annir, la4i, viens liels mīnuss - cilvēku faktors. Tieši ietekmējama sistēma. Tāpat, kā cilvēku grupa, kas pirmīt nemitīgi iebalsoja savējo bildes topā, tāpat arī iebalsos komentāru reitingus...
Starpcitu, paldies, ka pacēlāt tēmu, pārlasīju tās fotoreportāžas cepienu un pamanīju, ka palielam tie paši cilvēki cepās pirms gada un pa lielam par to pašu tēmu
Redz Shadow,tas viss nav tik vienkārši kā likās no sākuma.Fotogrāfija ir vizuāla izpausme un grūti to novērtēt verbāli.Nav daudz cilvēku,kuri saprastu fotogrāfijas valodu un spriež tikai pēc patīk un nepatīk.Pārsvarā lielākā daļa balso bērnu līmenī.Līdz ar to arī mērķauditorija veidojas tāda un šeit tiek izvietotas viegli uztveramas bildes.Varat pamēģināt uztaisīt sadaļu-ANALĪZEI,kur varētu analizēt bildes bez atzīmēm,ja grib izglītot publiku fotojomā.Protams reitingi,ordeņi un tituli ceļ pašapziņu tiem,kuriem tās nav. Konflikts rodas,ja puses nav pietiekoši elastīgas un uztver lietas personīgi,tas jau bieži novērots forumā un pie bildēm.Tomēr jāņem vērā,ka šis ir publisks pasākums un katram ir savs viedoklis.Es taču nevaru izvairīties no cilvēkiem,kuriem nepatīk manas bildes vai kritiski par tām izsakās,es varu to ignorēt vai ņemt vērā un nebūt nedomāju,ka tas ir kaitējoši manai attīstībai.Viss jau ir pilnība kura nemitīgi pilnveidojas.... Ja būtu analīzes sadaļa domāta tieši vēstijuma analīzei,fotoblogs kļūtu daudz interesantāks tieši tiem,kuriem interesē fotogrāfija kā tāda. P.S.Kad tās desiņas ceps?
Diemžēl, pagaidām nav sanācis būt FB dzīvajos tusiņos, pirtīs utml., bet principā neredzu tādos pasākumos nekā nosodāma- tikai daudz jaunu draugu (un arī lietišķu kontaktu)+ pozitīvas emocijas. Savā laikā regulāri piedalījos ER Foto tusiņos un vienmēr tie bija tikai pozitīvi- gan no tusiņa, gan no foto viedokļa. Neviens nevienu "neizvaroja" un citādi pāri nedarīja. Nesaprotu īsti arī, kas tad tik briesmīgs notika kādreiz "leģendārajās Haidukpirtiņās"-toreiz taču bija tāda atsaucība (spriežot pēc foruma), bet nu tagad izrādās, ka tas esot pēdējais "footozaņķis"...)) (tāpat spriežot pēc dažām atsauksmēm forumā). Pirtsbūšanu atkritēji un "nolicēji" jau arī toreiz bija- t.sk. mūsu dārgais VDF (tik toreiz citā vārdā saucās) Lai citiem neuzbāztos ar tusiņa bildēm, parasti tika izveidota īpaša "tusiņa" sadaļa, ko nereģistrētie lietotāji nevarēja redzēt. Kas attiecas uz īpašiem vērtējumiem pirtsdraugiem- "draugu būšana" manu izvēli daudz neietekmē- ja ieraugu bildi, kas patīk- ievērtēju, neatkarīgi no autora. Elika domām par ER Foto "sistēmu" gan negribētu pilnībā piekrist- protams, "draugu būšana" ir bijusi un būs vienmēr un visur, bet ne jau pārspīlētas "izredzēto kultūras" veidā... Un, katrā ziņā, "vienīgo administrāciju" toreiz reāli cienīja arī "dzīvajā"- Elmārs Rudzītis vienmēr bija visos tusiņos- gan kā savs čoms, gan kā reāls profiņš, kas nekad neliedza palīdzību. Šeit ir bišku savādāka "hierarhija", bet arī neredzu nekāda pamata necienīt administrāciju, ja vien tā nedod kādus īpašus iemeslus- izteiktas diktatūras vai rupjības veidā (kam negadās, visi esam cilvēki). Ko tur teica slavenais runcis Leopolds par draudzīgu dzīvošanu?...
