fuksis:www.katzeyeoptics.com... Vari palasīt par fokusa ekrāniem. Pats biju nopircis Ebay ķīniešu brīnumu 25eiro, izmesta nauda. Neprecīzi uztaisīts, tapēc neiesaku.
Viens no retajiem, kurš laikam šos gudros čatistu padomus arī ir izbaudījis uz savas ādas. Droši vien arī mani neklausīja...
Reāli pa naudām ir 18-55(man bija bez VR, ja neskaita hromatiskās aberācijas pa citam nekāda vaina). Pašam uz d40 tagad ir 18-135. Vel vari skatīties 18-70, bet tas būs droši dārgāks par 18-55.
es kārtējo reizi kaut ko nesaprotu... "smukiņās ir slinkas", bet es izlasīju, tātad laikam neesmu smukiņa..
nopietni pētījumi nav veikti šajā jomā, sadalījums jaukts, ar svārstībām vienā vai otrā virzienā, reizēm smukās apveltītas ar izcilu čaklumu, atcerēsimies kaut vai Pelnrušķīti....
es kārtējo reizi kaut ko nesaprotu... "smukiņās ir slinkas", bet es izlasīju, tātad laikam neesmu smukiņa..
nopietni pētījumi nav veikti šajā jomā, sadalījums jaukts, ar svārstībām vienā vai otrā virzienā, reizēm smukās apveltītas ar izcilu čaklumu, atcerēsimies kaut vai Pelnrušķīti....
Man te ir viena skaistule čakla. Patiesībā otru tik apņēmīgu un čaklu cilvēku nezinu Tas ka skaistās ir slinkas tik tāds stereotips..
Ko jūs meitenei prātu čakarējat - tas nav labs un šitais štruntīgs, bla, bla, bla... Neesmu vēl nekāds baigais eksperts, bet nepilnus divus gadus nobildejos ar D60 un kita stiklu! NEKĀDAS vainas - man pietika un pat žurnālā dažā labā manas bildes publicēja, tā kā Nikona KITa stikls 18-55 ir absolūti labs prieks vienkārša cilvēka, kas sāk apgūt spoguleni. Un bez bazara lūdzu, ka vajadzēja pirms tam domāt bla bla... Bull shit.
Es uzskatu - Nikons iesācējam ir kudi labvēlīgāks par Canonu tieši saskarnes dēļ. Un ar kit stikliem pilnīgi pietiek. Gribēs upgreidoties - tad arī upgreidosies uzreiz ar visu kameru!
Jāpamanās vien to dabūt to 18-55 un būs labi! No Ss.lv izķer a iekš eBay nekas par sviestmaizi toč nesanāk - vien tie paši 70-90 Ls diemžēl (arī par lietotu). Tā kā vnk jāgaida. Kas meklē, tas atrod! Lai veicas!
Lynx8:Oi, baigais apnikums iestājās šito visu lasot....
Ko jūs meitenei prātu čakarējat - tas nav labs un šitais štruntīgs, bla, bla, bla... Neesmu vēl nekāds baigais eksperts, bet nepilnus divus gadus nobildejos ar D60 un kita stiklu! NEKĀDAS vainas - man pietika un pat žurnālā dažā labā manas bildes publicēja, tā kā Nikona KITa stikls 18-55 ir absolūti labs prieks vienkārša cilvēka, kas sāk apgūt spoguleni. Un bez bazara lūdzu, ka vajadzēja pirms tam domāt bla bla... Bull shit.
Es uzskatu - Nikons iesācējam ir kudi labvēlīgāks par Canonu tieši saskarnes dēļ. Un ar kit stikliem pilnīgi pietiek. Gribēs upgreidoties - tad arī upgreidosies uzreiz ar visu kameru!
Jāpamanās vien to dabūt to 18-55 un būs labi! No Ss.lv izķer a iekš eBay nekas par sviestmaizi toč nesanāk - vien tie paši 70-90 Ls diemžēl (arī par lietotu). Tā kā vnk jāgaida. Kas meklē, tas atrod! Lai veicas!
Lynx8 Fotografēšanas pieredze: no 1 līdz 3 gadiem Fotoaparāta modelis: Pagaidām HP Photosmart 945 Pilsēta: Reģistrācijas datums: 21.03.2008 Pēdējo reizi fotOblog.lv: 00:51 07.01.2010 Autorsērija
Jēziņ, es pat nezināju, ka man šitādi kaut kādi vecumveci reģistrācijas dati te mētājas sistēmā. Es te vispār ienācu tikai pameklēt stiklus savam D90. Bet tas HP photosmarts bij tiešām ļoti labs tais laikos (vienīgais jebkad lietojamais HP fočuks, ko pat profi atzina, bet ne par to stāsts). Ēmm, a ko man te tagad snobiski būtu ar savām bildēm tipa jāzīmējas?! Ja godīgi, ir arī nopietnākas lietas ko darīt. Bet tas joprojām nemaina manas domas par to, ka iesācējcilvēkiem nevajag pūderēt smadzenes ar pārgudrībām!! Pilnīgi pietiks dāmai ar KITa stiklu - to arī gribēju pateikt. I viss.
Lynx8: Nikons iesācējam ir kudi labvēlīgāks par Canonu tieši saskarnes dēļ.
Kaut ko konkrēti vari par šo savu frāzi pateikt, jeb tikai tā, dļa podģeržki razgovora iečatoji? Es vispār neredzu būtiskas atšķirības "saskarnē" nevienai markai. Praktiski visiem fočukiem ir teju vai identisks lietotāja interfeiss, manuprāt...
Kaut vai viena elementāra pere elementāra lieta - fotogrāfijas izdzēšana ar vienkāršu divreiz pēc kārtas nospiestu Miskastītes podziņu - man ļoooti patīk Nikonos... Podģeržka razgavora, viņam..
Nu sit mani nost, bet paņemot rokā "lēto" 400D vai 450D manas rokas sajūt pliekanu plastmasu, savukārt tas pats D60 ir kompaktāks un ar tiešām labu, patīkamu korpusa materiālu izpildījumu. Bet vai ziniet - es tak netaisos te tagad sākt mūžam seno un nekad nebeidzamo sarunu "Canon vs Nikon". Whatever... Man patīk Nikons un viss.
Tagad kādu nedēļu patestēšu arī Canon 7D ar EF 100 mm f/2,8L Macro IS USM stikliņu. Redzēs, kādas būs sajūtas... D90 jau nav tik nikns, bet nu nez vai tas 7D izkodīs labsajūtu par D300s, ar kuru ar kādu laiku paspēlējos (+ ar lielisko 10-24mm stiklu). Dievinu platleņķi.