Nate, papildus aizliegt uz bildēm likt parakstus? (pretējā gadījumā tam nav jēgas) Kurš to modorēs?
Vai arī tākā fotosienā (tik smieklīgi, ka logojoties iekšā, jāspiež uz "ieiet sienā"), kas ir ex-shuuteris, ka var izvēlēties savu identitāti slēpt (tad pats ir ieintersēts parastu uz bildes nelikt, ja jau mēģina savu autorību slēpt). Bet jau tā pietiek kiš miš blogā ar visādām izvēlēm, kaut vai to pašu "apskatei" vai "kritikai", grozi kā gribi, līdz galam NAV godīgi, ka abu sadaļu bildes piedalās topā (un vāc līdzīgus reitingus).
Nu jā, parakstus uz bildēm saprotams, tad likt nevarētu Bet tas tomēr būtu vienkāršāk, nekā ir tagad. Nav autoru- nav problēmu! Ir tikai FOTOGRĀFIJAS....
Vilberto:Gribi pacelt SW - balso pēc kārtas par visiem, gribi nolaist SW - balso par savējiem ...
A ņexrenā, Mani jau var pieskaitīt pie tiem deletantiem , kas balso , nu nė jau par visām bildēm , bet par daudžam , es domāju ka 70-80% vismaz. Tagad paskatījos kas notika pa 2 dienām un rezultāts pirmā dienā krita mans SW (SW IQ) par 0,03 vienībām , otrā diena pat 0,05 vienībām , tātad pa 2 dienām kritums 0,08 vienības. Paskatīsimies , kas notiks šodien, nebalsošu un nekomentēšu neko, bet rīt nobalsošu un nokomentēšu tos 20-30% ko parasti palaižu garām. Lieliska vieta elksperimentiem
alvils:Nate, papildus aizliegt uz bildēm likt parakstus? (pretējā gadījumā tam nav jēgas) Kurš to modorēs? Priekš kam visu arvien vairāk un vairāk sarežģīt?
Nekas sarežģītāks par jauno Bloga balsošanas "sistēmu" nekur citur nav manīts. Tā kā pielikt vēl slēptos autorus (vēl pat var aizdomāties līdz slēptajiem balsojumiem kā sienā) nebūtu nekāds grēks. Protams, "draugi" var sazvanīties "ew, ew, ieliku bildi, nu, to puķīti saulrietā, balso ka nu!" bet procentuāli, ja bilde tiešām laba, tomēr ne-draugu balsotāju skaits ir nesalīdzināmi lielāks. Es tikai PAR slēptajiem autoriem (bez paraxtiem, bet ar iespēju pēc nedēļas tomēr parakstu uzlikt).
cmon, sleptie balsotaji, jus gribat teikt ka nepazitu gudra, lunja, pluumes un citu fotografu stilus??? un to pashu var teikt par "fotografiem" mortimeru un citiem smuksaulrietpukjishbildetajiem. anonimie autori tas acis aizmalet jaunuljiem bet nejau vini te problemas taisa
Vilberto:Gribi pacelt SW - balso pēc kārtas par visiem, gribi nolaist SW - balso par savējiem ...
A ņexrenā, Mani jau var pieskaitīt pie tiem deletantiem , kas balso , nu nė jau par visām bildēm , bet par daudžam , es domāju ka 70-80% vismaz. Tagad paskatījos kas notika pa 2 dienām un rezultāts pirmā dienā krita mans SW (SW IQ) par 0,03 vienībām , otrā diena pat 0,05 vienībām , tātad pa 2 dienām kritums 0,08 vienības. Paskatīsimies , kas notiks šodien, nebalsošu un nekomentēšu neko, bet rīt nobalsošu un nokomentēšu tos 20-30% ko parasti palaižu garām. Lieliska vieta elksperimentiem
Jāatturas no balsošanas 2 dienas (pārbaudīts) lai WC nemainītos. Rīt Tev kritīsies par 0.01 šā kā tā.
vispār varētu ieviest sistēmu,ka publicētā bilde noteikti jāprintē A4 izmērā(printēšanu organizē FB adm.protams par maksu un ievietotājs saņem bildi)Tas liks daudz kritiskāk skatīties uz saviem darbiem,FB būs ieņēmumi,bildes varēs pārdot mākslas galerijām.Vēl labāk būtu par bildes publicēšnu samaksāt 10fl,tad katrs balsotājs par balsojumu samaksā 1fl,par tukšu kritiku neko nemaksā.Tagad ir tāpat kā veikalā-ja lēti,tad pērku,vienalga,vajag vai nevajag...Materiālas lietas labi stimulē kritisku attieksmi.Es protams aizfantazējos,bet kaut ko var paņemt no šā.
