Pievienojos heltas un Mortimera pēdējiem viedokļiem. Kaut kā man liekas galīgi neloģiska visa šī jaunā vērtēšanas sistēma... Un vēl kaut kāds wtf SW koeficients.. Jāpagaida, kad admini beigs rotaļāties smilškastītē, kā te Eliks kaut kad citēja.
Pagaidām atturēšos gan no bilžu likšanas, gan no bilžu vērtēšanas.. (ka tik kādam ar savu SW nesabojā reitingus, pasarg Dies')...
Pieļauju tādu domu, ka zemāks SW kopā ar atzīmēm 555 nevar samazināt bildes reitingu, bet tikai radīt lēnāku pieaugumu. Taču, ja tomēr var samazināt, tad toč nav labi.
OK, mana gandrīz 3 gadu ilgā, varbūt ne pārāk aktīvā, tomēr diezgan pastāvīgā līdzdalība bilžu novērtēšanā ir devusi man šobrīd šo mistisko SW=08 - tieši tādu pašu, kā jebkuram, kas vispār nav balsojis.
Kāda nozīme man turpināt to darīt? Tiešām, ka tik neizbojāju vēl te kādam reitingu
ANE:...)) nedomāju, ka nopietniem fotogrāfiem ir interese piedalīties blogošanā( viņu darbi sērfo citos ūdeņos), bet pārējiem, kam fotogrāfēšana ir hobijs ( tiesa- gan dažādā līmenī), atrašanās šeit ir vismaz kāda iespēja parādīt savus darbus citiem, salīdzināties ar citiem( subjektīvi - savā vērtējumā) un tikt novērtētam ( +- objektīvi)no pārējo puses .... ja reitingu nebūtu ( 3/4 no tiem , kas šeit atrodās, zaudētu interesi par fotoblogu...
Pievienojos ANE viedoklim. Tā arī ir atbilde zazim.
Nu iespamos ka es ar... Nav nekādas jaunās sistēmas un punkts, tas kas ir uztaisīts par sistēmu nav saucams. papētot galerijas topus un balsojumus zem bildēm tas viss izskatāspēc kaut kāda murga. Tā ka varat kačāt savus SW, WC vai nu kas tur katram bija, bet jēgas no tā nekādas Kaut vai paskatieties 24 h foto topu - ar reitingu 5,93 šobrīd ir septiņas bildes. No tām vislielākais balsu skaits 108 un vismazākais 33, pie kam balsotāji 90% gadījumu vieni un tie paši... un to vēl saucam lepni par sistēmu
Pagaidām SW koeficents it kā mani nesatrauc...BET - bilžu reitingi.. agrāk pie 100 ''patīk'' bildes reitings bija ap 6,45.. tagad pie 100 ''patīk'' bildes reitings iraa ap 5,99.. ..kaut kā nesamērojami, nepārskatāmi...grūti salīdzināt... Piedodiet, atvainojiet..
Es jau vakar uz šo lietu skatījos. Kaut vai 24h topā palūr blakusesošās bildes ar vienādiem reitingiem, bet balsu skaits ļoooti krasi atšķiras. Patiesībā nesaprotu kam tāda d***ās vajadzīga ar visu to jo reitings augstāks, jo lēnāk tas sāk celties. Kāpēc nevar elementāri cik sabalso, tik arī punkti un viss, un vienalga vai tas reitings ir 6.05 (kā tagad), vai 605.....Ar to jau balsotāju paradumus neizmainīs tik vai tā. Ļautiņi dažas dienas paālēsies un tāpat liksies mierā, nevis sāks celt kaut kādus SW, kas pašam neko nedod.
Es jau vakar uz šo lietu skatījos. Kaut vai 24h topā palūr blakusesošās bildes ar vienādiem reitingiem, bet balsu skaits ļoooti krasi atšķiras. Patiesībā nesaprotu kam tāda d***ās vajadzīga ar visu to jo reitings augstāks, jo lēnāk tas sāk celties. Kāpēc nevar elementāri cik sabalso, tik arī punkti un viss, un vienalga vai tas reitings ir 6.05 (kā tagad), vai 605.....Ar to jau balsotāju paradumus neizmainīs tik vai tā. Ļautiņi dažas dienas paālēsies un tāpat liksies mierā, nevis sāks celt kaut kādus SW, kas pašam neko nedod.
Es vakar mēģināju runāt tieši par to pašu un atļāvos piebilst, ka sistēma nerullē (bez kādiem apvainojumiem kādam personīgi), taču atbildē par to saņēmu repliku, ka esmu stulba. Bet, lasot komentus gan vakar, gan šodien, uzdrošinos apgalvot, ka tikpat stulbi acīmredzot ir liela daļa arī citu blogeru.
No manas puses vēl viens ierosinājums vērtēšanas uzlabošanai.
Princips kā fotomājatočkakom, Gudris jaulaikam šo ir vairākas reizes cēlis gaismā: Atteikties no 2 balsošanas veidiem (apskatei, kritikai), bet atstāt tikai kritikai. Pēc noklusējuma vērtējumā nekas nav atzīmēts, visi ķekši jāsaliek balsotājam. Balsojumā neparādās kurš kā ir nobalsojis, skaitās tikai kopējās balsis. Komentārs nav obligāts, bet, arī komentējot, neredz kurš ir ierakstījis tikai komentāru vai arī pielicis vēl vērtējumu. Tādā veidā tiktu vērtēti arī iesācēji, kuriem šobrīd bieži vien nevar ielikt nekādu vērtējumu, jo neatbilst ne patīk, ne dzēst vērtējumam.
