Ja jau kārtējo reizi uzsākta tēma par ļevajām zibspuldzēm, atļaušos uzdot arī savu jautājumu. Kuras no kreisajām zipenēm (bet tikai tās, kuras iespējams palaist ar citu zibsni) ir gana lētas un gana jaudīgas, lai būtu vērts nopirkt? Dzīvajā Haralds kko par zipenēm visādām stāstīja, JRJ arī, bet svešus nosaukumus, kas sen stāstīti nav tik viegli atcerēties... Kāds mož te var ierakstīt (gan jau ne man vienam attiecīgā informācija noderēs)?!
man arii ir taada, par 20Ls neko labaaku iipashi nevar veeleeties, ar trigeriem var laist mieriigi, speeks arii nedaudz reguleejas, laadeejas videeji aatri, tikai baigi siic un grab tie kondikji, bet tas jau po
vinjai ir arii IR ... iespeejams vadiit ar canona IR transmiteri, bet sinhronizaacija pakaljaa ... nozibsnii pirms shuttera. pat ar 1/50 nevareeju piedabuut, lai nozibsniitu reizee ar shuteri.
uz pusleetajiem trigeriem (lietoju cactus V4) super ... labaak nekaa mana 430EX, jo 430ex kaut kaadaa veidaa traucee radiosignaalu un apm 10% gadiijumu recieveris neuztver signaalu, bet ar jebkuru citu zibeni shancee 100%.
Man šķiet ērtāk, ja trigeri vajag tikai vienai, bet pārējās palaižas no šīs pirmās. Katram, protams, sava darba specifika. Bet manā variantā uz trigeriem sanāk ietaupīt šā kā tā. Un ne tikai uz trigeriem, bet arī ilgtermiņā - uz trigeru bačām.
alvils:Man šķiet ērtāk, ja trigeri vajag tikai vienai, bet pārējās palaižas no šīs pirmās. Katram, protams, sava darba specifika. Bet manā variantā uz trigeriem sanāk ietaupīt šā kā tā. Un ne tikai uz trigeriem, bet arī ilgtermiņā - uz trigeru bačām.
Shitaas YN460 palaizhas arii no iebuuveetaas zibspuldzes, taa kaa nevajag pat to vienu trigeri.
Bzh, oi kā vajag! Kādu laiku darbināju SB-600 un SB-800 ar D300 iebūvēto zipeni. Tipa feini, nevajag ne trigerus, ne vadus utt, bet pizģets kāds čakars dabūt, lai īstajā brīdī izlido putniņš! Ja galīgi gaišā vietā, nav problēmu, bet, ja neliela pustumsiņa, aparāts ilgi meklē fokusu, tad veic visādus aprēķinus, pat, ja VISSas funkcijas ir izslēgtas un viss darbojas manuāli. Ar trigeri viss mierīgi, aparāts nemēģina izspīdināt kādu stariņu un kaut ko izmērīt, AF darbojas ar pieejamiem gaismas resursiem. Kā spied, tā šauj, kā spied, tā šauj. Vienu trigeri vajag. Bet par vairākiem jāsaka - labāk, ja var iztikt ar vienu.
Bet viņai jau ir divi optiskie palaišanas veidi . Nu pirmais ar trigeri - otrais - zibsnis - trešais TTL . esmu mēģinājis nostrādā tikai no īstā zibšņa, bet arī vienai izmantoju trigeri tikai tādēļ lai no fočika nekas negaismotos. Ir tikai viena lieta kas man mazliet nepatīk - nesaglabā uzstādījumus pēc izslēgšanas , nu bet par to naudu būtu kauns ko vairāk prasīt.