forum.gif
Apple Mac
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Apple Mac
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.01.10 15:30
 citēt
Ja bijusi grūta bērnība un nav bijusi iespēja ar konstruktoriem gana izspēlēties,tad var lasīt internetu,meklēt pareizos dzelžus,pisties ar hakotajām OSa versijām un gūt apmierinājumu no tā ka tas hakintošs iet vai neiet(no kā nu kurš kaifo).
Ja kompis vajadzīgs strādāšanai ar bildēm un ja jau nav laba monitora mājās,tad iMac,ja ir labs monis un gribas ilgspēlējošāku kasti,tad Mac Pro.
Publicēts: 07.01.10 15:32 labots
 citēt
Pedeja laika vienkarsi satopos ar Win brinumiem, piemeram, Picasa rij 70% CPU...
NEbija gadijusies sada pieredze, pat nez kur skatiites... VArbut tas normaali! Procis itka nav nekads parakais 4 Pentium 2,2GHZ..
Publicēts: 07.01.10 15:36
 citēt
Sedlins:Pedeja laika vienkarsi satopos ar Win brinumiem, piemeram, Picasa rij 70% CPU...
NEbija gadijusies sada pieredze, pat nez kur skatiites... VArbut tas normaali! Procis itka nav nekads parakais 4 Pentium 2,2GHZ..

Jā...brīnumi! Rij!

Viss skaidrs...mājasdarbus izpildīji, ka tik sparīgi čato?
Publicēts: 07.01.10 15:42
 citēt
Portreti:
Sedlins:Pedeja laika vienkarsi satopos ar Win brinumiem, piemeram, Picasa rij 70% CPU...

Jā...brīnumi! Rij!

Viss skaidrs...mājasdarbus izpildīji, ka tik sparīgi čato?

Velak izpildisu!
Viens coms nodarbojas ar pasakumu apskanosanu, un regule skanas liknes. Un kompim ar win kko daot ik pa bridim skana pazud< bet tadam pasam mac< pat svakakam viss notiek bez beedu>>>
Publicēts: 07.01.10 15:50
 citēt
Katrai sistēmai savi plusi un mīnusi...

Makam ir savas priekšrocības:
+Dizains;
+Labs un salīdzinoši stabils tehniskais risinājums;
+Lietotājiem ļoti draudzīgs;
+Draudzīgs fotogrāfiem
--- Nenormāla liela cena... :(

PC lietotājiem jābūt tehniksi daudz vairāk izglītotiem, jo bieži gadās ka no 100 pieejamajām mātes platēm kāda nesadzīvo ar videokarti, kādi RAM moduļi gļuko utt.... Makam tas viss ir likvidēts uzliekot 3reiz lielāku ceņiku un ņemot kvalitatīvas pārbaudītas lietas...

Manuprāt problēma jau tajā kad ļaudis parasti nepareizi salīdzina. Ja paņemsiet ābolu un labas firmas PC datoru tādā pašā cenu kategorijā būs interesants rezultāts... ;)
Publicēts: 07.01.10 16:11
 citēt
visu mūžu esmu strādājis ar Mac, no 1994. gada, teksti, grafika, datu bāzes utml. nieki. esmu bijis spiests strādāt arī uz PC (konkrētas avīzes maketēšana). nekad neesmu nožēlojis darbību ar Mac - pat ar savām ierobežotajām tehniskajām zināšanām esmu spējīgs visu saprast un pareizi reaģēt. protams, problēmas ir bijušas - 1x zibens iespēra caur interneta antenu un nodedzināja tīkla karti, bija jāmaina viss mātes dēlis.
īpaši iepriecina iMac ekrāni un kompaktums līdz ar to.

pašreizējiem (jaunajiem) iMac vispār kolosāla veiktspējas/ekrāna/cenas attiecība:
MB950 - 21.5"/3.06GHz C2D/500GB/4GB/GF 9400M = 799 Ls
MC413 - 21.5"/3.06GHz C2D/1TB/4GB/Radeon 4670 256MB = 979 Ls
MB952 - 27"/3.06GHz C2D/1TB/4GB/Radeon 4670 256MB = 1079 Ls
MB953 - 27"/2.66GHz quad-core i5/1TB/4GB/Radeon 4850 512MB = 1299 Ls

Padomājiet par to, ka atsevišķs 24" LCD monitors maksā virs 300 Ls, un izšķirtspējas ziņā ne tuvu nestāv iMac.
Publicēts: 07.01.10 16:17 labots
 citēt
Par monitoriem man ir LCD DELL monis kurš izmanto tieši tādu pašu ICP matricu kā MAC monis... , bet cena par 1/3 mazāka....

