Pazīstu dažus vecos,kam ir problēmas ar digitālo.Ir.Un tā ir jauno priekšrocība.Es nenolieku vecos,neslavinu jaunos-laiks visu sakārtos-bet tie zvērīgie pārmetumi par plastmasas smaržām,un vēl daži ne visai adekvāti izteicieni---nu nevajag cepties!
Izdzīvos ,kas spēj mainīties,bet šiem veciem vīriem tā ir liela problēma šajā pasaulē. Katram bija slavas laiks,tagad proties atkāpties ar godu...Dzīvot uz veciem lauriem,rakstīt memuārus.Tie bija citi laiki,citas tehnloģijas,tagad ir ciats iespējas,kurām pat tagadējie guru knapi tiek līdzi,kur nu vēl vecie vīri.Cieņu viņiem,cieņu jaunajiem censoņām. Tas ir mans viedoklis.
Katrs, kurš publicē savas fotogrāfijas, vismaz klusībā, uzskata sevi par fotogrāfu.
Tieši tāpēc visus no ābelēm nozagtos augļus esmu apēdis un serdes no apskates izņēmis. Lai dārznieks nedusmotos. Kazi, pieprasīs vēl no garāmgājēja kompensāciju par neapputeksnēšanos viņa dārzā. Ka kāda baskāja soļi uz putekļainā ceļa izbiedējuši nektāra bites. Ja tā padomā, komunikācija fotogrāfijas sakarā ir visgrūtākais - ar citiem drāzniekiem, ar diplomētiem augļkopjiem, ar bitēm, ar "parādi vēl kādu slaidšovu" tipa skatītāju. Neveicina tas viss saziņu, pie tam katram ir savi noteikumi saziņai. Brīvs no foto - brīvs no komunikācijas ar visādi citādi labiem ļaudīm, bet foto lietās ar "krāna pagarinātājiem" vai "medaļotiem atlokiem" un "es zinu labāk" matērijas izplešanās mēģinājumiem. Pukstēt jau pukst, ka traucējot, bet, lai man kāds roku paspiestu, ka turpmāk centīšos netraucēt ar savu drazu, to ne. Ežul's ielien zileņcērpā, ķēniņs aizjāj zelta tērpā, bet pret vakaru ir klāt.
Un tā ir atkal jauno tehnoloģiju sliktākā puse,bet ja tā padomā-gribi Zenītu laikus atpakaļ?Un ko Janaitis nēsā savā somā i negribu zināt.Svešā dārzā lien ar atļauju,ja lien bez atļaujas,tad pats zini,kā tos sauc....
Un starp mēsliem ir toošie nākamie Janaiši!Nevajag forsēt ar kritiku,jeb tevi māte dzemdēja ar visiem taviem angļu skrūvjgriežiem?Ceru,ka humoru saproti!
Pašlaik šeit ir tā-es uzrakstīju,tad tas ir kā likums!Nevienam nav dota izvēles brīvība!Ka kāds no vietējiem guru ko teicis,tas ir kā likums! Mans raksturs nepakļaujas komandām,es pats analizēju un pētu.Ieteicams tomēr papētīt,vai tas,ko šeit sludini,ir absolūtā patiesība!
Cik man zināms[mans viedoklis],tādas absolūtās patiesības naf! Piezemējaties guru,zemīte ir tepat,jūs pa to staigājat,nevis lidinaties pāris pēdu augstumā.
Vienu brīdi ienāca prātā doma uzrakstīt G.Janaitim atbildes eseju par nezālēm aizaugušo dārzu, bet tā bija tikai mirkļa apmātība! Veselais saprāts steidza mazināt manu degsmi, sakot priekšā, ka es taču neesmu fotogrāfs un pat ne filologs. Kuru gan interesē mans plebejpokemoniskais viedoklis? Galu galā arī slinkums nāca palīgā veselajam saprātam un pa abiem manu ķecerīgo iegribu iznīdēja jau saknē. Samierinājos ar domu, ka laiks visu noliks savās vietās...
Jūs te galīg ne pa tēmu cepaties Vienkarši Latvija šobrīd un jau pasen diezgan rakturīgi ka VISPĀRĒJAIS līmenis jebkurās jomās ir ĻOTI VĒJŠ . Burtisk ņem kuru jomu gribi VIENI LŪZERI vai totālas viduvējības. Man šito mans Vācu radinieks vēstija kurš taka nodarbojās ar "Darbaspēka rekrutēšanu" , jaunas kompānijas kuras ienāk Latvijā un meklē šit darbaspēku saskarās ar problēmu ka šejienes darbaspēks ir ar zemu kvalifikāciju vai arī bez jebkādas darba pieredzes jomā par kuru itkā "Ir izglītība" . Pietam kas raksturīgi ka šejieniešiem arī esot ļoti kūtri uz "Mācīšanos" savas kvalifikācijas paauxstināšanai vai nostiprināšanai. Ja reiz kautkas "Beigts" tad nekas tālāk vairs netiek apgūt KONKRĒTĀS spacialitātes ietvaros. Taču diezgan rakturīgi esot visu veidu "Self made speci" kuriem par savu "Prasmi" neesot itin nekādu to apliecinošu papīru , apmeram cilvēki mēģina "Pārvilināt" no cituriene reali strādājošu specu A VIŅAM nav pilnīgi nekādu izglītību vai prasmi apliecinošu papīru KONKRĒTĀ jomā kurā viņš reāli strādā. Eiropā tas esot PILNĪGS P-zdec ka reāli ar ļoti bistamām iekartām un procesiem šancē "Specālists" kuram nav nekādu atbilstošu iemaņu JA KAUTKAS notiek arpus "Djorņi za eto Otkrutji eto nažmi tu h-iņu" Taka FOTO tas tik tā "Nekaitīgas" izpriecas kas būtībā nevienu neietekmē , taču tandence ir ACĪM REDZAMA , ieej JEBKURĀ KAIMIŅVALSTU foto projektā vai Lietuvas vai Baltkrievijas , par Krieviju nemaz nerinājot LĪMENIS ir nesalidzināmi auxstāks nekā JEBKURĀ no LV projektiem Vēl kas pēc maniem novērojumiem ka visādi "Agresīvi lūzeri" ļoti aktīvi aizstāv tesības uz "Iecietību toleranci stulbumu" un nervozi agresīvi reaģē uz JEBKO kas norāda uz viņu "Luzersmu" no sērijas "Gultā čurāt pārstāji ? Ne nepārstāju bet taga ar to LEPOJOS" Dalēji to stimulē arī NORMĀLAS apmācību sistēmas trūkums kad JEBKO māca JEBKAS vienkarši automehaniķis nemās mācīt "Foto pamatus" vai arhitekts "Foto filazofiju dogmās balstītu" vai vēl labāk nesanācis "Šlosers" bez jebkādas sakarīgas pieredzes izņemot "Klubnije vistavki Nr 105 " māca "Uglubļonij kurss fotografiji" pašpasludinātā Foto auxstskolā Nu pilnīgs zars no sākuma lidz beigām Lielākā problēma ka viņi jau paši NERŪBĪ ka neko jēdzīgu navar cilvēkiem iemācit izņemot "Sačakarēt galvu" paši ar savām SAGRĀBSTITĀM nesistemātiskām un fragmentārām zinībām piekam tās pamatā ir totāli aplamas tīri "Teorētiskas" bez praktiskām iemaņam un reālas pieredzes konkrētās jomās Manis pēc cilvēki var izpausties kā viņiem nāk prātā , ko tik hobija pēc nedara BET apgalvot ka tas ir KRUTA un tā arī ir VIENĪGI PAREIZI tas noved tieši tur kur mēs esam "Ģenijs 5 minūtēs par mērenu samaksu" rezultāts visos variantos NOŽĒLOJAMS + sačakarēta uztevere gaume un smadzenes Cilvis sapiķo sīku naudiņu un par to vienīgo ko iegūst dzelžainu parliecību "Es visu iemācijos , esmu KRUTS" Kā reiz teica jau sen nelaiķis Vasiljevs "Sargies no TEHNARJIEM , vīni tev mācis ka vienīgi PAREIZĀS bildes sanāk ar krutām krāsām uz kruta audekla ar krutām pindzelēm " Amen
kasnukas:Vienu brīdi ienāca prātā doma uzrakstīt G.Janaitim atbildes eseju par nezālēm aizaugušo dārzu, bet tā bija tikai mirkļa apmātība! Veselais saprāts steidza mazināt manu degsmi, sakot priekšā, ka es taču neesmu fotogrāfs un pat ne filologs. Kuru gan interesē mans plebejpokemoniskais viedoklis? Galu galā arī slinkums nāca palīgā veselajam saprātam un pa abiem manu ķecerīgo iegribu iznīdēja jau saknē. Samierinājos ar domu, ka laiks visu noliks savās vietās...
