Dīvaini sanāk - "visu laiku labākās bildes", bet "visi laiki" nemaz nav iekļauti. Fotoblogs sāka darboties 2006. gadā, bet "visu laiku" topā bildes ir tikai sākot ar 2008. gadu.
Ja jau tik ļoti vajag to sw koeficientu, tad davai koeficientu rēķinam pēc kategorijām. Citādi tagad, lai balss kaut ko nozīmētu, jābalso par visu pēc kartas, saproti vai nē. A tā sadalītos tauta pēc bildēšanas specifikas.
smartins:Dīvaini sanāk - "visu laiku labākās bildes", bet "visi laiki" nemaz nav iekļauti. Fotoblogs sāka darboties 2006. gadā, bet "visu laiku" topā bildes ir tikai sākot ar 2008. gadu.
Jo tad parādījas vērtējums *izcili*, kas pamatīgi cēla bildes reitingu uz augšu. Pie reizes parādījās iespēja vērtēt ar *patīk*, kurā *izcili* balsojums nebija iespējams. Rezultātā daudz labas bildes nemaz netika topā. Tas tikai nozīmē, ka vērtējumu dažādība noved pie lielas putras topa katlā. Tad jau redzēs, kas tagad notiksies. Tad jau laikam 2008. gada bilžu tops būs labākais tops visā bloga vēsturē ...
Vēl kas - tagad, kad atver "fotogalerija", tad var izvēlēties, kādas bildes skatīties - "beginer galerija", "advanced galerija" un "PRO galerija". PRO galerija sākas no FR 6,3 (laikam). Es te tā sēžu un domāju, vai nebūs tā, ka pēc kāda laiciņa PRO galerijā varētu palikt ievērojami mazāk autoru tagadējo 200-300 vietā.
smartins:Vēl kas - tagad, kad atver "fotogalerija", tad var izvēlēties, kādas bildes skatīties - "beginer galerija", "advanced galerija" un "PRO galerija". PRO galerija sākas no FR 6,3 (laikam). Es te tā sēžu un domāju, vai nebūs tā, ka pēc kāda laiciņa PRO galerijā varētu palikt ievērojami mazāk autoru tagadējo 200-300 vietā.
smartins:Vēl kas - tagad, kad atver "fotogalerija", tad var izvēlēties, kādas bildes skatīties - "beginer galerija", "advanced galerija" un "PRO galerija". PRO galerija sākas no FR 6,3 (laikam). Es te tā sēžu un domāju, vai nebūs tā, ka pēc kāda laiciņa PRO galerijā varētu palikt ievērojami mazāk autoru tagadējo 200-300 vietā.
paliks, kas vairs neliks bildes
Vo vo es tieši par to pašu padomāju, bet negribēju tik kategorski rakstīt
zazis:Fotoblogs iet soli priekšā visiem Valstī tikai spriedelē par lata devalvāciju, bet šeit jau tika devalvēta balsotāja balss vērtība
Vēl vajadzētu šo sistēmu Saeimas vēlēšanās izmantot. Tava balss nav viss 1 vesels, bet gan 0.8 vai 0.6 vai ... utt. Rezultātā tiek domāts nevis par kvalitāti, bet par podziņu spiedējiem - kā ox3r rakstīja - jo vairāk, jo labāk. Rezumē varētu būt tāds - balso vairāk un vienalga par ko, lai tikai dažādi autori, tādejādi pacelsi savu SW. Bet tagad jautājums pēc būtības - ko gan kādam nozīmē SW? Kas no tā, ja man ir 0.4 vai 0.6 vai 0.8 vai vēl kā savādāk - vai tad no tā vērtētāji kļūs aktīvāki, lai paaugstinātu savu SW. Bet kāpēc? Kāpēc būtu svarīgi turēt augstu kaut kādu SW? ...
Vilberto - es pagaidām vispār nesaprotu kā reķinās tas SW. šodien ne pa vienu bildi neesmu balsojis, bet man ir 0.89... Vēl pastaigājot pa šodienas galeriju atradu dīvainības bilde nr.1 2 balsis reitings 4.5 bilde nr. 2 2 balsis reitings 3.87
2r:Man ir 0.58 - izradas, ka esmu shvaks balsotajs - balsoju par taam, kas iekriit aciis un savu favoriitu jaunajaam bildeem, ja paspeeju pamaniit
Un tagad vēl arvien tas pats jautājums - ko Tev nozīmē 0.58. Vai Tu gribi 0.68? Ja Tu gribi vairāk, tad kāpēc? Ko Tev dos tas, ka Tev būs SW=0.88? Ja Tu zini atbildi, izstāsti man. Lūdzu, lūdzu. Es nesaprotu, kāpēc man vajadzētu augstāku SW ...
zazis: Vilberto - es pagaidām vispār nesaprotu kā reķinās tas SW. šodien ne pa vienu bildi neesmu balsojis, bet man ir 0.89... Vēl pastaigājot pa šodienas galeriju atradu dīvainības bilde ...
