forum.gif
SW koeficents
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / SW koeficents
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. 9
  8. 10
  9. 11
  10. 12
  11. 13
  12. ...
  13. 29
  14. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.01.10 13:34
 citēt
Eliks:Oja, perroemm, balss svars atakrība no FR novestu pie dažu indivīdu absolūtās dominances. FR ir atkarīgs no balss svara, bet balss svars no FR - apburtais loks. Tas ir strupceļš. Tika veikts pētījums.

labi, taisnība, bet ja sie labojumi veikti taapeec ka par vienu autoru paaraak daudz balsoja, varbut nevajadzeja veikt tik lielas izmainjas, bet vienkarsi tiem lietotajiem kuru balsojumaa sii tendence paraadas uzlikt kkaadu limitu - piem 1 izcili nedeeļā 1 autoram vai 4 (5*5*5) nedeeljaa vienam autoram, tas buutu el;atiigaak un neradiitu taadu haosu, man liekas veca sistema bija tuvu ideaalam, vajadzeja tikai papildinat/pareguleet atseviskas funkcijas, un viss buutu ok.
Publicēts: 13.01.10 13:34
 citēt
Elton, nekādas vērtības. Pilnīgi nekādas. Bet neuztraucies, šāds trulais spaidītājs topu neietekmē.
Publicēts: 13.01.10 13:37
 citēt
perroemm, :) atkal tas pats jautājums - pēc kādiem kritērijiem un KAS noteiktu tos sliktos lietotājus, kuriem vajadzētu likt limitu?

Bet palielam - tieši tas, ko tu saki arī ir izdarīts!!! Ir pielikts koeficents - tikia tas ir izdarīts visiem - LĪDZVĒRTĪGI!

P. S. Ko tu pats teiktu, ja pēkšņi pēc tava ieteikuma kāds no administrācijas pieliktu tev manuāli kaut kādu limitu? Kāda būtu tava reakcija? :)
Publicēts: 13.01.10 13:39
 citēt
Man ir priekšlikums!
A kā būtu ja piešķirtu balsošanas limitu dienā, piemēram, 9 pieciniekus (var izvēlēties jebkurā no kategorijām - ideja, izpildījums, sajūtas) 18 četriniekus, 36 trijniekus, 72 divniekus, un 144 vieniniekus.

Vai arī piešķirt limitu tikai atzīmēm 5 un 4 ..
Publicēts: 13.01.10 13:40
 citēt
nu ne jau manuaali, bet visiem atklaati pasaka - sadi noteikumi : 1 autoram 1 izcili no lietotaja puses nedeljaa, un 3 vai 4 patiik/5*5*5 nedeljaa. un visiem vienaadi. tas varbut galiigi neizskaustu probleemu, bet krietni samazinatu gan jo tad cilveki vertetu uzmanigak un kvalitatiivaak.
Publicēts: 13.01.10 13:41
 citēt
un nevajadzetu vairs definet nekadus sliktos lietotajus
Publicēts: 13.01.10 13:47
 citēt
Oskaram laba ideja.Kapēc ne..?
Publicēts: 13.01.10 13:50
 citēt
nu jaa vai arii kaa oskars rakstiija kko uz to pusi.
Publicēts: 13.01.10 13:52
 citēt
Eu,bet toč...Ierobežoti piecinieki,četrinieki utt...Nekāda vaina.
Ko Eliks saka..?
Publicēts: 13.01.10 13:54
 citēt
Doma laba! Tikai tā ir paralēla lieta, kas neatrisina Izili un 555 daiļošanu saviem draudziņiem un pirtsbiedriem. Sākumā izdalīs visas labās atzīmes saviem korešiem un tad VARBŪT kaut ko pabalsos :) Jebkurā gadījumā ir vajadzīgs papildus filtrs uz objektivitāti!
Publicēts: 13.01.10 13:58
 citēt
Nu tie kas dala saviem draudziņiem skaistos balsojumus,tas lai paliek viņu kompetencē,viņu izaugsmi tas neuzlabos.
...Taču lielākajai daļai tādi ierobežojumi varētu patikt! :)
Publicēts: 13.01.10 13:59
 citēt
Es domāju, ka subjektīvismu labāk risināt būtu slēpjot bildes autoru līdz balsošanas izdarīšanai, respektīvi kā nospiež pogu balsot tā parādās autors.
Publicēts: 13.01.10 14:03
 citēt
Tas pat būtu vēl labāk.
Lai gan daudzu stylu var atpazīt...
Bet nav jau gluži arī tā,ka tikai saviem čomakiem dala tos izcilniekus un 555....Redz kur bija ALvils,kurš raxtīja-čalis besī,bet izcili ielika,jo bilde uzrunāja!
Tas ir godīgi.
Publicēts: 13.01.10 14:04
 citēt
``Es domāju, ka subjektīvismu labāk risināt būtu slēpjot bildes autoru līdz balsošanas izdarīšanai, respektīvi kā nospiež pogu balsot tā parādās autors.``-------------->Par šo es runāju.
Publicēts: 13.01.10 14:05
 citēt
Eliks:Doma laba! Tikai tā ir paralēla lieta, kas neatrisina Izili un 555 daiļošanu saviem draudziņiem un pirtsbiedriem. Sākumā izdalīs visas labās atzīmes saviem korešiem un tad VARBŪT kaut ko pabalsos :) Jebkurā gadījumā ir vajadzīgs papildus filtrs uz objektivitāti!

