A interesanti nepiespiesta tiešraide. Tiesa gan drausmīga skaņas un attēla kvalitāte. Bet saprast varēja pat dažreiz. Tugaļevs pāris stundas runāja. Starpbrīdī gan visi vienlaicīgi murmelēja, dažas frāzas tik varēja atšķirt. Viens (neatpazinu) pat par Fotoblogu kaut ko, cik sapratu, necili izteicās: "nu bet tas Fotoblogs, tas vispār..." bet skaņa atkal sajuka...
Vissmieklīgākais kas tai VIDEO la 2/3 texstu ko Leonīds stāsta apspoguļo neizpratni blakussēdētāja feisā. Var just ka dzekam ne "Bū ne mē , par ko ir runa" A istenībā tas "Čehs" ko Leonīds piemin un tas storijs ar viņa bildēm saistās viens no lielākiem skandāliem Latvijas "Fotomiļu" vēsturē , ar nopietnu raxstisku isskaidrošanos starp LPSR un ČSR "Foto aprindām" Bet lielākā hohma kas atspoguļo "Publikas intelektu" kura labu prīdi pēc apslūti saprotamām un neparprotamiem aprakstiem nevar atminēt vecmaistaram piemirsišos vārdu "Ģenētiskais jeb DNS Kods" Tugaļevu vienmēr patīkami paklausīties , un pieminetais Aivis Šmulders vispār jaunajiem "Avangardistiem" būtu jātur "Dieva vietā"
Vissmieklīgākais kas tai VIDEO la 2/3 texstu ko Leonīds stāsta apspoguļo neizpratni blakussēdētāja feisā
Cik spriežu pēc apraksta, diez vai, jo video neskatījos. Kompartijas patiesības laikā ne visi ir ēduši karotē kausētu cukuru. Daži vienkārši vēl nebija dzimuši, vai nav piedzimuši tik zinoši kā Tu.
LPSR fotogrāfi pirka ČSR fotožurnālu - iedvesmai. ČSR attiecībā pret LPSR neko tādu nedarīja. Vai tā? Pastāsti, Tev pieder laiks, vieta un burts, āmen!
Vanderfons:LPSR fotogrāfi pirka ČSR fotožurnālu - iedvesmai. ČSR attiecībā pret LPSR neko tādu nedarīja. Vai tā?
Zini kam pieder PĒDĒJĀS Čehu foto lielmeistara Jozefa Sudeka bildes , pēdējais kas ar viņu tikās no fočiem un pēdējais kas viņu bildēja dzivu esot , Egons Spuris . Spuris bijis pie šā mājās ciemos kā pie Lielā skolotāja , sabildējis šo un atgriežoties Latvijā uzzinājis ka Sudeks miris , no uztraukuma pārtīstijis filmas tāpēc tās bildes tādas "Pacietas" to šis mums pirms gadiem ~22 stāstija. Tad nu visusr kur tiek rādīts Jozefs Sudeks arī figurē viņa PĒDĒJĀS bildes , Egona Spura tasītas
A Latvijas foto vēsture jāzin , savādāk nezinās kas no kā rodās utt. Visiem kašķiem un plešānām ir sava vesture. Vēl no 60-70 gadiem. Gan jau ne tev veina liekās ka "Laime" ir tur ārā , istenībā 70 gados Latvijas fotogrāfi visai sparīgi komunicēja ar ārpasauli un braukāj pie kolēģiem daš laps pat uz USA un Canadu , cits pat pa visu pasauli. A Čehi brauca pie mums arī tie kas Krutākie un slavenākie , tur ar notikās tas ko Leonīds pieminēja un dzeki acis blisināja , Vienvardsakot atbrauca tā brīža Čehu foto viens no spices večiem tāds kas šiem tur Oficiāli bij iecelts "Čiekuros" utt. Atgriežoties mājās šams tur nopublicēja pamatīgu recenziju par "Latvijas foto" nu un arī vestuli recenziju uz šejieni atsūtija , fiška tāda ka tie kas tur tie "Prezentatīvie puši" kuri grupējās ap draudzības biedrības Foto kurātoru "Pulkvedi āķi" taka bij nu tā nu tā pieminēti BET toties tādi čaļi kā Tugaļevs , Spuris un līdzīgi bija varen atzinīgi saslavēti. REZULTĀTĀ "Pareizā māksla" jeb kā msfienās teiktu "Gudrismi @ Glamurismi" bija taka viegli apdirsti un šie noreģeja zibenīgi "Pulkvedis Āķis" nosūtija biedram texstus par "Nepareizo pieeju" un viņa "Izskaidrojums" tika te visās malās nopublicēts un skandināts par to ka čehu biedrs "Nav izpratis un sapratis" kā tās lietas patiesībā apstāv LPSR foto lauciņā Kopš tā laika ir varena "Plaisa" starp "Tautas mākslu" un " Atzīto mākslu" ja tā var izteikties Nu un kopš apmēram tā laika tā taikt "kAROGS" ir ta vienas puses rokā ta otras
PSRS bija tāda savāda tradīcija , viņiem DAŽĀS republikās bija savas "Valstiskas struktūras" piemēram LPSR bija ARLIETU MINISTRIJA , [Igauņiem Aizsardzības ministrija] atradās tur kur taga Danijas vēstniecība un TRADICIONĀLI "LPSR AM" uzturēja "Tiešos" diplomātiskos sakarus ar Zviedriju , turienes PSRS diplomāti bija taka Latvieši tur Nikolais Neilands , Ojārs Ķezbers utt. No vēl pie dzīvības esošiem taga taka žurnalists Āris Jansons . Tad lūk viens no galvenajiem uzdevumiem šai "Čekistu anštaltei" bija Kultūras sakari , māksla , trājāteris un arī Foto . Taka principā LPSR Foto bija vienīgais Foto ARTS kas pasaulē bija zināms no PSRS puses
Tieši tā! Ka tik būtu, kas stāsta un kāds, kas klausās. Tik daudz jau tajā galvā no visām jomām jāietilpina, ka ... Nestāstot, bet rakstot tikai tā, kā Tu sākumā uzrakstīji, neviens, kas nav bijis klāt un iekšā, neko nezinās. Tu pats vari izsvērt ieguvumus un zaudējumus, ja stāstīsi vai nestāstīsi.
Tieši tā! Ka tik būtu, kas stāsta un kāds, kas klausās. Tik daudz jau tajā galvā no visām jomām jāietilpina, ka ... Nestāstot, bet rakstot tikai tā, kā Tu sākumā uzrakstīji, neviens, kas nav bijis klāt un iekšā, neko nezinās. Tu pats vari izsvērt ieguvumus un zaudējumus, ja stāstīsi vai nestāstīsi.
Tu zini es ik pa brižam arī PUBLISKI pakašķējos , man piemēram ņirdziens nāk ka PATREIZ taka "Atzītā Fotogrāfija" ir tā kas taka bija KĀDREIZ tā kas "Nepareizi izcelta" , bet publika kas ap to UZVEDĀS tieši tā pat kā savulaik "Pulkvežā Āķa" draugi . Pieskaroties taviem vaidiem par "Foto.lv" viņus piemeklē un piemeklēs tas pats liktens kas savulaik piemeklēja "Pulkvedi Āķi @ Ko " var jau "Nieverot" visus pārējos bet bez viņiem tā kompānija ir GARLAICĪGA tur nav nekādas dažādības un tātad arī intreses ņemt dalību , LĪMENIS ir nosakām pēc VISPĒRĒJIEM grafiskās mākslas kritērijiem VIENALGA kas tas ir "Srač vai Glamurs" , es par to bļaustos pie katras izdevības MAN tas ir intresanti a savukārt "Ortras puses" reākcija ir 1:1 kā savulaik "Pulkvedim Ākim @ Ko" viņiem bij PX viņi zin ka "Biedrs neparizi saprot musu pareizo biznesu"
Es nevaidu, es bļaustos - pēc Tava piemēra un parauga. Skolotājam jāpadomā, ko no viņa mācās, nevis māceklim. Tas būtu viens, ievadam. Tam Tu piekritīsi. Pie reizes arī mazliet trenējos viedokļa iedzīšanā/uzspiešanā. Tu taču arī pārstāvi pats sevi savos tekstos.
Par foto.lv ... kā tad ir, Tev tie vārdi neko neizsaka, vai neizsaka pats portāls? Zini, lapu var pārtaisīt, kritērijus var rediģēt. Tos vārdus nevajag pārtaisīt, tie jau ir gatavi. Nejauc šīs lietas.
