diezvai te var kko vienkarshu preti sataisit ja gribam izslegt pirts faktoru, vnk doma tada ka veidot tadu ka balsohanas kvalitates kontroli, un tad ir poh vai draugs vai nedraugs, ja laba bilde un pamatoti komentari(ko verte viss bars) tad viss shtokos.
Nebiju slinks un izvilku info. Tikai šajā diskusijā-NEpatīk jauna sistēma savu viedokli izteikuši 8 blogeri, kuriem nav NEVIENA bilde ievietota (reportāžas un blogus nečekoju), kopš jaunā vērtēšanas sistēma sākusies... Katram blogā savas intereses... Laciz- pēdējā bilde ievietota 30.12.2009 versatile-pēdējā bilde ievietota 11.01.2010 Jolan-pēdējā bilde ievietota 10.01.2010 Eltons - pēdējā bilde ievietota 24.12.2009 eSeL -pēdējā bilde ievietota 29.09.2009 lkz - pēdējā bilde ievietota 18.12.2009 Portreti - pēdējā bilde ievietota 05.09.2009 traktors- pēdējā bilde ievietota 07.11.2009
TWIN:Nebiju slinks un izvilku info. Tikai šajā diskusijā-NEpatīk jauna sistēma savu viedokli izteikuši 8 blogeri, kuriem nav NEVIENA bilde ievietota (reportāžas un blogus nečekoju), kopš jaunā vērtēšanas sistēma sākusies... Katram blogā savas intereses... Laciz- pēdējā bilde ievietota 30.12.2009 versatile-pēdējā bilde ievietota 11.01.2010 Jolan-pēdējā bilde ievietota 10.01.2010 Eltons - pēdējā bilde ievietota 24.12.2009 eSeL -pēdējā bilde ievietota 29.09.2009 lkz - pēdējā bilde ievietota 18.12.2009 Portreti - pēdējā bilde ievietota 05.09.2009 traktors- pēdējā bilde ievietota 07.11.2009
versatile, nejauc informāciju ar statistiku... jautā, ja ir dzēstas- MANUPRĀT(kas elementāri var nesakrist ar tavuprāt) tīra dzīšanās pēc augstāka reitinga
TWIN, ja gribi zināt manu iemeslu, tad foto lietas, ja tā var teikt, esmu nolikusi drusku maliņā. Ir citas lietas, kas tuvākas palikušās. Kāpēc esmu te? Tāpēc, ka esmu iekš orgkomitejas. Kāpēc komentēju šo tēmu, ja reiz foto nelieku? Tāpēc, ka brīnos, ka kādam kaut kāds SW statuss var būt svarīgāks par kaut ko citu viņa dzīvē. Un brīnos, ka normālu jautājumu risināšana ir pārvērtusies kaut kādā zvēru kautiņā. Vesels bars suņu, viens otrs uz sevi rej, plosa un ēd nost. Un tas viss dēļ kā? Jo nepatīk tas un šitas un vēl kaut kas.
perroemm:Elik, Un tas, ka jaunā sistēma ir sliktāka ir FAKTS, nevis emocionāls vērtējums. Lai sāktu veidot uzlabojumus vispirms buutu jābūt mērījumiem kuros precīzi būtu noteikts kāda PRECĪZI ir taa sauktā pirtsdraugu ietekme uz vērtējumiem. Procentos, skaitļos, tabulās, vienalga. izskataas ka taadu ciparu vnk nav! ja ir varbūt iepazīstināsi ar šo analīzi??
kas tieši ir FAKTS?
pirms tika ieviests SW --- TIKA VEIKTS PRECĪZS PĒTIJUMS, iepazīstināt diemžēl nevarēšu, galvenokārt tāpēc, ka tas nav apkopots un noformēts rādāmā formātā un sastāv pārsvarā no datubāžu SQL pieprasījumu kopu.
