forum.gif
Filma par I. Ruku
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Filma par I. Ruku
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.10 14:06
 citēt
11.janvārī plkst. 18 vienīgajā seansā ar Zviedrijas vēstniecības atbalstu kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrēta zviedru režisores Modas Nīkanderes filma "Fotogrāfe no Rīgas". Dokumentālā filma stāsta par Latvijā pazīstamo fotomākslinieci Intu Ruku un cilvēkiem, kuru portretus viņa veido. Šis būs filmas vienīgais seanss Rīgā.

Ieeja – bez maksas, uzrādot ielūgumu. Informācija par ielūgumiem– 67686618, Zviedrijas vēstniecība.
Publicēts: 04.01.10 14:15 labots
 citēt
Nu sjitā jau veca zinja , prieks ka vismaz lidz Rigai beidzot atrapies kīno:):) Ogrē par sjito raxtija pirms pārs menešiem:):) Reku pat Trubā "treileris" bij ielikts www.youtube.com...
Publicēts: 04.01.10 14:32
 citēt
+1 Par Kino :)
Bet vispār žel ka maz tagad rāda eiropas kino. Viens kinoteatris bij kur varēja skatīties filmas normālas taga viss uz grunti diemžēl :/
Publicēts: 04.01.10 14:59
 citēt
Bet vispār žel ka maz tagad rāda eiropas kino.

+1

Kad palasu, ka filmas reklāmai pamatā izmanto ziņas, ka ienākumi no tās jau sasnieguši tik un tik naudiņas ... Stulbi un vēl stulbāk!
Publicēts: 04.01.10 15:49
 citēt
Ā, te vēl viena ziņa... par Streiča filmu.

No 15.janvāra daudzviet Latvijā būs skatāma režisora Jāņa Streiča veidotā jaunākā spēlfilma "Rūdolfa mantojums", pie kuras veidošanas režisors un pārējā radošā komanda strādājusi trīs gadus, informēja filmas veidotāju pārstāve Alīna Sīkstule-Talarova.

"Rūdolfa mantojums" no 15.janvāra Rīgā būs skatāma kinoteātrī "Rīga", Talsos - kino "Auseklis", Baldonē - kino "Baldone", Liepājā - kino "Balle", Smiltenē - "Kino 80", Dobelē - kino "Daile", Valmierā - kino "Gaisma", Cēsīs - kino "Vidzemnieks NC" un Rēzeknē - kino "Ziemeļblāzma".

Tāpat jaunā spēlfilma būs skatāma Kuldīgas kultūras centrā, Salaspilī - kino "Enerģētiķis", Majoru kultūras namā, Ogres kultūras centrā, Viesītes kultūras namā, Ķekavas kultūras namā, Ropažu kultūras namā, Bauskas tautas namā, kā arī Kandavā, Olainē, Mālpilī, Saldū un Priekulē.

Vienlaicīgi ar filmas demonstrēšu Latvijā tā būs skatāma arī Ņujorkā un Vašingtonā.
Publicēts: 05.01.10 13:42
 citēt
Es labpraat noskatiitos! :face-smile:
Publicēts: 05.01.10 14:08
 citēt
Dažiem puisīšiem plaukstas pa locītavām nokadrētas, galva attēla centrā, bildes augša TUKŠA...pffff...tantei derētu kadrējumu pamācīties, ja tās ir viņas bildes...!:face-devil-grin:
Publicēts: 05.01.10 14:23
 citēt
Portreti:Dažiem puisīšiem plaukstas pa locītavām nokadrētas, galva attēla centrā, bildes augša TUKŠA...pffff...tantei derētu kadrējumu pamācīties, ja tās ir viņas bildes...!:face-devil-grin:
tu laikam esi pikseljdraazeejs, ja es to terminu izprotu pareizi? :amazing:
Publicēts: 05.01.10 14:27
 citēt
portreti laikam iemaaciijies Teoriju par kompoziiciju un nekaadas atkaapes nepieljauj ;-pppp Nu ja - skolniekiem tikai taa jaamaaca;-))))
Publicēts: 05.01.10 14:27
 citēt
marinka: tu laikam esi pikseljdraazeejs, ja es to terminu izprotu pareizi? :amazing:

Viņš ne tikai pikseļ....:DDD
Publicēts: 05.01.10 14:30
 citēt
Friidis:
marinka: tu laikam esi pikseljdraazeejs, ja es to terminu izprotu pareizi? :amazing:

Viņš ne tikai pikseļ....:DDD

nu es ljoti ceru, ka ne tikai hahah
citaadaak buutu beediigi :face-devil-grin:
Publicēts: 05.01.10 14:36
 citēt
marinka:
Portreti:Dažiem puisīšiem plaukstas pa locītavām nokadrētas, galva attēla centrā, bildes augša TUKŠA...pffff...tantei derētu kadrējumu pamācīties, ja tās ir viņas bildes...!:face-devil-grin:
tu laikam esi pikseljdraazeejs, ja es to terminu izprotu pareizi? :amazing:

Nu ko, tad iesaku kadrēt tā, kā bildēs jutūbes klipiņa sākumā! Pēc tam pamēģini bildes publicēt, un paskatīsimies- kāda būs reakcija no kritikas puses foto portālos!
Tad arī paskatīsimies- kurš vai kura ir drāzējs!
Publicēts: 05.01.10 14:39
 citēt
Jur', ja fotogrāfs pāriet "augstākajā līgā", klasiskie "plebeju" fotolikumi uz viņu vairs neattiecas..:)))
Publicēts: 05.01.10 14:44
 citēt
A kas tad tie kritizeetaaji liela dalja ir fotoportaalos? Taadi , kuri dzirdeejushi labaakajaa gadiijumaa(!!!!!), ka existee taads zeelta griezums un ka NOTEIKTI taa arii jaakadreee ....... PHE!
Publicēts: 05.01.10 14:44
 citēt
dansiga, Tu esi kriticeetaaja?
Publicēts: 05.01.10 14:46
 citēt
gatis, neee - es esmu sieviete;-ppppp
Publicēts: 05.01.10 14:52 labots
 citēt
Friidis:Jur', ja fotogrāfs pāriet "augstākajā līgā", klasiskie "plebeju" fotolikumi uz viņu vairs neattiecas..:)))

Es negribētu tādu fotogrāfu savās kāzās, kurš pusē bilžu atstās mani bez pēdām un virs galvas puse kadra būs tukša...pat ja par viņu ir uztaisīta sponsorēta PR filmiņa...

Tā kadrē visi, kuri pirmoreiz mūžā paņem fočuku rokā. Visi! Tad jau ņem jebkuru no ielas, iedod viņam fočuku, liec nofočēt bomzi un viņš ir "augstākajā līgā"!
Publicēts: 05.01.10 14:55
 citēt
Dansiga, taatad tu shajaa portaala seedi kaa sieviete? Taapat, kaa tamaa anekdotee-varde, kurai begemots pajautaa, vai uudens silts, a jamaa atbild:"Vai es kaads termometrs-es te kaa sieviete seezju!" :D
Publicēts: 05.01.10 15:00
 citēt
gatis, aaaa - tu jautaa, ko es SHEIT daru? atpuushos ;-))) jaa - arii kritizeeju dazhreiz ;_)))) a CHOOO? (P.S. nu liidziigu anekdoti atcerosties arii raxtiiju ieprieskheejo komentaaru) ;-))))
Publicēts: 05.01.10 15:05
 citēt
Tad jau ņem jebkuru no ielas, iedod viņam fočuku

Tad jau ej jebkurā veikalā un saki, ka gribi nopirkt fotokameru, fotosomu un pārīti objektīvu. Ka būsi fotogrāfs.
Un vai tad tā nenotiek?
Nesakiet: Juri, tev skauž. Sakiet: Juri, tu pagaidām to nesaproti. Kam gan bērnībā garšoja bietes, rozīnes vai siļķe. Bet tagad? Gaume un izpratne mainās un pieaug. Jāpagaida. Puisīšiem attīstība notiek lēnāk. Pierādīts.
Publicēts: 05.01.10 18:55
 citēt
Friidis:... "augstākajā līgā", klasiskie "plebeju" fotolikumi uz viņu vairs neattiecas..:)))

:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
BET atkāpšanās no tiem likumiem var būt apzināta un var būt, ka "tā sanāca!"! un ja atkāpšanās no tiem likumiem apzināta, tad paceļas sakrālais jautājums - kā vārdā? tobiš, tai jābūt attaisnotai. tai atkāpšanāmies! :face-sad::face-sad: bet nebēdājiet, ķinīša motāžai kino zinātnieks Marsels Martens izvirza kādas 8 - 9 prasības, kuras bieži pretrunā 1 ar 2.! :amazing::amazing:
Vanderfons:Puisīšiem attīstība notiek lēnāk. Pierādīts.
tikai statistiski. un bazārs tikai par pirmajiem dzīves gadiem. :face-sad:
Publicēts: 05.01.10 20:44
 citēt

Cienītais,jūs gaida liels pārsteigums un vilšanās,tad kad jūsu bildes pirmo reizi tiks publicētas presē,vai kā citādi praktiski tiks izmantotas.Tad atklāsies,ka kadrējums ir tā lieta,ko fotogrāfs nevar ietekmēt,kadrēts tiek atkarībā no maketētāja/skanētāja/mākslinieka gaumes un saprašanas,kā arī atkarībā no lapā sabāžamā teksta daudzuma vai koncepta:"bildēm obligāti jābūt kvadrātam/taisnstūrim/aplim".
Lai nu kā ,bet Intas bildes,man domāt,ir no latvijas fotogrāfiem,visregulārāk un dārgāk pārdotās.
Publicēts: 05.01.10 20:55
 citēt
Portreti:
marinka:tu laikam esi pikseljdraazeejs, ja es to terminu izprotu pareizi? :amazing:

Nu ko, tad iesaku kadrēt tā, kā bildēs jutūbes klipiņa sākumā! Pēc tam pamēģini bildes publicēt, un paskatīsimies- kāda būs reakcija no kritikas puses foto portālos!
Tad arī paskatīsimies- kurš vai kura ir drāzējs!
vai tad kaads saka, ka taa ir jaameegjina vai jaadara :amazing:
personiigi saku tikai, ka vinjai IR stils. un to neatziit ir diezgan muljkjiigi. turklaat ir liela starpiiba starp kaazu fotograafu un izstaazhu fotograafu.
bet pa lielam mazam man ir diezgan paraleeli. nemaz neesmu ar shiis fotograafes darbiem tik ljoti paziistama. bet prieks un es ticu, ka 99.9% shii portaala fotograafu ir milzu skaidiiba, ka par vinjiem neviens ne tik nefilmee, bet arii netaisaas filmeet.
bet galu galaa - viss ir gaumes jautaajums.

cheers!
Publicēts: 05.01.10 23:23
 citēt
cik zinu - tad laikam 90tajos I.R. par bilzhu naudu uzbuuveeja maaju ;-)))
Publicēts: 05.01.10 23:39 labots
 citēt
Cienītais,jūs gaida liels pārsteigums un vilšanās,tad kad jūsu bildes pirmo reizi tiks publicētas presē,vai kā citādi praktiski tiks izmantotas.Tad atklāsies,ka kadrējums ir tā lieta,ko fotogrāfs nevar ietekmēt (..)

Var gan, ja esi Magnum biedrs. Melnās maliņas kopējot, piemēram, vēsturiskā jēga.
Publicēts: 06.01.10 08:37
 citēt
Sasmējos! No sirds! :face-grin: Esu bijis uz Intas izstādem, Satiku Art Camp 2009 plenērā. Secinajumi -(I)- Lidz Viņas līmenim daudziem....(II)-Manuprāt, līdz kāzu bildēšanai Intai nekad nevajadzēs nolaisties. (III) - Intas stilu nekad necentīšos atdarinat/kopēt . Laikam ari nespētu...:face-wink:
Publicēts: 06.01.10 10:22
 citēt
VOLDEMORTS:Manuprāt, līdz kāzu bildēšanai Intai nekad nevajadzēs nolaisties.

