kasnukas:fotto, nu lūk, arī no Tavas puses apgalvojums ("Katrs...")! Atceros kādā senā diskusijā Tu pats prasīji pamatojumu konkrētam apgalvojumam! Vai ir kādi pētījumi vai aptaujas, kas ļauj Tev ar zināmu pārliecību izteikt samērā kategorisku apgalvojumu?
"Katrs, kurš publicē savas fotogrāfijas, vismaz klusībā, uzskata sevi par fotogrāfu. " o.k., nosauc kaut vienu iemeslu kāpēc cilvēks publicē (vajag definīciju?) savas bildes, neuzskatot sevi par fotogrāfu.
Jo tas ir pietiekami eerts veids paraadiit pilniigi neprofesionaalas un citiem neko neizsakoshas bildes 20 tusinja daliibniekiem, lieki nenoslogojot mailserveri.
Varu runāt tikai konkrēti par sevi, jo neesmu veicis nekādu aptauju, lai noskaidrotu citu fotoblog.lv apmeklētāju motivāciju. Sevi par fotogrāfu (šaurā nozīmē) neuzskatu, bet ir vēlme iegūt zināšanas un iemaņas, lai sasniegtu man pašam pieņemamu fotografēšanas līmeni. Fotogrāfijas galerijā esmu ielicis, lai uzskatāmi nodemonstrētu savu prasmju un iemaņu līmeni interesentiem, kuri vēlas noskaidrot, kas tad reizēm forumā ieraksta kaut kādas dumības. Tā kā mana personība šobrīd fotoblog.lv ir pietiekamā mērā anonīma lielākajai daļai lietotāju, tad man arī nav īpaši liels kauns par savām prasmēm un spējām, bet vismaz esmu godīgs šajā ziņā, netēlojot nekādu "pārāko" meistaru.
kasnukas:fotto, nu lūk, arī no Tavas puses apgalvojums ("Katrs...")!
Gunāra tekstā ir arī manas idejas un es viņam pilnībā pievienojos.
Neraugoties uz visu, bet vienā jomā man gaišā piemiņā ir boļševiku laiki, kad, lai izkarinātu savas bildes (pat savas darbavietas koridorā(!), nemaz nerunājot par publicēšanu) vajadzēja atļauju, savukārt atļauju varēja saņemt no attiecīgas komisijas (kas parasti sastāvēja no vairākiem partijniekiem). Lai kādi maitas un kretīni bija tajās komisijās, bet acīmredzami fotogrāfiski mēsli tur tomēr cauri negāja.
Ja nopietni - jā, problēma ir. Tikai to problēmu nevar atrisināt ar ierobežojumiem un aizliegumiem - tā neko nevar atrisināt! Īstu fotogrāfu uzdevums būtu nevis īdēt un vaimanāt, bet gan attīstīt ĪSTO FOTOMĀKSLU. Kā? TAs nu viņiem būtu pašiem jāizdomā, tāpēc jau viņi ir profi!
fotto, vai kaut uz īsu brīdi Tev prātā nav ienākusi doma, kura starp citu nav pretrunā ar Droperidol minēto, ka savulaik citu cildinātie un pašapmierinātie fotogrāfi tiešām agrāk atradušies diezgan ierobežotas konkurences apstākļos (kas neizslēdz iespēju, ka viņi tiešām ir labi fotogrāfi), bet šobrīd nespēj uzrādīt TIK IZCILU profesionalitāti, lai nevienam nerastos ne mazākās šaubas- jā, tie ir tiešām "krutie" veči un ar viņiem nav vērts sacensties? Atļaušos kārtējo reizi atsaukties uz tā paša G.Janaiša galeriju, kurā daļa bilžu absolūti un galīgi nav ierakstāmas šedevru sarakstā un nonāk pretrunā ar ar tā paša G.Janaiša spilgto un kategorisko apcerējumu!