ekoists:vispār varētu ieviest sistēmu,ka publicētā bilde noteikti jāprintē A4 izmērā(printēšanu organizē FB adm.protams par maksu un ievietotājs saņem bildi)Tas liks daudz kritiskāk skatīties uz saviem darbiem,FB būs ieņēmumi,bildes varēs pārdot mākslas galerijām.Vēl labāk būtu par bildes publicēšnu samaksāt 10fl,tad katrs balsotājs par balsojumu samaksā 1fl,par tukšu kritiku neko nemaksā.Tagad ir tāpat kā veikalā-ja lēti,tad pērku,vienalga,vajag vai nevajag...Materiālas lietas labi stimulē kritisku attieksmi.Es protams aizfantazējos,bet kaut ko var paņemt no šā.
A šāds biznesa projekts kā jums? Iemaksāt, teiksim, 100Fl un piedalīties konkursā ar savu bildi. Katrs balsojums maksā 1Fl, balsis vienkārši summē, bez kādām WC figņām. Uzvarētājs savāc visus Fl (izņemot 10%, kas paliek Fotobloga fondā). Fl tiek pārvērsti Ls un pārskaitīti autoram (ievērojot VID noteiktos atvilkumus).
Eltons: Jāatturas no balsošanas 2 dienas (pārbaudīts) lai WC nemainītos. Rīt Tev kritīsies par 0.01 šā kā tā.
Vispirms uzdzen augšā un tad lēnām nolaidies no mākoņiem ...
ekoists:Tagad ir tāpat kā veikalā - ja lēti, tad pērku, vienalga, vajag vai nevajag ... Materiālas lietas labi stimulē kritisku attieksmi. Es protams aizfantazējos,bet kaut ko var paņemt no šā.
Nu gan safantazējies ... ... Es jau nu lēti nepērku, ja nevajag. Ja vajag, tad mēģinu, lai lēto man uzdāvina bez pirkšanas ...
Shadow:cmon, sleptie balsotaji, jus gribat teikt ka nepazitu gudra, lunja, pluumes un citu fotografu stilus??? un to pashu var teikt par "fotografiem" mortimeru un citiem smuksaulrietpukjishbildetajiem. anonimie autori tas acis aizmalet jaunuljiem bet nejau vini te problemas taisa
Ne vienmēr. Savulaik Ramzess no blakussaita man veltīja šādu tekstu pēc sava negatīvā balsojuma: "Vai, Autor, piedod, nezināju, ka tas esi Tu, būtu zinājis, balsotu savādāk... utt. utml..." Bilde, atļaušos piezīmēt, bija tipiski eltoniska...
Mani šī sistēma joprojām nesajūsmina. Aizvakar mēģināju uzbudināt savu SW nobalsojot par 3 dažādu autoru bildēm (kopā 3 bildes). - nekas nemainījās. Vakar mēģināju uzbudināt savu SW nobalsojot par 4 citu autoru bildēm (kopā jau esmu nobalsojis par 7 bildēm dažādiem autoriem (un gandrīz visiem pat sacerēju komentāru )), bet SW tik un tā nebudinās.
Tas ir pretrunā ar Elika sacīto, ka ir vienalga par cik bildēm balsot, galvenais, lai autori būtu pēc iespējas dažādāki.
cmon, sleptie balsotaji, jus gribat teikt ka nepazitu gudra, lunja, pluumes un citu fotografu stilus??? un to pashu var teikt par "fotografiem" mortimeru un citiem smuksaulrietpukjishbildetajiem. anonimie autori tas acis aizmalet jaunuljiem bet nejau vini te problemas taisa
Ha....nu gan interesanti???!!! Protams katram autoram ir savs stils, rokraksts - vai tas ir tik peļami??? - ja var atpazīt!!! Varbūt šito foto-relax vietu taisīt ciet un pa jaunam izziņot - TE TIKAI neatpazīstamu autoru MĀKSLAS FOTO!!!!
