Pirms kāda laika tiku pie pavecas PSRS ražojuma zibspuldzes FOTON, kuru standartā var uzlādēt no kontakta. Vai ir iespējams viņu pārtaisīt tā, lai barotu no baterijām?
Neatceros par konkrēto "Proton", bet daudzām tīkla zibspuldzēm nāca komplektā vai varēja nopirkt atsevišķi sprieguma pārveidotāju 9/220V. kas parasti tika barots no 2 "plakanajām" baterijām. Bija arī 330 V baterija "Molņija" pusķieģeļa izmērā, bet tas jau ekskluzīvs. Ja dikti vajag, varu uzdāvināt krievu zibspuldzi "Čaika", ko var barot gan no tīkla, gan 2 plakanajām baterijām Tās gan pēdeēā laikā reti redzu veikalā. Bez tās man palikušas dažas pusautomātiskās vācu blicenes ar barošanu no 4 AA elementiem. Tās gan pats pirku pa naudu, tādēļ gluži dāvināt netaisos.
Atrast tādu pašu PSRS ražojuma kastīti, uz kuras rakstīts БП-70. Tajā liek 2 plakanās baterijas, ar ellīgu pīkstēšanu ārā dod 270V līdzstrāvu. Es ar tādu baroju FIL-46. Tik kādam vellam tas tev vajadzīgs, nesaprotu...
ārkārt sens pārveidotājs, pat ne uz P214, bet uz P4A vai tml. strādā bezotkazno un 100 J blici uzlādē pa ~ 8 - 10 s. bet tīkla blices ne pie tīkla lietot točna nenopietni, nu, SHIT'ādas. pirmais darbs PSRS ražojuma zibspuldzēm kondensatorus izmest atejā un ielikt vietā svaigākus nesažuvušus un ar lielāku C.
Ar tām 2-vām plakanajām baterijām neko prātīgu nevarēja pasākt, tādēļ man pie tā pārveidotāja bija piejūgtas 12 lielās, apaļās baterijas divu "āmuru" barošanai.