Kapec gan lai shie kungi nevaretu slegt savu lapu un pievienotos fotobloga pabiraam,lai pasaule beidzot butu taisnigums un proletarieshi varetu mierigi dzivot zinot ka G.Janaitis par visu ir parupejies...
Zināma taisnība jau Janaiša k-gam ir, taču neizslēdzu arī iespēju, ka vecajiem "fotodieviem" krenķis, ka pārāk daudz plebeju sāk viņu "olimpu" apdraudēt...))
Fotto. Mans personiigais viedoklis. Tu kaadreiz meedz uzdziedaat..?? nu, kaadaas kaazaas, kaadaa balljukaa????. Par dziedaataaju tacju laikam tapee neiztaisies??.. Ja nopietni, tad, ka tik ne profesionaalo teaatru kolektiiviem pulkiem vien vajadzeetu mesties virsuu visaadiem pashdarbniekiem, kuri atljaavushies kaapt uz skatuve?.. Muusulaikos pat zinu kaartiigus lauciniekus, kuri pashu un citu priekam atljaujas k ko taadu dariit saucoties, shkjiet par dramatisko kopu. Tas tacju apsurds. Piemeeram naivisti gleznieciibaa?? Kas ar tiem tad buutu daraams? Vispaar bezjeedziiga kjeskaashanaas? Tak, pat izstaades tiek riikotas. PS. neatradu globaalajaa tiimeklii, kur vareetu apluukot Valda Ošiņa fotogrāfijas.
Man personīgi nav nekādu pretenziju, ka visi pa labi un pa kreisi bildē, bet reizēm izbrīnu rada atsevišķas personas, kuras publiski sevi apsaukā par profesionāliem fotogrāfiem (var paskatīties kaut vai ss.lv), bet reālās bildes ir krietni zemākā līmenī par vienkāršu "mirstīgo" publiskotajām fotogrāfijām.
Mani šajā diskusijā (tāpat kā citās) mulsina savstarpējā neiecietība un neieklausīšanās. Tā jau nekur netiksim pilnīgi noteikti... Un Janaitim noteikti ir tiesības uz savu viedokli. Vai kāds no karstajiem "nolicējiem" spēj līdzvērtīgi izstāstīt/ uzrakstīt, kas viņam ir fotogrāfija, un ko viņš vēlas sasniegt un kāpēc fotografē? Un pamatot, kāpēc ir "ritīgi forši" salikt Internetā čupām ne pārāk izdevušās bildes?
Atvainojos.. atradu. Valda Ošiņā bildes. www.meritus.lv... www.flickr.com... Tiiri subjektiivi, prieksh sevis neatradu apliecinaajumu fotograafiskaam veertiibaam.,. Pieljauju, ka labaakaas bildes netiek publiceetas.
Par viedoklja paushanas tiesiibaam pilniibaa piekriit. Tacju, manupraat, shis jau izskataas agresiivi abpuseeji. Palasiijos, dotajos linkos, manuptraat daudz kas paustajos viedokljos atbilst patiesiibai. Tacju taapeec, manupraat, nebuutu jaametaas virsuu katram, kursh ir iegaadaajies fotoaparaatu, pie kam apgalvojot, ka tas ir nelietiigi piesavinaajies fotograafa titulu..
PrioRita, Jautaajums, kur tad mums buutu jaatiek? Pieljauju ka daudzi speetu FB defineet to, kaadeelj atrodas sheit. Tu pati speetu? .. Un kaadeelj defultaa tiek uzskatiits, ka tie, kuri sheit publicee bildes, visi sevi uzskata par fotograafiem?
PrioRita:Mani šajā diskusijā (tāpat kā citās) mulsina savstarpējā neiecietība un neieklausīšanās. Tā jau nekur netiksim pilnīgi noteikti... Un Janaitim noteikti ir tiesības uz savu viedokli. Vai kāds no karstajiem "nolicējiem" spēj līdzvērtīgi izstāstīt/ uzrakstīt, kas viņam ir fotogrāfija, un ko viņš vēlas sasniegt un kāpēc fotografē? Un pamatot, kāpēc ir "ritīgi forši" salikt Internetā čupām ne pārāk izdevušās bildes?
La4i:PrioRita, Jautaajums, kur tad mums buutu jaatiek? Pieljauju ka daudzi speetu FB defineet to, kaadeelj atrodas sheit. Tu pati speetu? .. Un kaadeelj defultaa tiek uzskatiits, ka tie, kuri sheit publicee bildes, visi sevi uzskata par fotograafiem?
Man šķiet, ka svarīgākais jautājums ir nevis "kur", bet "kāpēc". Man pagaidām nav atbildes uz šo jautājumu, tādēļ arī webā lieku tikai tās bildes, kas jāparāda/ jāatdod kādam (piem., klientam).
Un man personīgi nav iebildumu, ka cilvēki izklaidējas/ aizraujas ar fotografēšanu; un pat lai liek bildes kur un kā grib...
Davai sarunājam tā , RĪTĀ tu man atdosi visus "Valda Ošiņa" darbus kas tavā mājā saprotu lieki un neparliecina ? Es vīnus mēdzu tīr lietderīgi izmantot . Taka saki kurā vietā man pienākt un savākt "Neprliecinošos" Ošiņa darbus , ertības labad varētu aprobežoties ar Krišjānīšiem .
"Viens no Valda Ošiņa nozīmīgākajiem darbiem ir 1991. gadā kopā ar mākslinieku Imantu Žodžiku izstrādātais Latvijas Bankas papīra naudas zīmju (Latvijas latu banknotes) dizains "
Tad nevis nekur netiksim, bet nezinam, kaapeec tixsim. Izklausaas, ka uzskati sevi par fotograafu. Man absoluuti pienjemami, ka cilveeks, buudams fotograafs neievieto bildes globaalajaa tiimeklii, taa ir katra pasha izveele. Tacju, naakt sheit un mesties virsuu visiem ar apgalvjumu, ka juusu bildes visas ir s... , un juus graujat fotodaarzu.. ??? Varbuut tieshaaam sheit primaarais staasts buutu par taa adekvaatu kophanu?.
Shis ir blogs ... pamatu pamata mirklu dokumentacija, kas vesturiski ir fotografijas primaraa funkcija. Plusi daudz un dazhadi kaut vai tiri pilsoniskas sabiedribas veidoshana un komunikacija, kas ir ka ella lai vispar kkas attistitos. Tada profesionala norobezhoshanas gan neko tadu nedod,bet nu ko gan var gribet pusanonimaa videe. Ka pragmatikis varu teikt ka tiri statistiski palienas procents "labas" bildes uzrahzoshanai, tapshanai... un ja nu kadam par profesionali sagribas klut, tad nu nav sheit slikta vietina kur pratu paasinat
Butu labak Janaitis runajis par fotografijas valodu, par simetrijam, perspektivam, krasam utt. butu patikami lasit bet ... Fotografija ir jedziens
Davai sarunājam tā , RĪTĀ tu man atdosi visus "Valda Ošiņa" darbus kas tavā mājā saprotu lieki un neparliecina ? Es vīnus mēdzu tīr lietderīgi izmantot . Taka saki kurā vietā man pienākt un savākt "Neprliecinošos" Ošiņa darbus , ertības labad varētu aprobežoties ar Krišjānīšiem .
"Viens no Valda Ošiņa nozīmīgākajiem darbiem ir 1991. gadā kopā ar mākslinieku Imantu Žodžiku izstrādātais Latvijas Bankas papīra naudas zīmju (Latvijas latu banknotes) dizains "
Es kautko sheit nesapratu, Luni?
Peedeejaa piebilde bija lieka, aiz taa vienkaarshaa apstaaklja, ka pashrociigi piedaliijos sietspiedes paraugu drukaashanai iesniegshanai konkursam, veel Briiviibas ielaa 171 , pagalmaa, balto kjiegjelju eecinjas (kura nu jau daudzus gadus kaa nojaukta) otrajaa staavaa.