Bzh: bet SW tik un tā nebudinās. Tas ir pretrunā ar Elika sacīto, ka ir vienalga par cik bildēm balsot, galvenais, lai autori būtu pēc iespējas dažādāki.
ox3r kādreiz rakstīja - jo vairāk, jo labāk. Dari pavisam vienkārši - aizver acis (uz bildi vispār neskaties) un močī pēc kārtas kādu pusstundu (labāk 40 minūtes) - rezultāts garantēts. SW būs tā sacēlies, ka Tev vispār neko vairs citu negribēsies ...
Shadow:atkal mani nesaprot .. jums ir bijusi tada sajuta? izlasa un pilnigi achgarni visu saprot? imho tur nekas nav liidzams
eu ara uz kokiem sarma, jaiet bildet!!!! :P :P :P
Sakrā ar SW, vajag ieviest fīču, ka par tik un tik fl vari apskatīties pēdējos 100 (1000) balsojumus - nu tik, cik tiek uzskaitīts SW formulai - tiem, kam atmiņa vāja, nav blakus zīmulis un excelis nedarbojas
Bzh: Tas ir pretrunā ar Elika sacīto, ka ir vienalga par cik bildēm balsot, galvenais, lai autori būtu pēc iespējas dažādāki.
SW mainās atkarībā no taviem balsojumiem un diezgan loģiski ir tas, jo retāk tu balso, jo retāk mainās SW... Pareizāk būtu teikt Balsošanas biežums neietekmē SW formulu, tas ietekmē cik ātri vai lēni notiek tā izmaiņas.
Un runājot par taviem 7 balsojumiem. Tad izskaidrojums ir tāds, ka pagaidām, tavs balsošanas ieradums nav būtiski mainījies, tāpēc SW nekustas.
Runājot par tiem kas nebalso, tad tiem SW arī nevar mainīties. Ja tu kaut 10 dienas nebalso, tavs SW ne krīt ne ceļās.
Cita lieta, kas iespējams var ietekmēt SW, kamēr tu nebalso ir balsojumu anulēšana, vai bilžu dzēšana. Ja piemēram Eltons aizvakar nobalsoja par MORTIMERa bildi un par to pacēla savu SW, bet MORTIMERs kā parasti, redzot, ka bilde netiek topā - to izdzēš, tad pazūd arī Eltona balsojums pie tās un SW atkal nokrita, Eltonam pat nebalsojot.
Bzh: Tas ir pretrunā ar Elika sacīto, ka ir vienalga par cik bildēm balsot, galvenais, lai autori būtu pēc iespējas dažādāki.
SW mainās atkarībā no taviem balsojumiem un diezgan loģiski ir tas, jo retāk tu balso, jo retāk mainās SW... Pareizāk būtu teikt Balsošanas biežums neietekmē SW formulu, tas ietekmē cik ātri vai lēni notiek tā izmaiņas.
Un runājot par taviem 7 balsojumiem. Tad izskaidrojums ir tāds, ka pagaidām, tavs balsošanas ieradums nav būtiski mainījies, tāpēc SW nekustas.
Runājot par tiem kas nebalso, tad tiem SW arī nevar mainīties. Ja tu kaut 10 dienas nebalso, tavs SW ne krīt ne ceļās.
Cita lieta, kas iespējams var ietekmēt SW, kamēr tu nebalso ir balsojumu anulēšana, vai bilžu dzēšana. Ja piemēram Eltons aizvakar nobalsoja par MORTIMERa bildi un par to pacēla savu SW, bet MORTIMERs kā parasti, redzot, ka bilde netiek topā - to izdzēš, tad pazūd arī Eltona balsojums pie tās un SW atkal nokrita, Eltonam pat nebalsojot.
šitā paša iemesla dēļ "komentāru skaits" un AR arī samazinās? Šodien mans AR ir nokritis par 0,01
var būt iemesls, jā! Katru dienu tiek aprēķināta statistika uz konkrēto brīdi. Ja ir notikušas izmaiņas, tad mainās arī statistika! Tavs komentārs arī pazūd, ja kāds ko tu komentēji izdzēsis bildi.
Eliks:var būt iemesls, jā! Katru dienu tiek aprēķināta statistika uz konkrēto brīdi. Ja ir notikušas izmaiņas, tad mainās arī statistika! Tavs komentārs arī pazūd, ja kāds ko tu komentēji izdzēsis bildi.
