Tāds jau arī bija mērķis: samazināt aktivitāti un prestīžu. Galu galā, šis taču ir privāts un nekomerciāls projekts. .........
.......njā Elton..tas arī ir tas interesantākais......puikām ir iedota rotaļlieta, bet viņi paši neapzinās tās vērtību...jautājums...kāds ir visa šā pasākuma mērķis, kas zem tā visa slēpjas ...nedomāju, ka te visi ir filantropi.......
aipeija, meiteniit, meerkjis ir no jums visiem izshmaukt miljons latu. un jaunais SW koeficents ir domaats, lai aizmiglotu jums visiem praatus pirms gadsimta afeeras
Zazis, tur nav kljuuda Vienkaarshi lielais vairums apgalvo, ka reitingi nav buutiski un pirmos 10 saliek randomaa Lai katram kaadreiz tiktu priecinjsh buut pirmajaa 10-niekaa
Ja uz visu šito neiespringst, tad pārmaiņām nav ne vainas! Kādi balsojumi un komentāri galerijās, kaut kāda dzīvība vismaz. Nāks jaunas sejas, t.i. niki, varbūt arī darbi interesanti, citādi jaunie tam mūrim cauri netiek. Un forumu jau kā romānu lasīt var...
digitalite - kādi jauni darbi????? pēdējā mēneša laikā 95% bilde ir par ziemu, sniegu, apsnigušiem kokiem, krūmiem, mājām..... Izdomas ir nulle idejas naf visi špiko viens nio otra un jaunie darīs tieši to pašu((((
zazis:digitalite - kādi jauni darbi????? pēdējā mēneša laikā 95% bilde ir par ziemu, sniegu, apsnigušiem kokiem, krūmiem, mājām..... Izdomas ir nulle idejas naf visi špiko viens nio otra un jaunie darīs tieši to pašu((((
pilnīgi vai jāiet dziļi stūrī un jāsāk graizīt vēnas, nea?
digitalite:nekad neko nevar zināt, ko darīs jaunie. Ūdens būs saduļķojies , redzēt neko nevarēs... kamēr viss nosēdīsies, kas zina, kā tā pasaule izskatīsies...
Un kas tad tagad liedz jaunajiem izcelties ar Labiem darbiem ? uzsveru darbiem.
Nez, sākumā sistēmā neiebraucu - izbūros cauri šai diskusijai, izlasīju Elika atbildes -šķiet daudz maz iebraucu. Pirmām kārtām jāsaka, ka ir tomēr jāpagaida kāds laiciņš ar jauno sistēmu, lai varētu saprast kas un kā - nav nopietni izdarīt secinājumus pēc vienas dienas. Tā teikt pašlaik paraugkopa ir par mazu + velkas gali no vecās sistēmas. Pagaidam tomēr kaut vai pāris nedēļas.
Bet tātad, ja atceramies, fotoblogs nav foto-profiņu saits, bet foto-amatieru tusiņ portāls ar mērķi stimulēt un attīstīt jauno fotogrāfu izaugsmi. Vai līdz šim šis mērķis pilnībā realizējās? Ne visai, jo cilvēki g.k. balso par vieniem un tiem pašiem autoriem un par jaunajiem autoriem reti un tikai gadījumā, ja ir kāda laba bilde tam padevusies.
Tiek mainīta sistēma.
Tagad šādu lietotāju balsojumiem fotobloga acīs ir zemāks vērtējums, jo viņi nedod nekādu ieguldījuma šī portāla galvenā mērķa izplidei - neveicina jauno censoņu izaugsmi, jo nebalso par viņu bildēm. Tātad - šīs sistēmas mērķis, cik noprotu, ir mainīt cilvēku balsošanas paradumus - balsot ne tikai par saviem favorītiem/labajām bildēm, bet balsot arī par bildēm, kas neliekas tik labas - t.i. jaunu autoru bildēm. Bet tas nenozīmē, ka ir jāliek 555/patīk visur! Nē, tas nozīmē, ka šīs sistēmas mērķis ir ne tikai ienākt blogā, saspiest 555 par favorītiem, bet apskatīties citas galerijas bildes un ielikt kādai bildei arī 444 u.c. atzīmes, tādējādi veicinot citu lietotāju izaugsmi. Autors var nemainīt savus balsošans paradumus un turpināt balsot tikai par labajām un/vai savu draugu bildēm , bet tad nevajag čīkstēt un jārēķinās, ka viņa balsojuma vērtība priekš fotoblog nebūs visai liela, jo viņš neatbalsta f-bloga galveno mērķi - neizglīto jaunos autorus. Galvenais vajag atcerēties, ka zems SW NEPAZEMINA bildes reitingu, tas vnk to ietekmē mazāk.
