O! Yashica pa 15 eerikiem, a cik izmaksaa 1 bilde, ja skenee kaadaa bodee? a tur viss sboraa jau ja, ar obj cik sapratu 80/3,5, tik plato filmu iekshaa. Tikliidz atnaaks jaunaa visa karte man, tad japanem, gribas kvadraatu uz filmas
Yashica 124g patika labak par mamiya c33. Otrajai toties savi bonusi. Pirmajai gan nestradas eksponometrs, jo bachu tadu nava, un nav ttl jebkura gad. Toties darbojas labi, klusi, man patika.
60uz5komats6:Hasselis ir kompaktāks un strādā bez baterijām.Iespēja,ka nākotnes ciparpakaļas būs savietojamas ar V sērijas Hasseli ir teju 100%,ko nevar teikt par Rolleju.Ja mērķis ir mūžīgi mūžos ar to kameru bildēt tikai uz filmas,tad protams,gan Rolleju,gan veselu varzu citu kameru var ņemt.Ja nākotnē tiek paredzēta savietojamība ar ciparpakaļām,tad izvēle ir diezgan šaura.
Pilnīgs sviests... Palasies vairāk par Rollei...
Tieši Rollei patreiz lielāka nākotne... Rollei 6xxx sērijai un Hy6 normāli digitālās pakaļas lielas klāt... Tāpat atšķirībā no Hasselblada V strādā ar autofokusa stikliem... un normāla ekspozīcijas mērīšana un simtiem citu iespēju... Par kompaktumu arī diskutabls jautājums... Piemēram Rolleiflex vinēja 2008 gadā par labāko vidējo formāta kamru...
Atvainojos,nebiju pareizi sapratis,man šķita,ka cenai ir nozīme.Kaut kā nepieleca,ka šī ir fotoamatieru lapa un protams 30000$+stikli pēc gaumes ,ir ikdienišķi pirkumi.Bet šā vai tā es tomēr ieteiktu nesteigties ar Hy6 sistēmas iegādi,jo Rolleja liktenis nav īsti skaidrs,var gadīties,ka diemžēl tālak netiek attīstīta,kā arī visa Rolleja sistēma.
60uz5komats6:Atvainojos,nebiju pareizi sapratis,man šķita,ka cenai ir nozīme.Kaut kā nepieleca,ka šī ir fotoamatieru lapa un protams 30000$+stikli pēc gaumes ,ir ikdienišķi pirkumi.Bet šā vai tā es tomēr ieteiktu nesteigties ar Hy6 sistēmas iegādi,jo Rolleja liktenis nav īsti skaidrs,var gadīties,ka diemžēl tālak netiek attīstīta,kā arī visa Rolleja sistēma.
Kārtējie murgi...
Sorry vecīt normālu 6008 kameru AF vai Inegrāli var pa kādiem 1000Ls dabūt (jauns kādi 1500)... normāls lietots V Hasselbalds būs kādi 500... jaunu laikam nevar iepirkt
Un tās ir nesalīdzināmas kameras... !!! Tā ka par ko Tu tur murgo...?
Kas attiecas uz Hasselblad tad pēdējos gados viņi tik par savu H līniju domā un to arī attīsta... bet kā zini viņi savu H līniju ir slēguši... tad par kādu nākotni runājam...
Murgi murgiem,bet derīgi būtu painteresēties par Franke&Heidecke finansiālo stāvokli un šābrīža juridisko statusu.Paskaidrošu ka Franke&Heidecke ir kantoris kam pieder Rolleju fabrīķis un diemžēl nav dzirdēts par investoru,kas būtu ar mieru iegāzt kaudzi piķa Rolleju ražošanā.Tāpat neviens no pārejiem diviem Hy6 projekta dalībniekiem neko konkrētu par Rolleja nākotni nesaka,toties Leaf,pēc nonākšanas PhaseOne īpašumā,ir pārtraucis ražot jaunas digitālās pakaļas priekš Hy6.Ir nelāga nojauta,ka Rollei dosies Contax pēdās,nākotnē nebūs vajadzīgi kvalitatīvi ražojumi,nākotne pieder lētiem mēsliem,kurus tirgos par dārgu naudu.
Nu es tak saku murgi! diskutēt par kādas sistēmas nākotni....
