Jā, papētot bildes galerijā, īpaši tās, kur acīmredzami autors nav gatavojis likšanais web'a(samazina, uzasina), var redzēt, ka asums patiešām ir labāks
Manas bildes nevajag šarpot... (šarps noēd objektīva telpiskumu) Var ielades lapā uztaisīt ķeksi "asināt" - kam tas ir vajadzīgs. Labāk novāciet to balto rāmi - reti kur niederīgu!
Alloxa:Manas bildes nevajag šarpot... (šarps noēd objektīva telpiskumu) Var ielades lapā uztaisīt ķeksi "asināt" - kam tas ir vajadzīgs. Labāk novāciet to balto rāmi - reti kur niederīgu!
Pamēģini ielādēt melnrakstos kādu bildi un pasaki vai tiešām ir tik traki? Mērķis nav bildi padarīt asāku kāda tā bija. Mērķis ir nezaudēt to esošo asumu.
ķeksis vai rīkjosla pie bilžu ielādes ir nākošā lieta ko varētu uztaisīt, bet tas prasīs vairāk laika.
Manuprāt, viena no blogā biežāk sastopamajām problēmām ir pārasināšana un nemākulīga asināšana. Ja tam visam tagad pa virsu uzliks vēl asumu... Bēdīgi, bēdīgi. Vienīgie ieguvēji būs tie, kas fotogrāfē ar sūnainiem pudeļstikliem un pēc samazināšanas neasina vispār. Zaudētāji būs visi pārājie. Bet visvairāk zaudēs tie, kas zina ko dara un uzasina tieši tik, cik vajag un tieši ar tādu metodi, kāda vajadzīga.
Man ir ierosinājums pirms mēs apmaināmies ar viedokļiem, pamēģinām kā viss darbojas un tad izsakamies.
Alloxa parādīja piemēru pie lielās bildes es neredzu atšķirību konkrēti šai bildei un mazās ir asākās, jā. Ir sliktāk nekā bija?
Piekrītu arī par to, ka lietotājam jādod iespēja izvēlēties assināt vai nē, bet līdz tam vēl ir jātiek.
Pašreiz neesmu dzirdējis nevienu sakarīgu argumentu par slikti jaunajai sistēmai un neesmu redzējis piemēru, kur tas nāk pa sliktu.
Citās lapās jums vienkārši nemaz nav nojausma, kas notiek ar bildi pēc to ielādes... Ja mums nebūtu virsū logo, tad varētu saglabāt pie lielā izmēra orģinālu, bet šāda iespēja patreiz nav.
GG:Manuprāt, viena no blogā biežāk sastopamajām problēmām ir pārasināšana un nemākulīga asināšana. Ja tam visam tagad pa virsu uzliks vēl asumu... Bēdīgi, bēdīgi. Vienīgie ieguvēji būs tie, kas fotogrāfē ar sūnainiem pudeļstikliem un pēc samazināšanas neasina vispār. Zaudētāji būs visi pārājie. Bet visvairāk zaudēs tie, kas zina ko dara un uzasina tieši tik, cik vajag un tieši ar tādu metodi, kāda vajadzīga.
+100 tiešī manas domas
tās bildēm, kuras tiek samazināts, protams vajadzētu nedaudz asināt un neaiztikt tās kuru izmērs atbilst FB standartam 900xX
... es teikšu, ka pārlieku asums ir viena lieta, kura neļauj uztvert bildi kopumā. Īpaši nelabvēlīgi izpaužas uz portretiem un ainavām. Protams, ka šo asuma koeficentu var pielāgot, pirms likšanas blogā attiecīgi šarpot/nešarpot
GG:ox3r, mans sirsnīgs novēlējums un lūgums: ja reiz taisi tos asumus, tad labāk drusku par maz nekā drusku par daudz!
noteikti ņemšu šo vērā, bet priecātos arī par palīdzību, ka arī citi ieliktu (Tu?) dažas bildes testam sev melnrakstos un pateikt vai pašreiz ir OK vai tomēr vēl nepieciešams pielabot.
Ja kādam ir kādi komentāri un ieteikumi vēl šajā sakarā priecāšos uzklausīt.
Slinkums lasīt, bet tādam izmēram vajadzētu asināt- pikseļa rādiuss 0.3, asinājiena daudzums 70 (šopa daudzums- citās programmās arī var būs cits amounts- mēdz atšķirties) .
PS. Par jpg apstrādi iekš FB vispār rodas jautājumi... ja es Photoshop cenšos iekļauties 250 Kb, bet FB engine uztaisa to bildi 350Kb... kam tas vajadzīgs?
radius The radius of the Gaussian operator, in pixels, not counting the center pixel sigma The standard deviation of the Gaussian operator, in pixels amount The percentage of the difference between the original and the blur image that is added back into the original threshold The threshold in pixels needed to apply the difference amount
Pa šito pasmējos Parādi man kādu ierakstu , kur runā TIKAI par tēmu Mūždien kāds kko ne paķeksi pasaka. Nu tas , ka labāks asums tām reportāžām , protams , ka forši. DĀĀ!.