Bildi izdzēš, komentāru līdz ar to, taču tas nemaina faktu, ka esmu komentējis.
smartins: ... šitā paša iemesla dēļ "komentāru skaits" un AR arī samazinās? Šodien mans AR ir nokritis par 0,01
Raksti nu komentārus vai vērtē - izdzēšot to izmet misenē ... Lai autors samaksā ar saviem AR citiem par patērēto laiku komentāra rakstīšanā un vērtēšanā ...
Shadow:cmon, sleptie balsotaji, jus gribat teikt ka nepazitu gudra, lunja, pluumes un citu fotografu stilus??? un to pashu var teikt par "fotografiem" mortimeru un citiem smuksaulrietpukjishbildetajiem. anonimie autori tas acis aizmalet jaunuljiem bet nejau vini te problemas taisa
Protams, ka atpazīs, bet ko tas traucēs??? Nav jau jāiespringst uz stilu atpazīšanu, bet tieši bilžu vērtēšanu... Tik un tā balsošana būs par bildi nevis autoru.... Varbūt autoriem būs iemesls pamainīt stilu Par SW man pat diskutēt negribas....
Nate: Nav jau jāiespringst uz stilu atpazīšanu, bet tieši bilžu vērtēšanu... Tik un tā balsošana būs par bildi nevis autoru ...
Balso ne tikai par bildi, bet arī par autoru. Katram šī attiecība ir cita. Vienam varbūt vērtējumos ir 30% par bildi, bet 70% par autoru, kādam citam tas ir pilnīgi pretēji ... ... Bet kurš gan ir vainīgs, ja balso par autoru, ja ne pats autors ar savām bildēm ...
autoru slēpšana ir saistīta ar daudzām nepatīkamām blakus parādībam.
Piemēram, ko darīt ar autoru profilu, kur ir iespējams redzēt visas autora fotogrāfijas.. vai nerādīt tur fotogrāfijas, par kurām neesi balsojis? Tas būtu nepariezi
Ko darīt ar fotokonkursa uzvarētāju bildēm, ja neesi par tām balsojis - nerādīt?
Ko darīt ar topu, vai tur arī slēpt autorus? Bet tad nenobalsojot tu neuzzini, kurša autors izpelnījās pirmo vietu.
U.c. sīkumi
šis ir galvenais iemesls, kas mūs attur no anonīmo fotogrāfiju ieviešanas!
Lai viss paliek kā ir, jo nekas mūsdienās nav anonīms. Būs tādi kas saviem draugiem izsūtīs vēstules ar tekstu "ka mana bilde ir tas zaļais koks ar 2 dzelteniem āboliem" un viss
Balsošanai (vai kritikai, jo varētu apskatei izliktās bildes vispār nepakļaut balsošanai) izliktajām bildēm 3 dienas nerādīt autoru. Pēc tam parādīt visiem, un šajā gadījumā balsojumi zinot autoru vairs tik stipri neietekmēs bildes vietu, jo vairums jau būs nobalsojuši.
Artuurz:Vai tad nevar tā,kad pirms balsošanas autors nav zināms,bet kad nobalso vai nokritizē,tad atklājas autora vārds..?Nevajag jau visu laiku slēpt.
"ko darīt ar autoru profilu, kur ir iespējams redzēt visas autora fotogrāfijas.. vai nerādīt tur fotogrāfijas, par kurām neesi balsojis? Tas būtu nepariezi" (c) Eliks
Kas tur loģisks? Es arī "izcili" varu ielikt tikai 1x dienā, kas nozīmē, ka to dara pietiekami reti(salīdzinot ar visiem balsojumiem). Tātad reitingu tam ietekmēt vajadzētu minimāli.
Dīvaini. Arī piem., snapijs un blac nav īpaši mainījuši savus balsošanas ieradumus, bet viņu SW mainās.. Kāpēc es, kurš balsoju par 3 bildēm dienā (katru dienu dažādiem autoriem), tieku apdalīts un netieku pie SW mainīšanas?