Ja uznāk vēlme pastrādāt - pasēdi un pagaidi - varbūt pāries
Adekvātu nācijas kultūru rada indivīdi, talanti, nevis valsts programmas, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" uzsver Saeimas deputāts, komponists Imants Kalniņš
Jā! Janaiša kungs uzrakstīja labu problēmrakstu, neskatoties uz to vaidzētu meklēt arī risinājumus, lai nesanak tuksha muldeshana un savas impotences izradishana.
PROBLĒMA ir visprējā zemā līmenī un LEPOŠANĀS ar to un tā kultivēšana un pasniegšanā kā "Butisks sasniegums" Kopš 80 gadiem "Saulainā dzimtene" ir slīdējusi zemāk un zemā visos iespējamos punktos kamēr beigās "Zems līmenis" ir pasludīnāts par "Normu" un tiek kultīvēts kā SISTĒMA Tādi bilduki kā taga "TOP cieņā" pirms gadiem 20 figurēja jebkuros ģimenes albūmos sasviesti pēdējā lapā kā "Nu tur kautkādi štrunti" Latvijas mūsdienās ŠTRUNTS ir kļuvis par SASNIEGUMU jo vienkarši neko vairāk par ŠTRUNTU neviens ne var ne grib ne spej radīt
fotto:zinu reklāmas aģentūras, kuras savus fotodarbus sūta uz Vāciju apstrādāšanai, jo šeit uz vietas vēl var atrast kādu, kurš varētu nofotogrāfēt, bet apstrādāt - tas nav priekš tautiešiem.
Nuu par cik esmu pietiekamus gadus šancējis aģentūrā kas tā arī dara kā saki , tad zinu ar ko tas saistās. Divi galvenie iemesli ir 'Tehnaloģiskā disciplīna @ cena" . REZULTĀTS jau ITKĀ ir pat visai analoģisks TIKAI visa fiška tā ka tehnalogiskajos procesos exsistē sava TEHNALOGĪSKĀ DISCIPLĪNA kuras neieverošana REZĒM noved pie neparedzamām sekām . Nu piemāram kautkādu krasu kanālu izkrišanas vai nepareizas noteikšanas un ja vēl uz drukku tad finišā "Produkcija" var sanakt PILNĪGI ne uz to pussi kā IECERĒTS a nopietniem klientiem tas var BEDIGI beigties ņemot vērā KOPĒJĀS pasakuma izmaksas NOPIETNAS lietas LĒTĀK ir tasit vietās kur ir strikta tehnaloģiska despciplīna kur PERSONĀLS pārvalda visus procezus no A-Z pilnībā nezvis no A-C un no F-G un tad vēl E-Z Taka šaka atceros kādreiz kopēju ar kolēģi biznesu "Klūdu labošana gatavos maketos" Kļudas pamatā bija Krasu telpā un Fontos Latvijā jau neviens nepēta procesuss kas saistās ar "Reklāmas kampaņām" istenībā nereti gadās reklāmas kampaņas kuru REZULTĀTĀ produkta realizācija nevis PIEAUG bet gan samērā jūtami krītās Musdienās JEBKURŠ muļkis prot "Samuhļit" kautko fotoveikalā bet IEGŪT PAREDZAMU REZULTĀTU neprot tikpat kā neviens tik "Metodom vtika" Tas pats ar FOTO "Vai ku jocīgi nofočejās"
Vakar tasiju vienu šanci arhitektiem , bildēju interjērus jaunā salonā. Tur vienā telpā notika kautkāda reklāmas akcija vai prezentācija isti nepiefiksēju kas BET piefiskēju vienu momentu kad PASAKUMS IZGĀZĀS jo tante tādai videja vecuma publika vesti satriecošu tēzi "Kad jūs to izdarisiet un TUR aiziesiet tur būs daudz jaunu meiteņu kuras pievērsīs jusu kungiem daudz uzmanības" , būtu jus redzējušu PUBLIKAS apsalūti predzamo rezakciju , 3/4 "Klienšu" feisos zimējās MANS VECIS turp Nedosies NEKAD un nekādos apstākļos
fotto, vai var tomēr palūgt "atsevišķu fotoblogeru", kuriem bija histēriska reakcija uz G.Janaiša sacerējumu, sarakstiņu. Papildus gan vēl vēlētos noskaidrot, ko nozīmē "histēriska reakcija", jo neesmu kompetents psihiatrijas jomā.
histēriska reakcija uz apkārt notiekošo ir raksta autoram, nevis lasītājiem skaļas vaimanas (raudas) un nevis loģiska rīcība - lūk, histēriskās reakcijas pazīmes!
fotto, paldies par saturīgo atbildi. Saprotu, ka nav vērts atkārtoti paskaidrot, kāpēc diskusija notiek fotoblog.lv forumā un laikam jau absurdi un neloģiski ir diskutēt ar konkrētās diskusijas aizsācēju šeit forumā. Jūtos arī apgaismots psihiatrijas jomā un nojaušu, ka man jāvēršas pie attiecīga speciālista pēc palīdzības, kamēr vēl nav par vēlu (ļoti ceru, ka nav vēl par vēlu).
Ar cieņu- histēriskais pokemons kasnukas.
Iešu nu paspēlēties savā smilšu kastē un netraucēšu lielajiem onkuļiem...
P.s. Nupat atskārtu, ka trešās dienas aktivitātes no kasnukas puses bija saistītas tikai ar vēlmi noskaidrot histērisko personu sarakstu. Tātad varbūt esmu tikai "divdienu histēriķis".
fotto:Es te manīju Fotoblogā autorus, kuriem ir izbāztas 400..500 bilžu. Šādi cilvēki acīmredzami nespēj adekvāti novērtēt to pasauli, kurā viņiem nākas dzīvot.
Šeit forumā tika pārmests, ka daži autori izdzēšot bildes, kas nebūs topā, lai "MĀKSLĪGI" uzkruķītu reiringu Līdz ar to, it kā dzēst nav labi, un tā sakrājas tie 400-500 Bet galvenais - ja izliek 400 bildes, nav jau nekur teikts ka kāds visas tās 400 arī skatīsies Bet tēzei par pasaules neadekvātu novērtēšanu absolūti nepiekrītu - cilvēki tieši ADEKVĀTI novērtē pasauli, ja IR IESPĒJA par brīvu izrādīt neierobežotu skaitu bilžu, viņi to arī dara! Ja būtu drusku gudrāki, un gribētu, lai darbus tiešām kāds ievērotu, tad jau liktu mazāk, labākas, bet - ak vājprāts! - arī vairākas vietās!
Lunis:... bet nu pēc 500lpp izlasīšanas GUDRA bija pa istam
bet vismaz pāra ziemas skolā tak bija gājusi? :
Ojā bija gan pat dažu labu koledžu bij apsolvējusi neskatoties uz adas krasu un visai "Neprestīžu" izcelsmes rajonu Es vienkarši bix ilgāk viņu ziņot SAPRATU ko šai vaig atcerējos burvīgu mācibu līzdekli ko dažreiz pats kādreiz un arī taga medzu izmantot SUPERĪGS divos veriantos esošs teicami sastādīts diviem līmeņiem nosacīti "Cirvjiem un Idiotiem" saucās US Navy course - Photography ,Advanced un US Navy course - Photography Basic viens ~500lpp otrs ~220lpp Ja šito spēj izzubrīt un iegaumēt GĒŅIJS , cilvēki kas viņu veidojuši ir bijuši IZCILI šāda veida metereālu veidotāji izdevējs ir Published by NAVAL EDUCATION AND TRAINING PROFESSIONAL DEVELOPMENT AND TECHNOLOGY CENTER Savulaik izmantoju šos kā bāzi savam kursam + daļu no Broncolor PRO studijas fočenes kursa kuru 90 vidū Šveicē krieviski izdeva Broncolor Krievijas lasit nepratējiem Visadas "Gudrs 5min" var zem krēsla isākās kājas pabast bet šitās abas veščas riktīgi NOPIETN izdevumi
fotto:Baidos, ka es esmu otras valodnieku skolas piekritējs.
nav ko jābaidās! nez cik to valodnieku skolu pavisam?
kad kāds kungs zinātņu akadēmijā, valodnieku sanākšanā, minēja, ka latviešu valodā nesot īpašības vārdu ar izskaņu ''-enis'' - vecais Endzelīns iebilda, ka nesot tik ļauni un minēja piemēru ''stulbenis''
Izlasīju GJ rakstu. Uzrakstīts jau smuki, bet pārāk kategoriskās formās, pieļauju, ka latvenergo un latvijas gāzes vadībai tāda stila spriedumi patiktu. Apskatījos G.Janaiša bildes - Portreti - oj, daudzi man patīk!! Žogi - hmmm... Konceptuālā fotogrāfija - ??????? Ainavas, jūra - te pat blogā kudī daudz labāki darbi un autori! ... Katram paša audzētā puķe ir tā pati mīļākā..