forum.gif
Bilžu asums fotoblog.lv
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bilžu asums fotoblog.lv
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 31.12.09 17:01 labots
 citēt
Līdz ar jauno versiju pēc bilžu resize tiek uzlikts arī mazliet asumiņš.

Pavērojot šīs divas reportāžas šķiet, ka tas bija pareizs lēmums :)

www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...

Ja kādam ir kādi komentāri un ieteikumi vēl šajā sakarā priecāšos uzklausīt.
Publicēts: 31.12.09 17:05
 citēt
nu shitaa izskataas ok .... redzees ka abuus ar saveejaaam. Saliidzinaat var tikai ar to, ko ieliek pats blogaa un kas ir savaa kompii ....
Publicēts: 31.12.09 17:17
 citēt
Jā, papētot bildes galerijā, īpaši tās, kur acīmredzami autors nav gatavojis likšanais web'a(samazina, uzasina), var redzēt, ka asums patiešām ir labāks :)
Publicēts: 31.12.09 17:17 labots
 citēt
Gudris:or labak kaa bij...ņemot veeraa ka 80%
jafotografe asi nevis jaasina.. ta web kaite visu parasinat un pargludinat ir kaitinosha
Publicēts: 31.12.09 17:21
 citēt
nedaudz uzasināt pēc samazināšanas ir nepieciešams, jo lai kā mēs negribētu asums tomēr nedaudz zūd.
Publicēts: 31.12.09 17:22
 citēt
Manas bildes nevajag šarpot... (šarps noēd objektīva telpiskumu) Var ielades lapā uztaisīt ķeksi "asināt" - kam tas ir vajadzīgs. Labāk novāciet to balto rāmi - reti kur niederīgu!
Publicēts: 31.12.09 17:23
 citēt
Alloxa:Manas bildes nevajag šarpot... (šarps noēd objektīva telpiskumu) Var ielades lapā uztaisīt ķeksi "asināt" - kam tas ir vajadzīgs. Labāk novāciet to balto rāmi - reti kur niederīgu!

Pamēģini ielādēt melnrakstos kādu bildi un pasaki vai tiešām ir tik traki? Mērķis nav bildi padarīt asāku kāda tā bija. Mērķis ir nezaudēt to esošo asumu.

ķeksis vai rīkjosla pie bilžu ielādes ir nākošā lieta ko varētu uztaisīt, bet tas prasīs vairāk laika.
Publicēts: 31.12.09 17:35
 citēt
Asināt noteikti vajag. Tajā pašā erfoto un kudrā + refoto lapā manas bildes izskatās labāk nekā blogā.
Publicēts: 31.12.09 17:36
 citēt
pamēģini tagad vai ir kkas uzlabojies
Publicēts: 31.12.09 17:42
 citēt
neasināta = img.fotoblog.lv...

un asināta (tiko ielāDēJU) = img.fotoblog.lv...
telpiskumu tomēr noēd, manuprāt...
Publicēts: 31.12.09 17:46
 citēt
Alloxa:neasināta = img.fotoblog.lv...

un asināta (tiko ielāDēJU) = img.fotoblog.lv...
telpiskumu tomēr noēd, manuprāt...

Atvēru katru savā logā, pamainīju ta vienu, ta otro, neredzu nekādu atšķirību.
Publicēts: 31.12.09 17:48
 citēt
Neredzu atšķirības, bet man jau pats monitors plakans.:face-crying:
Publicēts: 31.12.09 17:49 labots
 citēt
img.fotoblog.lv...
img.fotoblog.lv...

šos izmērus ir labāk salīdzināt.

Jo lielāka bilde, jo mazāk asumu lieku.

Asums tiek likts, lai tieši blogā kopējā skatā bildes izskatās labāk :)
Publicēts: 31.12.09 18:02
 citēt
Joprojām neredzu atšķirības...
Publicēts: 31.12.09 18:12
 citēt
nU NEZINU, jā tauta neredz... - lai paliek... Es redzu = mežs (KP) pietuvinās uz asinātas... un sniegam pazūd nedaudz telpiskums.
Publicēts: 31.12.09 18:26
 citēt
Gudris:
Alloxa:nU NEZINU, jā tauta neredz... - lai paliek... Es redzu = mežs (KP) pietuvinās uz asinātas... un sniegam pazūd nedaudz telpiskums.
tas viss ir tikai Tavā galvā :D