Diez vai viņa varētu to pavilkt, kāzas fočēt ir sarežģīti- tas jau nav tas pats, kas Maskačkas bomžus bildēt!
Publicēts: 06.01.10 10:29 labots
 citēt
Harald, replika asprātīga, bet ne precīza. Tā nav, ka pieminētie būtu ar 25 gadu foto praksi. Tie ir tikai pirmie foto dzīves gadi. Tāpēc arī neizpratne par visu. Puisīši attīstās lēnāk.

tas jau nav tas pats, kas Maskačkas bomžus bildēt!

Kā tas ir - bildēt Maskačkas bomžus? Tev ir pieredze? Padalies...
Publicēts: 06.01.10 10:31 labots
 citēt
Vanderfons:
Kā tas ir - bildēt Maskačkas bomžus? Tev ir pieredze? Padalies...

Visādus vecus cilvēkus, noplukušā interjērā, vēlams ar kādu cīgu zobos, nu, tādā stilā...

Un otrs variants- bērnus, vasarā, plikiem vēderiem, nosmulējušos. Jo vairāk nosmulējušies, jo krutāka bilde. Fonā, protams, jābūt pussabrukušiem šķūnīšiem, ne jau bērnudārzam!
Publicēts: 06.01.10 10:40 labots
 citēt
Ir dokumentālais foto un izskaistinātais. Vienkārši pamēģini to nejaukt. Cilvēks, kas spēj realizēt sēriju un sazināties ar to "nosmulēto" sociālo slāni, manuprāt, ir saziņas meistars. Sazināties ar uzvalkā tērptu publiku ... tur lielākoties pietiek ar taktisku paklusēšanu un svinīgās ceremonijas ievērošanu.

Jāpiebilst viena cita lieta. Rukas bildes ir cieņā Vācijā, spriežot pēc autortiesību atsauces. Rietumnieki kā sociāli nodrošināti ļaudis šādi tomēr, šķiet, dažkārt izklaidējas - krājot bildes par pasaules dažādajām izpausmēm. Viņiem šādus tēlus ir pagrūti pie sevis sameklēt. Panki vairs nav modē.

Bērnudārzs bieži vien neko nepateiktu par vidi, kurā bērns aug. Pēc standarta. Bet viņa personīgās rotaļlietas gan daudz ko pastāsta.
Publicēts: 06.01.10 10:54 labots
 citēt
60uz5komats6:... atklāsies, ka kadrējums ir tā lieta, ko fotogrāfs nevar ietekmēt ...

ietekmēt jau var - vairāk klāt nepiekadrēs. bet jā. :grimace::shame:
dansiga:cik zinu - tad laikam 90tajos I.R. par bilzhu naudu uzbuuveeja maaju ;-)))

par māju nezinu, ne tik sen satiku pēc daudzu gadu nesatikšanas. bet reiz no mammas aizjēmās zārka naudu priekš kameru. mamma pārdzīvojusi, ka tagad nevarēs mirt. nepaguva atgriezt, kā mamma jau atkal iekrājusi. un tad es šajā sakarā Intai saku - vai Tev nevaig atkal kādu kameru nopirkt - lai tā drošāk, ka mamma turās pie veselību. :face-smile:
VOLDEMORTS:Sasmējos! No sirds! :face-grin:

es a!
VOLDEMORTS:Manuprāt, līdz kāzu bildēšanai Intai nekad nevajadzēs nolaisties.
nu, tas, kā Inta bildē un kāzu bildēšana nav pa vertikāli. :face-smile: kā latviešu glezniecība būtu bālāka bez Maijas Tabakas, tā latvijas fotogrāfija bez Intas Rukas.
Vanderfons:
nu, es kā mediķis par vispārējo attīstību. iespējams Tev taisnība par pirmajiem fotoattīstības un fotofiksācijas gadiem, bet tehniskā 1/2-e (un ar to pašu tās apzināta pielietošana!) sieviešu dzimuma organismiem švakāka. zolīds būdams, neteikšu, kura fotogrāfe man pirms 15 vai 20 gadiem rādīja Minoltu 700 un teica, ka pagalam - diafragmu groza, a caurums nemainās! :face-grin: neteikšu arī, kura fotogrāfe 1-kārši nezina, kas diafragma, OK, Zigurdam Mežavilkam par prieku - kas blende! :face-grin:
Publicēts: 06.01.10 11:02
 citēt
haralds:par māju nezinu, ne tik sen satiku pēc daudzu gadu nesatikšanas. bet reiz no mammas aizjēmās zārka naudu priekš kameru. mamma pārdzīvojusi, ka tagad nevarēs mirt. nepaguva atgriezt, kā mamma jau atkal iekrājusi. un tad es šajā sakarā Intai saku - vai Tev nevaig atkal kādu kameru nopirkt - lai tā drošāk, ka mamma turās pie veselību. :face-smile:
hahahahaha :face-grin:
Publicēts: 06.01.10 13:02 labots
 citēt
Vanderfons:
Jāpiebilst viena cita lieta. Rukas bildes ir cieņā Vācijā, spriežot pēc autortiesību atsauces. Rietumnieki kā sociāli nodrošināti ļaudis šādi tomēr, šķiet, dažkārt izklaidējas - krājot bildes par pasaules dažādajām izpausmēm.

Viņas bildes cieņā ir "Vakareiropā" vienakrši lielākās āgentūras un dīleri kuri nodarbojās ar "Foto" tradicionāli bazējās Vācijā vai Francijā , fraņči gan vairāk ņemās ar USA tirgu :):) Tev noteikt būs atklājums BET kāreiz vairums tādu autoru kā Inta kuras stils nebūt nav unikāls apdzīvo un apdzīvoja ļoti pārtikušo EU daļu tas ir Luksemburga , Francija , Belģijas fraņču daļu. tas nu tā varēji ar nezināt , viens no šis jomas klasiķiem ir tāds Georges Thery 50-70 gadu Beļģu autors, ja izdosies viņa bildes atrast [Ļot šaubos] tā nav "Massu kultūras" sastāvdaļa tad pamanīsi ka VIŅA BILDES ir stilā ļot ļot līdzīgas Intai . Šur tur viņš parādās cīta sakarā , šis bija Renē Magritta čaomaks. Man gan ir arī citi "Neviena" izņemot galeristus nezināmu īpatņu kapitāli albūmi , vēl intresantāki ir jau pavisam neizprotami iespaidīgie viņu darbu pardošanas cenas galerijās un izsolēs:):) Tieši tāpēc Inta ir unikāla jo TĀ "Austrumeiropā" nebildēja , bebildē un nebildēs:):) Pilnīg cits stils un funktiers nekā pie "Nabagiem @ jaunbagātiem" :):)
Publicēts: 06.01.10 13:17
 citēt
Tev noteikt būs atklājums

Tas, ko redz katrs, kam acis pierē, nav atklājums. Nav te tik daudz runa par Thery, Rutku vai čoma čomiem, bet par pārtikuša vecās Eiropas burgera vizuālo izklaidi. Viņam dziļi sirdī vajag pašausmināties par kaut ko - tad var kaut ko IT KĀ glābt zem Band Aid izkārtnes, ziedot-atpirkties utt. Ar Rutku kā autori maz sakara.
Publicēts: 06.01.10 13:40 labots
 citēt
Vanderfons:par pārtikuša vecās Eiropas burgera vizuālo izklaidi. Viņam dziļi sirdī vajag pašausmināties par kaut ko - tad var kaut ko IT KĀ glābt zem Band Aid izkārtnes, ziedot-atpirkties utt.