Cēhovam ir burvīgs pastāstiņš par "Juanajiem" «Жуйте как следует»,— говорил отец. И жевали хорошо, и гуляли по два часа в сутки, и умывались холодной водой, а все же вышли несчастные, бездарные люди»
La4i:Tad nevis nekur netiksim, bet nezinam, kaapeec tixsim. Izklausaas, ka uzskati sevi par fotograafu. Man absoluuti pienjemami, ka cilveeks, buudams fotograafs neievieto bildes globaalajaa tiimeklii, taa ir katra pasha izveele. Tacju, naakt sheit un mesties virsuu visiem ar apgalvjumu, ka juusu bildes visas ir s... , un juus graujat fotodaarzu.. ??? Varbuut tieshaaam sheit primaarais staasts buutu par taa adekvaatu kophanu?.
Es Janaiša rakstu vairāk uztveru kā skumjas par nenovēršamo nevis "mešanos virsū ne-fotogrāfiem"... lai gan, iespējams, tā izklausās. Varbūt tās ir emocijas, kuras rada bezpalīdzības sajūta... sajūta, ka esi citā pasaulē, citā dimensijā, ka realitāte ir mainījusies un neatbilst viņa vērtību sitēmai. (Protams, mana subjektīvā interpretācija.)
Peedeejaa piebilde bija lieka, aiz taa vienkaarshaa apstaaklja, ka pashrociigi piedaliijos sietspiedes paraugu drukaashanai iesniegshanai konkursam, veel Briiviibas ielaa 171 , pagalmaa, balto kjiegjelju eecinjas (kura nu jau daudzus gadus kaa nojaukta) otrajaa staavaa.
Tad jau tu viņu labi pazišti šams kādreiz skaitijās SIETSPEIEDES GRANDAS ,šiem tur bij kantoris kurš visko exskluzīvu drukāj to pat es atceros VEF dizaina biroja un "Diplomu" drukas laikiem
PrioRita, es pilniibaa piekriitu, gan par Janaisha raxstu, gan emocijaam, gan arii tam Par Ko vinjsh raksta, un domaaju, ka saprotu, par ko saape. Es tiaki par to dalju, kura nu jau paarveertusies par savstarpeeju plosiishanos.
Lunis.. jaa, Valdis man maacija drukaat, un CEPURI NOST, gan vinja mapnjeemiibai, gan visam ko paveica drukas laucinjaa tad, un tur. Un ja nu kas vairs gluzji nebija nodrukaajams, tad pie Valda to veel vareeja nodrukaat, arii pirmaas pilnkraasu drukas sietaa sheit, pie kam ar taadaam pustehnologjijaam, pie kam, lielaa daljaa ar piemekleetaam kraasaam, parasti krievu kaadas TNPF, jebshu TUMS (taas bij baisi labaas, tak drausmiigi aatri kalta soietaa.. lielie plakaati uz stikla galda.. bez kaada vakuma.., Cepuri Nost, un kaju virsuu..
La4i:parasti krievu kaadas TNPF, jebshu TUMS (taas bij baisi labaas, tak drausmiigi aatri kalta soietaa.. lielie plakaati uz stikla galda.. bez kaada vakuma.., Cepuri Nost, un kaju virsuu..
Mums atkal relāmas kopā ar "Ražošanu" bija bija savs maziņš exspermentāls cehiņš kurš TUMS jauca ar pigmentiem un taisija ko sirc kāro , emulsijas ar sietiem tasijām no polistetiem lidz kautkādiem želantīniem utt Ja ja reka visji viens ar otru kautkad esam bružājušies grozijušies A šamie joprojām krutākie tik patreiz vispādās exskluzīvās maztirāžu poligrāfijās un dizainos Neliela jaudīga rūpnīcas
Tur kooperatiivu laikos viss taa kaa sadalijaas, saakums bi Latvijas Reklaamas agjentuura, peec tam vairaaki kooperatiivi.. tai laikaa paarvaacos uz Smilteni dziivot.. Zinu, ka Agris Sondors drukaa (ar kaadus paars gadus neesmu sastapis) Kar atgriezos Riigaa, Qvadra pakaa piedaliijos lielformaata sietspiedee kaadu briitinju.. liidz pie kompja nepaarseedinaaja.
mmmmm:"Vai pastāstīt kas tas tāds par zvēru Glavļit ? "
un kads tam sakars ar koridoriem....