P.S. Ak jā, par cik % ir palielinājies balsošanas daudzums. Un par cik % ir palielinājies balsošanas daudzums ar komentāru?
zazis:Lai viss paliek kā ir, jo nekas mūsdienās nav anonīms. Būs tādi kas saviem draugiem izsūtīs vēstules ar tekstu "ka mana bilde ir tas zaļais koks ar 2 dzelteniem āboliem" un viss
Nenoliedzami ka blogā ir samērā daudz cilvēku ar kuriem man ir čomiskas attiecībās,saņemot tādu vēstuli no kāda no viņiem attieksme no manas puses samērā krasi mainītos! Te vienbrīd vairāki atzinās par savu klonu esamību,vot tas ir lauciņš kurā samērā grūti ko darīt un pierādīt,taču ja kādam tik ļoti vajag tās virtuālās spalvas,nu lai tak jemās! Personīgi neticu ka jaunā formula ko mainīs uz labu tādā nozīmē ka topos bus vairāk labu bilžu,bet ja lapas īpašnieki tā vēlas,es to pieņemu. Vai tādēl mainīšu savus balsošanas paradumus? Visdrīzāk nē.
mhmm, tā pacelšanās varbūt saistīta arī ar balsojuma dažādību? Es vakar pamēģināju visas bildes tikai kritikai un sabalsot par autoriem, par kuru bildēm. domāju, ka neesmu balsojusi vispār un tie nav balsojuši par manām bildēm, atrast bildes dažādiem balsojumiem, ne tikai 555 No 0.65 uz 0.77 uzleca.
digitalite:mhmm, tā pacelšanās varbūt saistīta arī ar balsojuma dažādību? Es vakar pamēģināju visas bildes tikai kritikai un sabalsot par autoriem, par kuru bildēm. domāju, ka neesmu balsojusi vispār un tie nav balsojuši par manām bildēm, atrast bildes dažādiem balsojumiem, ne tikai 555 No 0.65 uz 0.77 uzleca.
Es pamēģināju iekļāut savos balsojumos pāris cilvēku, kuru bildes pie vecās sistēmas būtu laidis garām, kā bija 0,81, tā arī palika 0,81
digitalite:mhmm, tā pacelšanās varbūt saistīta arī ar balsojuma dažādību? Es vakar pamēģināju visas bildes tikai kritikai un sabalsot par autoriem, par kuru bildēm. domāju, ka neesmu balsojusi vispār un tie nav balsojuši par manām bildēm, atrast bildes dažādiem balsojumiem, ne tikai 555 No 0.65 uz 0.77 uzleca.
Es pamēģināju iekļāut savos balsojumos pāris cilvēku, kuru bildes pie vecās sistēmas būtu laidis garām, kā bija 0,81, tā arī palika 0,81
Eliks:var būt iemesls, jā! Katru dienu tiek aprēķināta statistika uz konkrēto brīdi. Ja ir notikušas izmaiņas, tad mainās arī statistika! Tavs komentārs arī pazūd, ja kāds ko tu komentēji izdzēsis bildi.
Vot šitā nedrīkst. Piemēram, es kādai mēslu bildei ielieku 222, vēl vairāki pie tās pašas bildes saliek 111 un 222. Tad autors savu bildi izdzēš no fotobloga un visi balsojumi arī dirsā, visiem balsotājiem kļūst par vienu novērtētu autoru mazāk. Un ko, ja no 10 manis novērtētām bildēm 8 tiek izdzēstas un 2 atlikušās ir viena autora? Sanāk, ka es balsoju tikai par vienu cilvēku, tāpēc manu SW samazina?
Citēju: "Cita lieta, kas iespējams var ietekmēt SW, kamēr tu nebalso ir balsojumu anulēšana, vai bilžu dzēšana. Ja piemēram Eltons aizvakar nobalsoja par MORTIMERa bildi un par to pacēla savu SW, bet MORTIMERs kā parasti, redzot, ka bilde netiek topā - to izdzēš, tad pazūd arī Eltona balsojums pie tās un SW atkal nokrita, Eltonam pat nebalsojot." (citāta beigas. Atbildu: Ha.....Ja foto nav izdevies, vai neizraisa interesi, (bieži man pašai apnīk, vai vairs nepatīk) ,-lielākā kritika, ja foto neizraisa interesi, vai nedod domām domāties....... tad nav ko viņu te UZSPIEST,- mierīgu prātu izmetu, un nav te ko spriedelēt....
Ja drīkst, gribētu dzirdēt atbildi no formulas autoriem - vai sw lielumu ietekmē bildes, par kuru nobalsots, sasniegumi kopvērtējumā? Manuprāt būtu tikai loģiski, ja balsojums par piemēram nedēļas TOP 50 bildi (ja jau sasniegts, tad laikam pilnīgs s_ds nav) būtu vērtīgāks par pliku "patīk" bildei, kura savākusi tikai dažas balsis.