Rezumējums pētījumam. Fotoblogā pastāv grupa lietotāju apmēram 50 cilvēki, kuru balsošanas paradumi spēcīgi ietekmē bilžu vērtējumu attiecību. Rupji runājot šie cilvēki balsoja TIKAI savas grupas ietvaros ar ļoti lielu regularitāti ap 90%, kā rezultātā tie lietotāji, kuri no šīs grupas ievietoja bildes visbiežāk, nemitīgi atradās topa augšgalā. Bija pat tādi gadījumi, kad viena lietotāja VISAS nedēļā ievietotās bildes atradās topa pirmajā lapā! Apzināta vai neapzināta, bet tā ir system abuse - līdz ar to rezultātā tika izdomātā šī SW sistēma.
Runājot par tavu SW... protams SW nav tikai pirtsdraugu koeficents. Tas ir tava balsošanas ieraduma rādītājs. Ja tev tas ir zems, tad tas nozīmē, ka gribot vai negribot tu balso par šauru autoru grupu, kas MATEMĀTISKI ir neobjektīvi.
Visbeidzot es gribu pateikt - jaunā sistēma paredz divus tavus uzvedīas scenārijus. 1. tu maini balsošanas ieradumus un kļūsti objektīvāks - tai skaitā arī žanru izvēles ziņā 2. tu nemaini ieradumus, bet tavs balsojums globāli mazāk ietekmē topu.
Abi iznākumi ir ļoti apmierinoši.
Izejot no šiem uzstādījumiem 5 dienu laikā SW koeficents sevi ir parādījis no vislabākās puses. Tāpēc visi apgalvojumi, ka sistēma nestrādā vai ir kļūdaina pagaidām atduras pret matemātiskiem rezultātiem.
P.S. Esmu noguris 5 dienas atkārtot vienu un to pašu citiem vārdeim....
TWIN:Nebiju slinks un izvilku info. Tikai šajā diskusijā-NEpatīk jauna sistēma savu viedokli izteikuši 8 blogeri, kuriem nav NEVIENA bilde ievietota (reportāžas un blogus nečekoju), kopš jaunā vērtēšanas sistēma sākusies... Katram blogā savas intereses... Laciz- pēdējā bilde ievietota 30.12.2009 versatile-pēdējā bilde ievietota 11.01.2010 Jolan-pēdējā bilde ievietota 10.01.2010 Eltons - pēdējā bilde ievietota 24.12.2009 eSeL -pēdējā bilde ievietota 29.09.2009 lkz - pēdējā bilde ievietota 18.12.2009 Portreti - pēdējā bilde ievietota 05.09.2009 traktors- pēdējā bilde ievietota 07.11.2009
Mani vari izstrīpot! Es neesmu teicis, ka nepatīk. Tieši otrādi. Un uzskaitīju kāpēc.
Ha, Eltons bildi ielicis...sorry, tur neko māksliniecisku neatrodu, gaidu ko labāku. Tu esi manos favorītos, tāpēc laikam ne punkta no mana balsojuma negūsi, kaut arī Pirtsdraugos neesmu.
ja man ir darbs, kursh, manupraat, ir publicitaates veerts blogam es vinju publiceeju. pirms, apsveerot visus par un pret. esmu sen atmetis ieradumu - iemest bildi un gaidiit kas nu buus. ja ir, tad ir, ja nav, tad nav ko lieki blameeties. ..par ko arii ciinos.. un ne es vieniigais.. man personiigi nepatiik un nepatiks, ka nav moderaatoru, kas seko liidzi tam cik bilde sanjeemusi "dzeest" (lai vinju tieshaam izdzeestu), man nepatiik tas, ka ir tikai viens nabadziigs dzeest dienaa (ko nelaizju garaam izmantot), man nepatiik, ka par fotomeeslaini iestaajaas visaadi cilveeki zekjubiksees ar labaam sirdiim (a.k.a. Robini Hudi) un sak, ka mums te vajag fotodemokraatiju.. nu nepatiik..a ko dariit?
vajag visiiti!
