Schnircks:Novērtējums, kas izpaužas kā reitingi konkrētajā saitā arī nav bez nozīmes
Kāda tad ir tā nozīme?
P.S. Reitingu sistēma rodas tad, ja fotogrāfs nefotogrāfē skatītājam, bet gan izrāda savas bildes citam fotogrāfam. Centienos pakāpties kādu pakāpienu augstāk fotogrāfu hierarhijā. Interesantākais, ka bilžu izrādīšana ar daudz lielāku apmierinājumu notiek virzienā uz leju, nevis uz augšu. Tobiš fotogrāfs ir priecīgs, ja var iekabināt kādam nabagam, kurš ir sliktāks par viņu un apvainojas bezjēgā, ja kāds no labākiem fotogrāfiem izsaka kaut kādu kritiku. Tas ir visu kaislību un naida iemesls jebkurā no fotosaitiem.
Kāpēc tādiem bindēm, janaišiem, lielbriežiem u.c. ir vajadzīgas izstādes? Nest pasaulei vēstījumu, kuru redz tikai pāris simti cilvēku?
Izstāde ir vienīgais veids kā publikai parādīt īstu fotogrāfiju, tādu,kādai tai ir jāizskatās. Interneta bildes, interneta lietošanas rakstura dēl, ir pavisam cita kategorija un dažu fotogrāfu izpratnē tai nav pat nekāda sakara ar fotogrāfiju.
Uggga:Pirmajā momentā pat abstulbu, skatos bildes, komentāti pāri pa 20, bet vērtējums kaut kur 5,6ciktur. Nodomāju, ka cepšanās komentāros bez balsojuma, bet nē - visi patīk vai 555, bet reitings zems (pēc veciem standartiem). Cik tad tagad skaitītos normāls vērtējums? Pa vecam uzskatīju, ka 6.4 ir ok.
fotto, ar reitingiem un topiem ir vienkārši. tā ir spēle pieaugušajiem. vieni spēlē zoli internetā, min krustvārdu mīklas krāj apmeklējumus portālā draugiem.lv utt. ir arī tādi, kas liek bildes portālos un tā mēģina iekļūt topā un ar cipariņiem pie bildēm sacensties ar citiem tādiem pašiem. fotogrāfija šajā gadījumā ir tehnisks veids kā vākt reitingu līdzīgi kā māka spēlēt zoli, veikli pirksti uz klaviatūras spēlējot counter strike utt. Turklāt vārds "fotogrāfija" Tev nozīmē kaut ko citu, nekā fotobloga lietotājam, kuram svarīgs reitings. Līdz ar to strīdi novedīs tik pie galīgā argumenta - "pats muļķis!" jo vieni runās par āboliem, citi par apelsīniem
ak34:fotto, ar reitingiem un topiem ir vienkārši. tā ir spēle pieaugušajiem. vieni spēlē zoli internetā, min krustvārdu mīklas krāj apmeklējumus portālā draugiem.lv utt. ir arī tādi, kas liek bildes portālos un tā mēģina iekļūt topā un ar cipariņiem pie bildēm sacensties ar citiem tādiem pašiem. fotogrāfija šajā gadījumā ir tehnisks veids kā vākt reitingu līdzīgi kā māka spēlēt zoli, veikli pirksti uz klaviatūras spēlējot counter strike utt. Turklāt vārds "fotogrāfija" Tev nozīmē kaut ko citu, nekā fotobloga lietotājam, kuram svarīgs reitings. Līdz ar to strīdi novedīs tik pie galīgā argumenta - "pats muļķis!" jo vieni runās par āboliem, citi par apelsīniem
Taisnība,bet daļēja! Nevarētu teikt ka nekad neesu ielūkojies tai reitīngu tabelē,tikai spriežot pēc lēruma jaunām un vecām diskusijām daudzi blogeri to uztver nopietnāk. Starp citu Ainars šorīt bikk dumbri piešāva no mana slēpņa,nekas izcils ,bet daži normāli kadri ir! Zivdzenītis-paranoiķis!
ak34: tā ir spēle pieaugušajiem. vieni spēlē zoli internetā...