nu protams, kā manā, nevis tavā... :haha:
Publicēts: 31.12.09 18:29
 citēt
Piekrītu Alloxam, labāk izmantot selektīvo šarpeningu.
Publicēts: 31.12.09 18:36
 citēt
Manuprāt, viena no blogā biežāk sastopamajām problēmām ir pārasināšana un nemākulīga asināšana. Ja tam visam tagad pa virsu uzliks vēl asumu... Bēdīgi, bēdīgi. Vienīgie ieguvēji būs tie, kas fotogrāfē ar sūnainiem pudeļstikliem un pēc samazināšanas neasina vispār. Zaudētāji būs visi pārājie. Bet visvairāk zaudēs tie, kas zina ko dara un uzasina tieši tik, cik vajag un tieši ar tādu metodi, kāda vajadzīga.
Publicēts: 31.12.09 18:42 labots
 citēt
Man ir ierosinājums pirms mēs apmaināmies ar viedokļiem, pamēģinām kā viss darbojas un tad izsakamies.

Alloxa parādīja piemēru pie lielās bildes es neredzu atšķirību konkrēti šai bildei un mazās ir asākās, jā. Ir sliktāk nekā bija?

Piekrītu arī par to, ka lietotājam jādod iespēja izvēlēties assināt vai nē, bet līdz tam vēl ir jātiek.

Pašreiz neesmu dzirdējis nevienu sakarīgu argumentu par slikti jaunajai sistēmai un neesmu redzējis piemēru, kur tas nāk pa sliktu.

Citās lapās jums vienkārši nemaz nav nojausma, kas notiek ar bildi pēc to ielādes... Ja mums nebūtu virsū logo, tad varētu saglabāt pie lielā izmēra orģinālu, bet šāda iespēja patreiz nav.
Publicēts: 31.12.09 18:49
 citēt
Tikko pārbaudīju, Bilde pēc ievietošanas nav samazināta, kā bija, tā ir 900 pix.
Publicēts: 31.12.09 18:59
 citēt
ox3r, vai asināšana attieksies arī uz visām vecajām bildēm, vai tikai uz no jauna ieliktajām? Kad tā sistēma darbisies?
Publicēts: 31.12.09 19:00
 citēt
bildei ir trīs izmēru 100 715 un 900 px tad attiecīgi visi tiek sagatavoti. Pārglabāšana uz servera notiek pilnīgi visām bildēm.
Publicēts: 31.12.09 19:03
 citēt
GG:ox3r, vai asināšana attieksies arī uz visām vecajām bildēm, vai tikai uz no jauna ieliktajām? Kad tā sistēma darbisies?

Uz jaunajām tikai. Mazākās bildes tiek vairāk uzasinātas, lai labāk izskatās un lielās tikai nedaudz, lai kompensētu pārglabāšu.

Iespējams ar laiku varēs lietotājs pats izvēlēties no kaut kādiem definētiem variantiem cik un kā viņš grib.
Publicēts: 31.12.09 19:08
 citēt
tad sanaak , ja es lieku bildi pa garaako malu 850pix - taa tiek samazinaata liidz 715 pix? Un ja lieku 900pix - tad taa ari paliek 900pix?
Publicēts: 31.12.09 19:10
 citēt
Neviena bilde netiek palielināta. Tas nozīmē, ja ieliec bildi 1200px, tad to samazina uz 900px, 715px, 100px;

ja ieliec bildi 900px, tad to samazina uz 900px, 715px, 100px;

ja ieliec bildi 800px, tad to samazina uz 800px, 715px, 100px;

100px bilde rādās galerijā kopā ar citām bildēm
715px rādās bilde kopā ar komentāriem
900px rādās bilde kad uzspiež tai virsu komentāru skatā.
Publicēts: 31.12.09 19:12
 citēt
GG:Manuprāt, viena no blogā biežāk sastopamajām problēmām ir pārasināšana un nemākulīga asināšana. Ja tam visam tagad pa virsu uzliks vēl asumu... Bēdīgi, bēdīgi. Vienīgie ieguvēji būs tie, kas fotogrāfē ar sūnainiem pudeļstikliem un pēc samazināšanas neasina vispār. Zaudētāji būs visi pārājie. Bet visvairāk zaudēs tie, kas zina ko dara un uzasina tieši tik, cik vajag un tieši ar tādu metodi, kāda vajadzīga.

