forum.gif
nemekleeju PLATLENKJI Pentaxam
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / nemekleeju PLATLENKJI Pentaxam
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.01.10 12:57 labots
 citēt
mekleejumi beigushies, tagad mekleeju ND8, pavisam labi buutu ND110 uz 77mm
Publicēts: 18.01.10 11:47 labots
 citēt
.
Publicēts: 18.01.10 22:52
 citēt
Interesanti, skatijos ebayaa, ar sho konkreeto 10-20mm f4-5.6 tuvaa cenaa ir 10-20mm f3.5, veel pie tam, fikseetu max f3.5..
Nav veerts uz taadu skatiities?
Publicēts: 26.02.10 13:05 labots
 citēt
Pinus:Interesanti, skatijos ebayaa, ar sho konkreeto 10-20mm f4-5.6 tuvaa cenaa ir 10-20mm f3.5, veel pie tam, fikseetu max f3.5..

man tajai Sigmai taapat vairaak vai mazaak aktuaali ir tie 10-12mm, turklaat diez vai f3.5 versiju lietotu var atrast uz Pentaxa

joprojaam aktuaali!
Publicēts: 26.02.10 13:42
 citēt
Pinus:Interesanti, skatijos ebayaa, ar sho konkreeto 10-20mm f4-5.6 tuvaa cenaa ir 10-20mm f3.5, veel pie tam, fikseetu max f3.5..

Cik esmu lasiijis, tad sigma 10-20mm f3.5 nav neko labaaka par ieprieksheejo. Tie, kuri izdomaajushi apgreidoties, esot diktam viilushies.
Publicēts: 27.02.10 01:13
 citēt
zheel ka Tokinai nav uz pentaxiem. Tamron SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Asph [IF] B001 neinteresee? nav leets, 310ls . A sigmu man nav.
Publicēts: 27.02.10 01:31
 citēt
reaktors:zheel ka Tokinai nav uz pentaxiem. Tamron SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Asph [IF] B001 neinteresee? nav leets, 310ls . A sigmu man nav.

Tokinas objektiivi identiski Pentaxam, tikai nav smc paarklaajuma, Tokina 12-24 f4=Pentax DA 12-24 f4, Tokina 10-17 f3.5-4.5=Pentax DA 10-17 f3.5-4.5, nu pagaidaam es pamekleeshu lietotu, bet, ja liidz Apriilim nedabuushu, tad buus vien jaapeerk jauns, Tamron 10-24 ir viens no variantiem
Publicēts: 27.02.10 11:32 labots
 citēt
Ir jauna sigma 10-20 f4-5.6, bet cena ir ap 300 ls. Tamron 10-24 ir sliktāks par sigmu 10-20 (2 no 5 iet atpkal uz garantiju), bet ja ir vajadzīgs Tamron's, varu pārdot krietni lētāk nekā reaktors + vēl laptop.lv veikala garantija. ;) Kā nekā labi dīlera kontakti ar oficiālo Tamron'u, nevajag sūtīt uz kādu Japanu.
Publicēts: 22.03.10 11:50
 citēt
up
Publicēts: 22.03.10 12:51 labots
 citēt
Es pirms kāda laiciņa bezcerīgi meklēju lietotu sigmu.
Patreiz aizdomājos par Tamron 17-35mm f2.8, arī platleņķis un cena zem 250Ls.
Publicēts: 22.03.10 13:19 labots
 citēt
.
Publicēts: 22.03.10 13:38
 citēt
Bija gan, tik es to iemainīju pret Tamron 28-75mm F2.8, bet par skata leņķi runājot, Pentax forumā bija salīdzinājums šiem diviem stikliem. Ja nemaldos, tad rezultāts bija stipri līdzīgs.
Publicēts: 13.04.10 11:31
 citēt
peedeejais UP
Publicēts: 13.04.10 12:03
 citēt
Ja jau tāds izmisums, tad...

Cik dod par DA 14mm ;-)? Pirku jaunu, nedaudz apbružāts, bet vēl visas kastītes, papīrīši kaut kur mājās stāv. Vienīgais kas ir pazaudējies, blendei ir tāda plastmasiņa kuru var noņemt un caur to grozīt polarizācijas filtru. Par cik man polarizātors tam platleņķim visu laiku ir virsū, tad to plastmasiņu kaut kā esmu nozūmējis.

Man ir doma nopirkt un paspēlēties ar DA15mm, bet tad vajadzētu droši vien notirgot šo - pārāk liela vienādu objektīvu kolekcija iekrājusies.

Bet zinot, ka tu esi vienmēr baigais super haļavas cerētājs, savukārt es neko īpaši pa lēto nepārdodu... Tad tas pēdējais UP tāds ir kā ir :D
Publicēts: 13.04.10 12:42
 citēt
haljava man patiik jaa :)
cena cik varu ziedot ir augshaa uzdrukaata un visticamaakais pa taadiem cipariem neatdosi,a vairaak uz doto mirkli nebuus
Publicēts: 13.04.10 12:53
 citēt
Vaards:
Cik dod par DA 14mm ;-)? Pirku jaunu, nedaudz apbružāts, bet vēl visas kastītes, papīrīši kaut kur mājās stāv. Vienīgais kas ir pazaudējies, blendei ir tāda plastmasiņa kuru var noņemt un caur to grozīt polarizācijas filtru. Par cik man polarizātors tam platleņķim visu laiku ir virsū, tad to plastmasiņu kaut kā esmu nozūmējis.

Man ir doma nopirkt un paspēlēties ar DA15mm, bet tad vajadzētu droši vien notirgot šo - pārāk liela vienādu objektīvu kolekcija iekrājusies.

Ar ko tas DA15mm labāks, ar to, ka limited? Savukārt 14niekam ir f2,8, bet 15mm - tikai f4.
P.S. Dīvaini, ka šajā topikā netiek pieminēts DA 12-14, viņš ir ar kaut ko sliktāks par tiem pārējiem? Es par viņa iegādi tā kā pamazām domāju, par cik patīk ainavas bildēt un ar 17-50 tamponu reizēm pa šauru.
Publicēts: 13.04.10 13:18
 citēt
ivog:

Ar ko tas DA15mm labāks, ar to, ka limited? Savukārt 14niekam ir f2,8, bet 15mm - tikai f4.

Labāks ir ar to, ka dzīvojam vienreiz! Par cik fotogrāfēšana ir mans prieks un hobijs, tad šādi man gribās sevi iepriecināt - pamēģināt savādāku platleņķi. DA 14mm ir okei stikls, tam nav nekādas vainas, bet par cik ir viens, kas grib platleņķi pirkt un otrs, kas grib kaut ko savādāku iemēģināt, iespējams jāuzbīda tāds darījums.

Tam 15mm ir viens liels trūkums - 14mm ir jūtami platāki par 15mm. Jo 15mm ir jau baigi tuvu, piemēram, 16-45mm/f4 zūmam, ko es bieži arī izmantoju.

15mm objektīvam ir vairāk diafragmu lapiņas - smukākas zvaigznītes pie aizvērtas diafragmas.

15mm objektīvs ir dikti maziņš - to var forši ielikt mazā fotosomā kopā ar pārējiem limitediem (man tādi daudz un tamdēļ vēlos šadu pievienot kopējam pulciņam).

15mm limitedam ir 49mm filtrs - tāds maksā kapeikas un visiem limitediem (arī Fa50mm/1.4) filtrs ir 49mm. Savukārt 14mm stiklam ir 77mm filtrs - četreiz dārgāks, lielāks un neērtāks.

P.S. Dīvaini, ka šajā topikā netiek pieminēts DA 12-14, viņš ir ar kaut ko sliktāks par tiem pārējiem? Es par viņa iegādi tā kā pamazām domāju, par cik patīk ainavas bildēt un ar 17-50 tamponu reizēm pa šauru.

12-24 ir labāks par 14mm - platāks un asāks (itkā). Pats neesmu salīdzinājis un skatos, ka DPreview fani tomēr turpina lietot 14mm. Bet tomēr viedoklis tāds pastāv, ka tas zūms ir asāks par 14mm. Bet tam zūmam ir viena nianse - viņš ir makten lielāks izmēros. Tas ir neforši. :)
Publicēts: 13.04.10 15:18
 citēt
Un cik tad Vaards prasa par to 14nieku?? :)
Publicēts: 13.04.10 15:30
 citēt
Paldies par viedokli. Man pagaidām platā gala nav, tādēļ domāju. Tiesa gan, domāju arī par Sigmu 120-400mm, kas būtu vajadzīgs dzīvās dabas bildēšanai. Bet nu nauda, nauda, nauda - cik tad var grūst tajā foto tehnikā, es tak ar to naudu nepelnu, un man ir arī citi, ne mazāk dārgi hobiji :(
No fiksiem ir FA 50/1.4, kas ir super stikls, bet gribās arī pamēģināt kādu limitedu. Bija doma par 40mm, bet īsti tā kā neizjūtu vajadzību. Ir arī 24mm/1.8 Sigma, kurai ari pielietojums ir stipri ierobežots.
Bet ir vēl viena baža tajā visā - baža par Pentax, kā sistēmas, nākotni - ja nu pēkšņi Pentax saprot, ka nespēj/negrib konkurēt ar C un N, spoguļu lauciņā, ko tad? Būs jāmaina sistēma uz C vai N. Un visu pa dārgu naudu sapirkto Pentax stufu nāksies tirgot nost pa krietni lētākām naudiņām...
Publicēts: 13.04.10 15:39
 citēt
arnic:Un cik tad Vaards prasa par to 14nieku?? :)

Aiziešu mājās, paturēšu šamo veco draugu rokās, iziešu pabildēšu.... Tad līdz rītdienai izdomāšu :)
Publicēts: 13.04.10 15:51
 citēt
ivog:
Bet ir vēl viena baža tajā visā - baža par Pentax, kā sistēmas, nākotni - ja nu pēkšņi Pentax saprot, ka nespēj/negrib konkurēt ar C un N, spoguļu lauciņā, ko tad? Būs jāmaina sistēma uz C vai N. Un visu pa dārgu naudu sapirkto Pentax stufu nāksies tirgot nost pa krietni lētākām naudiņām...

Es domāju, ka tā nebūs.
Par cik Pentaxu ir nopirkuši objektīvu stiklu ražošanas magnāti Hoya, tad es domāju, ka biznesam vajadzētu būt sekojošam:

a) maksimāli daudz un lēti k tipa bajonetes bodiji, lai lēcu bizness neapsīkst. Tādejādi arī nabaga Samsungs visdrīzāk tika pa lēto ievilināts šajā narkotiku sistēmā un attiecīgi ražos bodijus kur pentaxsa objektīvus uzskrūvēt.

b) Pentaksam kā optikas ražotājam piesātinot kropu gala tirgu, visdrīzāk vajadzētu nākt klajā ar lētu fuflreimu. Bet tas nenotiksies drīz, jo pentaksa pircējs ir tāds budžeta tipa amatieris pārsvarā. Tādejādi man domāt, ka fuflreims varētu parādīties ticamu baumu līmenī ne ātrāk par nākamo gadu.

c) par B punktu man liek domāt tas, ka Pentax tomēr ir spējis pacelt 645D projektu un tuvējā laikā mēs to aparātu novērosim krutā gala amatieru priekpilnajos snapšotos. Tas arī ir labs risinājums kā paplašināt objektīvu tirgu.