Protams var diskutēt, kā tādā veidā varbūt vērtīgākā balss ir ne labiem autoriem, bet ja piešķirtu vērtīgāko balsi pēc FR reitinga tad man domāt aina būtu vēl izkropļotāka - šaubos vai tur visādi MORTIMERi, Mumini, 2r utml autori, kas 99% gadījumu neko vērtīgāku pie bildēm kā 555/patīk neraksta + savu FR reitingu varbūt ir uzkačājuši ar "draugu/favorītu" balsojumiem, būtu tie objektīvākie balsotāji, kam pienāktos augstākā balsojma vērtība. Bet tas tik mans viedoklis.
Viss tomēr atdurās pret to, kas ir galvenais fotobloga mērķis - cik sparotu jauno censoņu izglītība. Jūs te varat pīkstēt un čīkstēt, bet ja adminiem liekas, ka šis mērķis netiek izpildīts, tad viņiem ir visas tiesības mainīt spēles noteikumus tā, lai mērķis tiktu sasniegts - šajā gadījumā piešķirot lielāku balss vērtību autoriem, kas palīdz šo mērķi īstenot.
Tā ka nečīkstiet un balsojiet arī par viduvējiem darbiem ar kko citu kā ne 555 un tiešām dodat kkādu noderīgu ieguldījumu f-blogā un viss būs ok
Uzjautrina visādi cerambyxi, kas balstoties uz savu milzīgo zināšanu un pieredzes bagāžu, māca citiem ko viņiem darīt - nepīkstēt un nečīkstēt Vai šī sistēma LIKS labākajiem saita fotogrāfiem vairāk laika veltīt bilžu vērtēšanai? Laiks rādīs, bet es ļoti par to šaubos. Manuprāt, lielāku atdevi no labiem fotogrāfiem vaŗetu sasniegt vairāk stimulējot vai organizējot dzīvos pasākumus, ar bilžu analīzi, pieredzes apmaiņu utt., nevis rotaļājoties ar formulām un sistēmām. Mēs ļoti pārvērtējam elektronisko saziņas līdzekļu lomu mūsu attīstībā Bet kas nu kuram tuvāks
Droperidol: Uzjautrina visādi cerambyxi, kas balstoties uz savu milzīgo zināšanu un pieredzes bagāžu, māca citiem ko viņiem darīt - nepīkstēt un nečīkstēt Vai šī sistēma LIKS labākajiem saita fotogrāfiem vairāk laika veltīt bilžu vērtēšanai? Laiks rādīs, bet es ļoti par to šaubos. Manuprāt, lielāku atdevi no labiem fotogrāfiem vaŗetu sasniegt vairāk stimulējot vai organizējot dzīvos pasākumus, ar bilžu analīzi, pieredzes apmaiņu utt., nevis rotaļājoties ar formulām un sistēmām. Mēs ļoti pārvērtējam elektronisko saziņas līdzekļu lomu mūsu attīstībā Bet kas nu kuram tuvāks
Mjā - ko te piebilst ... Bingo ...... Bet tas taču nekas, ka es parotaļājos ar skaitlīšiem līdzi ...