, bet pretstataa visiem nepatiik, man te tomeer patiik
Elik, naaksies tev vien so "peetiijumu" publiskot, savaadaak tam visam ko saki nebūs nekāda MATEMĀTISKA seguma.
Tas ka tu raksti ka topaa bija kkadi 50 mistiski cilveeki kas visu laiku neljaava citiem ienaakt augsgalaa arii ir bez seguma - es regulari ar savam bildeem tur viesojos kaa jau mineju nepazistot NEVIENU personigi nem,az nerunajot par iešanu pirtii
"Runājot par tavu SW... protams SW nav tikai pirtsdraugu koeficents. Tas ir tava balsošanas ieraduma rādītājs. Ja tev tas ir zems, tad tas nozīmē, ka gribot vai negribot tu balso par šauru autoru grupu, kas MATEMĀTISKI ir neobjektīvi."
Sis nu gan ir pilniigs sviests! Matemātiski objektīvi būtu tas ka tiek balsots par DAZAADIEM autoriem nevis par DAUDZIEM autoriem. Starp siim lietaam ir liela starpiiba. Jo balsot par bildeem kuras nepatiik vai neizraisa interesi NAV objektiivi!
"Izejot no šiem uzstādījumiem 5 dienu laikā SW koeficents sevi ir parādījis no vislabākās puses. "
no ŠIEM uzstaadiijumiem jaa, tikai japaskataas patiesiibai acis un jaatziist ka tie NAV objektīvi.
perroemm, nāksies gan tev ticēt man uz vārda un vēlreiz kārtīgi pārlasīt ko es tev un citiem esmu uzrakstījis par SW... jo tas ko tu te sarakstīji ir diezgan liels bullshit.
Bet vari arī neticēt. Tava izvēle. Vari domāt, ka es ar Shadowu, Ox3ru un Gljuku šo portālu no kāda nopirku neviss pats visu izfišoju un izdomāju. Vari domāt, ka SW ir izgudrots priekš tam, lai visus pazemotu! tava izvēle.
lkz: esmu sen atmetis ieradumu - iemest bildi un gaidiit kas nu buus. ja ir, tad ir, ja nav, tad nav ko lieki blameeties. ..par ko arii ciinos.. un ne es vieniigais.. man personiigi nepatiik un nepatiks, ka nav moderaatoru, kas seko liidzi tam cik bilde sanjeemusi "dzeest" (lai vinju tieshaam izdzeestu), man nepatiik tas, ka ir tikai viens nabadziigs dzeest dienaa (ko nelaizju garaam izmantot),
Es gan neesmu atmetis to ieradumu... Vai vari viegli no kādām savām 10 bildēm izvēlēties, kura ir labākā? Man personīgi ir savs īpatnējs punktieris, tāpēc blogs ir vieta, kur sijāju savus hobijražojumus... Ja par vienu manu bildi nobalso 50, bet par otru 20, tad neatkarīgi no tā, kādu dziļu domu esmu idejiski centies ielikt otrajā, cilvēkiem saprotamāka ir pirmā...kaut vai pēc jaunās sistēmas abas dabūtu vienādu reitingu. Katram taču savas intereses te fotoblogā...citiem tikai forumā Reitings un manas balss vērtība ir otršķirīgi, bet ir patīkami, ja augsti, virs viduvējā.
Par Dzēst piekrītu...lai kaut 1 dienā paliktu, bet, ja kādai bildei noteikts skaits Dzēst ielikts (5, piemēram), tad to automātiski vajadzētu dzēst.
Eliks:perroemm, nāksies gan tev ticēt man uz vārda un vēlreiz kārtīgi pārlasīt ko es tev un citiem esmu uzrakstījis par SW... jo tas ko tu te sarakstīji ir diezgan liels bullshit.
Bet vari arī neticēt. Tava izvēle. Vari domāt, ka es ar Shadowu, Ox3ru un Gljuku šo portālu no kāda nopirku neviss pats visu izfišoju un izdomāju. Vari domāt, ka SW ir izgudrots priekš tam, lai visus pazemotu! tava izvēle.
ticeet nevar viena iemesla peec - jo pastāv viens ko tu raksti un otrs kas notiek realitaatee
"Tas ka tu raksti ka topaa bija kkadi 50 mistiski cilveeki kas visu laiku neljaava citiem ienaakt augsgalaa arii ir bez seguma" - es tā nekur neteicu, pārlasi manu tekstu vēlreiz.
"Matemātiski objektīvi būtu tas ka tiek balsots par DAZAADIEM autoriem nevis par DAUDZIEM autoriem" - tieši tas arī tiek aprēķināts... drīkst zināt, kur ir apgalvots savādāk?
1. Tas ka tu saki ka izmainas veiktas 50 pirtiigaajeeju deeļ, bet nevari prezenteet "peetiijumu" uz kuru atsaucies un nevari skaidri defineet ietekmi kaadu tas atstaja uz balsojumiem, nemaz nerunaajot par matemaatisko iespejamibu ka konkretajiem cilvekiem bilde tiešām patika
2. Tas ka saki ka jabalso par dazadiem autoriem un tad sw bus augstaaks, bet taa nu gluži nav
Secinaajumi - tiek maksligi stimuleta bloga aktivitaate (kvantitaate) un kvalitaates reekina, protams
Eliks:"Tas ka tu raksti ka topaa bija kkadi 50 mistiski cilveeki kas visu laiku neljaava citiem ienaakt augsgalaa arii ir bez seguma" - es tā nekur neteicu, pārlasi manu tekstu vēlreiz.
"Matemātiski objektīvi būtu tas ka tiek balsots par DAZAADIEM autoriem nevis par DAUDZIEM autoriem" - tieši tas arī tiek aprēķināts... drīkst zināt, kur ir apgalvots savādāk?
es nezinu kur kas ir apgalvots savaadaak, bet man personiigi statistika uzrada sekojošo , ja es balsoju maz bet par dažādiem autoriem man sw paliek uz vietas vai pat krit? tas ir tiesaa pretruna ar tevis teikto
tiek ņemti tavi balosjumi neatkraīgi no laika perioda.. uzreiz patiekšu - precīzu formulu neatklāšu, lai izvairītos masturbātoriem. Tavi novērojumi acīmredzot nav pareizi no ienākošo datu viedokļa.
nu skaidrs tagad. ja tiek reģistreets savstarpeejs patikas balsojums tad sw kriit ) un tas ir smiekligi iedomaaties ka ar šādu sistēmu kkas tiks panakts, jo nevar uztraisiit taadu skriptu, kas nolasiis domas un pateiks kaapeec cilveeks balsoja par konkreta autora konkretu bildi. godiigaak butu atklaati pateikt ka pie zināma % sw kriit, vai vispaar, kaa jau mineeju, uzlikt visiem VIENĀDU ierobežojumu pie balsošanas. noteikts skaits izcili vai 555 pie viena autora bildeem nedeeljaa. ieguvumi buutu daudz lielaaki kaa tagad - godiigaaka, caurspiidiigaaka un autorus motiveejošāka sisteema.
Vil:a man nepatīk, ka man bija 0,34 fotolati un es tos vairs nevaru izmantot, jo vajagot 0,36 lai varētu vērot profila statistiku. Un tas pats uz mēnesi. Sīkums, bet nepatīkams.
A Tu varu 34x dzēst savu balsojumu. Vai 3x piedalīties autokonkursā un 4x dzēst kumentāru
Nu vertēšanas sistēmas, protams, var būt dažādas. Bet pašreizējā, pēc kuras pirmās 20 vietas (uz 19.01. ) fotogrāfu reitingos ieņem autori, kuriem nav nevienas bildes, ir visai īpatnēja.. Kaut gan sava loķika arī šeit ir, vismaz sliktas bildes vēl nav sacepuši
Būtu labāk atjaunojuši veco balsošanas sistēmu rezultātu summas ... savādāk vecie fotogrāfi zināmu iemslu dēļ vairs jaunas bildes nepievieno, kā arī praktiski vairs neapmeklē šo vortālu ... IMHO lietotāju skaits tomēr ir nozīmīgs,
Sarindojat autorus pēc fotogrāfa reitinga un sanāk pirmais 50ieks ir vnk pametis fotoblogu ... palikuši tikai tie, kas palikuši ... kurš viņiem padomu dos, ja "labākie" te vairs nav????
REZ:Sarindojat autorus pēc fotogrāfa reitinga un sanāk pirmais 50ieks ir vnk pametis fotoblogu ... palikuši tikai tie, kas palikuši ... kurš viņiem padomu dos, ja "labākie" te vairs nav????
vecie fotogrāfiem svarīgs ir reitings un tie skaitās labi fotogrāfi Labiem fotogrāfiem ir pofig reitings. Ja viņi ir tik labi lai tad pierāda arī jaunajā sistēmā
smartins:A moš neaktīvos lietotājus vienkārši no tabulas laukā?
Mierīgi. Jo tam jau vairs nav nozīmes. Tikko no kāda saita aiziet 1..2..10 puslīdz skatāmu fotogrāfu, tā ar šo saitu cauri ir. Sevi cienošs fotogrāfs atpakaļ nenāks un cik ātri/vēlu saits izbeigsies, ir tikai laika jautājums.
Problēma ir apstāklī, ka saits nav spējīgs dzīvot pats par sevi, sak, uztaisīju un tas nu tagad aizies un turpināsies. Nebūs cilvēka, kas kustina, izdomā kautko - sāciet kaisīt skujas uz kapu kalniņu. FB tas pat jau ir izdarīts.
REZ:Sarindojat autorus pēc fotogrāfa reitinga un sanāk pirmais 50ieks ir vnk pametis fotoblogu ... palikuši tikai tie, kas palikuši ... kurš viņiem padomu dos, ja "labākie" te vairs nav????
vecie fotogrāfiem svarīgs ir reitings un tie skaitās labi fotogrāfi Labiem fotogrāfiem ir pofig reitings. Ja viņi ir tik labi lai tad pierāda arī jaunajā sistēmā
Nevajag sevi mānit ... reitings nav mazsvarīgs. To pierāda, tas, ka šie autori vairs bildes nepievieno, kā arī līdz ar to FB vidējais līmenis ir krities ... pirms gada, pusotra galerijas nebija pilnas ar tādu drazu kā tagad.
Nevajag sevi mānit ... reitings nav mazsvarīgs. To pierāda, tas, ka šie autori vairs bildes nepievieno, kā arī līdz ar to FB vidējais līmenis ir krities ... pirms gada, pusotra galerijas nebija pilnas ar tādu drazu kā tagad.
Paskatijos dažus autorus no TOP50 tādi MPS)))) un ar vēl reitingu 6.3, 6.4 pisec. Ja fotogrāfs dzīvo uz veciem panākumiem guļ uz lauriem, neko labu par viņu neliecina, ja esi labs foptogrāfs, tad tāds būsi jebkurā sistēmā
REZ:
Paskatijos dažus autorus no TOP50 tādi MPS)))) un ar vēl reitingu 6.3, 6.4 pisec. Ja fotogrāfs dzīvo uz veciem panākumiem guļ uz lauriem, neko labu par viņu neliecina, ja esi labs foptogrāfs, tad tāds būsi jebkurā sistēmā
Man liekas ka tie labakie autori šajā saitā vairs neliek savas bildes jo tiktiešām lielākai daļa šeit tā arī neko neimācas un blogs paliek arvien "labaks".. Tiešām žēl ka daudzu tiešam labu autoru bildes var redzet arvien retāk.
"7. Autors: volare 07.05.2009 26.10.2010" jauno sistēmu ieviesa šogad janvārī, tas ir vairāk kā pusgads vecajā sitēmā nekas nav likts, tas skaitās labs autors