Un kas tad jaunus V Hasselbladus izsrteādā?
Un tavai zināšanai Frank& Heideke atsākuši darbību...
Kas attiecas uz digitālajām pakaļām Hy6 tas ka Leaf patreiz neražo un uz doto brīdi ražo tikai sinar neko nenozīmē... Tāpat 6xxx sērijai var nopirkt digitālas pakaļas no Phase one.
Jo piemēram jaunajiem Hasselbladam vispār pēc būtības ir tikai viens pakaļu ražotājs...
Kas attiecas par Contax tad liela daļa ar šādām kamerām fotogrāfē...
Īsāk sakot esi kārtējais spameris, kam ko paspamot...
Vispār šī tēma sākās ar nepārprotamu domu par lietotu kameru,no tā izriet jautājums,vai nākotnē interesēs kameras ciparizācija.No vecajām sistēmām puslīdz ilgstošu ciparpakaļu savietojamību var prognozēt izplatītākajām un tehniski piemērotākajām kamerām,kas manuprāt ir Hasselblad V sistēma un Mamiya RZ,vēl es necenstos atkratīties no Pentax 645 optikas,var gadīties,ka nākotnē noder. Kas attiecas uz Hasselblad,tad H sērija vispār nav Hasselblad,tas ir tīrasiņu Fuji,V sēriju vēl ražo,cik ilgi tas ir jautājums,vai izstrādā ko jaunu,tas ir vēl lielāks jautājums.
Atbildi uz jautājumu vai esi turējis rokā gan Hasselblad V, gan Hasselblad H, gan Rolleiflex 6008 Af, gan Rolleoflex Hy6, gan Mamiya RZ ?
Esmu turējis rokās V hasselblad,Mamiya RB/RZ,Bronica ETRSi/GSs,Pentax 67/645,Horseman VHR,Linhof Technikardan,lielāko daļu tikai drusku lai saprastu,ka не моё. Jūs ,cienītais,kautkā ļoti slimīgi uztverat jebkuru tekstu,kas satur vismazāko mājienu,par to ka Rollei,nav vienīgā un viskrutākā sistēma pasaulē. Atklāšu noslēpumu-vislabākā ciparu videjā formāta sistēma ir tā,kas jau ir atmaksājusies.
Nē vienkārši precizēju Jūsu maldinoši izteicienu par nesanvietojamību ar digipakaļām utt...
60uz5komats6:Hasselis ir kompaktāks un strādā bez baterijām.Iespēja,ka nākotnes ciparpakaļas būs savietojamas ar V sērijas Hasseli ir teju 100%,ko nevar teikt par Rolleju.Ja mērķis ir mūžīgi mūžos ar to kameru bildēt tikai uz filmas,tad protams,gan Rolleju,gan veselu varzu citu kameru var ņemt.Ja nākotnē tiek paredzēta savietojamība ar ciparpakaļām,tad izvēle ir diezgan šaura.
60uz5komats6: Esmu turējis rokās V hasselblad,Mamiya RB/RZ,Bronica ETRSi/GSs,Pentax 67/645,Horseman VHR,Linhof Technikardan,lielāko daļu tikai drusku lai saprastu,ka не моё.
Es gan nevaru lepoties ka tik daudzu esmu turējis rokā... toties esmu turējis gan V gan H bladus un Rollei un Mamiju...
Luxferre:Nē vienkārši precizēju Jūsu maldinoši izteicienu par nesanvietojamību ar digipakaļām utt...
Es gan nevaru lepoties ka tik daudzu esmu turējis rokā... toties esmu turējis gan V gan H bladus un Rollei un Mamiju...
Nākotnes prognozi pagrūti definēt kā maldinošu ,vai otrādi.Prognoze ir tikai iespējamības procentu spēle,kas balstās uz pieredzi ar līdzīgiem precedentiem.Tik pat labi var izteikt prognozi,ka kādreiz ciparu vidējā formāta matricas būs izplatītas un lētas kā dubļi un katrs varēs savam vecajam ļubiķeļam vai iskrai tādu piemontēt,bet tas diemžēl ir maz ticami.Līdz ar to,ja ir digitāli plāni,tad nebūtu prātīgi ieguldīt naudu piemēram Bronicas,Pentax 67 sistēmās ,vai ja jau runa par Rolleju,tad Rollei SL66.