Piektdien, 15.janvārī Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos režisora Jāņa Streiča jaunākā filma “Rūdolfa mantojums”. Jaunā spēlfilma "Rūdolfa mantojums" veidota pēc latviešu literatūras klasiķa Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem un atspoguļo notikumus, kādi varēja risināties pirms "Skroderdienām Silmačos". Šī filma ir J.Streiča veltījums Blaumanim ar patvaļīgu atskatīšanos uz notikumiem, kad Skroderdienu varoņi bija pavisam jauni. Rūdolfa mantojums” - otra dārgākā filma Latvijas kino vēsturē.
Šomēnes jau divreiz nācies kultūras un mākslas sadaļā lasīt virsrakstus, kuros izceltas filmu lielās salīdzināmās izmaksas. Pagriežot šo jautājumu foto virzienā, būtu vēlami personiski piemēri, kā īrējāt, algojāt un tērējāties rezultātam.
Vai jums materiālu un darba izmaksas saistībā ar foto šķiet svarīgs, īpaši akcentējams kritērijs?
Es šo "Ražojumu" pat neredzot varu nodomāt ka DROŠI VIEN SŪDS , ja vienīgais ko var uzsvērts tas ir "Tahnaloģijas @ Izmaksas" . Vissu cieņu Streičam par "Cilvēka bērns" bet atceroties visādas Likteņdzirnas @ Vecās pagastāmjas mistrijas nuuu "Cenas @ Bantes" uzsvēršanu kā VĒRTĪBU šai darbā liek man būt skeptiskam. BET iespējams es kļūdos un vienkarši PR nodaļā vieni venīgi "Gudri @ Ko" kam vienīgā vertības RADOSĀ darbā liekās "Pixseļi @ Piķis" un pats gabals mož ar būs IZŅEMUMS metra pēdējo gadu "Šedevru" rindā Iet gan neiešu , pagidīšu kādu "Mājas skatāmu" variantu
Karlis70:Cita starpā - ir kāds dzīvs cilvēks, kurš spēja noturēt interesi visā garumā Ozoliņa&zeltiņas ASV performancē?
GUDRIS var pat 3x pēc kārtas nolūrēt Tas tādam kā viņam un līdzīgiem domāts , 3x noskatās un algsviens nepielec ŠEDEVRS Bet jaskatas vienalga , visi lidzigie redzejusji un sakot ka KRUTA esot
Cik uz mani attiecas, tad nekad kaut kas tāds manu interesi nav izraisījis. AVATAR, tas ir kaut kas, bet Graubam, Ēķim un Streižam, protams, sava mērķauditorija. Lai veicas.
ekoists:nezinu par izmaksām,kad filmēja pie manis Tukumā un Streičs palūdza autoparku novietot pie manis darbā,nekādu samaksu neprasīju
Uģīt tu mums zināms patriots esi , es ar nebūtu prasijis Cilvēkbērns jau viņam forsj kīno bija. TOMĒR cilvēks rosās strādā vecos aktierus un dažu jaunu "Talantu" izmanto taka vismaz visji aiznemti un pie vietas. SVETIGS DARBS
redzēju gan Rūdolfa mantojumu, gan Avatar. nepatika ne viena ne otra, bet katrai sava auditorija..... par mantojuma lietām neko nezinu, bet spriežot pēc torentu datiem, Avatars smerdeļu aprindās ir pēdējo mēnešu līderis, novilkšaanas rādītājos.....
negatIvs: par mantojuma lietām neko nezinu, bet spriežot pēc torentu datiem, Avatars smerdeļu aprindās ir pēdējo mēnešu līderis, novilkšaanas rādītājos.....
Uz kompīša skatīts Avatars varētu gan atstāt visai nožēlojamu iespaidu - šito filmu ja skatās, tad tik kinītī uz 3D. Lai ar man tā filma patika, lielā mērā, ja neskaita specefektus, tur tiešām nav ko īsti redzēt - t.i. dziļās domas meklētāji un nepredzamu sižetu šķetinātāj-gribētāji vilsies...
Avataram nebija nevainas - laba izkalidējoša filma par indiāņiem. Par Streiča filmu gan māc šaubas - vai tā spēs maz novilkt kaut vai līdz vidēja amerikaņu seriāla epizodes līmenim.