Un kas mani pavisam labi priecē, ir tas, ka gadus 7 atpakaļ es par 100 LVL nopirku gandrīz jaunu FA 50/1.4 Tumšo sigmu 24-70 un MZ-6 ar battery gripu, somu un vēl kaut ko. Tad tāds 50mm objektīvs iekš BH photo stāvēja pārdošanā par 148 USD. Tagad divreiz dārgāk. Ir izdevīgi pirkt pentax stiklus - tie šobrīd tāpat kā vīns, ar katru dienu paliek labāki un dārgāki :D
Publicēts: 13.04.10 15:59
 citēt
nav briinums, ka konkurentu forumaa diskusijas pie sludinaajumiem nogrieza :)
lai nu kaa-esmu sarunaajis 10-20 Sigmu, no Vaarda es vieniigi vareetu panjemt kaadu 77mm filtru :)
Publicēts: 13.04.10 16:43
 citēt
Vaards:
a) maksimāli daudz un lēti k tipa bajonetes bodiji, lai lēcu bizness neapsīkst. Tādejādi arī nabaga Samsungs visdrīzāk tika pa lēto ievilināts šajā narkotiku sistēmā un attiecīgi ražos bodijus kur pentaxsa objektīvus uzskrūvēt.

c) par B punktu man liek domāt tas, ka Pentax tomēr ir spējis pacelt 645D projektu un tuvējā laikā mēs to aparātu novērosim krutā gala amatieru priekpilnajos snapšotos. Tas arī ir labs risinājums kā paplašināt objektīvu tirgu.

Ir izdevīgi pirkt pentax stiklus - tie šobrīd tāpat kā vīns, ar katru dienu paliek labāki un dārgāki :D

Maksimāli daudz un lēti bodiji ir OK, cerams, ka arī no resnā gala kaut ko uzražos.

Par 645D projektu - pacēluši ta ir, bet tirgos tikai šķībacainajiem, pārējā pasaule apdalīta - nav labi :(

Par Pentax stikliem - lēti viņi bija tad, kad nebija bodiju, tagad vairs nav, un domāju ka dārgāki arī vairs nepaliks.
Publicēts: 13.04.10 19:21
 citēt
martins_goncars:nav briinums, ka konkurentu forumaa diskusijas pie sludinaajumiem nogrieza :)
lai nu kaa-esmu sarunaajis 10-20 Sigmu, no Vaarda es vieniigi vareetu panjemt kaadu 77mm filtru :)

Nu baigais ;-)
Es jau biju šacis apdomāt, ka pārdošu tev DA 14 mm pa kādiem 279,99 LVL, atstājot tev iespēju nopirkt divus desmitlatīgos CPL un ND filtrus... Ka jau negribi pac vainīgs :face-glasses:

Vispār jau būtu interesanti salīdzināt ar to sigmu - tie 10mm ir arī man baigi vilinošie (lai gan ir 10-17mm fišajs man), bet reizē ir redzēti sigmai bailīgi piemēri neasuma ziņā.
Publicēts: 13.04.10 19:23
 citēt
> Par Pentax stikliem - lēti viņi bija tad, kad nebija bodiju, tagad vairs nav, un domāju ka dārgāki arī vairs nepaliks.

Es arī domāju, ka dārgāki nepaliks. Drīzāk nolietosies visādi exemplāri un cena diferencēsies.
Publicēts: 13.04.10 19:24
 citēt
Kā Pentaxistiem neveicas, ka nav Tokinas 11-16 2.8, kas ir viens no labākajiem platleņķiem uz cropa.
Publicēts: 14.04.10 11:49
 citēt
telepathe:Kā Pentaxistiem neveicas, ka nav Tokinas 11-16 2.8, kas ir viens no labākajiem platleņķiem uz cropa.

Jā, baumo, ka tas 11-16 vispār ir Pentax konstruēts stikls, bet pentax beigu beigās pats savu versiju tautās nepalaida. Kamēr tokina tamdēļ šo nekad nelaidīs ar pentax mountu pārdošanā.
Publicēts: 14.04.10 11:55
 citēt
tokina vispār jau pāris gadus ražo tikai priekš canon un nikon...
Publicēts: 14.04.10 11:59
 citēt
A, vot, simpatizē Pentax :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):