Glavļits vecīts bija MIERĪGI apčakarējams kantoris , vadzēja tik "Piegājienu" , par cik biju kā šefs teica "Nekaunīgs kā suns pavasarī" tad mani šad tad sūtija "Saskaņot" visadas dumības Vecos plintavniekus pareja apjāt kā nebij ko darīt Fixsi vadzēja tika SAPRATS kāds vecajiem marazmātiķiem funktiers TAI DIENĀ un viss notikas Tiesa reiz vienu plintavnieku kapā iedzinu , es ar šo tik jauki par fronti un bratstvo parunaju un šis man akceptēja edinoļično vienu tirāžu ar "Rotaprintu" un sieta vākiem a dzekus "Caurlaidē" savāca uz kreiso produkciju kura izrādijās "Meistars @ Margarita" opi no kreņķa Kodrātijs noķera , atsutija jaunu mergli
PrioRita:Mani šajā diskusijā (tāpat kā citās) mulsina savstarpējā neiecietība un neieklausīšanās. Tā jau nekur netiksim pilnīgi noteikti...
Man jau šķita, ka uz daudzu citu diskusiju fona šī ir iecietības un ieklausīšanās paraugs! Vismaz vēl neviens nav sācis otru nozākāt, bet tikai apmainās viedokļiem (nu kā nu kuram tas sanāk)!
Man jau šķita, ka uz daudzu citu diskusiju fona šī ir iecietības un ieklausīšanās paraugs! Vismaz vēl neviens nav sācis otru nozākāt, bet tikai apmainās viedokļiem (nu kā nu kuram tas sanāk)!
Taisnība! Labi iecietības piemēri bija "Labākie fotomirkļi biroja sienām" un īpaši "Tiešraidē internetā fotosesija ar kailu modeli"...
Bzh:
Patiesībā jau ir vienalga, mākslas vai ne mākslas fotogrāfija. Ja tajā barā nevar pamanīt, kura ir "izcila mākslinieka" un kura ir "pirmo reizi it kā sanākusi bilde", tad ne jau tas, kurš pirmo reizi kaut ko bildē ir vainīgs..
Otrais fails ir jaatshkir maklsinieks no amatnieka. Shadam diskusijam jau ir nacis iet cauri ari muzikas joma, beigas visi nomierinas un dara savu daramo pec labakajiem nodomiem,lidz nakamajai reizei kad sak valdit "netaisnibas". Ja merkis ir izcelt makslas foto augsto vertibu tad shis vertibas ir jaizcel nevis janoirsh parejie zhanri.
Vajag rakt!Un ja kādu vecmeistaru aizskar digitālā pasaule;tad lai attaisnotu savu talantu,ieliktu savas digitālās bildes!Bet to nebūs,jo izdzīvo tas,kas spēj mainīties,pārējie atmirst!Tad svā slavas kalnā dzīvojošie vecmeistari paliks kā dinozauri-viņus aplūkos un digitāli kopēs.Pēc gadiem sāks arheoloģiskos izrakumus un bāzīs muzejā!Re kā tad bildēja! Viss šis ļembasts ir gāšanās no slavas olimpa.Jaunie ņem savu tiesu,vecie mēģina noturēties[bezcerīgi].Ierobežotās informācijas dēļ[krievu laikā],viņi bija foto guru,bet tagad paskatoties tā laika foto guru ārzemēs-tādi paknipsētāji vien bija. Neviens vairs nedzied viņiem slavas dziesmas,tāpēc cepas....