forum.gif
SW koeficents
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / SW koeficents
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. ...
  13. 29
  14. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.01.10 11:35
 citēt
Eliks - lasīju , bet atbildes neatradu - kāpēc tas koeficients ir TIK!!!! liels un svarīgs ..
5.74 (15 balsojumi ) VĒRTīGIE ir vairāk nekā vs 5.72 (52 balsojumi) - NEVĒRTĪGIE starpība tač ir Grandioza...
Publicēts: 13.01.10 11:41
 citēt
Elton, kāds tieši ir tavs jautājums? Jā, balsojot tikai par saviem dažiem favorītiem tava balss kļūst mazvērtīgāka. Neutver lūdzu to personīgi vai kā sodu:) Tevi jau nu mums nav nekāda iemesla "sodīt", ņemot vērā cik daudz tu mums esi palīdzējis ar plenēriem!!! Runa nav par sliktiem vai labiem vērtētājiem. Runa ir par subjektīviem un objektīviem vērtētājiem. Tu esi pārāk subjektīvs savos balsojumos... Bet lai tā būtu. Es vēlreiz saku - tas nav aizliegts. Vienkārši ja mēs runājam par fotobloga topu, tad tur ir nepieciešams nonākt maksimāli OBJEKTĪVI novērtētām bildēm.
Publicēts: 13.01.10 11:47
 citēt
NIN, tāpēc, ka pretējā gadījumā šim koeficenta nav nozīmes. SW parāda tavu objektivitāti balsojumā.

Un jā visiem pārējiem informācijai. Balsot par VISIEM DARBIEM pēc kārtas pēc definīcijas arī ir OBJEKTĪVI. Es nesaku, ka tas ir pareizi un nav mūsu mēŗķis panākt šādu rezultātu, bet runājot par subjektivitāti vai objektivitāti - tas ir objektīvi. Jo balsotājs vienlīdzīgi sadala savus balsojumus.

Skaidrs, ka būs daži indivīdi, kas tā darīs - balsos, balsos, balsos (tas ko Versatile sauc par spamu). Rupji rēķinot vajag dienā nosēdēt 2 stundas lai nobalsotu par visām bildēm. Ja cilvēkam ir tik daudz pacietības un laika... ok. Bet tādu nevar būt daudz un kopumā viņu ietekme uz pārējo 8000 balsu fona ir minimāla.

Tas kas ir kritiski ir KONSTANTIE subjektīvie balsojumi par vieniem un tiem pašiem autoriem, kas pēdējo mēnešu laikā tamdēļ vispār neizlien no topa laukā. Un pa lielam fotogrāfijas saturs un kvalitāte nav būtisks... Un tas ir WRONG! Topam jārāda OBJEKTĪVI novērtētas fotogrāfijas.
Publicēts: 13.01.10 11:50
 citēt
Eliks - maksmāli objektīvi novērtētas bildes būtu tādas, kurās vērtētājs bez atzīmju likšanas vai "patīk" ierakstītu arī kādu komentāru, nevis izdvestu neartikulētu skaņu savirknējumu vai neko neizsakošu simbolu virkni.
Publicēts: 13.01.10 11:51
 citēt
Un vēlreiz atkārtošu. Balsojot kaut 1 reizi dienā, bet objektīvi, var panākt to pašu augsto SW reitingu kā balsojot automātā par visām bildēm.

Un runājot par tiem, kas balso automātā... Globāli skatoties, no šīm darbībām nevienam nav ne silts ne auksts. Cilvēkam varbūt pašam ir kāds prieks par to, bet labuma... minimāli. Vienīgi tādā veidā balsotājs sev pievērš uzmanību un arī cer uz pretbalsojumu, bet lai viņam tiek. Kaut vai par uzcītību :)
Publicēts: 13.01.10 11:54
 citēt
Eliks:
Bzh:
Ir vairāki risinājumi.

1. variants ir kaut kas uz fantastikas robežas. Automatizēt teksta atpazīšanu pēc satura un vēl izanalizēt, vai tas atbilst "saturīgajam komentāram" ... ja arī ir iespējams, tad pēc vairāku gadu pētnieciskā darba lingvistikas nozarē. Ir finansējums šādam projektam?

Finansējuma, protams, nav. Un uzskatu, ka tas nav vajadzīgs, jo blogs nav nekāda raķešzinātne.
Bloga vajadzībām, manuprāt, pilnīgi pietiek komentāra vērtēšana ar kaut kādiem fotogrāfiju raksturojošiem vārdiem. Arī jūs paši esat pietiekami izglītoti fotojomā, lai ar prāta vētras palīdzību varētu noskaidrot 100 fotogrāfiju raksturojošus un kritizējošus vārdus, piem., gaisma, telpa, fons, krāsas, zibspuldze, patīk, utt utjpr.).

Pēc tam tiek analizēts komentārs. Ja komentārs satur vismaz 3 no šiem vārdiem, tad komentētāja/vērtētāja reitingu lineāri palielinam, jo var uzskatīt, ka komentārs satur pietiekami daudz noderīgas informācijas. Ja nav neviena no šiem vārdiem, komentētāja reitingu samazinam, Ja satur 1 vai 2 šos vārdus, komentētāja reitingu nemainam.

Tā kā kometārus raksta dažādi, tad 1) ņemam vērā tikai latviešu valodu un katra raksturojošā vārda sakni (krievu, angļu u.c. var ieviest vēlāk, ja ir vēlme). 2) to pārveidojam uz translitu bez burtu atkārtošanas (patīk, patiik = patik, krāsa = krasa - algoritmiski izdarāms, nav nekas sarežģīts). Komentāru pārbaudam pret šo pārveidoto "patik".

P.S. Ceru, ka ir pietiekami algoritmiski uzrakstīts :) Lielākās problēmas būs atrast šos te vārdus, bet gan jau ir kaut kāda fotoenciklopēdija, kur var aizņemties vajadzīgo :)
Publicēts: 13.01.10 11:54
 citēt
zazis, tātad atgriežamies pie šī jautājuma jau 12. reizi....

Pasaki man lūdzu - kā ar MATEMĀTISKU formulu aprēķināt komentāra "vērtību"? :) Pie nosacījuma, ka dienā ir 8000 balsojumi. Neiesaistot cilvēkdarbu.
Publicēts: 13.01.10 11:55
 citēt
*** Eliks : Vienkārši ja mēs runājam par fotobloga topu, tad tur ir nepieciešams nonākt maksimāli OBJEKTĪVI novērtētām bildēm
*
negatIvs:
Oja:Sveikiņi! Notestēju vakar vakarā jauno SW zistēmu. Mans SW bija 0,69. Patika pilnīgi visas 12.janvāra bildes pēc kārtas. Apmēram vienu stundu tas prasīja. Nu re- un šorīt mans SW jau 1.01. Vērtīgs esmu kļuvis. Kautkā jau nu pārāk vienkārši tas viss...

*** Eliks : Oja, nu vot šoti es saprtou. Rīcības cilvēks, ne tā kā te pārējie čīkstuļi. Malacis.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>>>> Patika pilnīgi visas 12.janvāra bildes pēc kārtas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :haha:
Publicēts: 13.01.10 11:56
 citēt
netjan:Labi , saprotu , k/kas notiek , bet es laikam tups un neka nesaprotu

www.fotoblog.lv...

Skatīts: 314
Komentāri: 76
Reitings: 6.02

www.fotoblog.lv...

Skatīts: 434
Komentāri: 114
Reitings: 5.98

No kā tāda škirba reitingā, gan viena bilde apskatei , gan otra :(:(:(:(
Не понимю - Спылберг какой то :cry:

Mani arī tas interesē! Vai Eliks varētu atbildēt?
Publicēts: 13.01.10 11:57
 citēt
Bzh:
Eliks:
Bzh:
Ir vairāki risinājumi.

1. variants ir kaut kas uz fantastikas robežas. Automatizēt teksta atpazīšanu pēc satura un vēl izanalizēt, vai tas atbilst "saturīgajam komentāram" ... ja arī ir iespējams, tad pēc vairāku gadu pētnieciskā darba lingvistikas nozarē. Ir finansējums šādam projektam?

Finansējuma, protams, nav. Un uzskatu, ka tas nav vajadzīgs, jo blogs nav nekāda raķešzinātne.
Bloga vajadzībām, manuprāt, pilnīgi pietiek komentāra vērtēšana ar kaut kādiem fotogrāfiju raksturojošiem vārdiem. Arī jūs paši esat pietiekami izglītoti fotojomā, lai ar prāta vētras palīdzību varētu noskaidrot 100 fotogrāfiju raksturojošus un kritizējošus vārdus, piem., gaisma, telpa, fons, krāsas, zibspuldze, patīk, utt utjpr.).

Pēc tam tiek analizēts komentārs. Ja komentārs satur vismaz 3 no šiem vārdiem, tad komentētāja/vērtētāja reitingu lineāri palielinam, jo var uzskatīt, ka komentārs satur pietiekami daudz noderīgas informācijas. Ja nav neviena no šiem vārdiem, komentētāja reitingu samazinam, Ja satur 1 vai 2 šos vārdus, komentētāja reitingu nemainam.

Tā kā kometārus raksta dažādi, tad 1) ņemam vērā tikai latviešu valodu un katra raksturojošā vārda sakni (krievu, angļu u.c. var ieviest vēlāk, ja ir vēlme). 2) to pārveidojam uz translitu bez burtu atkārtošanas (patīk, patiik = patik, krāsa = krasa - algoritmiski izdarāms, nav nekas sarežģīts). Komentāru pārbaudam pret šo pārveidoto "patik".

P.S. Ceru, ka ir pietiekami algoritmiski uzrakstīts :) Lielākās problēmas būs atrast šos te vārdus, bet gan jau ir kaut kāda fotoenciklopēdija, kur var aizņemties vajadzīgo :)

Pirms tādām izmaiņām jebkurā gadījumā ir nepieciešama pašu komentāru vērtēšana no citu autoru/moderātoru puses. Un tas ir aktīvo darbu sarakstā.
Un tikai tad var domāt tālāk.
Publicēts: 13.01.10 12:00 labots
 citēt
Bzh, doma tev ir interesanta. Tikai tā darbosies līdz brīdim, kamēr cilvēki atkodīs algoritmu.

Kad tas notiks, tad komentāri būs aptuveni šādi:

"5 5 5, Gaisma telpa skaisti. Gaisma telpa skaisti. Gaisma telpa skaisti. Gaisma telpa skaisti."

Tas neatrisina cilvēku faktoru jautājumu.

Jebkurš jauninājums prasa resursus, kas kā zināms ir ierobežoti, tāpēc pirms sarežģītā risinājuma ieviešanas, nepieciešama sākotnējā izpēte, tests. Tavs piedāvājums ir kompicēt jau esošo sistēmu, kura diemžēl nestrādā. Esošā sistēma paredz ka komentārs ir OBLIGĀTS. Diemzēl jāatdzīst, ka tā nofeiloja. 99% gadījumā cilvēki atstāj komentāra vietā (kam pēc būtības bija jābut kritiskam) ***, 555, +++

Tā kā esošā sistēma (mini-variants tavam piedāvājumam) nav pildījusi savu uzdevumu, tad arī tava komplicētā sistēma diezgan garantēti nofeilos.

Bet vai cilvēki atkodīs algoritmu - tas ir tikai laika jautājums. Jo vienkāršāks tas būs, jo ātrāk tas notiks.
Publicēts: 13.01.10 12:01
 citēt
Bzh:
Eliks:
Bzh:
Ir vairāki risinājumi.

Tas jau būtu loģiskāk. Pagaidām gan, manuprāt, jaunā vērtēšanas sistēma ir pilnīgs bullšits. Administrācija gan it kā mēģina kaut ko skaidrot, bet pagaidām nevienu saturiski vērtīgu skaidrojumu neesmu lasījusi.
Publicēts: 13.01.10 12:01
 citēt
Ienaakusi, a es jau atbildēju. Lasi augstāk.
Publicēts: 13.01.10 12:03
 citēt
ox3r:

Pirms tādām izmaiņām jebkurā gadījumā ir nepieciešama pašu komentāru vērtēšana no citu autoru/moderātoru puses. Un tas ir aktīvo darbu sarakstā.
Un tikai tad var domāt tālāk.

Viss kārtībā :)
Vienmēr esmu uzskatījis, ka jebkurā idejā, pat zinātniski fantastiskā vai atklāti muļķīgā ir kaut kas tāds, ko var izmantot, un tad nu šādas idejas ik pa laikam varu uzģenerēt :)
Publicēts: 13.01.10 12:03
 citēt
Eliks:Tu pat neesi gatavs pagaidīt nedēļu, lai redzēt, kā jaunā formula izvērtīsies un kā būs REALITĀTĒ un jau 100% apgavlo, ka būs tā un šitā... Piedod vecīt, tev nav ienācis prātā, ka tu varbūt kļūdies savā ieteikumā?

Eliks:Un vēlreiz atkārtošu. Balsojot kaut 1 reizi dienā, bet objektīvi, var panākt to pašu augsto SW reitingu kā balsojot automātā par visām bildēm.

Un runājot par tiem, kas balso automātā... Globāli skatoties, no šīm darbībām nevienam nav ne silts ne auksts. Cilvēkam varbūt pašam ir kāds prieks par to, bet labuma... minimāli. Vienīgi tādā veidā balsotājs sev pievērš uzmanību un arī cer uz pretbalsojumu, bet lai viņam tiek. Kaut vai par uzcītību :)

Izklausās (nu jau) kaut cik racionāli. Pagaidīsim (pavērosim) kādu nedēļu. :)
Publicēts: 13.01.10 12:04
 citēt
A ja es pāris dienas nebūšu pie interneta un ne par vienu bildi nenobalsošu. Kas notiks ar manu SW? Samazināsies?
Publicēts: 13.01.10 12:05
 citēt
Gita_B, piedod, nav iespējams izskaidrot kaut ko cilvēkam, kas vienkārši negrib dzirdēt skaidrojumu.
 citēt
Eliks:zazis, tātad atgriežamies pie šī jautājuma jau 12. reizi....

Pasaki man lūdzu - kā ar MATEMĀTISKU formulu aprēķināt komentāra "vērtību"? :) Pie nosacījuma, ka dienā ir 8000 balsojumi. Neiesaistot cilvēkdarbu.

Es no programmēšanas neko nesaprotu, bet iespējams varbūt var izdarīt tā, ka tie kas taja logā kur var ierakstīt tekstu (zem bildes) ieraksta tekstu vismaz 2 ridas to balsis ir vērtīgakas par tiem kas tikai ieliek kādu ķeksi. Protams ka būs tādi kas iedzīs aaaaaaa vai eeeeee divu rindu garumā, bet to redzēs visi un neuzskatīs šos cilvēkus par garīgi līdzsvarotiem :)
 citēt
Lielākās problēmas būs atrast šos te vārdus, bet gan jau ir kaut kāda fotoenciklopēdija, kur var aizņemties vajadzīgo.

Fotto droši vien prasītu, Bzh, ja būtu ēterā, kā ir iespējams ilgstoši sekmīgi darboties, nezinot terminoloģiju. Tas ir, nespējot lietišķi un lakoniski aprakstīt to, ko dari. Atslēgas vārdi ir angliski runājošo izdomāti, jo to locījumi nemainās (izņemot piederības locījumu) - tas ir ērti.
 citēt
Eliks:Ienaakusi, a es jau atbildēju. Lasi augstāk.

Es arī esmu laikam bišķi pa fāzi, bet tikko vēlreiz pārlasīju visas Tavas atbildes pēc Netjan uzdotā jautājuma, nu, neatradu... :face-sad:
Publicēts: 13.01.10 12:07
 citēt
smartins, nē. Es jau daudz reizes teicu, SW neietekmējas no tā CIK BIEŽI TU BALSO!

Jūs cilvēki esat savā galvā nez ko izdomājuši un pieņēmuši to par FAKTU! Nezinu, cik man vēl pietiks pacietības atkārtot vienu un to pašu.
Publicēts: 13.01.10 12:10
 citēt
smartins:A ja es pāris dienas nebūšu pie interneta un ne par vienu bildi nenobalsošu. Kas notiks ar manu SW? Samazināsies?

Tev ir jāizveido klons, kas balso kamēr tu neesi spējīgs pieiet pie interneta :D
Publicēts: 13.01.10 12:10
 citēt
Eliks:Gita_B, piedod, nav iespējams izskaidrot kaut ko cilvēkam, kas vienkārši negrib dzirdēt skaidrojumu.

Nu nav tā, ka negrib dzirdēt. Kā reizi gribu dzirdēt. Loģisku izskaidrojumu. Pagaidām ir tikai juceklis skaidrojumos.
Pirmīt uzdevu vairākus jautājumus, uz kuriem nav atbildes vēl joprojām.
Iekopēšu te vēlreiz:
Bet tā arī pēc būtības nesapratu - priekš kam bija jātērē tik dārgais adminu un programmētāju laiks, lai ieviestu jauno sistēmu? Ar ko tā ir labāka par veco? Priekš kam vajadzīgs ir tas SW koeficients? Kādu progresīvu labumu tas dod man kā Fotobloga lietotājai?
Publicēts: 13.01.10 12:11
 citēt
ienaakusi, a tu neslinko un ja tev tiešām interesē atbilde palasi arī, kas ir iepriekš sarakstīts.

"Tagad katra cilvēka balsojumam ir atšķirīga vērtība. Tavs 555 ar SW 0,89 ir augstāks par cita lietotāja 555 ar SW 0,58, līdz ar to, tā bilde pie kuras nobalso TU saņem vairāk vērtējuma punktus nekā tā par kuru nobalso cits lietotājs
Spēles noteikumi - BALSOJIET PAR FOTOGRĀFIJĀM neviss par AUTORIEM. Un viss būs kārtībā :) Matemātiskas kalkulācijas atstājie mūsu ziņā. "
Publicēts: 13.01.10 12:12
 citēt
Labs i! Laiks Rādīs. ... vēl tikai, Respect adminiem par pacietīgo cepienu. Lai Jums izdodas!
Publicēts: 13.01.10 12:12
 citēt
Pagaidām atturēšos iepazīstināt publiku ar savām bildēm. Tas ir tiešs rezultāts no jauninājumiem. Domāju, ka tādu cilvēku būs vēl daudz. Rezultātā Bloga kopējā aktivitāte tomēr kritīsies. neanalizējot - labāk, sliktāk - par jauno vērtēšanas sistēmu, ir būtisks TIKAI VIENS ASPEKTS, kas nosaka daudzu lietotāju rīcību -PSIHLOĢISKS. Un lieta ir sekojoša - lai cik vieglprātīgi daži sakās izturāmies pret reitingiem, tie ir BŪTISKA bloga sastāvdaļa. Un psihloģiski nepieņemami ir ZAUDĒT TO, KA TEV REIZ BIJIS. kamēr jaunā sistēma relatīvi it kā paaugstina reitingu, viss ir kārtībā. Šajā gadījumā tas nav tik vienkārši. Domāju, ka agrāk vai vēlāk NĀKSIES ATGRIEZTIES PIE VECĀS SISTĒMAS. Vai arī kādas citas, kas tik krasi neapgriež visu kājām gaisā. Jo, lai kā nu administrācija to vēlētos saredzēt CITĀDI, šī sistēma vērtē vērtētājus, nevis fotogrāfijas.

Tātad, ierosino BOIKOTĒT kādu laiku jaunu bilžu likšanu, kamēr administrācija sapratīs, ko īsti grib - interesantu, aizraujošu bilžu vērtēšanu vai neinteresantu, neizprotamu vērtētāju vērtēšanu.
Publicēts: 13.01.10 12:17
 citēt
Eliks:ienaakusi, a tu neslinko un ja tev tiešām interesē atbilde palasi arī, kas ir iepriekš sarakstīts.