Mani vienkārši interesē spēles noteikumi. Spēlējot zoli tas, kurš savāc vairāk acis, nopelna lielāku vinnestu. Bet šeit? Ko dod augstāks reitings? Pašapziņu?
Fotogrāfija ir kļuvusi par vēl vienu sociālo spēli jeb laika kavēkli. Tas izskaidro substandartus, irracionālus reitingus kā motivāciju utt. Cilvēki nejūtas noderīgi savā pamatnodarbē, vēlas vieglus panākumus. Kā no malas izskatās cilvēks, kas svešvalodu kursos iemācījies pāris frāzes un tās lieto vietā, nevietā, to var iedomāties katrs. Kā izskatās cilvēks, kas nopircis fotokameru un piereģistrējies fotoforumā, to ne vienmēr katrs pats pamana.
Sociālā pauze šajā portālā laikam būtu briesmīgākais, kas var notikt. Tā, kā tas notiek ar pusaudžiem, kam nav nekā runājama.
Kāpēc tādiem bindēm, janaišiem, lielbriežiem u.c. ir vajadzīgas izstādes? Nest pasaulei vēstījumu, kuru redz tikai pāris simti cilvēku?
Izstāde ir vienīgais veids kā publikai parādīt īstu fotogrāfiju, tādu,kādai tai ir jāizskatās. Interneta bildes, interneta lietošanas rakstura dēl, ir pavisam cita kategorija un dažu fotogrāfu izpratnē tai nav pat nekāda sakara ar fotogrāfiju.
Tātad tāds Binde cenšas, ņemas un dara, lai 500 cilvēki ieraudzītu "īstu fotogrāfiju"? Pie kam, 99% no šiem 500 lieliski zin, kas ir "īsta fotogrāfija" un 50% paši rada "īsto fotogrāfiju"?
ak34: tā ir spēle pieaugušajiem. vieni spēlē zoli internetā...
Mani vienkārši interesē spēles noteikumi. Spēlējot zoli tas, kurš savāc vairāk acis, nopelna lielāku vinnestu. Bet šeit? Ko dod augstāks reitings? Pašapziņu?
Vieta reitingā ir vērtīga pati par sevi. Tā vismaz esmu novērojis. Tā kā pēdējos 6 gadus mana profesionālā nodarbošanās saistās ar izklaidi internetā, tad esmu novērojis, ka par vietu topā cilvēki gatavi cīnīties dažādos veidos, ieskaitot krāpšanu un citus mazāk ticamus paņēmienus. Pat ja vieta nesaistās ar naudu. Gan jau kāds, kas pēta cilvēku psiholoģiju var pateikt kāpēc tā ir.
Tātad tāds Binde cenšas, ņemas un dara, lai 500 cilvēki ieraudzītu "īstu fotogrāfiju"?
Bzh cenšas savādāk, nedara neko no tā, ko dara Binde - un neiekļūst reprezentatīvos nacionālajos sarakstos, par viņu neizdod grāmatas un viņu necitē, utt. Vai arī to dara 500x retāk. Tātad, sanāk ticamāk domāt, ka Binde rīkojās pareizāk.
P.S. Dažu Bindes it kā labāko darbu vērtējums ir skatītāja gaumes jautājums. Man ne visai.
blackcode:Fotogrāfija ir kļuvusi par vēl vienu sociālo spēli jeb laika kavēkli. Tas izskaidro substandartus, irracionālus reitingus kā motivāciju utt. Cilvēki nejūtas noderīgi savā pamatnodarbē, vēlas vieglus panākumus. Kā no malas izskatās cilvēks, kas svešvalodu kursos iemācījies pāris frāzes un tās lieto vietā, nevietā, to var iedomāties katrs. Kā izskatās cilvēks, kas nopircis fotokameru un piereģistrējies fotoforumā, to ne vienmēr katrs pats pamana.