Vienīgais, kas man no Mac intresē ir MacBook Pro. Protams ja būtu daudz daudz naudas tad iespējams pārietu uz Mac :face-smile:
Publicēts: 07.01.10 16:29
 citēt
Man ir HP LP2475W H-IPS monis. Nesūdzos.
Publicēts: 08.01.10 06:55
 citēt
fandango: Mac man jau ir divarpus gadus, bet neiesaku nevienam fotogrāfam, vismaz amatieriem arī ne.

LABĀK PALIKT PIE PC.

Fandango, kāpēc tad netirgo to draņķa Mac nost?
Publicēts: 08.01.10 09:08
 citēt
Fandango, par drošību un macos gan nepiekrītu. tie rīki, kas ir pieejami nodrošina ne sliktāku drošību kā windows vai tas pats mac os serveris. Bet tas ka uz MacOS normālam darbam ar bildēm nav bezmaksas softu - taisnība. Viss ir jāpērk.
Publicēts: 08.01.10 18:54
 citēt
Uz mac NORMALS softs ar ko MOMENTALI apskatities bildes, pardevet failu grupas, redzet exif - NEEKSISTEE kaut par miljonu $ - viss paprekshu ir jaaiekachaa kaadas progas /liberijos/ - Tb-tiem veco arhihivu disku, klienta atnestie diski, fochika karte... Uz PC tam nevajag softu vispar - skatisanai 1 peles klikshkis pardevesanai 2 + tas viss notiek MOMENTALI
Publicēts: 08.01.10 19:01
 citēt
Maari, esi mēģinājis Photo Mechanic!
Publicēts: 08.01.10 19:37
 citēt
Nee, bet PC rada bildes izmerus bez neviena klikska, un maina visiem mapes failiem nosaukumu ar diviem - bez nekadas programmas, vienaa sekundee - neredzi atshkiribu?
Publicēts: 08.01.10 19:49
 citēt
Tas ir pieraduma jautājums ;) man macos liekas daudz ērtāks, jo apakšā freebsd. Ar terminālu, bash, awk, sed un grep var tādus brīnumus īsā laikā var paveikt, kas uz pc parsītu dienas.
Publicēts: 08.01.10 20:40
 citēt
Uz mac ir striipa labu lietu un striipa pilniigi bezceriigu - uz pc taapat.
Publicēts: 08.01.10 21:45
 citēt
Maris:Nee, bet PC rada bildes izmerus bez neviena klikska, un maina visiem mapes failiem nosaukumu ar diviem - bez nekadas programmas, vienaa sekundee - neredzi atshkiribu?

Если вам не нравятся кошки,вы может просто не умеете их готовить. :)
Mac rāda bildes izmērus pikseļos tieši zem faila nosaukuma,ja lietotājs ir ielicis ķeksi pie Show item info iekš View Options.Tiesa tas ikonu skatā.
Pārdēvēšana notiek ne gluži ar diviem klikšķiem ,bet bez papildus programmatūras gan,vienkārši ar Automatoru(foldera logam augšmalā tāda podziņa ar zobratu),tur ir pietiekoši opciju,bet gan jau var atrast kaut ko kas pietrūkst.
Vēl atļaušos pajautāt vai Win Image&Fax skatīklis māk konvertēt RAWus?Mac analogs Preview māk,un pat vienkārša rediģēšana ir pieejama.Ja jautājums ir ko var izdarīt ar kompi ar tikko uzinstalētu sistēmu,bez jebkāda papildus softa,tad MacOs laikam ir ārpus jebkuras konkurences.
Publicēts: 09.01.10 00:20
 citēt
Ne bridi nesu teicis, ka kautko nevar izdarit - var visu - leenaak ar liekam darbibam
Publicēts: 25.01.10 23:00
 citēt
Ir mazliet jāpamaina paradumi lai izmantotu Mac ērtības. Kaut vai tas pats iTunes sākumā likās pilnīgs murgs, tad tagad neko labāku nespēju iedomāties.
Par bilžu u.c. failu skatīšanu Prieview un Quick Look (space) ir diezgan izcils. Bet nu jau esmu arī pieradis pie fakta ka bilžu importēšana nav nekas briesmīgs. ar Lightroom daudzas problēmas atkrīt pilnībā un nekādos folderos vairs nav jārokas.
Ir arī pieejams Quick Look plugins ar exif. Saucās SneakPeek Photo. p.s. arī Preview rāda exif, uzsit tik Cmd+I.
Publicēts: 26.01.10 13:27
 citēt
Baltais maks, kabriolets un canons ar 70-200 - visi viņi ir krāniņu pagarinātāji ;) :D
Publicēts: 26.01.10 21:47
 citēt
Lutums:Baltais maks, kabriolets un canons ar 70-200 - visi viņi ir krāniņu pagarinātāji ;) :D
Stridigs jautajums! :D (kabriolets gan varetu but)
Publicēts: 26.01.10 23:31
 citēt
Sedlins:
Lutums:Baltais maks, kabriolets un canons ar 70-200 - visi viņi ir krāniņu pagarinātāji ;) :D
Stridigs jautajums! :D (kabriolets gan varetu but)