Es domāju, ka te var mainīt visādas sistēmas ik pa pāris mēnešiem, bet draugu, visādu pirtsbiedru un kopā tusētāju būšanu tāpat te nevarēs izmainīt, un var grozīt kā grib to pīrāgu, tāpat topos būs vienas un tās pašas sejas.
Jā, un fakts vēl ir arī tas, ka vidējais bloga augstākā gala lietotājs nav īpaši ieinteresēts rediģēt, kritizēt un kaut ko vēl pamācīt. Cik nu tas vispārīgi šeit ir novērots.
Publicēts: 13.01.10 14:05
 citēt
www.fotoblog.lv...
Skatīts: 167
Komentāri: 22
Reitings: 5.95

www.fotoblog.lv...
Skatīts: 405
Komentāri: 69
Reitings: 5.91

Bļin , nu esmu tups un neko nesaprotu, lasu visus tekstus -saprotu , skatos vērtējumus , galīgā pakaļā :):):):):)
Nu kā var būt tāda stulba (nesaprotama) atšķirība , visnotaļ atšķirīgām bildēm ar visnotaļ atšķirīgu , iespaidīgu balsojuma starpību ?????
Publicēts: 13.01.10 14:06
 citēt
Gudris:
Eliks:Jebkurā gadījumā ir vajadzīgs papildus filtrs uz objektivitāti!
atkārtošos vēlreiz...nevaig dēļ dažiem masturbeiteriem visu sistēmu pist kopā !!! sistēma ir jātaisa priekss godīgiem cilvekiem nevis pret masturbaiteriem !!!

vo gudris soreiz praatiigi pateica :)
Publicēts: 13.01.10 14:09
 citēt
netjan, es teiktu, ka bildes ir diez gan līdzīgas, ja runa ir par to kvalitāti, izdomu, pievienoto vērtību (lai gan pēc jaunās vērtēšanas sistēmas 5.9 ir, manuprāt, par daudz kā vienai tā otrai). :)
Publicēts: 13.01.10 14:12
 citēt
netjan: Bļin, nu esmu tups un neko nesaprotu, lasu visus tekstus - saprotu , skatos vērtējumus - galīgā pakaļā ?

Jo vairāk skatās un jo vairāk vērtē, jo zemāks bildes reitings ...:big_smile:
Jaunā sistēma, kas izbrīna ...:what:
Publicēts: 13.01.10 14:14
 citēt
netjan:www.fotoblog.lv...
Skatīts: 167
Komentāri: 22
Reitings: 5.95

www.fotoblog.lv...
Skatīts: 405
Komentāri: 69
Reitings: 5.91

Bļin , nu esmu tups un neko nesaprotu, lasu visus tekstus -saprotu , skatos vērtējumus , galīgā pakaļā :):):):):)
Nu kā var būt tāda stulba (nesaprotama) atšķirība , visnotaļ atšķirīgām bildēm ar visnotaļ atšķirīgu , iespaidīgu balsojuma starpību ?????