Vanderfons: Par foto.lv ... kā tad ir, Tev tie vārdi neko neizsaka, vai neizsaka pats portāls? Zini, lapu var pārtaisīt, kritērijus var rediģēt. Tos vārdus nevajag pārtaisīt, tie jau ir gatavi. Nejauc šīs lietas.
Tur pats PIEGĀJIENS ir kardināli aplams , tas TRADICIONĀLI nāk no lielas daļas dibinātāju "Funktiera" Funktiers pavisam vienkarš ir "Musu viedoklis un NEPAREIZAIS" Foto jomā exsitē ĻOTI DAUDZ virzienu novirzienu un skolu , līmeni viņās var noteikt ELEMENTĀRI pēc tā kā jau es minēju jābūt MĀKSLAS EXSPERTAM , būtu labi zināt arī tehnaloģijas un modes tendences. Mēs taču mierīgi atškiram piemeram "Gudrveidīgos" no "Kondrašinveidīgajiem" un "xcc" no "Neprot apieties ar aparātu , pērk sliktu filmu" Pseido Lomogrāfiem Grib lai tas PASAKUMS dzīvotu un būtu KO VERTS tajā jāiedabūs VISSI līmenī esoši NO VISIEM virzieniem sākot no Ainažiem , Valkas , Daugavpils , Jēkabpils , Liepājas , Ventspils , Kuldīgas , Talsiem , Jūrmalas , Ogres , Siguldas , Valmieras BEIDZOT ar Rīgu Citādi tas NAV APSRIEŠANAS VĒRTS
sākot no Ainažiem , Valkas , Daugavpils , Jēkabpils , Liepājas , Ventspils , Kuldīgas , Talsiem , Jūrmalas , Ogres , Siguldas , Valmieras BEIDZOT ar Rīgu
Ja es būtu valmierietis, es atviegloti nopūstos, jo divi smaidiņi ir pie nosaukuma Rīga, pie Kuldīgas vārda, piemēram, nav neviena. Kur nu vēl pie Ogres!
Ja viņi paši, atsaucoties uz piedāvājumu, nesalasa albumu no 1 līdz 12 kadriem, kādam vēl ir viņus, vienaldzīgos, "jāiedabū" tur. Motivāciju kaut ko nedarīt nevar saukt par motivāciju, tās ir tikai atrunas, iemēsls [sic!].
Vanderfons:Ja viņi paši, atsaucoties uz piedāvājumu, nesalasa albumu no 1 līdz 12 kadriem, kādam vēl ir viņus, vienaldzīgos, "jāiedabū" tur. Motivāciju kaut ko nedarīt nevar saukt par motivāciju, tās ir tikai atrunas, iemēsls [sic!].
ŠEIT ar slēpjās PASĀKUMA fiasko PAŠI atsaucās tikai mazkritiski dunduki vai slavaskāri indivīdi. Neesi ņemis vērā BIZNESA principus kā tur bija ar tie žīdiem "Mēs pērkam vai pārdodam?!" Šai gadijumā nevis VIŅIEM būtu jātsaucās bet gan "Viņiem būtu jātsakās" , JUMS VAIG jūs ar PIEDĀVĀJIET UZMĀCIETIES PIEPARASĀT nevis "Viņiem jātsaucās" vīniem nav nekāda PIENĀKUMA un arī vajazdības ATSAUKTIES / PIEDĀVĀT tas it JUMS IR VAJADZĪBA un jūs arī NAKIET AR SAVU VAJADZĪBU lūdza prasat panākat LAI JUMS IEDOD , tie kas PAŠI NĀK tie lielākā daļa NAV NEKO VĒRTI un nav arī vajadzīgi tie kas IR VAJAZDĪGI nedz nāks nedz atsauksies PAŠĀM BŪS JĀBRAUC JALŪDZ JĀPAŅEM . Vienīgais iespējamais piegājiens UZZINI ATRODI SAKOMUNICĒ PĀNĀCA KA IEDOD , kāda mārutka pēc KĀDAM būtu PIE JUMS JĀNĀK? Vari pasakaidrot ES NEREDZU IEMESLU , tieši tāpēc arī JUMS JĀIET UN JĀDABON JĀPIERUNĀ JĀIZSPIEŽ , nevis JĀATKAUJĀS no visādiem mudakem kuriem "1001 Bets of ze best polnij piz_djec zjb " Vismaz KĀDS tak ni viņiem braukeledams apkārt pa pasauli būs ne tikai "Sevi prezentējis" bez arī pamācijies ELEMENTĀRU "Makslas marketinga" teorīju , nu kaut drisciņ takš jārubī PRIEKŠMETS pirms kautko sāk VEIDOT Esi kādreiz "Iekļuvis" rietrumu "Bizesa apritē" tais skaitā makslas , ATKRAĪTIES NIEPĒJAMI , ko UZMĀCĪGIEM piedāvājumiem neattlaidīgiem un intensi`viem NEVIENS spama filtrs utt nepaglābs Pie mums kā pā kārtīgiem MUĻKIEM "Lai paši atnes" nu i GAIDI lai ness ir 101 vieta kura NESALIDZINĀMI IZDEVĪGĀKA un PATI ATNĀKS kamēr tu gaidīsi "Lai paši atnes"
Žīdu piemēru nepiemini, tāds te netiek praktizēts ne naudas, ne sakaru lietās. Tikpat labi varēji kādu dzenbudisma principu piesaukt. Tie visi ir garām "saknē". Labāk tomēr nemeklēt iemeslus nedarīšanai. Tie paši atrodas. Izņemot tiem, kas esošajā ādā dzīvo jau 3. dzīvi un taisās vēl 10 tādas tur pavadīt.