"Tagad katra cilvēka balsojumam ir atšķirīga vērtība. Tavs 555 ar SW 0,89 ir augstāks par cita lietotāja 555 ar SW 0,58, līdz ar to, tā bilde pie kuras nobalso TU saņem vairāk vērtējuma punktus nekā tā par kuru nobalso cits lietotājs
Spēles noteikumi - BALSOJIET PAR FOTOGRĀFIJĀM neviss par AUTORIEM. Un viss būs kārtībā :) Matemātiskas kalkulācijas atstājie mūsu ziņā. "

Paldies par pacietību, rakstot atbildes! :)
Bet nepārliecināji! Es domāju konkrēti tās abas bildes, ko netjan salīdzināja. Nedomāju, ka cilvēki ar lielāko vērtējumu skaitu tur balsojuši tikai par autoru (bilde patiešām skaista). Vot, nepiekrītu tam! Tā ka, nu, kaut kā tomēr arī ši sistēma nestrādā. Nu, nestrādā!
Es saprotu jūsu centienus palielināt objektivitāti (tā ir tikai apsveicama), taču- nestrādā!
Piedod, ja vari! :face-wink:
Publicēts: 13.01.10 12:17
 citēt
Gita_B, vai atbilde (jau 12. reizi) "lai cilvēki sāktu balsot par FOTOGRĀFIJĀM, nevis AUTORIEM" tevi neapmierina?

Par labumiem runājot. Es nezinu, kādu PROGRESĪVU labumu tas dos tieši TEV. Es nezinu, kas ir tas labums ko tu JAU TAGAD gūsti no fotobloga. Es nezinu, vai objektīvāks tops tavā skatījumā ir pietiekošs labums. Iespējams tavs "labums" ir pačupoties ar saviem draudziņiem un iedot viņiem buch buch balsojuminju. Ja tā ir, tad piedod, tev nekāds jauns šāda veida labums netiks dots.

Es atbildēju?
Publicēts: 13.01.10 12:20
 citēt
Kas nūteik ar reitingu tabulu? Izvēloties stabiņu FR tur rādās jauktā secībā.
Publicēts: 13.01.10 12:20
 citēt
kaapeec :)

būtu labāk gājis boikotēt pret valdībā notiekošām nejēdzībām.

Bet tās ir tavas tiesības... Lai veicas!:face-smile:
Publicēts: 13.01.10 12:22
 citēt
ienaakusi, tev nav jāatvainojas :) un es tev neprasīšu pamatojumu, kāpēc tev šķiet, ka sistēma nestrādā :) bet ko es varu pilnīgi droši pateikt - tavs apgalvojums, ka sistēma nestrādā otrajā formulas ieviešanas dienā ir aplams.
Publicēts: 13.01.10 12:23
 citēt
Eliks - kas notiek ar vecajām bildēm, kuras ieliktas pirms reformas? Ja es eju balsot par tām tad balsoju pēc vecās vai jaunās sistēmas?
Publicēts: 13.01.10 12:24
 citēt
zazis, pēc jaunās.
Publicēts: 13.01.10 12:27
 citēt
Eliks:Gita_B, vai atbilde (jau 12. reizi) "lai cilvēki sāktu balsot par FOTOGRĀFIJĀM, nevis AUTORIEM" tevi neapmierina?

Par labumiem runājot. Es nezinu, kādu PROGRESĪVU labumu tas dos tieši TEV. Es nezinu, kas ir tas labums ko tu JAU TAGAD gūsti no fotobloga. Es nezinu, vai objektīvāks tops tavā skatījumā ir pietiekošs labums. Iespējams tavs "labums" ir pačupoties ar saviem draudziņiem un iedot viņiem buch buch balsojuminju. Ja tā ir, tad piedod, tev nekāds jauns šāda veida labums netiks dots.

Es atbildēju?

Nu moins kāda atbilde.. Katrā ziņā, protams, paldies par to pašu.
Nu kā reiz es jau nu neesmu tā, kura balso ar buch buch buch balsojuminju! Te ne ar vienu nečupojos, nu nav man tādas intereses. Es vienmēr visos laikos esmu balsojusi par bildi nevis par autoru. Man arī jau ir piegriezies, ka visi sten un vaid pie atsevišķu autoru bildēm, kas ne vienmēr ir objektīvi. Bet, ja godīgi, jaunā sistēma man arī neliekas veiksmīgi izveidota. Un izskatās, ka es neesmu vienīgā, kas tā domā.
Publicēts: 13.01.10 12:29
 citēt
Eliks: SW parāda tavu objektivitāti balsojumā.

Un jā visiem pārējiem informācijai. Balsot par VISIEM DARBIEM pēc kārtas pēc definīcijas arī ir OBJEKTĪVI. Es nesaku, ka tas ir pareizi un nav mūsu mēŗķis panākt šādu rezultātu, bet runājot par subjektivitāti vai objektivitāti - tas ir objektīvi. Jo balsotājs vienlīdzīgi sadala savus balsojumus.