Es varu mēģināt izskaidrot no tās informācijas, kas man ir pieejama :)
par pirmo bildi balso štata balsotāji, kuri balso par visu pēc kārtas. Par otro bildi balso tie, kuri dienā nobalso par 10 lieliskākajām bildēm, bet kuru SW vēl nav pastaipīts (by default tas ir 0,8, kas ir ievērojami zemāks par 1. Pēc nobalsošanas par 3 bildēm mans 0,8 nepastaipījās pat ne par mm :D).
Visdrīzāk Eliks cer, ka šāda situācija nebūs iespējama pēc nedēļas, kad visi labo bilžu balsotāji būs uzkrājuši sev pieklājīgus SW un tad arī tiks analizēts, kāpēc ir šādas atšķirības :)
Publicēts: 13.01.10 14:22
 citēt
Paskaidrojiet kāpēc tas vērtēšanas koeficients nevar strādāt pēc tāda algoritma.
1. koeficients tiek aprēķināts no lietotāja fotogrāfa reitinga +/- tas tomēr ir objektīvs.
2. ja lietotājs ar augstu reitingu ir nobalsojis par bildēm kuras gala rezultātā ir sasniegušas zemu reitingu tā koeficients krīt.
Un pilnīgi vienalga vai es balsoju par savu čomu bildēm vai visām rezultāts būs objektīvs , jo balsojot par bildēm kura gala reitings ir zems es zaudēju savu to saucamo SW. aprēķini SW teiksim tiek veikti pēc dienas.

Tātad jaunam lietotājam tas SW ir sākumā zems lai viņš tiktu pie kā labāka viņam ir jābūt sakarīgām bildēm un arī par tādām ir bijis jābalso.
Savukārt lietotājs ar uzdzītu reitingu balsojot par visu pēc kartas to zaudē jo balso arī par bildēm ar zemu gala reiztingu.

Nu kaut kā tā - tas pirmais kas iešāvās prātā.
Publicēts: 13.01.10 14:26
 citēt
Eliks: Un pa lielam fotogrāfijas saturs un kvalitāte nav būtisks... Un tas ir WRONG!

Mjā - šis Elika citāts man visvairāk patika ... :big_smile: :bad_smile:
Publicēts: 13.01.10 14:32
 citēt
Mongoose:

Admiņi droši vien pie pasākumā ilgstoši strādāja, pārrēķinot, pārdomājot. Bet Tev tikai viens divi kaut kas iešāvās prātā... :)
Publicēts: 13.01.10 14:39
 citēt
Vispār, ja tā pavēro blogeru burbuļošanu visu šo jauninājumu sakarībā (drošvien viena daļa vēl ir tādi, kuri vienkārši klusē, jo viņi ir tādi klusētāju tips, kas nekad neizsaka savu viedokli, viena daļa arī ir tādi, kas nekad neieskatās forumā), varbūt ir vērts veikt tādu mazu aptauju - ielogojoties sistēmā, parādās mazs tablo, kur katrs var izteikt savu viedokli par jauno sistēmu un izteikt savu ierosinājumu šajā sakarībā. Kaut kā tā.
Jo būtībā, tā pa lielam ņemot, laikam šis saits ir vairāk domāts tā lietotājiem. Varbūt.
Publicēts: 13.01.10 14:39
 citēt
Gita_B: Es domāju, ka te var mainīt visādas sistēmas ik pa pāris mēnešiem, bet draugu, visādu pirtsbiedru un kopā tusētāju būšanu tāpat te nevarēs izmainīt, un var grozīt kā grib to pīrāgu, tāpat topos būs vienas un tās pašas sejas.
Jā, un fakts vēl ir arī tas, ka vidējais bloga augstākā gala lietotājs nav īpaši ieinteresēts rediģēt, kritizēt un kaut ko vēl pamācīt. Cik nu tas vispārīgi šeit ir novērots.

ar to mees arii atshkjiramies. Es esmu optimists.
Publicēts: 13.01.10 14:42
 citēt
Oskarz:Es domāju, ka subjektīvismu labāk risināt būtu slēpjot bildes autoru līdz balsošanas izdarīšanai, respektīvi kā nospiež pogu balsot tā parādās autors.

