Kaa jau mineeju drusku ieprieksh, tad nee, fiksi ir vecie, manuaalie, protams, taadu izveele iesaaceejam ir paardomaajams jautaajums, bet- ieguvumi no taadiem ir vairaaki.. Replika par sievieti-fotograafi... nu, personiski paziistu vairaakas, kuras noteikti ar aparaatu un stikliem darbojas krietni labaak, kaa videeji aritmeetiskais viirietis- taa kaa tas arii nav noteicoshais..
Kundzītei jāmeklē objektīvi ar burtu kombināciju AF-S (vai HSM Sigmas gadījumā) nosaukumā, un zem 100 Ls tādiem izvēle ir, maigi izsakoties, pieticīga. Nezin vai iesācējai gribēsies manuālos stiklus (priekš Nikon varētu piemeklēt arī zem 50 Ls), pirms nav iegādāts objektīvs ar autofokusu. ss.lv viens tirgo 18-55 (bez VR) par 60 Ls. Dārgi, bet pieļauju, ka par cenu vēl var runāt.
Pinus:Kaa jau mineeju drusku ieprieksh, tad nee, fiksi ir vecie, manuaalie, protams, taadu izveele iesaaceejam ir paardomaajams jautaajums, bet- ieguvumi no taadiem ir vairaaki.. Replika par sievieti-fotograafi... nu, personiski paziistu vairaakas, kuras noteikti ar aparaatu un stikliem darbojas krietni labaak, kaa videeji aritmeetiskais viirietis- taa kaa tas arii nav noteicoshais..
Fočē ar manuālajiem stikliem? Un arī bildes sanāk? Nevienu tādu neesmu savā mūžā saticis...saprotu, ka tavā ciemā tādu ir vairums! Kur tu dzīvo?
Portreti: Fočē ar manuālajiem stikliem? Un arī bildes sanāk? Nevienu tādu neesmu savā mūžā saticis...saprotu, ka tavā ciemā tādu ir vairums! Kur tu dzīvo?
Nezinu iisti, kaadus stiklus kura lieto, bet, esmu paarliecinaats, kas ar manuaalajiem sanaaktu ne sliktaakas bildes kaa ar autofokusu.. Vai mazums bildes, kas te blogaa, ar visiem autofokusiem, pilniigi nebaudaamas? Manupraat, manuaali fokuseejot, taadaa miglaa nevar iebraukt, kaa reizeem uzticoties automaatikai.. Njemot veeraa, ka aparaats gaismu pats sareekjina, nav ekspoziicija pasham jaadomaa, tikai fokusu pagroziit, nav tas briesmiigaakais..
1) neesmu kundzīte. 2) vai tad nebija arī AF-I, ne tikai AF-S un HSM? 3) Kas Portreti'iem ir pret sievietēm? Ja staigā augstpapēžu kurpēs, tas jau nenozīmē, ka uzreiz neko nemāk... 4) gliemeži man dziļi riebjas, labāk jau censties iemācīties fotogrāfēt ar manuālo.
Es pat varētu Just_Iewa piedāvāt izdevīgu darījumu- ja viņa nopērk par 100 latiem kādu AF-I objektīvu (darba kārtībā, protams), es no viņas atpērku šo objektīvu par 200 Ls! Nē, ko tur skopoties- atpirkšu par 300 Ls!
kasnukas:Es pat varētu Just_Iewa piedāvāt izdevīgu darījumu- ja viņa nopērk par 100 latiem kādu AF-I objektīvu (darba kārtībā, protams), es no viņas atpērku šo objektīvu par 200 Ls! Nē, ko tur skopoties- atpirkšu par 300 Ls!
kur tad tik dāsns piedāvājums? kur lielais āķis tam? [faktā, ka man nav 100ls? vai arī AF-I objektīvi ir reti sastopamas būtnes? ]
Ja nemaldos, tad Nikon laida klajā tikai četru veidu AF-I objektīvus: 200/F2,8; 300/F2,8; 400/F2,8 un 600/F4. Kā redzams visi ir telefiksi, bet visi ar lieliskām optiskām īpašībām un augstām cenām arī mūsdienās.
Vai objektīvs der var redzēt pēc kontaktu daudzuma, 5 ir AF(skrūve), ar iebūvēto motoru 8. Manuālos nepatiks lietot, fokusēšanas ekrāns ir bez ķīļiem, uz aci ļoti neprecīzi. Eksponometrs arī nestrādās. Man pašam ir D40, paspēlējos ar manuālajiem, bet domāju tas nav nopietni. Drīzāk pagaidi, gan kāds kits parādīsies.
Un tad es vasarā dabūšu naudu, atradīšu kaut kur tos augšminētos telemonstriņus, pārdošu kasnukas, tādā veidā dabūšu par 100-150 latiem vairāk un aizsākšu jaunu diskusiju šeit.
par ko tad muļķim. par ķūli sarunas karstumā ķīli atļāvos nodēvēt. aplītis uz matstikla ar slīpumiem uz 1 un uz 2 pusi - nobīda attēla kontūras / līnijas līdzīgi kā tālmēra aparātā, ja tās nav precīzi fokusā. vē var būt piramīdains aplītis uz matstikla - krietni vieglāk pamanīt, ka fokuss mazliet garām.
www.katzeyeoptics.com... Vari palasīt par fokusa ekrāniem. Pats biju nopircis Ebay ķīniešu brīnumu 25eiro, izmesta nauda. Neprecīzi uztaisīts, tapēc neiesaku.
fuksis:Vai objektīvs der var redzēt pēc kontaktu daudzuma, 5 ir AF(skrūve), ar iebūvēto motoru 8. Manuālos nepatiks lietot, fokusēšanas ekrāns ir bez ķīļiem, uz aci ļoti neprecīzi. Eksponometrs arī nestrādās. Man pašam ir D40, paspēlējos ar manuālajiem, bet domāju tas nav nopietni. Drīzāk pagaidi, gan kāds kits parādīsies.
ŠITO MEITENEI DER IZLASĪT, JA NAUDAS IR ŽĒL. NOPIRKS MANUĀLO, BŪS VĒL VAIRĀK ŽĒL. IZTĒRĒTĀS.