Karlis70:Digitālā optika, tas ir kas? Ar anti refleksijas pārklājumu apakšējam stikliņam?
nee..tas ir tad kad gaisma uz matricas kriit taisni nevis po**i kā kā uz filmas
Gudri (stulbi!) - dari tā: noņem objektīvu no bodija, un caur to projicē gaismas starus uz papīra, teiksim! Ja stari ir paralēli ("taisni"), kā lāzers, tad neatkarīgi no objektīva attāluma līdz papīram, projicētajam attēlam jābūt viena izmēra. Ja attēla izmērs mainās, to pietuvinot vai attālinot, tad sanāk, ka stari krīt nevis "taisni", bet gan kūlī!
Portreti: Es tev aprakstīju pierādīšanas eksperimenta būtību. Tu saprati, kas jādara?
Tu palasi sīkāk to digitalo shēmu būtību...turklāt nikons arī pārtaisīja savu 70-200 pēc matricas principa un tagad arī kanons kā izskatās...bet Tu jau protams ka būsi gudrāks gan par Oly nikon un canon inženieriem
Ja tie digitālie stikli būtu bulšits tad canons un nikons jau sen viņus būtu apdirsis nevis skrējis pakaļ un pārtaisījis tagad arī savus stiklus
Noņemt objektīvu un paskatīties, kā viņš zīmē uz papīra, aizņem 5 minūtes, vai ne? Pie reizes sapratīsi, ko nozīmē "fokālais attālums" dzīvē!
es nospļaujos uz to uzlaboto zūmu, kamēr ir 135 mm F 2.0 un 200 mm 2.8 - optiski izcērt vienos vārtos un sāku domāt, ka pāri 135 mm vispār diezgan reti nākas izmantot
NilsS:es nospļaujos uz to uzlaboto zūmu, kamēr ir 135 mm F 2.0 un 200 mm 2.8 - optiski izcērt vienos vārtos un sāku domāt, ka pāri 135 mm vispār diezgan reti nākas izmantot
+2
135mm F/2L toč ir krietni labāks naudas ivestings .
Canon 135mm F/2L - 580LS ja ar priekšapmaksu tad vēl var parunāt Canon EF 200mm F/2.8L II USM - 460LS (runāt arī var
Gudris , tu zini vispārējo starpību digital un analog? . Jebkura gaisma izejot cauri jebkuram stiklam būs analogā kamēr netiks digitalizēta no sensora pārvedojot nullītēs un vienniniekos . A reklāmas triki un visādi gudri vārdi ir tieši tādiem "gudriem" domāti lai tik pirktu kautko jaunu .
NilsS:es nospļaujos uz to uzlaboto zūmu, kamēr ir 135 mm F 2.0 un 200 mm 2.8 - optiski izcērt vienos vārtos un sāku domāt, ka pāri 135 mm vispār diezgan reti nākas izmantot
Šim komplektam var pielikt 85 mm 1.2 (vai budžetnieku 1.8 - ar nav slikts, man tāds ir un esmu apmierināts kā zilonis).