Sociālā pauze šajā portālā laikam būtu briesmīgākais, kas var notikt. Tā, kā tas notiek ar pusaudžiem, kam nav nekā runājama.
Tātad tāds Binde cenšas, ņemas un dara, lai 500 cilvēki ieraudzītu "īstu fotogrāfiju"?
Bzh cenšas savādāk, nedara neko no tā, ko dara Binde - un neiekļūst reprezentatīvos nacionālajos sarakstos, par viņu neizdod grāmatas un viņu necitē, utt. Vai arī to dara 500x retāk. Tātad, sanāk ticamāk domāt, ka Binde rīkojās pareizāk.
P.S. Dažu Bindes it kā labāko darbu vērtējums ir skatītāja gaumes jautājums. Man ne visai.
Tātad pēc savas būtības Bzh no Bindes atšķiras tikai ar apmēriem? Viens grib iegūt fbloga zilo zvaigzni, kamēr otrs izpatikt visiem pasaules iedzīvotājiem?
P.S. Par to laika kavēkli piekrītu. Un vēlmi iegūt atzinību ar lielāku(kā Bindes gadījumā) vai mazāku (kā Bzh gadījumā) piepūli
Es, piemēram, uzskatu, ka sacensība starp fotogrāfiem ir idiotisms un varu to pierādīt. fotto
Pilnīgi vietā.Sacensties var tikai ar sevi.Jo vienmēr atradīsi kādu kurš ir labāks,vienmēr jutīsies nepilnīgs,vienmēr kaut kā pietrūks.Viss jau ir pilnība,kura nemitīgi pilnveidojas.
fotto: ... kaislību un naida iemesls jebkurā no fotosaitiem.
a cēlonis? UN - lai nu vēl kaislības, bet kur ir naids? saprotams, fotosaitā, tāpat kā jebkurā saitā, ir pa plānprātiņam un pa rupeklim. tiešām kādam ir naids? es biju ieņēmies, ka tie, kas savā starpā aplamājās, vai nu ķikojās vai domā, ka citiem tas jautri.
fotto: ... kaislību un naida iemesls jebkurā no fotosaitiem.
a cēlonis? UN - lai nu vēl kaislības, bet vai ir naids? saprotams, fotosaitā, tāpat kā jebkurā saitā ir pa plānprātiņam un pa rupeklim. tiešām kādam ir naids? es biju ieņēmies, ka tie, kas savā starpā aplamājās, domā, ka citiem tas jautri.
Bzh, nē, domāju, ka tie, kas lemj (ir zināms, ka lemj pavisam nedaudzi - jebkurā jomā), paņem uz lielāka kuģa borta arī tos, kas nejauc Bindem identiskas receptes. Fotobloga vai cita portāla nelaime reitingu izteiksmē ir tāda, ka lietotāji replicē/kopē/pārstāsta viens no otra noskatīto. Kā visi šitie noraidītie precinieki - krūmu švauksti, ar meiču satikšanas fakta konstatācijas kadriem. Man tur nebūtu nekādu pretenziju pret citiem, pašam ir vairāk atkritumu saražots nekā saprašanas. Un tomēr ir redzams, ka cīņa par reitingiem šajās nominācijās iet un arī turpmāk ies tikai pa apli.
Kvantitatīvā fotografēšana portāla apritei atsevišķu lietotāju iedzen stūrī - viņš dienu neko nepublicē, un tik daudzi jau viņa vietā ir paspējuši salādēt kadrus. Viņš jūtas atpalicis, apdzīts.
kā teica Kurts Fridrihsons - labāk, ka ir, nekā, ka nav. (nedomāja sliktu slimību). bet kas tur daudz ko cīnīties - par pacientiem? tie, kam ne acu, ne saprašanas, nav dziedāts, ka pētīs reitingu - drīzāk ticēs tam, ko teiks elektriķis, kurš 4. klasē gājis pionieru pils fotopulciņā.