Latvieši bieži ir kā ozoli - lepni un paši par sevi, savrupi. Varbūt neiet tāpēc. Un, ja pie viņiem nāk, varbūt viņi jau sāk skatīties, vai nācējs nav kā oficiāls SVF pārstāvis, ar studenta mugursomu plecos.
Cilvēks no malas neko parasti neredz un nezina. Tie ir svešu cilvēku un svešu lietu procesi. Ko viņš redz, tad tie ir vārdi. Tie jau tur ir. Fakts.
Citam nav kauna simtreiz apzelēt objektīva īpašības, to nenopērkot, vai muldēt par matricu, kuru pats neražo, tā arī Lunim nav kauna runāt par iemesliem pašam nepiedalīties foto.lv, par spīti vārdiem, kas tur jau priekšā lasāmi.
Citam nav kauna simtreiz apzelēt objektīva īpašības, to nenopērkot, vai muldēt par matricu, kuru pats neražo, tā arī Lunim nav kauna runāt par iemesliem pašam nepiedalīties foto.lv, par spīti vārdiem, kas tur jau priekšā lasāmi.
aha man šķiet ka es visā fotobloga forumā tik daudz burtu neesmu ieakstījis cik Tu dažā labā sadaļā...
Laikam bix apdolbijies esi KĀPĒC man būtu jāpiedālās "Valsts--Privātā" projekta tapšanā , īpašnieki sponsori PAŠI izvēlējās sev gan darbiniekus gan konceptu , izdarija to gana "Nemākulīgi" un ir tieši tur kur ir. Katrs muļkis kam ir piķis var iegādāt sev Digi hasseli vai Vaikalu tik BIX KAUTKAS JĀSAPROT lai "Fočetu @ Tirgotu" , neesi mēģināji aiziet piedāvāties Rēpsim vai Ezītim par "Padomdevēju" tīri patriotisku vai uzmācīgu ideju vadīts , PAMĒĢINI!
es visā fotobloga forumā tik daudz burtu neesmu ieakstījis
Katram savs. Es varbūt esmu jau tagad izdzēris vairāk alus nekā Tu fotogrāfu tusiņos jebkad izdzersi.
Un pavisam noteikti esmu sarunās ar fotogrāfiem lietojis daudz mazāk vārdu nekā Tu sarunās ar tiem. Nav ne mazāko šaubu.
Redzi, katrs taupa vai tērējas kaut kā savādāk! Kā prot un kā sanāk. Tu gribi, lai viss būtu pa Tavam prātam...
neesi mēģināji aiziet piedāvāties Rēpsim vai Ezītim par "Padomdevēju" tīri patriotisku vai uzmācīgu ideju vadīts , PAMĒĢINI
Neesmu dzirdējis ne par Rēpsi ne par Ezīti. Kas tie tādi ir? Vai vari sniegt precīzāku aprakstu, ja reiz viņus pazīsti? Starp citu, kādu dekompresijas algoritmu Tu izmanto, ka daži vārdi no domāšanas procesa Tev lec ārā lieliem burtiem rakstīti.