kā Tev nav kauna :(

mac man gan ir baigāks - alumīnija un gaišais 70-200 pentaxam, bet auto... fui! tādam textam pierkrist :(
Publicēts: 27.01.10 03:04
 citēt
nopirku Maku. ieslēdzu. pirms tam biju pie maka sē'dējis reizes četras varbūt. no tā laika ciest nevaru, kad kkādi arhīvi pīsī jāmeklē.

maka renderings viennozīmīgi ātrāks un stabilāks- pc noklājās 3x un nostrādāja stundas sešas, kamēr interpoleja bildi 1,8 GB jpegu. mac to izdarīja ar pirmo piegājienu 1,5h laikā.

sranije panasonika videoizeju porti un kodeki nav rādītājs- no jebkuras kameras (arī foto) maks lasa baigi ilgi, kad ieliek karšu lasītājā- zem minūtes 4gb karte tiek iepumpēta. kamera ir domāta fotografēšanai/filmēšanai, cien portretist, nevis failu kačāšanai. laiks būtu iemācīties pirms fotoskolas organizēt
Publicēts: 27.01.10 03:12
 citēt
ak34:Fandango, par drošību un macos gan nepiekrītu. tie rīki, kas ir pieejami nodrošina ne sliktāku drošību kā windows vai tas pats mac os serveris. Bet tas ka uz MacOS normālam darbam ar bildēm nav bezmaksas softu - taisnība. Viss ir jāpērk.

ak, bet ir taču arī zālītes tiem maxas softiem... zālītes sauc iserialreader... ;)
Publicēts: 27.01.10 17:50
 citēt
Maris:
Sedlins:Stridigs jautajums! :D (kabriolets gan varetu but)

kā Tev nav kauna :(

mac man gan ir baigāks - alumīnija un gaišais 70-200 pentaxam, bet auto... fui! tādam textam pierkrist :(

Oi, atvainojos!
man pagaidam tik viens no trim, vizuali nekadas izmainas nav redzamas! :D
Publicēts: 30.01.10 20:44
 citēt
ai tak kādas blēņas par mac kvalitatīvajām detaļām,
pilns nets ar brēcošiem ļautiņiem nobiris tas un šitas.
kondensatori pūšas tikpat eleganti kā pāris gadus vecām chinetec mātenēm.
imac baroklis ~60Ls un tikai rīgā dabūjams, provincē par detaļām, var aizmirst.
karas ar tikpat jautri kā pc, tiesa ne tik bieži, bet tomēr.
diskusija tikpat nerentabla kā nikon vs canon!
ir gan labas lietas macam un pc, visu izšķir gaume un 10% profesionālas nianses.
cipars par mac ir nenormāli uzgriezts, labi - man mac patīk,
par spēlēm un līdzīgiem štruntiem kuri uz mac neiet - nospļauties-nelietoju.
bet ņemt mac tādu ko varu atļauties, un lietot tikai netam jo vairāk nevelk negribu,
arī šops ne īpaši labāk kustas ja salīdzina ar līdzīgu parametru pc, cik gadījās parunāt
ar mac zinātājiem, tad normāla atdeve vecajiem mac bijusi šopam, cik tur tiesa neņemos spriest.
starp citu, jaunais win7 padarījis pc par pakāpi augstāku ražības un funkcionalitātes ziņā,
protams būs iebildumi, bet tie jau vienmēr ir bijuši un būs :amazing:
Publicēts: 30.01.10 21:02
 citēt
petersonsphoto: kamera ir domāta fotografēšanai/filmēšanai, cien portretist, nevis failu kačāšanai. laiks būtu iemācīties pirms fotoskolas organizēt

Labi, iemācīšos!
Publicēts: 30.01.10 21:08
 citēt
bacc, nu kadi vispar jautajumi, janjem maccssss!!! balts tads, tie visforsakie ar tam pelem dizainiskajam un vel tie whoop logi kas izlec un ennnnrrrr programmas un viss nekaraas nesuudzos nekad visi lieto mani draugi vienkarsi ze best!!!
Publicēts: 30.01.10 21:09 labots
 citēt
Shadow:bacc, nu kadi vispar jautajumi, janjem maccssss!!! balts tads, tie visforsakie ar tam pelem dizainiskajam un vel tie whoop logi kas izlec un ennnnrrrr programmas un viss nekaraas nesuudzos nekad visi lieto mani draugi vienkarsi ze best!!!