A LUK TAS TOKEN BUTU LABI ;):face-glasses:
Publicēts: 13.01.10 14:43
 citēt
Gita_B:Vispār, ja tā pavēro blogeru burbuļošanu visu šo jauninājumu sakarībā (drošvien viena daļa vēl ir tādi, kuri vienkārši klusē, jo viņi ir tādi klusētāju tips, kas nekad neizsaka savu viedokli, viena daļa arī ir tādi, kas nekad neieskatās forumā), varbūt ir vērts veikt tādu mazu aptauju - ielogojoties sistēmā, parādās mazs tablo, kur katrs var izteikt savu viedokli par jauno sistēmu un izteikt savu ierosinājumu šajā sakarībā. Kaut kā tā.
Jo būtībā, tā pa lielam ņemot, laikam šis saits ir vairāk domāts tā lietotājiem. Varbūt.

kaads buutu aptaujas jautaajums? :) "Vai tev patiik, ka tevs balsojuma ciparimjsh ir samazinaats?" Diezvai lielaakaa dalja vispaar saprot ko noziimee SW koeficents. Cilveeki, es jau teicu vienreiz, atstaajiet matemaatiku muusu zinjaa.
Publicēts: 13.01.10 14:45
 citēt
Mongoose:Paskaidrojiet kāpēc tas vērtēšanas koeficients nevar strādāt pēc tāda algoritma.
1. koeficients tiek aprēķināts no lietotāja fotogrāfa reitinga +/- tas tomēr ir objektīvs.
2. ja lietotājs ar augstu reitingu ir nobalsojis par bildēm kuras gala rezultātā ir sasniegušas zemu reitingu tā koeficients krīt.
Un pilnīgi vienalga vai es balsoju par savu čomu bildēm vai visām rezultāts būs objektīvs , jo balsojot par bildēm kura gala reitings ir zems es zaudēju savu to saucamo SW. aprēķini SW teiksim tiek veikti pēc dienas.

Tātad jaunam lietotājam tas SW ir sākumā zems lai viņš tiktu pie kā labāka viņam ir jābūt sakarīgām bildēm un arī par tādām ir bijis jābalso.
Savukārt lietotājs ar uzdzītu reitingu balsojot par visu pēc kartas to zaudē jo balso arī par bildēm ar zemu gala reiztingu.

uz sho jautaajumu jau ir atbildeets
Publicēts: 13.01.10 14:47
 citēt
Man liekas ka šīs nedēļas fotokonkurs būs neadekvāts, jo kāds ir bildi konkursam ielicis svētdien vai pirmdien tad tās bildes uzvarēs, lai gan viņas nebūs tās labākās.......

Un vispār nav ko tagad cepties rezultāti būs redzami pēc mēneša un tad arī varēs teikt kas te ir garām un kas te ir labi :)
Publicēts: 13.01.10 14:49
 citēt
Bzh:

par pirmo bildi balso štata balsotāji, kuri balso par visu pēc kārtas. Par otro bildi balso tie, kuri dienā nobalso par 10 lieliskākajām bildēm, bet kuru SW vēl nav pastaipīts (by default tas ir 0,8, kas ir ievērojami zemāks par 1. Pēc nobalsošanas par 3 bildēm mans 0,8 nepastaipījās pat ne par mm :D).
Visdrīzāk Eliks cer, ka šāda situācija nebūs iespējama pēc nedēļas, kad visi labo bilžu balsotāji būs uzkrājuši sev pieklājīgus SW un tad arī tiks analizēts, kāpēc ir šādas atšķirības :)

:) ai kaa patiik visu sagroziit...