TAM ir cita vaida autori un stili . Tādi kā Thery, Rutku utt. nav nekādas saka ar "Afriku @ atpirkašanos" bet gan ar laika ritumu un cilvēku tajā , tā kā nostaļģija pēc pagātnes un citām patiesām emocijām. Jeņķiem tāda ir Diane Arbus kā jau šiem "Extrēmā" stilā , eiropā tas pats ir "Mierīgi un jauki" bez fikiem:):) Kādreiz ja izdodās kādā biblenē var sameklēt tādu Fotokinas izdevumu 30 Years "Kulturpreis" German Photographic Society 1959-1988 kapitāls sējums ar daudz texstiem un bildēm ,intresanti pētniecībai par virzieniem stiliem norisēm utt:):)
Publicēts: 06.01.10 13:50
 citēt
nostaļģija pēc pagātnes un citām patiesām emocijām

Labi, pieņemsim. Vācijā apmēram šādi, pārskatāmi skatoties: laiks pirms 1. Pasaules kara, laiks pēc tā, gatavošanās 2. Pasaules karam, drupu atjaunošana pēc tā, zālītes pīpēšana un gruppensex, klausoties Hendriksu ...

Vācijā tiešām lieto vārdu "pagātne", lieto ar pozitīvu pieskaņu?
Publicēts: 06.01.10 14:06
 citēt
Vanderfons: Vācijā tiešām lieto vārdu "pagātne", lieto ar pozitīvu pieskaņu?

Eiropā "Pagātne" ir ļot intresanta tēma. Vāciešiem ar to vispār ir jocīgi viņiem tā sākās ~50 gadu beigām , Fraņčiem "Pagātne" tas ir XX gasimta sākums 30-50 gadi . Karu un "PĒCKARU" POSMI kad itkā bij "Slikti" ne vieniem ne otriem kautkā "Atmiņā neturās" vieniem tāpēc ka "Atkal pakāsa" otriem tāpēc ka "Nav skaidrības KURĀ pusē īstu karoja" zin kā slavenā Keitela frāze parakstot kapitulāciju "Arī Fraņčiem mēs izrādās zaudējām?!" , baig ņirdzīgi gandrīz vai pāšam "Stabīlākajam" savam kara sabiedrototajam IZRĀDĀS zaudēt :):)
Publicēts: 06.01.10 14:38
 citēt
Gudris:Viņa ir šiziķe...tāpat kā vēl 10 % no pasaules iedzīvotājiem...viņi viens otru slavē apbrīno un filmē filmas viens par otru iet viens uz otra izstādēm utt. plašākai publikai tāda šiziķe kā Ruka ir dziļi pie kājas :grimace:

"Aprobežoti idioti" pie kuriem mēs zinam tu piederi nav nemaz tik "Plašāka publika" tie ir tikapat ierobežota publikas daļa kā tevis pieminētie "šiziķi" , vairums pasaules savi 90% ir vienkarši mietpilsoņi kam vispār intresē tikai sīkas lietiņas ap sevi un nekas vairāk BET viņi nav APROBEŽOTI kā tu viņiem vienkarši ir piezemētākas intreses tācu nav "trula uztvere" atširībā no tevis:):)
Publicēts: 06.01.10 14:44
 citēt
Nu,
Lunis:
Gudris:Viņa ir šiziķe...tāpat kā vēl 10 % no pasaules iedzīvotājiem...viņi viens otru slavē apbrīno un filmē filmas viens par otru iet viens uz otra izstādēm utt. plašākai publikai tāda šiziķe kā Ruka ir dziļi pie kājas :grimace:

"Aprobežoti idioti" pie kuriem mēs zinam tu piederi nav nemaz tik "Plašāka publika" tie ir tikapat ierobežota publikas daļa kā tevis pieminētie "šiziķi" , vairums pasaules savi 90% ir vienkarši mietpilsoņi kam vispār intresē tikai sīkas lietiņas ap sevi un nekas vairāk BET viņi nav APROBEŽOTI kā tu viņiem vienkarši ir piezemētākas intreses tācu nav "trula uztvere" atširībā no tevis:):)

Kas, tavuprāt, ir izcils šajā viņas bildē? static.music.lv...
Publicēts: 06.01.10 14:56
 citēt
Aptau-jājis trīs skuķus divos koridoros, nu arī pašam ir viedoklis...

Stulbi, ka nevar uztaisīt savu tēmu - Es un Kondrašins manā dzīvē. Resursu pietiek.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas