Romis:Zīmīgi, ievēroju tavās bildēs visur F8 ISO400 un ekspoz.kompensācija -1
Ne gluži pa tēmu, bet kad lietoju sigmu(10-20, 28-135(macro)) man sanāca pārgaismotas bildes uz trijiem nikoniem d100, d40, d300. Visos gadījumos nācās likt negatīvo kompensāciju, laikam kamerai ir zināmi aizspriedumi uz sigmām. macroclub.ru... kādam varbūt interesanti palasīt, cits objektīvs, bet iemesls iespējams šis. Iso 400. Varbūt daudzi teiks, ka iso 100(canon) vai 200(nikon) gadījumā ir tas kas nepieciešams macro. Bet es pat 105mm objektīvu 1:2 palielinājumā, nespēju normāli noturēt lai neizsmērētu bildi. Tāpēc dažreiz lietoju pat 800. Bet lai izsakās citi makrusņiķi, varbūt man rokas kleinas .
Nu par to negatīvo kompensāciju - spilgtā saulē fočējot lieku vienmēr! (jo ja pārdedzina - pat photošops nepalīdzēs) Par ISO - tā kā pie 400 grauds vēl ciešams - lielāks slēdža ātrums makro bildēm nāk tik par labu
Par šo objektīvu - patiešām lieliskā stāvoklī - nav pat mazāko švīciņu uz korpusa - lietots ļoti maz un saaudzīgi...
Tāds sīkums. Tas viss neko nedod nezinot kā tiek mērīta ekspozīcija! Parasti var trejādi:Centā,centra laukumā,un pa visu kadru.Un tas ir būtiski,piem bildējot gaišus objektus uz tumša fona,vai otrādi!
forelljjanka:Tāds sīkums. Tas viss neko nedod nezinot kā tiek mērīta ekspozīcija! Parasti var trejādi:Centā,centra laukumā,un pa visu kadru.Un tas ir būtiski,piem bildējot gaišus objektus uz tumša fona,vai otrādi!
fuksi, makro ir no statīva jābildē, nevis no rokām. no rokām asu bildi var dabūt tik, ja paveicas. Un par ekspozīciju un sigmas stikliem ir muļķības. ekspozīciju mēra caur objektīvu navis kā savādāk. kompensācijas ir vajadzīgas atkarībā no sižeta un mērīšanas veida.
fandango:Ir vietas, kur statīvu nevar uzstādīt. vai objekts aizmūk, kamēr gatavojies. Vai statīvu lielot, sarauj zirnekļa tīklu. Dažkārt objekta kustības ātrums dod lielāku neasumu, kā roku trīce.
man no rokas nekas diži ass parasti nesanāk - pārāk liela loterija. dažreiz gan sanāk kaut ko atlasīt. makro jau bez roku trīces jāņem vērā mazais asuma dziļums - tur ar var izkustēties. un ~ 1:1 no rokas neko sakarīgu arī iekadrēt nevar. tad nu statīvs vai pupu maiss, ja grib lai sanāk garantēti. vēl var ar zibspuldzi izlīdzēties, bet tur tas tomēr der tik fakta konstatēšanai. protams, Uģis cels pamatotus iebildumus - viņam sanāk bez statīva.
Šito gan neperciet ,šamai vienalga kādos apstākļos ,vienalgas ar kādu ekspozīcijas mērīšanas veidu ,mīnus kompensāciju jāliek!!! Nu tak sviests kaut kāds!
forelljjanka:Šito gan neperciet ,šamai vienalga kādos apstākļos ,vienalgas ar kādu ekspozīcijas mērīšanas veidu ,mīnus kompensāciju jāliek!!! Nu tak sviests kaut kāds!
labi vēl, ka neviens par sigmu dzeltenumu neieraudājās
forelljjanka:Šito gan neperciet ,šamai vienalga kādos apstākļos ,vienalgas ar kādu ekspozīcijas mērīšanas veidu ,mīnus kompensāciju jāliek!!! Nu tak sviests kaut kāds!
jūs gan lielus ciparus tai sigmai piedēvējat! :o naudas kokus samācījušies puķupodos audzēt, uz palodzes? es piedāvāju 15 Ls, un neteikšu "ne santīma vairāk", jo uz 15,02 Ls esmu gatavs piekāpties.
alvils:jūs gan lielus ciparus tai sigmai piedēvējat! :o naudas kokus samācījušies puķupodos audzēt, uz palodzes? es piedāvāju 15 Ls, un neteikšu "ne santīma vairāk", jo uz 15,02 Ls esmu gatavs piekāpties.
viens te nesen savu nikonu tirgoja... ptfū - gandrīz par velti deva!!!
-RV- nevajag mēģināt salīdzināt volvo ar kia, citādi sākas putra vērtību skalā un vispārējs apjukums. nikon un sigma NAV līdzīgas klases fototehnikas ražotāji.
ja no Reaktora (jaunu, iepakojumā, no japānas) var par 550,- LVL nopirkt Nikkor 180mm f/2.8 IF ED, kas ir tiešām lielisks objektīvs, nosauc kaut vienu visniecīgāko iemeslu, kāpēc lai kaut vai virsū būtu vērts skatīties tai sigmai (a veikalos ta viņa arī ap 400 maksā. bet par ko?)! es nosaucu vienu - sviestmaizes cena. bet, ja sviestmaizes cena netiek piedāvāta, tad ņifig to sigmu. bildē pats ar savu mīnus ekspo kompensāciju un miers!