Droperidol:Uzjautrina visādi cerambyxi, kas balstoties uz savu milzīgo zināšanu un pieredzes bagāžu, māca citiem ko viņiem darīt - nepīkstēt un nečīkstēt Vai šī sistēma LIKS labākajiem saita fotogrāfiem vairāk laika veltīt bilžu vērtēšanai? Laiks rādīs, bet es ļoti par to šaubos. Manuprāt, lielāku atdevi no labiem fotogrāfiem vaŗetu sasniegt vairāk stimulējot vai organizējot dzīvos pasākumus, ar bilžu analīzi, pieredzes apmaiņu utt., nevis rotaļājoties ar formulām un sistēmām. Mēs ļoti pārvērtējam elektronisko saziņas līdzekļu lomu mūsu attīstībā Bet kas nu kuram tuvāks
Mācīt ne mācīt, bet nu čīkstēšana ne pa tēmu jau neko daudz napalīdzēs Spriežot pēc Eltona izteikumiem (kas mums ta skaitās "labākais" fotobloga "fotogrāfs") tad ļoti liela iespēja, ka šie autori neveltīs vairāk laika bilžu vērtēšanai un apskatei. Ko tas nozīmē? Viņu ieguldījums fotobloga kopējā katlā ir neliels - attiecīgi tad arī viņu balsojuma vērtība būs mazāka. Bet Tu ļooooti pareizi saki, ka elektronisko saziņas līdzekļu loma ir pārvērtēta - tāpat arī ir pārvērtēta visu šito cipariņu un skailīšu vērtība. Kas tad bildes autoram ir svarīgāks? Vai tas, ka piemēram tāda Eltona vērtējums viņa balsošanas paradumu dēļ, fotobloga ietvaros ir mazāk vērtīgs nozīmē arī to, ka arī realitātē viņa domas pie Tavas bildes, ir mazāk vērtīgas/nozīmīgas? Man domāt ka ne. Ja, piemēram, man ir kādas autoritātes fotoblogā, tad man svarīgāk ir tas, ka viņš vispār nobalso un izsaka domas pie manas bildes, nekā tas, ka viņa balsojumam SW ir 0,9 nevis 0,5... Kkā tā. Tas SW ir tikai štruntiņš, kas izmēra lietotāja ieguldīto vērtību fotobloga kopējā mērķa īstenošanai - tas nenozīmē, ka, piemēram, Kundziņa (ja viš būtu F-blogā) viedoklis par Tavu bildi būtu mazāk vērts ja viņam SW būtu 0,4 nevis 1 Par dzīvajiem pasākumiem jau var tikai piekrist, bet drošvien tur viss atduras pret organizatoriskajiem darbiem,...
CerambyX, lieliski teikts! Piekrītu! Katra pašnovērtējums ir atkarīgs no: 1)indivīda domām par sevi; 2)sabiedrības domām par indivīdu un 3)indivīda domām par sabiedrību. Tieši tādēļ cilvēka, kas MANĀS acīs ir autoritāte kādā jomā, domas attiecīgā jomā man ir daudz svarīgākas par visādiem cipariem, oficiāliem viedokļiem utt. Un, Vilberto, man arī ļoti labi padodas un patīk matemātiski vingrinājumi, varu azartiski viskautko analizēt un pētīt Un zēniem šajā gadījumā tikai gribēju teikt, lai pārāk neaizraujas un nepazaudē visu to cilvēciski labo, kas šajā saitā jau ir izveidojies NEATKARĪGI no balsošanas sistēmām!
Droperidol: Un, Vilberto, man arī ļoti labi padodas un patīk matemātiski vingrinājumi, varu azartiski viskautko analizēt un pētīt ... Un zēniem šajā gadījumā tikai gribēju teikt, lai pārāk neaizraujas un nepazaudē visu to cilvēciski labo, kas šajā saitā jau ir izveidojies NEATKARĪGI no balsošanas sistēmām!
Kāpēc meitenes aizmirsi pieminēt? Vai tad viņas neaizraujas? Ak tā, nu jā - viņas nevillojās, kā veči. Viņas ir skaistas, sievišķīgas un sirsnīgas ... Droperidel - es ceru, ka Tu savus skaitliskos pētījumus nesāksi aprakstīt blogu veidā ...
Vilberto, ar zēniem biju domājis adminus Un esmu slinks rakstnieks, kaut kādas tabulas gan patīk fiksi sabīdīt, bet aprakstošā daļa - nē, tikai tik, cik PowerPointa prezentācijai
Sorry, nebija laika lasīt pilnīgi visu! Bet kopumā- protams, pierasts bija pie vecās balsošanas sistēmas, tagad nav īstas skaidrības, kā ar jauno sistēmu tiek panākta "godīga balsošana". Bet ja mērkis ir- blogeru balsošana par FOTOGRFĀFIJĀM nevis AUTORIEM, vajadzētu izdarīt tā, lai ievietojot bildi, autora vārdu neredz.. nu vismaz kādu noteiktu laiku- 1 vai 2 nedēļas.. Tad taču neveins nevarēs teikt, ka balsots negodīgi, pa draugam vai tml.