Man ir konkreets piedaavajums - kaa uzlabot balsotaaja reitingu/svaru un pieshkjirt tam vairaak jeegas - ticiet man, cilveeki saks sakariigaak veerteet un izteikt domas: taatad - es pie bildes pierakstu tpa "patiik, bet tas drusku shkjiibs un tas ne taa un tas ne taa". citi var ta piekrist pieliekot pie komentaara plusinju un tas celj manu, kaa veerteetaaja svaru. jo ljoti biezhi ir rdzams pie komentaariem +taads un taads autors. Manupraat efekts buutu lielaaks, iespeejams, ka to vareetu sinergjeet ar to kaisliibu vilni izraisosho sw...
Līdzīga sistēma bija (vai ir) photosig.com. Pie katra noteikta garuma komentāra var pielikt + vai - un tas pieskaitās attiecīgā lietotāja punktiem. Manuprāt, šis ir labs ieteikums. p.s. protams, paranoiski skatoties, draugu faktoru tas neizslēdz
Eliks: Tāpat ar pirtsdraugiem, kuriem savi iekšējie līderi un savs "tusiņš" un kuriem administrācija ir pie kājas. Atceros, kad aizrādījām šiem pirtsdraugiem, ka viņi piespamojuši visu reportāžas sadaļu ar sava slēgtā tusiņa bildēm, sacēlās ap 20 kaislīgu aizstāvju, kas burtiski uz masu nospamoja jebkuru administrācijas aizrādījumu. Toreiz es vēl nevienu nebanoju.
Vienkārši ir jāsaprot, ka projekts un administrācija ir nenošķirami. Tev nevar patikt fotoblogs, bet nepatikt administrācija (patika ar nozīmi - respektēt viņu lēmums un rīcību). Tas agri vai vēlu noved līdz banam, kas savukārt rada nākamo neapmierināto un nākamo... Tāpēc katram vajadzētu sev pašam izlemt - AR mums vai lielceļš (my way or highway).
To jau es arī saku, ka blogs == admini Ja jau toreiz buutu banojis, šoreiz būtu citādāk. Nekonsekvence noved pie visautļautības.
friidi, par erfoto es vairāk biju domājis visādus NG-veidīgos. Tas, ka ER cienīja - nav šaubu, bet nu tur cita sistēma, balstīta uz profesionālo hierarhiju. ER jau pats ir diezgan ievērojams fotogrāfs... Bet tāds Eliks vai Shadows... pilnīgi diletanti foto jomā. Un tur arī problēmas. Visādas ironijas un Nātani salīduši blogā, bet pret administrāciju cieņas nekādas, jo redz nav nekādi dižmeistari. Nesaprotot, ka fotoblogs ir citādāks. Un sanāk, ka ar saviem netīriem zābakiem svešā mājā iekša un pa paklājiem, pa paklājiem. Un biegās vēl apvainojas, ja šamo palūdz aizvākties.
Un par pirtīm atkal jau - nekas mums pret pirtīm nav. Pat atbalstam! Tusējat, iepazīstaties, mūs arī kādreiz paaiciniet Runa ir par "savējo" būšanu. Mūsu vīzija, ka viss fotoblog.lv ir viens liels "savējo" pulciņš. Arī katrs jaunpienācējs kļūst par "savējo"... bet tad kad starp savējiem uzrodas "savējāki" tad tas ir WRONG.
Ja būtu analīzes sadaļa domāta tieši vēstijuma analīzei,fotoblogs kļūtu daudz interesantāks tieši tiem,kuriem interesē fotogrāfija kā tāda. P.S.Kad tās desiņas ceps?
Eliks:desiņas ceps februāra vidū, fotobloga dzimšana dienas pasākumā. Info vēl būs.
Tu nopietni? Atceroties pagājušā gada nenotikušo bloga tusiņu arī laikam februārī vai martā, bet ko nu es - labāk paklusēšu, jo nu tik atceros vasaru, siena laiku un grābekli pļavā ...
Eliks:friidi, par erfoto es vairāk biju domājis visādus NG-veidīgos. Tas, ka ER cienīja - nav šaubu, bet nu tur cita sistēma, balstīta uz profesionālo hierarhiju. ER jau pats ir diezgan ievērojams fotogrāfs... Bet tāds Eliks vai Shadows... pilnīgi diletanti foto jomā. Un tur arī problēmas. Visādas ironijas un Nātani salīduši blogā, bet pret administrāciju cieņas nekādas, jo redz nav nekādi dižmeistari. Nesaprotot, ka fotoblogs ir citādāks. Un sanāk, ka ar saviem netīriem zābakiem svešā mājā iekša un pa paklājiem, pa paklājiem. Un biegās vēl apvainojas, ja šamo palūdz aizvākties.
Elik, es nebūt nesalīdzinu abu fotolapu saimniekus pēc profesionālā līmeņa- ne par to šeit runa. Labi vispār, ka ir cilvēki, kas paši uzņemas šo nepateicīgo nastu. Runa par "atmosfēras draudzīgumu". Protams, vecai paaudzei "zāle bij zaļāka", taču man tomēr šķiet, ka ER Foto bija mazāk visādu smieklīgu kašķīšu par neko. Katrā ziņā uz pārdesmit lapām neviens nemēģināja apspriest foto atzinības matemātiskos ekvivalentus ... "Netīro zābaku valkāšana", ienākot ciemos jau ir katra personīgās kultūras lieta un, protams, izteikti nepieklājīgam viesim saimnieki parāda durvis. Ja par personālijām, piemēram Nātans (j.u.) ER foto laikos bija ļoti sakarīgs čalis un labs fotogrāfs. Kas viņam šeit uznācis- nezinu- varbūt tiešām bija škrobe par ER Foto laikos iekrāto un šeit zaudēto slavu. Ironijai tiešām varētu būt bik pa asu mēle, bet tomēr viņa vairāk pa lietu izrunājas un man nešķiet īpaši nepatīkama. Nu bet NG- tā ir tāda veca un hroniska fotosaitu slimība, simptomi un vīruss-izraisītājs nemainās, mainās tikai pašreizējie nosaukumi ...))
Schnircks:Un nekļūdās tikai tas, kurš nekā nedara, kaut gan tā ir vislielākā kļūda pēc būtības
Čerčils kaut ko teica - ne jau vienmēr vajag pašam kļūdīties, ir pietiekoši daudz citu, kuri var darīt un kļūdīties ... ... Tas joks ir tāds, ka tā būs tava kļūda, nevis mana ...
apskatījos... hmmm... godīgi sakot nesaprotu jautājumu stilistiski un kvalitatīvi ļoti līdzīgas bildes ar identisku reitingu! Tas mans subjektīvais viedoklis! Var jau būt, ka var vērtēt, ka stirniņas bilde ir grūtāk nofotografējama par suni un tai jābūt novērtētai augstāk, bet man personīgi svarīgas ir emocijas un abas bildes tās sniedz vienlīdzīgi. Emocijas labas
Par teemu - ja es esmu aizgaajis ciemos tad vienmer atceros ka var pienaakt briidis kuraa maajas saimnieks man teiks - nonjem veciit savas kaajaas no klaviereem, ir citi kas grib un prot taas speeleet.. Un ja nu man tas ir mega svariigi - tureet uz klaviereem kaajaas - logjiski ka atrodu durvis vai man paliidz saprast ka taas ir tur un tur ..
Laciz, {Paldies par komentaru} jau ari bija domats ka pateiciba tiem, kas izsaka labu kritiku, ka rezultata ir medaalis pie kruuts. Un par ko so ideju parverta pirtstdaugi? par "vai buch buch paldies tev miljaisjaukais tu esi super buc" :vemt: Tas par ko runa Eliks - vienota cilveku grupa grauj projekta idejas, un mums, so ideju autoriem, tas pagalam nepatik, jo vienkarsi nav vairs velme neko darit.
Man ir konkreets piedaavajums - kaa uzlabot balsotaaja reitingu/svaru un pieshkjirt tam vairaak jeegas - ticiet man, cilveeki saks sakariigaak veerteet un izteikt domas: taatad - es pie bildes pierakstu tpa "patiik, bet tas drusku shkjiibs un tas ne taa un tas ne taa". citi var ta piekrist pieliekot pie komentaara plusinju un tas celj manu, kaa veerteetaaja svaru. jo ljoti biezhi ir rdzams pie komentaariem +taads un taads autors. Manupraat efekts buutu lielaaks, iespeejams, ka to vareetu sinergjeet ar to kaisliibu vilni izraisosho sw...
Hmm... Šis ir labāks priekšlikums par automātisko haotiskās formulas rēķināto WC. Bet komentāru vērtējumiem jābūt abpusīgiem (gan "+" gan "-") Tātad: Es ielieku "555" un pierakstu "///////" Bildes autors, mans pirtsdraugs, protams, pieliek "+" par šo saturīgo komentāru un mans WC paceļas. Bet kāds cits saskata manā kometārā nepilnības un pievieno "-", tad mans WC krītas. Tātad: jo es saturīgāk pamatoju savu vērtējumu, jo lielāks svars tam būs pie citām bildēm. Un, vēl viena lieta. Ja es tiešām gribēšu palielināt savu vērtētāja prestīžu, es pasteigšos iespējami ātrāk un saturīgāk novērtēt parādījušos bildi galerijā, nevis gaidīt, ko teiks autoratitīvie lielie puiši un tad tik pievienoties attiecīgi uzslavās vai nopēlumos. Ko? A?
Shadow:Laciz, {Paldies par komentaru} jau ari bija domats ka pateiciba tiem, kas izsaka labu kritiku, ka rezultata ir medaalis pie kruuts. Un par ko so ideju parverta pirtstdaugi? par "vai buch buch paldies tev miljaisjaukais tu esi super buc" :vemt: Tas par ko runa Eliks - vienota cilveku grupa grauj projekta idejas, un mums, so ideju autoriem, tas pagalam nepatik, jo vienkarsi nav vairs velme neko darit.
saraksts kuri shajaa sakaraa bija jaasmacee bija jau zinaams pirms diviem gadiem. pashi ljaavaat pirtniekiem un jumtiniekiem uzkundzeeties.
ZG:Vai runaajot iisi: maaja no zhurkaam jaaiztiira ! Es par!
Viena liela žurka jau izlidoja. Bet izlidoja kad? Kad tā sāka grauzt mājas saimniekus. Kamēr tā grauza citus mājas ciemiņus, tikmēr nekas īpašs nenotika, jo mājas saimniekus tā neaiztika. bet ko nu vairs par to runāt, var tik priecāties, ka tāda žurka ir izmesta, cerams, ka virtuālās mājas atmosfēra uzlabosies ...
ZG:Vai runaajot iisi: maaja no zhurkaam jaaiztiira ! Es par!
Viena liela žurka jau izlidoja. Bet izlidoja kad? Kad tā sāka grauzt mājas saimniekus. Kamēr tā grauza citus mājas ciemiņus, tikmēr nekas īpašs nenotika, jo mājas saimniekus tā neaiztika. bet ko nu vairs par to runāt, var tik priecāties, ka tāda žurka ir izmesta, cerams, ka virtuālās mājas atmosfēra uzlabosies ...
taapeec iistaa strateegjija ir uzriidiit zhurkas adminjiem
Laciz:taapeec iistaa strateegjija ir uzriidiit zhurkas adminjiem
Vai varbūt vectēvus uzrīdīt adminiem ... ... Viens pieteicās, banānots uz citiem fotomedību laukiem; otrs ir pietiekoši slīpēts, lai to nedarītu; trešais uzprasās uz priekšnieka lomu ...
Laciz: ... pashi ljaavaat pirtniekiem un jumtiniekiem uzkundzeeties ...
Tā ir - nost ar tiem pirtniekiem un jumtniekiem. Ja pirtī - tad viens pats, ja uz jumta - tad arī viens pats ...
Labi - pateikšhu veelreiz:
Neveina leita vai notikums pats par sevi nav ne labs. ne slikts - bet to labumu vai sliktumu tajā ieliek dalībnieki un viņu rīcība Ja Liepaajaas pasaakums bija pirtnieku pasaakums - man tas ir pofig - jo bija labs pasaakums. Kursh starp citu taads bija pateicoties blogam kaa vietai kur mees satiekamies - jumtinieki, pirtnieki utt. utt.
Shadow:Laciz, {Paldies par komentaru} jau ari bija domats ka pateiciba tiem, kas izsaka labu kritiku, ka rezultata ir medaalis pie kruuts. Un par ko so ideju parverta pirtstdaugi? par "vai buch buch paldies tev miljaisjaukais tu esi super buc" :vemt: Tas par ko runa Eliks - vienota cilveku grupa grauj projekta idejas, un mums, so ideju autoriem, tas pagalam nepatik, jo vienkarsi nav vairs velme neko darit.
saraksts kuri shajaa sakaraa bija jaasmacee bija jau zinaams pirms diviem gadiem. pashi ljaavaat pirtniekiem un jumtiniekiem uzkundzeeties.
Neko darīt, it kā jau esmu mēginājis arī dot kādus racionālus ieteikumus, bet ja jau taisa sarakstus, neko darīt. Liekat mani iekšā abos- esmu bijis gan dažās pirtīs, gan vienu reizi arī uz jumta uzrāpos...
bazars jau nebija par to, ka kaut kas notiek, bet par atsevishkju grupu un to barvezhu ietekmi uz procesiem, viedoklja uzurpeeshana un citas diivainas tendences.
ZG:Neviena leita vai notikums pats par sevi nav ne labs. ne slikts - bet to labumu vai sliktumu tajā ieliek dalībnieki un viņu rīcība. Ja Liepaajaas pasaakums bija pirtnieku pasaakums - man tas ir pofig - jo bija labs pasaakums. Kursh starp citu taads bija pateicoties blogam kaa vietai kur mees satiekamies ...
Man tas arī ir pofig - vai pirtnieku vai jumtnieku pasākums. Parasti par tiem nievājoši izsakās tie, kuri tajā nav piedalījušies. Bet nu februārā vidū būs jumta jumtu pirtnieciskais pasākums. Pasarg, Dievs, ja kāds par to nievājoši izteiksies ... Izmetīs no mājas (pirts) vai nometīs no jumta ...
ZG:Neviena leita vai notikums pats par sevi nav ne labs. ne slikts - bet to labumu vai sliktumu tajā ieliek dalībnieki un viņu rīcība. Ja Liepaajaas pasaakums bija pirtnieku pasaakums - man tas ir pofig - jo bija labs pasaakums. Kursh starp citu taads bija pateicoties blogam kaa vietai kur mees satiekamies ...
Man tas arī ir pofig - vai pirtnieku vai jumtnieku pasākums. Parasti par tiem nievājoši izsakās tie, kuri tajā nav piedalījušies. Bet nu februārā vidū būs jumta jumtu pirtnieciskais pasākums. Pasarg, Dievs, ja kāds par to nievājoši izteiksies ... Izmetīs no mājas (pirts) vai nometīs no jumta ...
Izmantos iekuram vai ar to apmētās garāmbraucošas mašinas?