+100 tiešī manas domas

tās bildēm, kuras tiek samazināts, protams vajadzētu nedaudz asināt un neaiztikt tās kuru izmērs atbilst FB standartam 900xX
Publicēts: 31.12.09 19:14
 citēt
pašreiz neaiztikt nevar, jo virsū liekas logo. Savādāk tā arī tiktu darīts.
Publicēts: 31.12.09 19:14
 citēt
ox3r, aaaaa - nu tagad i skaic ;-)))))

P.S. ja runaa kursh asina/neasina .... tad es reti kuru savu bildi asinu ....
Publicēts: 31.12.09 20:39
 citēt
ox3r, mans sirsnīgs novēlējums un lūgums: ja reiz taisi tos asumus, tad labāk drusku par maz nekā drusku par daudz!
Publicēts: 31.12.09 20:57 labots
 citēt
... es teikšu, ka pārlieku asums ir viena lieta, kura neļauj uztvert bildi kopumā. Īpaši nelabvēlīgi izpaužas uz portretiem un ainavām.
Protams, ka šo asuma koeficentu var pielāgot, pirms likšanas blogā attiecīgi šarpot/nešarpot
Publicēts: 31.12.09 22:01
 citēt
GG:ox3r, mans sirsnīgs novēlējums un lūgums: ja reiz taisi tos asumus, tad labāk drusku par maz nekā drusku par daudz!

noteikti ņemšu šo vērā, bet priecātos arī par palīdzību, ka arī citi ieliktu (Tu?) dažas bildes testam sev melnrakstos un pateikt vai pašreiz ir OK vai tomēr vēl nepieciešams pielabot.
Publicēts: 31.12.09 22:06 labots
 citēt
ox3r:Līdz ar jauno versiju pēc bilžu resize tiek uzlikts arī mazliet asumiņš.

Pavērojot šīs divas reportāžas šķiet, ka tas bija pareizs lēmums :)

www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...

Ja kādam ir kādi komentāri un ieteikumi vēl šajā sakarā priecāšos uzklausīt.

Slinkums lasīt, bet tādam izmēram vajadzētu asināt- pikseļa rādiuss 0.3, asinājiena daudzums 70 (šopa daudzums- citās programmās arī var būs cits amounts- mēdz atšķirties) .

0,3 pikseli būs arī grūtāk pāršarpot par daudz.
Publicēts: 31.12.09 23:40
 citēt
Asināšanu tiešām varētu likt pēc izvēles..

PS. Par jpg apstrādi iekš FB vispār rodas jautājumi... ja es Photoshop cenšos iekļauties 250 Kb, bet FB engine uztaisa to bildi 350Kb... kam tas vajadzīgs?
Publicēts: 01.01.10 01:57
 citēt
Nu, salādēju kauko mellrakstos. Bet testēšu rīt, nē šodien , vēlāk, tagad acis sagurušas. Par rādiusu 0,3 laikam var piekrist
Publicēts: 01.01.10 02:00
 citēt
Sejiņas , gan debīlas :D :anger:
Publicēts: 01.01.10 02:03
 citēt
Var norādīt šādas lietas:

radius The radius of the Gaussian operator, in pixels, not counting the center pixel
sigma The standard deviation of the Gaussian operator, in pixels
amount The percentage of the difference between the original and the blur image that is added back into the original
threshold The threshold in pixels needed to apply the difference amount

100px bildei 0.3, 0.5, 0.7, 0.000000001
715px bildei 0.3, 0.4, 0.5, 0.000000001
900px bildei 0.3, 0.3, 0.3, 0.000000001
Publicēts: 01.01.10 02:04 labots
 citēt
Janbo:Sejiņas , gan debīlas :D :anger:

Spamot nevietā ir vēl debīlāk...
Publicēts: 01.01.10 02:30
 citēt
katrs jau sev sejiņu izvēlas pēc saviem ieskatiem.. :)
Publicēts: 01.01.10 03:35 labots
 citēt
ox3r:
Janbo:Sejiņas , gan debīlas :D :anger:

Spamot nevietā ir vēl debīlāk...

:D:D:D Pa šito pasmējos :D Parādi man kādu ierakstu , kur runā TIKAI par tēmu :D Mūždien kāds kko ne paķeksi pasaka. Nu tas , ka labāks asums tām reportāžām , protams , ka forši. DĀĀ!.:big_smile:

P.s Minēšu tie smaidiņi bija tava ideja ?
Publicēts: 01.01.10 12:31
 citēt
Treshold uc nafig novāc, atstāj tika sharpen 0.3 un amount percentage 70! Pārējais "0"
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas