, visām blondajām cacām, kuras nes uz salūtu savu trīcošo kveksi, iespiestu padusē, atņemt suni un iespert sodu 2 minimālo algu apmērā! Drīz tie vegānu sektas fundamentālisti sāks vākt parakstus arī pret pērkona dārdiem negaisa laikā.
Ne jau tikai no cacām aizbēg. Ulubeles un citās patversmēs strādājošajiem paprasi, Schneider, ko atved uz patversmēm pēc Jaungada salūta. Paskaties internetā vai piezvani. Visu pastāstīs un uz pirkstiem parādīs. Ne jau tos knēveļus adītās jaciņās, kas kaķa mazuļa izmērā. Aizmūk no privātmājām vai pastaigā izvestie lieldogterjeri. Tu vienkārši nezini, kurā brīdī kāds pidars, kam nauda dirsu plēš, kaut kur kaut ko neuzspridzinās un nepatrokšņos pilnīgi ārpus konteksta. Kastes izšaušanai un vēl jo mazāk petardēm nevajag sagaidīt Kremļa kurantu zvanus vai Vājoņa uzrunas beigas.
Schneider:Vārds "salūts" latviešu valodā ir, tik nozīmē ko citu, nevis uguņošanu. Salūts ir pie kapa militāras apbedīšanas ceremonijas laikā.
Kādreiz tā bija, tagad nozīme ir paplašinājusies, un nozīmē "svētku uguņošana" vārdu "salūts" lieto ne tikai grāždaņi un sitizēni, bet arī pašvaldību un valsts elektroniskie un drukātie izdevumi. Ja arī franču valodā šis vārds nozīmē noteiktas lietas, arī, kā minēts, goda izrādīšanu pie kareivja kapa ar zalvēm no šautenēm, tad citās valodās nozīme var mierīgi paplašināties tālāk, sevišķi sarunvalodā.
Šo fenomenu pēta t.s. faux amis jeb viltus draugu kontekstā, lielajās angļu-franču tulkojošajās vārdnīcās praktiski katrā otrajā lapā (un tā ir milzīga grāmata) ir šķirklis par "viltus draugu". Lielākajā daļā gadījumu, protams, viltus draugs tas ir tāpēc, ka tiek lietots nepareizi - pārnests mehāniski.
Dienējošie astaiņi tam tiek sagatavoti, bet cilvēks parastais nereti savam draugam nespēj pat adekvātu pārtiku nodrošināt, kur nu vēl dresūru. Viss parasti apstājas pie labiem nodomiem.
Lai vai kā tur būtu, nav normāli, ka amatieri plosās citu īpašuma tuvumā ar paaugstinātas ugunsbīstamības fiņķikļuškām. Man kaimiņos tā viens svinētājs iešāva vienu šāviņu pretējās mājas 5. stāva dzīvokļa logā un nodarīja skādi. Viņu identificēja.
Tajā vietnē ir vismaz 5 iniciatīvas pret alkoholu, un galīgi nevar teikt, ka pēdējo gadu gaitā attiecībā uz tā patēriņu un tirdzniecību nav ieviestas dažādas izmaiņas un ierobežojumi. Kaut vai pēdējais akcīzes kāpums spirtam, jaunie sodi par braukšanu dzērumā utt.
Būtu jau labi civilizētai sabiedrībai pieņemami sakārtot vienu lietu, tad ķerties pie nākošās.
Pirotehnikas nozare ir sakārtota, pēdējo desmit gadu laika ir bijuši ļoti būtiski gan ierobežojumi, gan noteikumi, vismaz 3 reizes stingrāk nekā Igaunijā un Lietuvā. Daudzi noteikumi ir stingrāki nekā Vācijā un Zviedrijā. Tākā pietiek!!!!!
Un ko Ulubele saka par pērkona negaisiem, kad dārd un zib pa pusstundai no vietas? Zinu jau zinu, mans suns pērkona laikā arī slēpjas šķūnī vai cenšas istabā ielīst zem gultas, bet dabā blīķški ir krietni vien vairāk par 18,novembri un 1.janvāri.
Bet par vārdu nozīmi atraktīvo izaicinājumu un uzrunājošu konsekvenču laikā strīdēties nav vērts.
man suņu nav jau pārdesmit gadu. Negribi apgrūtināties- neiegādājies! gribi suni, rēķinies ar sabiedrību, kurai tavs mopulis riebj vai tos tikai piecieš
Suņam var iedot nervu tableti un jams piekāsīs i salūtu, i pērkonu (+ ne nomirs priekšlaicīgi ne tā retā tablete viņu bez aknas, potences un citiem labumiem atstās) savukārt salūts... tas vienkārši ir ... nu nožēlojami ko tur teikt... vājprātā bezgaumīgi un prasti - deģenerātu prieciņš.