A kas notiks ar fototopa sadaļu "visu laiku labākās bildes"? Pēc jaunā standarta, rādās, ka neviena bilde tuvākajā laikā tur neiekļūs. Ja vispār iekļūs.
smartins:A kas notiks ar fototopa sadaļu "visu laiku labākās bildes"? Pēc jaunā standarta, rādās, ka neviena bilde tuvākajā laikā tur neiekļūs.
tur taapat ir nekārtība...jo fotoblogā sākumā posmā te nebij tikai daudz balsotaaju ka tagad liidz ar to gruuti pateikt kuras tur iisti ir labaakaas...katra ziņa ne jau Eltona skricelējumi
Tādā gadījumā sadaļu "visu laiku labākās bildes" varētu kaut kā pa gadiem vismaz sadalīt. Tipa 2006. gada labākās bildes... 2007., 2008. u.t.t. labākās bildes. Kaut kā tā.
Vanderfons:Bzh, nē, domāju, ka tie, kas lemj (ir zināms, ka lemj pavisam nedaudzi - jebkurā jomā), paņem uz lielāka kuģa borta arī tos, kas nejauc Bindem identiskas receptes. Fotobloga vai cita portāla nelaime reitingu izteiksmē ir tāda, ka lietotāji replicē/kopē/pārstāsta viens no otra noskatīto. Kā visi šitie noraidītie precinieki - krūmu švauksti, ar meiču satikšanas fakta konstatācijas kadriem. Man tur nebūtu nekādu pretenziju pret citiem, pašam ir vairāk atkritumu saražots nekā saprašanas. Un tomēr ir redzams, ka cīņa par reitingiem šajās nominācijās iet un arī turpmāk ies tikai pa apli.
Kvantitatīvā fotografēšana portāla apritei atsevišķu lietotāju iedzen stūrī - viņš dienu neko nepublicē, un tik daudzi jau viņa vietā ir paspējuši salādēt kadrus. Viņš jūtas atpalicis, apdzīts.
Esmu gandrīz pārliecināts, ka arī fblogs ir kādam bijusi platforma solim augšup- uz to lielo kuģi.
Kas attiecas uz bilžu idejisko kvalitāti, tad parasts programētājs netaisīs tādu mākslu kā cilvēks, kurš beidzis mākslas akadēmiju domāšanas īpatnību dēļ. Tomēr parastam progamētājam ir krietni vienkāršāk saskatīt sakarību starp "cmuka biuža" un 6.50 Fblogs nav ideju meklēšanas/ģenerēšanas vieta. Fblogs ir atpūta. Un nav nekādas vainas, ja cilvēki izklaidējoties paspēlējas un pamērās ar skaitļiem pie bildītes. Un administrācijai, līdzīgi kā atomreaktora uzraugam, būtu jāseko, lai netiek sasniegta kritiskā masa sprādzienam kā arī jāpadod drusku vairāk kodoldegvielas, lai pasākums neizdzistu. Manuprāt, viņi tiek ar saviem pienākumiem galā pietiekami labi
smartins: Tādā gadījumā sadaļu "visu laiku labākās bildes" varētu kaut kā pa gadiem vismaz sadalīt. Tipa 2006. gada labākās bildes... 2007., 2008. u.t.t. labākās bildes. Kaut kā tā.
``Tādā gadījumā sadaļu "visu laiku labākās bildes" varētu kaut kā pa gadiem vismaz sadalīt. Tipa 2006. gada labākās bildes... 2007., 2008. u.t.t. labākās bildes. Kaut kā tā.``-------------------------> Par šo.!
smartins: Tādā gadījumā sadaļu "visu laiku labākās bildes" varētu kaut kā pa gadiem vismaz sadalīt. Tipa 2006. gada labākās bildes... 2007., 2008. u.t.t. labākās bildes. Kaut kā tā.
Man patīk Tavs domu gājiens. Tā tiešām vajadzēja - tikko mainās vērtējumu formula, tā veido jaunu topu pēc jaunās atskaites sistēmas. Tagad viss ir vienā putrā un šitā putra nav strebjama ...