Tev fainalkats ir? Vienu eksperimentu gribas...
Publicēts: 30.01.10 22:18 labots
 citēt
FinalCut nav ne vaina. Tur kur ar Win ir jameklē dažādi apvedceļi (cineforms utml) ar kompresētajiem video, tur FC pats visu ātri sadara.
Publicēts: 30.01.10 22:34
 citēt
i'm pc :P
Publicēts: 30.01.10 23:54
 citēt
Shadow:i'm pc :P

tātad arī Tev nav pelmeņi :bad_smile:
Publicēts: 31.01.10 00:30 labots
 citēt
Lasu un brīnos... Cilvēki mīļie! Pareizi te martc teicis - diskusija nerentabla!
Izvēloties vienu vai otru, vispirms būtu skaidri jādefinē kādam mērķim tiks pirkts attiecīgais dzelzis, un tad arī jāizvērtē kas tam atbilst vislabāk.
Manām vajadzībām pilnīgi pietika ar mazāko pro makbuku un nevienu brīdi neesmu domājis ka kaut ko esmu pārmaksājis :) Punkts!
Publicēts: 31.01.10 12:31
 citēt
Onkulis:FinalCut nav ne vaina. Tur kur ar Win ir jameklē dažādi apvedceļi (cineforms utml) ar kompresētajiem video, tur FC pats visu ātri sadara.

Tev ir fainalkats? Iemet taimlainā, saīsini bišku (cut), tad pārrenderē lūdzu šito bez visādām iepriekšrenderēšanām un konvertācijām [s3.amazonaws.com...] par mp4 MOV konteinerī H264 kompresorā! Bitreits 5,5 mbps, level vismaz 4.1, profile main vai baseline, field order- none (progressive scan), keyframe every 30, 30 fps. NEVIS 29,760 (ntsc)!!! Ja tev tur ir "quality" logs, tad 60! Un iemet jutūbē! Izmērs 720p 30fps. Rovno 30!!!

Interesē vai kontūras apaļiem objektiem saglabājas gludas, jebšu sāk roboties...
Publicēts: 31.01.10 12:52
 citēt
Nezinu par ko Onkulis stāsta, bet FC nav lēts prieks. Diemžēl. Re ku tevis prasītais piemērs:

www.agriskrusts.lv...
Publicēts: 31.01.10 19:26
 citēt
ak34:Nezinu par ko Onkulis stāsta, bet FC nav lēts prieks. Diemžēl. Re ku tevis prasītais piemērs:

http://www.agriskrusts.lv/testi/video-portreti.html

Liels paldies, bet man tavs video logs kaut kā resaizojas ļoti mazs.

Varbūt vari gatavo failiņu atsūtīt uz juris@portreti.lv ! Paldies vēlreiz! :)
Publicēts: 31.01.10 19:54
 citēt
PC lielākais mīnus dzelšos ir tas ka daudz lētu sūdu tiek piedāvāti. Ļaudis uz to uzķerās - savākt lētu kompi un protams pēcāk sūdzās par problēmām. Man 2x pa visu laiku ir bijušas problēmas ar atmiņām un tad bij problēmas. Citos gadījumos nevaru žēloties par stabilitāti. Kompis zem Win mēnešiem strādā bez restartiem un neredz nekādas problēmas. Strādā softi un varu droši apgalvot ka visas baumas par nestabiliem PC ir tikai ar dzelžiem vai līkiem pirkstiem.
Par Mac esmu jau teicis ne vienu vien reizi ka man šie nepatīk tieši ar Apple politiku diktēt kā tev jāstrādā! Par piemēru augstāk minētais iTunes , stulba ideja diktēt savus noteikumus! Tas pats Sony princips no seniem laikiem , ka tik kautko savu izdomāt kas nestrādā nekur citur - Atrac , MemoryStick , agrāk playeri ar bij ar savu softu un savu mūzikas formātu. Dizains ar viens un tas pats faktiski. Garlaicīgi paliek. Individualitāte sen jau zudusi Apple produktos . Un par iPOD sakot - Skaņas kvalitāte ar draņķīga.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):