Lai apgrūtinātu balsošanu pa draugam, var arī nerādīt autoru pirms esi nobalsojis. Pilnībā izslēgt neobjektīvu draugu atbalstīšanu nav iespējams nevienā veidā, tomēr 20 draugi savāks tikai kādu vidējo līmeni, ja nepievienosies citi 100 ar savām neatkarīgajām balsīm, s_du topā nedabūs!
P.S. Tiem, kas nevēlas, ka viņu bildes vērtē, dot iespēju publicēt bildes bez vērtēšanas un bez komentāriem.
blac:Ar savu garo SW paaugstināju Tavas bildes vērtējumu. Loģika - es vēl nebiju paspējis nobalsot, mana balss izrādījās vērtīgākā.
Paldies, blac tgd. viss skaidrs. Kamēr tie kam garie SW nav nobalsojuši, tikmēr bildei reitinga nav (tā varētu teikt) jo blac balsojums šo parāva uzreiz par 0.2 reitinga ptiem. www.fotoblog.lv... Bullšits pilnīgs.
Uggga:No manas puses vēl viens ierosinājums vērtēšanas uzlabošanai.
Princips kā fotomājatočkakom, Gudris jaulaikam šo ir vairākas reizes cēlis gaismā: Atteikties no 2 balsošanas veidiem (apskatei, kritikai), bet atstāt tikai kritikai. Pēc noklusējuma vērtējumā nekas nav atzīmēts, visi ķekši jāsaliek balsotājam. Balsojumā neparādās kurš kā ir nobalsojis, skaitās tikai kopējās balsis. Komentārs nav obligāts, bet, arī komentējot, neredz kurš ir ierakstījis tikai komentāru vai arī pielicis vēl vērtējumu. Tādā veidā tiktu vērtēti arī iesācēji, kuriem šobrīd bieži vien nevar ielikt nekādu vērtējumu, jo neatbilst ne patīk, ne dzēst vērtējumam.
Lai apgrūtinātu balsošanu pa draugam, var arī nerādīt autoru pirms esi nobalsojis. Pilnībā izslēgt neobjektīvu draugu atbalstīšanu nav iespējams nevienā veidā, tomēr 20 draugi savāks tikai kādu vidējo līmeni, ja nepievienosies citi 100 ar savām neatkarīgajām balsīm, s_du topā nedabūs!
P.S. Tiem, kas nevēlas, ka viņu bildes vērtē, dot iespēju publicēt bildes bez vērtēšanas un bez komentāriem.
Arī labi.Cerams ka admini apsvērs līdzīgas idejas...Savādāk baigi nesmuks tas kopējais klimats šobrīd.
nu ko jāsaka, ka formula sāk strādāt kā vajag. Tie kas izraisīja SW koeficenta ieviešanu sāk springt! Varbūt kāds arī izdzēsīsies un tas arī nebūs slikti - kā saka - dabīgais filtrs nostrādās
Eliks: nu ko jāsaka, ka formula sāk strādāt kā vajag. Tie kas izraisīja SW koeficenta ieviešanu sāk springt! Varbūt kāds arī izdzēsīsies un tas arī nebūs slikti - kā saka - dabīgais filtrs nostrādās
Kas TEv te ir kā vajag? Ka lai no mana balsojuma citiem būtu jēga jānobalso par visām bildēm, pievienojot katrai atšķirīgu komentu. Tai pat laikā uz savām bildēm jāgaida, lai nobalso tie ar garajiem SW?
Eltons:Varbūt neizdzēsīsies bet aktivitāte nokritīsies ar šādu neprognozējamu haosu vērtējumos.
Kāds paliks neaktīvāks, bet kāds cits tieši pretēji - aktīvāks. Jau redzu atsevišķus indivīdus, kas stipri saaktivizējušies salīdzinoši ar iepriekšējām gaitām fotoblogā.
welns: Kas TEv te ir kā vajag? Ka lai no mana balsojuma citiem būtu jēga jānobalso par visām bildēm, pievienojot katrai atšķirīgu komentu. Tai pat laikā uz savām bildēm jāgaida, lai nobalso tie ar garajiem SW?
saki lūdzu, kāda tavuprāt ir jēga no balsojumiem VISPĀR?
Artuurz:Bet Elik,kas tur labs..? Dažiem tas fotoblogs kā otrās mājas...Mēs taču paši labi zinām,cik forši,ja ir kur iet....
Ja Tev tās ir "mājas", samierināsies ar to, ka sabiedriskais transports sāk staigāt citādi un gāzei tiek uzlikts skaitītājs. Ja nesamierināsies un aizvāksies, acīm redzot nebija "mājas" vai arī nebija "īstās mājas", tādejādi pasargājot palicējus no antiģimeniskuma.
alvils: Kāds paliks neaktīvāks, bet kāds cits tieši pretēji - aktīvāks. Jau redzu atsevišķus indivīdus, kas stipri saaktivizējušies salīdzinoši ar iepriekšējām gaitām fotoblogā.
Es pamēģināju, man apnika, pateicoties, ka man darbā nav ko darīt varu ākstīties, bet tā izšķērdēt savu laiku nu i' na*, labāku spēlēju zoli spokos, tur ar ptiem, reitingiem ned***ās.