forum.gif
SW koeficents
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / SW koeficents
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 29
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.01.10 11:37
 citēt
Gudris:neviens savam naidniekam neliks 555 pat ja bilde buus izcila ;)

nekā! es esmu licis izcili silraka bildei, lai gan tas čalis nereāli besī. bet nu, uzcepa bildi, kas mani uzrunāja, godīgi saņēma vērtējumu, neskatoties uz to, ka naidnieks. :amazing:
Publicēts: 12.01.10 11:38
 citēt
ja kritikas sadaļā vēl varētu balsot arī par bildēm, kuras īpaši nepatīk un kaut ko komentēt, tad sadaļā "patīk-dzēst" pie šādas sistēmas nudien vajadzētu ieviest vēl kādu balsošanas variantu...

es gan esmu samierinājusies ar savu SW koeficientu, kurš visdrīzāk arī nepieaugs, jo neizjūtu vēlmi izteikt viedokli par lielu skaitu bilžu, kuras mani atstāj vienaldzīgu...
 citēt
alvils - es vispar autoru paskatos pec balsoshanas, tas jau automatiski.
 citēt
Eliks:
Diemžēl nevarējām izdomāt formulu, kas automātiski nošķirtu "saturīgus komentārus" no "***" vai "vai cik cmuki!"

Ir vairāki risinājumi.
1) Vārdu skaits(un to garums) varētu būt pietiekams arguments. Lai izvairītos no "lkjaflk lkajlkj llj daa" veida komentāriem, var gan šāda veida komentētājus dzēst, gan iekļaut pārbaudi pret ar foto saistītiem būtiskiem vārdiem, piem, "krāsas, asums, kompozīcija, patīk, nepatīk, kadrs, veidošana, u.c.", veicot pārbaudi, pret jebkuriem, piem., 3 no šiem vārdiem :)

2)Vajag ļaut jebkuram vērtēt komentārus pie bildēm, nevis tikai ar zelta zvaigzni un ņemt vērā to pašu vārdu skaitu. Ja 10(100) cilvēki balso par komentāru, kurš satur vienu vārdu, tad diez vai tas būs tikpat vērtīgs kā 10(100) cilvēki, kuri nobalsojuši par komentāru, kurš norāda uz kļūdām un parāda bildes pozitīvās īpašības.

Katrā ziņā lai veicas :)
Publicēts: 12.01.10 11:42
 citēt
Eliks:Nezinu, kur jūs izlasījāt, ka jābalso par sunīšiem, kaķīšiem... Bet nu laikam ir tāda latviešu suga, kuriem vienkārši "viss ir slikti" :)

pamēģini nemēdīties, bet vnk atbildēt pēc būtības :)
Publicēts: 12.01.10 11:43
 citēt
Nu jāsaka , ka diezgan graujoša vērtēšana ,piekritīšu
Publicēts: 12.01.10 11:43
 citēt
Eliks - vienkārši, vajag moderatorus, kas ietu cauri un vērtētu komentus - pieliktu +/-, atkarībā no kritikas/uzbrauciena.
Moderatoru objektivitati savukart, varetu ar lidzigu ka shitas koeficients vertet - lai neliek visu laiku vienam +injus.
skaidrs, ka objektivas sistemas nebus nekad. bet vai tiesham vajadzeja pro-spamerisku?
drizak tad jaskatas, cik %uali no balsojumiem ir 555 un cik citi... izejot no taa, varetu dot vertetaja objektivitaati.
face.lv sensen atpakalj bija lidzigi, kad vareja redzet, vai vertetajs kritikjis, vai glaimotajs - precizi neatceros. un to infu kaut vai nerekjinat reitingaa, bet šņabija balsojumam blakus teksts - 5īšmīlis - un viss, arī jaunam lietotājam skaidrs, ka koments 0-vērts.
Publicēts: 12.01.10 11:44
 citēt
Vits:
Eliks:Nezinu, kur jūs izlasījāt, ka jābalso par sunīšiem, kaķīšiem... Bet nu laikam ir tāda latviešu suga, kuriem vienkārši "viss ir slikti" :)

pamēģini nemēdīties, bet vnk atbildēt pēc būtības :)

No offence Elikam, bet atbildi pec butibas no vinja vel NEKAD neesmu sanjemis. Vismaz ne bez kaudzes spama pa vidu.
Publicēts: 12.01.10 11:46
 citēt
Vispār jā, baigi kruta fīča būtu komentāru vērtēšana!

Imo pat realizācija nebūtu varen sarežģita, tik atsevišķu db tabuliņu ar user_id|comment_id|vertejums ("0"-negativs,"1"-pozitivs) un tad atlasot komentārus tik piedžoinot klāt reitingu :)

Pašu vērtēšanu varētu smuki realizēt ar ajax...
Publicēts: 12.01.10 11:51
 citēt
Bzh:

2)Vajag ļaut jebkuram vērtēt komentārus pie bildēm, nevis tikai ar zelta zvaigzni un ņemt vērā to pašu vārdu skaitu. Ja 10(100) cilvēki balso par komentāru, kurš satur vienu vārdu, tad diez vai tas būs tikpat vērtīgs kā 10(100) cilvēki, kuri nobalsojuši par komentāru, kurš norāda uz kļūdām un parāda bildes pozitīvās īpašības.

Tas ir aktīvo darbu sarakstā
 citēt
briedis, tā noteikti ir lavīnveida problēmsituācija ar nestandarta algoritmiski pamatojamu vērtējumu cēloņseku analīzes ierobežojumu taimkoda sarežģījumu.
 citēt
ox3r:
Bzh:

Tas ir aktīvo darbu sarakstā

super! :) (bez ironijas un sarkasma)
Publicēts: 12.01.10 12:01
 citēt
Es braucu Tūjas virzienā kaut ko pafočēt. Vakarā kāds uzrakstīs rezumē par SW? ...;)
Publicēts: 12.01.10 12:06
 citēt
Schnircks:Viens jautājums adminiem- vai šis SW tiek rēķināts vienādi pie kritizējamām un apskatāmām bildēm?
Ja jā- vai tiek skaitīts arī mutisks ieteikums pie apskates bildēm.
Pamatojums kāpēc jautāju: apskatei izlikta bilde- kaut kas interesants ir, bet teikt ka patīk nevaru, bet balsojums Dzēst! jau izlietots.

Ja nav vērtējuma, tad tas ir tikai komentārs un pie reitinga tad nepiedalās.
Publicēts: 12.01.10 13:01
 citēt
Vilberto:Es braucu Tūjas virzienā kaut ko pafočēt. Vakarā kāds uzrakstīs rezumē par SW? ...;)
ja Tu uz Tūju, tad rezumē nebūs.....:bad_smile:
Publicēts: 12.01.10 13:17
 citēt
... un Reitingu tabulu papildināt ar "SW reitings"
Labākajam SW reitingistam piešķirt zaļo (vai kādu tur) zvaigznīti.
Publicēts: 12.01.10 13:18
 citēt
šodien jāpaskatās kura bilde sasniegs vismaz atzīmi-6 :D:D:D:D:D
Publicēts: 12.01.10 13:21
 citēt
Kā jau Eliks minēja šis ir eksperiments un ja nebūs izdevies, tad bildēm reitingus varēš pārrēķināt.

Tā kā ar mierīgu prātu skatāmies, kas notiks tālāk :)
Publicēts: 12.01.10 13:30
 citēt
ox3r:bildēm reitingus varēš pārrēķināt.

To VAJAG! Bet nevis jaunajai sistēmai, bet vecajām bildēm. Nav iespējams konkurēt sistēmā, kur maksimālā atzīme 6 ar sistēmu, kur bildes mierīgi sasniedz 6.7, vai ne? Līdz ar to vecā ir vai nu jāneitralizē vai jāpārrēķina.
Publicēts: 12.01.10 13:41
 citēt
zagaja:Kāda jēga uztraukties par kaut kādiem koeficientiem? Konfekti par labāko rezultātu tāpat neviens nedos! :)
bet buču?:what:
Publicēts: 12.01.10 13:44
 citēt
a kur palicās pļeņera a.k.a. špjama tematjix?
Publicēts: 12.01.10 13:48
 citēt
Un tomēr. Nu kāda vella pēc ir nepieciešami kaut kādi reitingi??? Vai vērtējumi? Vai zvaigznītes? Vai nezināmas substances čupiņas pie katras bildes?

Ko tas dod???

Un ko darīt ar tiem ļaudīm un bildēm, kuri nepiedalās šajā spēlītē? Ko darīt ar Janaiša, Bindes, Lielbrieža bildēm? Ignorēt? Izlikties, ka tādu bilžu nav un nafig tādas vispār ir vajadzīgas! Tāpat labi?!

Nu bet ko dos pats augstākais reitings bildei, ja šo bildi nekādi nevar salīdzināt ar Kartjē-Bressona bildi? Tādas blēņas un māžošanās vien sanāk, ja uzskatām, ka tie, kas atrodas ārpus mūsu smilšukastei, patiesībā nemaz neeksistē. Ne?