"Par otro bildi balso tie, kuri dienā nobalso par 10 lieliskākajām bildēm," PAR AUTORIEM nevis par bildeem PAR AUTORIEM.
Publicēts: 13.01.10 14:51
 citēt
zazi, paldides :)
Publicēts: 13.01.10 14:53
 citēt
Eliks:
Bzh:

:) ai kaa patiik visu sagroziit...

"Par otro bildi balso tie, kuri dienā nobalso par 10 lieliskākajām bildēm," PAR AUTORIEM nevis par bildeem PAR AUTORIEM.

Nē, tieši par bildēm.
Es nobalsoju par 3 dažādu autoru bildēm un mans SW vispār nepaaugās, tāpēc pieļāvu, ka tas augs tad, ja nobalsos par pietiekamu skaitu dažādu autoru bildēm.
Publicēts: 13.01.10 14:56
 citēt
Oskarz:Es domāju, ka subjektīvismu labāk risināt būtu slēpjot bildes autoru līdz balsošanas izdarīšanai, respektīvi kā nospiež pogu balsot tā parādās autors.

varbuut, varrbuut.

tikai paziistot dazhus labus "boikoteetaajus", pieljauju, ka caur PM tiks izsuutiiti linki uz bildeem par kuraam jaabalso. Zinu, ka tas izklausas neticami, bet ir mums te fotobloga grupa cilveeku, kuriem ir atstraadaa ieksheejo draudziigo balsojumu sistema...

bet vispaar doma nav peljama un celta gaismaa jau vairaakas reizes...
Publicēts: 13.01.10 14:59
 citēt
Bzh:
Nē, tieši par bildēm.
Es nobalsoju par 3 dažādu autoru bildēm un mans SW vispār nepaaugās, tāpēc pieļāvu, ka tas augs tad, ja nobalsos par pietiekamu skaitu dažādu autoru bildēm.

varbuut tev ir zinaams kaut kas vairaak par sho formulu nekaa man?

tu tachu zinaaji, ka SW paarreekjinaas tikai reizi diennaktii?
Publicēts: 13.01.10 14:59
 citēt
snapijs:

A LUK TAS TOKEN BUTU LABI ;):face-glasses:

Token.
Par šo jau minēju vairākas reizes.
Kādreiz gan dzirdēju pretargumentu: jā, bet tad "savējie" vienalga "savējiem" atklāsies caur pastu...
Nu nez', kam tas tik daudz interesē.
Publicēts: 13.01.10 15:00
 citēt
Shis piedavajums tiktiesham, manuprat, nav slikts. Bet par tiem boikotetajiem - lai jau njemas, labaki fotografi ar tiem vertejumiem vinji ta pat nepaliks.
Publicēts: 13.01.10 15:02
 citēt
alvils:
Admiņi droši vien pie pasākumā ilgstoši strādāja, pārrēķinot, pārdomājot. Bet Tev tikai viens divi kaut kas iešāvās prātā... :)

Admini ir skaidri definējuši savu nostāju:
"mēs izvēlējāmies spēlēties šajā smilškastē ar šādām lāpstiņām. Interesanti pavērot rezultātu." (Eliks)

Ļausim takš viņiem parotaļāties:)
Publicēts: 13.01.10 15:03
 citēt

ES SAKU KA JĀTAISA PAR ŠO APTAUJA.
Publicēts: 13.01.10 15:12 labots
 citēt
Artuurz:

ES SAKU KA JĀTAISA PAR ŠO APTAUJA.

Balsosim, balsosim! (Garoza k/f "Oskars")
Patiesībā būtu lieliski.
Arī paralēlā saita pasažieriem, kuri ir tieši tie paši kas šeit, būtu grūtāk ar "savējo" atpazīšanu, jo, ja kāds kādu grib atpazīt: lūdzu, fotoblogā izlasām autoru zem tās pašas bildes.
Publicēts: 13.01.10 15:13
 citēt
Un visi sāks likt savus parakstus uz bildēm....
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. 9
  8. 10
  9. 11
  10. 12