Mani tas SW vispār neuztrauc. Sākās dīvainību laiks. Lai saprastu haosu, ar vienu dienu nepietiks. Vajadzēs kādu nedēļu. Gan jau formula pamainīsies un teātris sāksies atkal no sākuma ...
Nee es vienkaarshi konstateeju Tik nesaprotu, kapec Tev biku vajadzeja mainit ? Mani neuztrauc. Vispaar domaaju ka sheit ir kaa kiiselja bljodaa - kameer kustina, kameer izkustas un veel ilgi kustas un triic peec tam ... Un par to koeficientu, citeejot citu autoru - neesmu mastrurbaiters
ox3r:Skatīsimies, kas notiks ar topu pēc jaunajām izmaiņām un domāsim tālāk
Nu parasti domā pirms darīšanas. Protams, var jau izdarīt un tad domāt - mhmm, ko gan mēs sadarījām ... Bet ko nu es - es jau neko. Parasti gan cenšos izdomāt pirms darīšanas par sekām ...
smartins: Netēlo, ka nezini, ja To skatās nospiežot pogu "mans FB"
Ak tā atradu - mans SW ir kļuvis maziņš un karājās ... Es vispār nedrīkstu vērtēt ar tik mazu SW, citādi manu favorītu bildes būs dziļā bedrē un vispār nekad vairs nepacelsies līdz 6.0 ...
smartins: Netēlo, ka nezini, ja To skatās nospiežot pogu "mans FB"
Ak tā atradu - mans SW ir kļuvis maziņš un karājās ... Es vispār nedrīkstu vērtēt ar tik mazu SW, citādi manu favorītu bildes būs dziļā bedrē un vispār nekad vairs nepacelsies līdz 6.0 ...
Iesākumā vajag pabalsot par mēsliem, kas kritikai ielikti. Ar 333, vai vēl zemākām balsīm. Un tad, kad Tev pacelsies (SW protams), tad varēsi balsot arī par saviem favorītiem.
Var jau aizbildināties ar vēlmi aktivizēt balsošanu. Kārtis rokās un ceļavēju jaunajiem censoņiem, kuriem noteikti IR TIESĪBAS savā saitā eksperimentēt kā vien to sirds vēlas.
Taču palieku pie pamatatziņas, ka visa pamatā ir pilnīgi ačgārns pieņēmums, ka vērtīgāks balsojums ir tam, kas balso vairāk, nevis tam, kas komentē vai fotogrāfē kvalitatīvāk.
Droperidol: Taču palieku pie pamatatziņas, ka visa pamatā ir pilnīgi ačgārns pieņēmums, ka vērtīgāks balsojums ir tam, kas balso vairāk, nevis tam, kas komentē vai fotogrāfē kvalitatīvāk.
Bingo. Bet kā novērtēt, kurš kvalitatīvāk komentē un fotogrāfē? ...
zazis:smartins - es pie tavām bildēm arī varu tagad likt zemāk par 555???
a man tikai kādas 5 bildes uz kritiku, pārējās (ap 80) ir uz apskati. Tā kā Tev nebūs daudz kur izvērsties ar saviem balsojumiem zem 555 Domāju, ka te pietiekami daudz var atrast arī lielākus mēslus par manām bildēm, ar tām citām Tu arī varētu sākt
Droperidol: Taču palieku pie pamatatziņas, ka visa pamatā ir pilnīgi ačgārns pieņēmums, ka vērtīgāks balsojums ir tam, kas balso vairāk, nevis tam, kas komentē vai fotogrāfē kvalitatīvāk.
Bingo. Bet kā novērtēt, kurš kvalitatīvāk komentē un fotogrāfē? ...
Absolūti objektīvi novērtēt nav iespējams neko
Taču pastāv kaut kāda komentāru vērtēšanas sistēma - kāpēc to neizmantot? Atkal teiks, ka pa draugam zvaigznītes piešķir, bet tas ir neizbēgami, taču kaut kādu priekšstatu dod.
Nākamais - atzinīgi novērtēto komentāru skaits pret visiem komentārienm - ļoti viegli izrēķināms koeficients, es pat tādu exceli izveidoju, raugoties uz Taviem, Vilberto, analītiskajiem rakstiem.
Nu un arī esošā fotogrāfa reitingu sistēma tomēr ir izmantojama par pamatu komentētāja balss svarīguma noteikšanai.