Kāpēc vajadzīgi reitingi???
Publicēts: 12.01.10 14:10
 citēt
Pirmajā momentā pat abstulbu, skatos bildes, komentāti pāri pa 20, bet vērtējums kaut kur 5,6ciktur. Nodomāju, ka cepšanās komentāros bez balsojuma, bet nē - visi patīk vai 555, bet reitings zems (pēc veciem standartiem).
Cik tad tagad skaitītos normāls vērtējums? Pa vecam uzskatīju, ka 6.4 ir ok.
Publicēts: 12.01.10 14:16
 citēt
Uggga:Pirmajā momentā pat abstulbu, skatos bildes, komentāti pāri pa 20, bet vērtējums kaut kur 5,6ciktur. Nodomāju, ka cepšanās komentāros bez balsojuma, bet nē - visi patīk vai 555, bet reitings zems (pēc veciem standartiem).
Cik tad tagad skaitītos normāls vērtējums? Pa vecam uzskatīju, ka 6.4 ir ok.
bija repši tos samainīja 200 pret vienu, nu saldējums vairs nemaksā pussimtu. Trenējamies pārejai uz eiro:anger:
Publicēts: 12.01.10 14:17
 citēt
Eliks:
etwas:Kāds SW koeficents ir lietotājam, kurš tikko reģistrējies blogā, un -
- nav balsojis
- nobalsojis par 1 bildi?

0,8

Tad sataisa sev viendienas profilus un bliež pa savām bildēm :D Balsojums sanāk vērtīgāks, kā kāds regulārs TOP pasažieris, kurš objektīvi novērtē/kritizē citu bildes, bet nedara to robota režīmā.

Balsojuma svaram, manuprāt, būtu jābūt atkarīgam no fotogrāfa reitinga. Patreiz sanāk, ka nejēga, kas tikai bliež pa pogām, ir vērtīgāks kā konstruktīvs kritizētājs, kurš māk ne tikai citus mācīt, bet arī kaut ko uztaisīt pats.
Publicēts: 12.01.10 14:25
 citēt
'' Balsojuma svaram, manuprāt, būtu jābūt atkarīgam no fotogrāfa reitinga''
uggga-tas atkal būs reitingistiem,viens otram cels reitingus,lai augstāku vērtējumu dabūtu pretī.Kā noteiksi labākos fotogrāfus?
Publicēts: 12.01.10 14:25
 citēt
versatile:nu, snapijam, blacam utt baram buus 1.11 - jo vinjijau verte jebkuru bildi :)

Man pedejai bildei 4 dazadi lietotaji noverteja bildi un reitings palika nemainigs 5.73. Atnaca janis19 ielika 'patik' un reitings uzreiz pacelas uz 5.75

Jaaicina janis draugos :face-grin:
Publicēts: 12.01.10 14:29 labots
 citēt
Schnircks:Un man labāk patiktu Tava kritika, nevis pārgudri spriedelējumi vai vērtējums vispār vajadzīgs.

O.K. Janaitim tāds reitings nav vajadzīgs, bet Šnirkam tas ir dikti svarīgs. Starp Janaiti un Šnirku, kā fotogrāfiem, ir bezdibenis.
Iznāk, ka dzīšanās pēc kaut kāda reitinga nokauj fotogrāfa meistarību.

P.S. Kāpēc vajadzīgi reitingi? :-)
Publicēts: 12.01.10 14:29
 citēt
sasar:
versatile:nu, snapijam, blacam utt baram buus 1.11 - jo vinjijau verte jebkuru bildi :)

Man pedejai bildei 4 dazadi lietotaji noverteja bildi un reitings palika nemainigs 5.73. Atnaca janis19 ielika 'patik' un reitings uzreiz pacelas uz 5.75

es arī kko līdzīgu novēroju, bet 5nieku sistēmā, vēl pārsteidzošāk. šodienas TOP čaļi ir blac, netjan un janis19. iedzersim par šiem (kā tur viņus Alloxa agrāk saukāja? tā vairs nedrīkst!) goda vīriem! :grimace:
Publicēts: 12.01.10 14:33 labots
 citēt
alvils:
sasar:

es arī kko līdzīgu novēroju, bet 5nieku sistēmā, vēl pārsteidzošāk. šodienas TOP čaļi ir blac, netjan un janis19. iedzersim par šiem (kā tur viņus Alloxa agrāk saukāja? tā vairs nedrīkst!) goda vīriem! :grimace:
Dzeriet un mēriet, manējais gan izejot laukā gan sēžot istabā miera stāvoklī ir 0.12m.:face-glasses:
Publicēts: 12.01.10 14:35
 citēt
Interesanti ... kāpēc nenofiksētais reitings mēdz pēkšņi nokristies par 1 vai 2 simtdaļām? :)
Publicēts: 12.01.10 14:37
 citēt
ekoists:'' Balsojuma svaram, manuprāt, būtu jābūt atkarīgam no fotogrāfa reitinga''
uggga-tas atkal būs reitingistiem,viens otram cels reitingus,lai augstāku vērtējumu dabūtu pretī.Kā noteiksi labākos fotogrāfus?

Būtu jāpasmedzeņo detaļas, bet varētu aptuveni tā:
Pēc noklusējuma jauniņajam (vai visiem lietotājiem no kāda ieviešanas datuma, ja maina visu sistēmu), pieņemsim, balss svars ir 1. Kad viņš savācis, kādas 5 bildes ar kādu nosacītu reitingu 6.4, viņa balss svars palielinās līdz 1,01. 10 bildes ar nosacīto reitingu - 1,02 utt. Sanāk, jo vairāk vērtīgas bildes, jo vērtīgāki balsojumi kļūst.
Publicēts: 12.01.10 14:46
 citēt
Kaut kas tomer nav kartiba ar jauno reitingu sistemu:
www.fotoblog.lv...
5 vertejumi 'patik' = reitings 4.63

www.fotoblog.lv...
3 vertejumi 'patik' un 1 'dzest' = reitings 4.68

Bildei ar mazak vertejumiem un vienu dzest ir augstaks reitings par otru, kuru ir novertejushi gan snapijs gan janis19.
Publicēts: 12.01.10 14:50
 citēt
pamē
sasar:Kaut kas tomer nav kartiba ar jauno reitingu sistemu:
www.fotoblog.lv...
5 vertejumi 'patik' = reitings 4.63

www.fotoblog.lv...
3 vertejumi 'patik' un 1 'dzest' = reitings 4.68

Bildei ar mazak vertejumiem un vienu dzest ir augstaks reitings par otru, kuru ir novertejushi gan snapijs gan janis19.
pamēģināju ar dzēst, mans dzēst nu nekādi neietekmē reitingu.:face-crying:
Publicēts: 12.01.10 14:51
 citēt
ugga-šeit nevar vērtējumus uzskatīt par objektīviem,šeit ir masu pasākums.
Publicēts: 12.01.10 14:52
 citēt
pilniigaa pakaljaa ar tiem jaunajiem reitingiem..... shmoreetaaji :D :D :D
Publicēts: 12.01.10 14:52
 citēt
Blac - no Tevis vienkarshi neviens nebjia gaidijis 'dzest' tapec tas netika iekljauts jaunaja formulaa :face-grin:
Publicēts: 12.01.10 14:56
 citēt
fotto:Un tomēr. Nu kāda vella pēc ir nepieciešami kaut kādi reitingi??? Vai vērtējumi? Vai zvaigznītes? Vai nezināmas substances čupiņas pie katras bildes?

Ko tas dod???

Un ko darīt ar tiem ļaudīm un bildēm, kuri nepiedalās šajā spēlītē? Ko darīt ar Janaiša, Bindes, Lielbrieža bildēm? Ignorēt? Izlikties, ka tādu bilžu nav un nafig tādas vispār ir vajadzīgas! Tāpat labi?!

Nu bet ko dos pats augstākais reitings bildei, ja šo bildi nekādi nevar salīdzināt ar Kartjē-Bressona bildi? Tādas blēņas un māžošanās vien sanāk, ja uzskatām, ka tie, kas atrodas ārpus mūsu smilšukastei, patiesībā nemaz neeksistē. Ne?

Kāpēc vajadzīgi reitingi???

Kāpēc tādiem bindēm, janaišiem, lielbriežiem u.c. ir vajadzīgas izstādes? Nest pasaulei vēstījumu, kuru redz tikai pāris simti cilvēku? :)
Publicēts: 12.01.10 15:01
 citēt
sasar:Blac - no Tevis vienkarshi neviens nebjia gaidijis 'dzest' tapec tas netika iekljauts jaunaja formulaa :face-grin:
ha ha ha:anger:baigi jau nu pasmējies:cry:
Publicēts: 12.01.10 15:03 labots
 citēt
mazliet pastaipīju un nu jau man ir miera stāvoklī 0.13m. Vot tā.:face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5