Ļoti savdabīga objektivitātes definīcija:) Nu nav objektivitātes pazīme tas, vai novērtē visus pēc kārtas!
Objektīvi novērtēt nozīmē novērtēšanā izmantot visiem vienādus kritērijus un vienādu pieeju.

Absolūti objektīvi novērtēt nav iespējams neko

Taču pastāv kaut kāda komentāru vērtēšanas sistēma - kāpēc to neizmantot? Atkal teiks, ka pa draugam zvaigznītes piešķir, bet tas ir neizbēgami, taču kaut kādu priekšstatu dod.

Nākamais - atzinīgi novērtēto komentāru skaits pret visiem komentārienm - ļoti viegli izrēķināms koeficients, es pat tādu exceli izveidoju, raugoties uz Taviem, Vilberto, analītiskajiem rakstiem.

Nu un arī esošā fotogrāfa reitingu sistēma tomēr ir izmantojama par pamatu komentētāja balss svarīguma noteikšanai.

Tas bija par to matemātiskumu.
Un ja to nevar izmantot - tad kāpēc jūs to visu aprēķinat?
Publicēts: 13.01.10 12:33
 citēt
objektiviatei vajadzeja njemt vera ari vienados ierakstus komentara - ja visiem ir patik vai sirsininjas vai cita hernja, automatiski sw mazinaat.
Publicēts: 13.01.10 12:37
 citēt
Gita_B:
Nu moins kāda atbilde.. Katrā ziņā, protams, paldies par to pašu.
Nu kā reiz es jau nu neesmu tā, kura balso ar buch buch buch balsojuminju! Te ne ar vienu nečupojos, nu nav man tādas intereses. Es vienmēr visos laikos esmu balsojusi par bildi nevis par autoru. Man arī jau ir piegriezies, ka visi sten un vaid pie atsevišķu autoru bildēm, kas ne vienmēr ir objektīvi. Bet, ja godīgi, jaunā sistēma man arī neliekas veiksmīgi izveidota. Un izskatās, ka es neesmu vienīgā, kas tā domā.

Jā, tā domā vēl citi 10 lietotāji, kas pat nav parūpējušies iedziļināties formulas būtībā :)

Sarunāsim tā - pirms izteikt spriedumus un apgalvojumus, sagaidam reālus rezultātus, ok? Savādāk man pilnīgi nav skaidrs uz kā balstās tavs (un vēl dažu citu) apgalvojums - formula nestrādā.

Rezultātu mēram pēc topa. Konkrēti interesē, vai topā parādīsies jauni autori un vai izmainīsies situācija, ka no top 20 bildēs 6 ir viena populāra autora bildes un vēl pa 2, 3 populāriem autoriem :)
Publicēts: 13.01.10 12:39
 citēt
Ja zem bildes ieraksta komentāru bez balsojuma, tas kaut kā ietekmē SW?
Kas notiek ar reitingu tabulu? FR stabiņā reitingi rādās jauktā secībā.
Publicēts: 13.01.10 12:39
 citēt
"Objektīvi novērtēt nozīmē novērtēšanā izmantot visiem vienādus kritērijus un vienādu pieeju. " :) tu pateici tieši to pašu ko es pirms tam.

Sekojot definīcijai - nobalsot par visām bildēm Patīk un 555 neskatoties ne uz ko ir tieši VIENĀDĀ PIEEJA :) vai tad nē?
Publicēts: 13.01.10 12:42
 citēt
Droperidol, par komentāru vērtēšanu. Jo vairāk sistēmā ir cilvēciskā faktora, jo tā ir neprecīzāka. Tā ir atšķirība starp agrāko Yahoo, kas meklēšanas rezultātus izdeva pēc cilvēku savadītiem datiem (kas nozīmē, ka ir liela iespēja nošmaukties), un Google, kas rezultātus aprēķināja pēc faktoriem, kurus cilvēki tiešā veidā nevar ietekmēt.

Mēs ejam uz otro variantu. Sistēmai jābūt tādai, lai to nevarētu ietekmēt tieši.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10